Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2008 12:17 - Четвърто Откровение: Краят в Районен съд - Благоевград
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 13449 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 11.10.2008 20:12


Съдиите не влизат в зала всеки ден. Имат заседания обикновено два или три дена. Остатъкът  от седмицата е  за писане.

Настъпи 
            денят за връчване на решението
Това при мен е винаги последният ден от срока – не съм проверявал за решение преди него.

Отидох в деловодството на районния съд. Нямаше решение. Деловодителките по българска традиция всичко знаят. Не са изключение от служители в ЮЗУ. Докладват всичко на съдиите или на назначилия ги. Няма скрито – покрито. Отговарящата за делото служителка в деловодството ми предаде думите на Янева, че решение ще има. Да съм отишъл в 14:00.

Засякохме се с Янева на излизане от съда. Не съм й обърнал внимание. Не гледах встрани, а в краката си.  Шумът на входа на съдебната палата  не ме впечатлява.

-          Господин Дошков, господин Дошков? – беше Янева. Бежов шлифер. Жизнена. Личеше си, че е в добра форма. До нея непозната за мен. Схванах, че чакат трета за главната. Просто млади хора.

-          Слушам.

-          Каза ли Ви деловодителката да отидете  и да си вземете решението в 2 часа?

-          Да, ще бъда тук на време.

Нищо не схванах от предстоящото.  Убих един – два  часа с пиене на кафе и пушене. Животът течеше. Бях спокоен.

Отидох в съда навреме. Полицаите на входа бяха двама. Известен съм им. Не ми гледат личната карта, която редовно им подавам. Единият полицай  тръгна след  мен на разстояние. Не се впечатлих.  Изкачих стълбите до първия  етаж.  Стигнах деловодството на районния съд.

Влязох. Бяха само две деловодителки. Адвокатка в дъното четеше. Деловодителката, която отговаряше за съхранението и окомплектоването на делото ми, ме помоли да изляза и да почакам отвън, щяла да ме извика. Никога не го направи. Просто трик – заучено положение.

Разбрах, че е капан, понеже вратата , която затворих (сигурен съм), беше отворена и полицаят стоеше на прага.

-Чакай там! – посочи към желязната решетка, отделяща коридора със стаите на съдиите.- Не ходи до оградата. И не мърдай.

Дойде още един полицай. Проведе ми инструктаж, неописан никъде.

-          Влизаш в деловодството. Слагаш ръцете отпред и не мърдаш. Вземаш решението и подписваш, че си го получил. Няма да го четеш тук. След това излизаш от съда. Ще те придружим до входа.

Разбрах, че делото е загубено. Придружен от полицаите стигнах изхода. Седнах в заведението отвън. Онова, което днес не работи, но е близо до канала. Създава ми илюзията за река.

           Прочетох акта Янева.  Няма да го коментирам. Не съм подчертавал текст в съдебното решение. Мои са обаче в него оградените с химикал места. Направих ги през нощта, защото на другия ден внесох в Благоевградския окръжен съд апелативната си жалба. Има какво да се научи и за въззивното решение. Пък и част от съдиите познаваме от Откровенията. Но всичко по реда си. Сега е важна съдия Янева, а не съдиите по делото, гледано на втория етаж на съдебната палата в Благоевград.

Съдия Янева е почернила текста от решението си, който смятам за отказ от правосъдие. Убедете се сами. 

Последното, което искам да се знае, се отнася до

Стенограмата.

Тя е на Камелия Илиева  (от ЮЗУ).  Не отричам казаното от мен в интервюто, но исках просто нещо: Камелия или който и да е друг от ЮЗУ да легитимира Стенограмата. Не го направиха.

Съдия Янева не е с еднакво мислене за Стенограмата.

Дни по-късно от решението си по трудовия спор, съдия Янева постанови акта си по делата на студентите ищци. Цитирам от страница 4:

 „ Не следва да се кредитира като писмено доказателство – стенограма на предаването по КТБ с участието на Петър Дошков на тема: Ролята на висшето образование върху изграждане на личността на младия човек, излъчено на 07.01.2005г., тъй като същата не е ясно, кой я е изготвил, липсват данни за издателя й и датата на създаване, т.е. няма подпис и данни за автора на този писмен документ, в съдържанието й няма отразяване кой е снел тази информация, от какъв носител е снета горната информация под тази форма, поради което не е доказано спазването на нормативно установената процедура по съставяне на стенограма на книжен носител на дадено интервю под електронна форма”.

Разбира се, че съдия Янева лъже. Всеки лист от Стенограмата на Камелия Илиева (от ЮЗУ) носи нейния параф.

Чух трети петли. Изпълнявам обещанието си.
image
image
image
image
image
image




Гласувай:
0



1. анонимен - нечовешко е.
11.10.2008 15:18
За нормалния човек изглежда невъзможно и нереално. Изглежда като "край".
... а не е!
цитирай
2. анонимен - Това е некадърно решение
11.10.2008 15:50
А за некадърност винаги се иска отговорност - по съответния ред.

Имат думата ВСС и Министерството на правосъдието.

Те са длъжни да осъществяват кадрови наздор!
цитирай
3. анонимен - Грешите
11.10.2008 15:57
Надзоорът ще се осъществява от Незабравка Стоева
http://www.bgpetition.com/inspektorat-vss/index.html

А в ЮЗУ надзорът трябва да осъществява преподавателския състав. Академичния съвет, и т.н.
Но Потеров е човек на Гюдженов. Включи се в борбата срещу Воденчицата щото мислеше, че така ще падне и Мирчев. Ама ...
цитирай
4. анонимен - Все пак
11.10.2008 16:12
Янева е оценила Вера Лазарова на ...50 лева.
цитирай
5. анонимен - И толкоз не давам за Вера Лазарова.
11.10.2008 16:25
Като юрист, искам да кажа.
цитирай
6. анонимен - Дошков, кажи:
11.10.2008 19:35
Как си понесъл всичко това, цялата им престъпна некомпетентност и злоба?
После - онези, които са си траели... отстрани са виждали цялата несправедливост.. а сега те гледат в очите по университетските коридори.
И накрая - твоята история днес се знае, а на всичко отгоре са известни и още много погазвания на права, машинации, фалшификации.. Всичко е открито. Но пак ти продължаваш, братле! А ние пак те срещаме същите - със страх от евентуален поздрав по университетските коридори.

Мирчев не се ли замисля какво му предстои! Ние не го ли разсейваме с поведението си? Може ли Воденичаров да е още Воденичаров, В. Лазарова - също да си е същата. ЮЗУ още ли ще е ...
... още ли няма кой, бе?!!!
цитирай
7. kkabakciev - Не знам дали това ще е утеха за Петър и за други, но ....
11.10.2008 20:57
Във връзка с хубавото съобщение № 6, бих могъл и аз тук да кажа накратко как съм се справял със злоба и некомпетентност. Отдавна се каня да го направя по-подробно в блога си, тук:
http://krasimirkabakciev.blogspot.com/
но все не намирам време, а и то "вдъхновение" се иска, нали така.
Е, ако е рекъл Господ (или този друг, който се грижи за тия работи), това може би ще стане някой ден.
Бих казал сега само следното. В така наричащия се Институт за български език при БАН, един развъдник на абсолютна некомпетентност, комунизъм, криминалност и откровена простащина, работих 17 години (от 1988 до 2002 г.). Там при личен състав от стотина души няма(ше) повече от неколцина, с които изобщо нормален човек като мен може да разговаря. Четирима от тях отдавна не работят там. (За други напуснали в момента не се сещам.) Няма да казвам кои са те, те си знаят. Какво представлява мнозинството - това, което през февруари 1989 г. гласува телеграма до ЦК на БКП, заклеймяваща поета Петър Манолов като порнограф и престъпник, съм описал в книгата си "Перипетии на надеждата":
http://www.geocities.com/kkabakciev
Преди този така наречен институт работих шест години в два института (днес се наричат университети). Там положението беше по-добро - създадох си приятели, които и досега ги имам. Но, разбира се, атмосферата като цяло беше същата. Тягостна, комунистическа, много често пъти, направо казано, просташка. (Даже изразът "направо казано" е излишен.)
Разговарям често през последните години с хора от академичната област - преподаватели от университети, учени от институти, нормални хора (да добавя и част от определението си за нормални хора - психично здрави, некомунисти).
АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ТЕ СА АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ В ТАЗИ "ДЪРЖАВА" Е НЕЩО КАТО ПСИХИАТРИЯ!
Много от жените се оплакват, че им се налага непрекъснато да пият успокоителни, за да могат да просъществуват "в системата".
Днес аз в определен смисъл имам съвсем нов живот, и, вече на 54 години, мога да заявя с чиста съвест, че в тая така наречена държава, въпреки преобладаващата простащина, има доста свестни, възпитани и интелигентни хора - но аз научих това обстоятелство в неговите подробности едва през последните години.
Е, както се казва, никога не е късно да научи нещо човек.
Повече по въпроса, живот и здраве - някой ден в блога ми.
цитирай
8. анонимен - Браво, Дошков!
12.10.2008 02:59
Ей и това иска здрави нерви, и търпение. Поздравления! Не се спирай!
цитирай
9. svetlaen - позиция
12.10.2008 12:30
Изчаках да излезе и краят на постинга на Дошков, за да публикувам позиция (абстрахирам се от някои личностни квалификации, които на мястото на Петър не бих направила, но Петър Дошков си е Петър Дошков). Не съжалявам, че така направих, защото развръзката е по-силна от описания ход на събитията. Разбира се, много от описаните събития са възмутителни - като се почне от реакциите за интервюто в университета, самото уволнение, начинът, по който е протекло делото (не в съдебна зала, а в кабинет, с полицай, който фактически е "заклещил" ищеца), писмени възражения, които не се предоставят на Дошков и така не му се дава възможност да се аргументира по повод на тях и пр.

Най-тревожното за мен обаче е характерът на съдебното решение - излиза, че работникът няма право публично да критикува работодателя, независимо дали работодателят е в нарушение, или не ("неотносимо към основанието за уволнение е верността на изнесеното"). По тази логика например полицаи и митничари са длъжни да мълчат, ако са станали свидетели на случаи на корупцията, за да не накърнят доброто име на полицията или съответно митницата.

Надявам се, че това не е последният постинг, защото има нужда от постинг, в който се разказва как, след три години изгнание, Върховният съд оправдава Дошков, тоест мотивите на Благоевградския съд се отхвърлят на по-високо равнище.

Още нещо. Постингите на Дошков показват, че проблемът не е в ЮЗУ като такъв, защото и ЮЗУ нямаше да бъде "такъв", ако не беше "такава" съдебната система и т.н... В този смисъл, към онези, които призовават за затваряне на ЮЗУ - не мисля, че е необходимо университетът да се затваря, необходимо е към него да се прилага съществуващото законодателство. А това вече зависи и от МОН, и от съда, и от гражданското общество (в степента, в която има такова).
цитирай
10. kkabakciev - КОЙ КОЙ Е в тази "държава" и за поредния уж не агент на ДС
12.10.2008 21:47
Бащата на “Аспарух”: Не съм агент на ДС
http://www.vsekiden.com/?p=39670

Нямам много свободно време и просто копи-пействам съобщението си там - иначе въпросът заслужава много по-обстоен коментар, също така и за ЮЗУ, и за цялата академична област, защото трябва много добре да се знае кой кой е, какво прави и чии интереси защищава.

Съобщението ми във "Всекиден":

"Може твърденията на това лице да са верни, може и да не е било агент на ДС. Но е член на така наречения президиум на ВАК- нещо, което трябва да е върховен експертен научен кадрови орган, а всъщност е една политически напълно небезпристрастна комунистическа групировка. Кои “работят” в комуно- ченгесарската групировка? Един бивш кандидат-президент на комунистите на име Маразов, който е И агент на терористичната организация Държавна сигурност! Други трима агенти на терористичната организация Държавна сигурност - Косев, Бехар, Матеев (първият щатен офицер на ДС)! Едно лице на име Куцаров, българист, но известен повече като тартор на президентската кампания на “историка Първанов”, “доцента” в “Института” по “история” на (терористичната шайка) БКП, известен още като агент “Гоце”! Лицето Кендеров, председател на ВАК, внесло мракобеснически законопроект, предвиждащ увековечаване на тайното гласуване! И за капак - лицето с точното име Проданов, което се подвизава като член-кореспондент на БАН, директор на институт и, невероятно, но факт - в свои съчинения, представяни за научни, това лице отрича зверствата и мащабите на сталинизма! В една дузина страни от Европа за аналогично деяние - поставяне под съмнение или отричане на Холокоста - се отива право в … ЗАТВОРА! В някои страни до 10 години! Така че за тоя тук - агент на ДС или не, той е сподвижник на комунистите, тяхна маша."
цитирай
11. анонимен - Ivan Kutzarov
13.10.2008 12:44
E rektorat na PU "Paisiy Hilendarski" - Plovdiv. Vtori mandat, naslednik na donosnika Ognyan Saparev. Posledniyat beshe ednovremenno deputat ot BSP i rektor na PU. Po onova vreme zam. na rektora deputat Saparev beshe Ivan Kutzarov, ot Burgas.
цитирай
12. анонимен - Магистратска автобиография...
01.12.2008 12:26
http://209.85.129.132/search?q=cache:pszwztxCyMQJ:forum.segabg.com/topic.asp%3FSID%3D2006032900040001701+%22%D0%A1%D0%B5%D0%B3%D0%B0%22,+%D0%90%D1%80%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2&hl=bg&ct=clnk&cd=1&gl=bg
цитирай
13. анонимен - кеч!
05.12.2008 21:39
Дискусията заприлича на субтитри на кеч. Но никой не ни е виновен, че ние не пишем във форума на Дошков. Ама не сме и длъжни да пишем, ако няма конкретен повод.

Къде е V(...)nie да тури форума в ред? Но той без повод не се явява. Ще се яви, когато дойте моментът.
цитирай
14. анонимен - Що не се ожениш за него като го харесваш :)))
13.12.2008 13:46



цитирай
15. анонимен - Честита коледа!
28.12.2008 01:49
Радвам се за теб!
Борбен си. Харесваш ми. Човек с главно "Ч" си.
Сърдечен поздрав!

http://www.youtube.com/watch?v=Xaz3hiX1eqA
цитирай
16. анонимен - Ех, бедни ми Дошков...
19.01.2009 22:45
Драги г-н Дошков,
Не се сърди! Съдбата ти е пляснала нежен шамар. Не те е погубила и може би ще те направи по-силен?!Ако си добър и твърд като кремък,то съм убеден, че ще постигнеш Нещо! Дано имаш до тогава сили ,за да му се зарадваш,колкото и малко да е!
В твоя случай обаче си си бил лош адвокат и слабо си работил за да ИЗРАЗИШ и после ЗАЩИТИШ тезата, като си я поднесъл по неправилния начин ! Не се сърди на съдията! Юридически и фактически е защитила и обосновала решението си! Няма да бъде отменено и в по-горна инстанция, просто защото когато си решил да изразиш мнението си, просто не си уцелил "ваксата"... Иначе ти желая винаги здрав дух и тяло, но подготвяй по-добре атаката си, като си осигуриш "бетон защита" !!
цитирай
17. анонимен - Към 16
20.01.2009 02:00
Може би не сте разбрали, че Дошков е защитил тезата си, понеже е върнат на работа. Дошков, време е да поместиш решението на ВКС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6338303
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031