Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 11:27 - Девето Откровение: Нататък
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 24887 Коментари: 44 Гласове:
1



Вече писах, че катедрата не е субект на  решение за отпуск. Субектът е факултетният съвет. Второ, по отношение на изборните дисциплини, от катедрата също нямат основание. Задължително избираемите дисциплини не са бездънна яма. Студентите могат да имат по три избираеми курса – четвърти не могат да имат. После - избират между  езиковедски и литературоведски. Общият брой на избираемите дисциплини е 52 дисциплини: списъкът не е затворен. Няма смисъл да правя  предложения за избираеми курсове. Първо,  курсовете са с лекции, а аз съм с отказ за лекции. Второ, дисциплините вече са избрани за  текущата година.

 Между мен и  Илиева протече следната кореспонденция.

 

Изх. № 1/08.01.2009 г.

До  Гл. ас. д-р Петър Дошков

С Л У Ж Е Б Н О  П И С М О

от доц. д-р Лилия Илиева,

ръководител на Катедрата по български език

 Колега,

 На 17.12.2008 г., сряда, от 10.30  до 12.30 ч. се проведе Катедрен съвет, който се занимаваше и с проблемите на учебната натовареност. Тъй като Вие имате проблеми с изпълнението на годишния норматив, на Катедрения съвет беше направено предложение да Ви се гласува платена едногодишна творческа отпуска, по време на която да работите върху хабилитационен труд. Въпреки че бяхте неколкократно канени на съвета (нещо, което не е и не може да бъде практика), включително и по време на самия съвет, Вие не дойдохте, за да отговорите на предложението със съгласие или с несъгласие. На Катедреното заседание беше изказано мнение, че всеки от членовете на катедрата полага усилия сам да си осигури натовареност, тъй като голяма част от хорариума на специалностите съставят избираемите и факултативни курсове.

По време на катедреното заседание Вие нямате часове по редовния разпис и с поне двеминутно присъствие на катедреното заседание нямаше да се наруши редовният график.

Моля Ви до 19.01.2009 г. да представите писмено обяснение за отказа си да се появите на Катедреното заседание и да изразите становище по предлаганата Ви възможност за разрешаване на творческа отпуска.

 Използвам случая, за да Ви поздравя с Новата 2009 година.

            С поздрави: /Доц. д-р Л. Илиева/  Благоевград,  08 януари 2009 г. 

 

 Четвъртък, 2009, Януари 8, 18:02:14 EET. Отговарям.

Първо, моят баща е с инсулт. Аз го гледам - така и ще бъде. Католиците обичаме родителите си до смърт. Второ, имах по време на катедрения съвет часове за вземане. Не съм доволен от катедрата, и то от  години. Последният катедрен съвет , на който присъствах, беше отново, както и предишните, отвратителен. Тогава само ти и Иван Добрев гласувахте за лекциите ми по синтаксис. Никой друг. Кърлова ги взе. След седмица ги върна.

 Няма смисъл и сега да идвам, понеже не е в служебната ми характеристика, не е и в трудов аспект. Пък и само зло видях от катедрата. Катедрен съвет по времето, когато беше за втори път в Китай, гласува, че, ако искам да отида на конференция, трябва да представям предварително доклада си за одобрение на катедрен съвет. И ако той го одобри, тогава се произнася факултетен съвет. Едва след това... и така нататък. 

  На следващо място, 21 век е на правата на човека. Системно бях тормозен и преследван от катедрения съвет. Какви ли ги нямаше през годините. Не ми се пише. Но не е допустимо кариерата ми да е функция на колектив. Аз не съм комунист. Смятам се за почтен човек.

Нататък - не Ви вярвам : нито на катедрата, нито на ФС. Няма да вляза в подготвения ми елементарен капан.

Опитвал съм се да бъда колегиален с теб, защото те уважавах. 

Научете се да зачитате правата на човека. Няма смисъл от заседанията Ви, понеже на факултетен съвет членове на катедрата гласувате обратно на гласуването си на катедрен съвет.

Нататък - на мен за разлика от вас, не ми се плащат транспорта (вашият е безплатен). За да дойда на съвет , трябва да има смисъл за мен, тоест да Ви вярвам. А аз не Ви вярвам.А и за разлика от вас, трябва да дойда ден по-рано.

  Не е възможно да си търся часове, понеже съм на щат, и второ, ФС в противоречие на закона не ми дава право на лекции. Значи никакви други права: пък и съм запомнил, че едва ли ще събера студенти за курс, ако бъде гласуван. Помня, че направо се насочват студентите към дадени курсове: правеше го кърлова и чиновниците от Учебен отдел. Вие от факултета дори не ми давате право да публикувам във факултета. Да не говорим за някакво по-обемно четиво. 

 Най-лошото е, че дори не ми съобщавате решенията си с инд. характер по законов ред и форма, за да мога да ги оспоря по съдебен ред.

Вие ми приписахте на ФС намерения, които нямам. Исках само да мога да пиша синтаксис: да имам сигурността, каквато по закон ми се полага. Но не би :отворихте ми война. Не Ви разбирам, но така било написано.

Дори не огласяваш  протоколите от заседанията на катедрата. Вече не се огласяват и протоколите от заседанията на ФС, чийто член си. Злото, което ми причиниха тази катедра и този състав на факултетния съвет, са незабравими.  Ще се справя със ситуацията - убеден съм, че имам научни данни. Не ме тормози с писанията си от този вид: те са и неколегиални. Не знаех датите на изпитите, но колегиалността изисква да ги обсъдим. Както и да е.

 Настина - бъди здрава и щастлива през Новата година. Аз харесвам хората да са добре. Но в административен аспект не ме убеждаваш.  Ни най-малко нямам вина за положението.  Роден съм свободен и такъв ще си отида от света. Няма да се подчиня на никакви решения с незаконен характер. Пиша хаотично, понеже пиша от Пловдив. Иронията ти за здравето ми е неуместна. Малцина имат психиката ми и здравомислието ми. Но имаш право на изразяване.  Всичко хубаво. Петър Дошков. Не ме плашите – ни най-малко.  

Илиева. Вторник, 2009г., Януари 13, 17:21:22 ЕЕТ .  

         Драги Петре, пиша ти лично писмо. Естествено, за неявяванията си на работа (включително и днес - има изпит по увод в общото езикознание и клетият борислав се мъчи само), ще получиш служебни писма.

          Много те моля да си оправиш административно неявяванията. Убедена съм, че законът не прави разлика по религия (не би било правилно) и твърденията ти, че имаш право да не идваш на работа във връзка с вероизповеданието ти не са обосновани. Разбира се, ако ти по човешки разговаряше с нас и ние бихме могли по човешки (но не - по закон) - да си затваряме обите и да поемем и твоята част от работата. Но, уви, положението не е такова.
          Не приемам твърденията ти, че нямало да паднеш в капан, който сме ти приготвили. Тая психика на домашен гризач, която демонстрираш тук, не помага. Катедрата с най-добри чувства и с пълно единодушие гласува да ти се даде едногодишна платена творческа отпуска за приготвянето на хабилитационен труд, с добавката, че трябва да подадеш за това молба по установения ред. След като 2 часа те чакахме, за да кажеш "да" (на което се надявахме), но ти не ни удостои с присъствието си. Що се отнася до твърденията ти, че не си длъжен да присъстваш на катедрени съвети - можеш да не се съмняваш, че не само си длъжен, но е и в твой интерес.
          Не мога да ти съчуствам за проблемите, които си имал с Кърлова, тъй като имем съвсем добра памет и много добре си спомням, че тя е доведена с тоите действия и усилия (а тя после доведе Матеева, Хачикян, Е. Бояджиева, Е. Хаджиева и редица други, които ти не познаваш, защото не те интересува факултетът).
         Естествено, че научната ти кариера не е функция на колектива (както пишеш), но това се отнася не само до тебе, а и до всеки от нас. Никой не може да ти напише нещата, ако ти не си ги напишеш сам. При това съвсем не е вярно, че не ти се разрешава да публикуваш във факултета - вече трета година съм вв България и съм свидетел как ВСИЧКО, предложено в изданията на факултета, се печати. Това лично мене ме възмущава, но няма да го обсъждам тук.
          Във връзка с проблемите на пътуването, които имаш, ще ти кажа, че и твоето битово устройване не е функция на колектива. Ако ти се чувстваш щастлив в Калояново и искаш да живееш там, аз пък се чувствам щастлива в Дубровник, но и през ум не ми минава да искам университетът да ми плаща пътя дотам и обратно. Ти си свикнал да получаваш материални благини от университета, но сега положението е друго: има много преподаватели, а въцможностите не са като при бай Тошо и Авдрей Луканов, когато много хора грабеха, каквото можеха. Сега университетът се мъчи да обърне внимание на преподаватели, от които зависи самото му съществуване.
Що се отнася до избираемите курсове, действително студентите по традиция се записват при Кърлова и Матеева (няма да коментирам причините). Както обаче ти казаху, ФС има решение, с което препоръчва на ректора да прекрати трудовоправните им отношения (защото той може и да не ги прекрати, както е по закона). При това положение възниква въпросът за осигуляването на тези часове с преподаватели. И много други въпроси възникват, защоно на катедрени съвети един професионален екип (катедрата) си разпределя задачите. Затова се надявам, че ще започнеш да идваш на работа. Иначе -има си закони, нали, не всичко е "влизане в положението", "съчувствие" и т.н.!  

Отвърнах с две писма. Първото от 15 януари:

Не трябваше да ме засягаш на религия, предупредихте с отговора си в блога, че не търпя обидите ти, както и лъжите ти.  Ходи редовно на работа, за да те намеря на раб. ти място, защото получаваш адм. възнаграждение за рък. на катедра за цял работен месец. Плащай си транспорта от София до Благоевград и обратно , и то всеки ден, ако искаш да сме равностойни. Не забравяй, че не съм гласувам от ФС за лекции и по твоя вина.

          Второто от 19 януари е кратко: „ Превишаването на власт води до нищо. Не злоупотребявай с адреса на факултета - теб не те чета.” 

 

Така я докарахме без часове до втория семестър. Беше ми ясно, че Илиева няма да  направи  нещо законно във връзка с часовете. Обяснението е в следния неин текст до мен (Илиева. Вторник, 2009г., Януари 13, 17:21:22 ЕЕТ  ), който копирам повторно от писмото й по-горе:

” Както обаче ти казаху, ФС има решение, с което препоръчва на ректора да прекрати трудовоправните им отношения (защото той може и да не ги прекрати, както е по закона).”

Лъжата се открива лесно и бързо, като сравним почернения текст  с предложението й за удължаване на договорите на Кърлова и Матева. Решението на факултетния съвет от ноември месец 2008г. е да не се удължават договорите на Кърлова и Матеева. Първоначалните им срочни  едногодишни трудови договори с ЮЗУ  се прекратяват  автоматично с изтичането им  на рождените им дни.

Разбрах, че Илиева лъже нагло от участието й във форумите срещу Воденичаров. Тя го подкрепяше.

На тези читатели, които са пропуснали събития.

След възстановяването ми от САС (касационна инстанция) на работа в ЮЗУ през  2008г, факултетният съвет на заседание от 15 април 2008г. се противопостави на съдебното решение. Летният семестър на учебната 2007/2008г. останах без часове. Плащаха ми заплатата, но не в размера по КТ за недопускане на работа.

Зимния семестър на учебната 2008/2009г. имах часове, но недостатъчно за годишен норматив в ЮЗУ от 360 учебни часа. Втория (летния) семестър нямах часове. Едва на 5-та седмица от семестъра, на 13  март 2009г. (петък) получих с  обратна разписка  писмо на ръководителя на катедрата (по български език) за решение на факултетния съвет да ми възложи часове.

 

 image

Решението   на факултетния съвет следваше да ми бъде съобщено от декана на факултета.  Когато органът е колективен, актът се подписва от председателя или от негов заместник – чл.59, ал.2 , т.8 - втори състав АПК. Юридически и в момента  оставам без  форма на въпросното решение. Въпреки това приех с всички рискове от недобросъвестност информативното  писмо на ръководителя (на катедрата по български език). Процедурата по възлагане на часове на равнища  катедра и факултетен съвет мина без моето участие.   АПК изисква обратния подход  под страх от съществено процесуално нарушение. Оспорих на 16 март 2009г. решението  на факултетния съвет като нецелесъобразно. Административните актове не се изпълняват, преди да са изтекли сроковете за тяхното оспорване – първи състав на чл. 90, ал.1 АПК.  Жалбата е  чрез декана до ректора. Регистрирана е в канцеларията на ЮЗУ под № 94-00-3/ 16.03. 2009г.

Чрез Декана на ФФ

До Ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград

           

ЖАЛБА

от Петър Стоянов Дошков с адрес: 4173 с. Калояново, област Пловдив, ул. „Ивайло” 10А и с ел. адрес: petdoshkov@abv.bg

срещу:  необозначен адм. акт  в решение на ФС на ФФ, взето на 10 март 2009г.

 

 Г-н Мирчев,

 На 13  март 2009г. (петък) получих с писмо с обратна разписка - вместо от декана на ФФ Антони Стоилов - служебно писмо (на   Л. Илиева). Приемам го за валидно. Нищо че не издържа критика на официален документ.

Първо,   деканът  е длъжен да оформи решението на ФС и да ми го изпрати, вкл. и с диспозитив. От момента на получаването текат срокове за процедури по закон.

Второ, опорочена е процедурата по вземане на това решение на ФС още на фаза предложение на катедрата по български език. Илиева упражнява лоша катедрена администрация. Загубих и по нейна вина още  1 година време в ЮЗУ.

 Предложението на катедрата  по български език трябваше да ми се съобщи предварително за мнение. Не съм просяк. Имам щат във факултета. Нормативът ми на преподавател във ФФ не се определя по сметките на Илиева, а обективно. Отсъствал съм първия семестър по болест, имаше и празници. Това са факти, водещи  до редукцията на годишната натовареност от 360 часа.

Почтено и колегиално.  

Първо, дисциплината Закони на стила и смисъла се водеше от покойния Цанко Младенов като спецкурс. Силно  дискусионен. Курсът в момента се води от Сашо Рангелов. Не ми трябва.

 Второ, Увод в прагматиката е приемлива. Водех първи в ФФ  Прагматика. Р. Кърлова ми взе курса преди години след решение на катедрата по нейно предложение. И тогава беше валидно правилото ”Тука е така”. Докторската ми дисертация (в Санкт Петербург) е свързана с Прагматиката. Така че приемам  старата си дисциплина. Справедливо е. Оставена е обаче без упражнения. Това е недомислица. Възможно ли  е според Вас   да няма и час упражнение за  разликата между импликация и импликатура на дискурса, транспозиция, пресупозиция, фокус  и т.н.    

Трето, научих и за дисциплината   Интонация и значение. Справката ми показа, че я води Гергана Падарева. Тя е толкова законна като редовен асистент , колкото и мъжът на Евдокия Христова, от която научих, че Падарева е  асистент от  „вътрешна трансформация на  преподавател на чужденци”. Не ми трябва този чужд курс: неколегиално е. Каквото и да мисля за назначаването на Падарева, тя има право на развитие с тази дисциплина, предложена от нея.

Четвърто, разбирам, че имам и  курс Увод във функционалната граматика. Научих от текущия седмичен разпис, че го води Р. Кърлова. Курсът е проблемен. Трябва да сравня програмата му с програмите по синтаксис, морфология и фонетика (т.нар. широка граматика). Моето убеждение, че става дума втори път за същото, но вече 3 (или 2) в един. Възможно е да греша. Така че – ако всичко е наред ,  до тук са 4 часа лекции, или 8 часа упражнения.

Пето, не ми трябват упражнения по  фонетика и фонология. Лекциите са на Р. Кърлова. Жертвата и основният палач не могат да бъдат по една дисциплина. Никога няма да опозоря малката си дъщеря, която е на Онзи свят. Изключено.

Намирам обаче в разписа на ФФ упражнение по „метафората в езика”. Няма лекции. Отново -  Р. Кърлова. Няма да ме учуди, ако и това го има: упражнение без лекционен курс.

Шесто, научавам и  за Съвременен български език за чуждестранни студенти. Няма информация за броя и вида на часовете – лекции и/или упражнения. Но я приемам. Това е и названието на конкурса ми за встъпване в ЮЗУ.

Искане: Моля:

І. А. Възложете ми седмична натовареност   със срочна прекратителна Ваша  заповед до констативно решение на легитимен ФС на ФФ, за което са нужни избори.  Говорих и за това с министър Д. Вълчев във връзка с  Одит срещу доказателства.

               Б. 1. Вашата  заповед  да не съдържа   курсовете intuito  personae, така че  да останат  само приетите от мен дисциплини.

     2. Да се измени заглавието на онова упражнение за метафората в езика, което е без лекция,  в упражнение по Увод в  прагматиката. Като прибавим и курса за чуждестранни студенти, който вероятно е най-малко  от 1 час  лекция  и 1 час упражнение, получаваме сумарно 13 часа седмична натовареност:

-           Лекции по Увод в прагматиката – 2 ч.   плюс 1 час упражнение (ако се даде, но трябва);

-          Увод във функционалната граматика - 2 ч. лекции и 1 час упражнение;

-          Съвр. бълг. език за чужденци  – вероятно е от поне 1 ч. лекции  с 1 час упражнение – не знам точно.

 ІІ. А. Ще забележите от въпросния акт на ФС/Илиева и специалното седмично разписно  разпределение на часовете тип Илиева. Обстоятелствата, за които нямам вина, налагат неизбежни промени. Вече  пътувам от далеч и (за разлика от софиянци) си плащам и спането в Благоевград, защото не мога да се върна като тях обратно безплатно в София в деня на пристигането в Благоевград. Комуто ползите, нему и тежестите, свързани с промени в учебния разпис.  

Б. 1.Часовете да се дадат за блоково вземане в края на семестъра, като учебните

седмици се засекат от момента на връчване на Вашата заповед, която няма да оспоря. Не съм променил мнението си за статуса Ви, но тази заповед  ще засегне само мен и Вас.

    2.Както знаете от подписания трудов договор с ЮЗУ, той е за пълно работно

време 8 часа. Това е основанието ми да искам  часовете да са максимално в този времеви интервал, тоест в един ден или с остатък на втория, при всякакви обстоятелства.    

 Така ще имам време да се подготвя за курсовете. Пък и предполагам, че до тогава ще завърши ремонтът  в Бачиново: нямам нищо в Благоевград.

Допълнително обяснение:   Някога изработвах повече от норматива, но наднормените не  хоноровах. Стана след  мой дарствен акт  за ЮЗУ преди повече от 10 години, след като бях измамен от Антони Стоилов и Илия Гюдженов. Извикаха ме от къщи за гръцки студенти. Учих ги на  майчиния си език. Но не получих след курса обещаното двойно възнаграждение (взето към  упражнение). Затова дарих всичко на ЮЗУ/Гюдженов. След това  не попълвах хонорарен  лист за преизпълнен норматив заради  погнусата от факта, че Р. Кърлова ще парафира.

          Доказателствено искане: деканът да приложи въпросното служебно писмо на Илиева като свое, за да избегнем спорове.

          Прилагам: препис от жалбата.

Подадената в срок жалба    спира действието на адм. акт - до решаването на спора от съответния орган – чл. 90, ал.1 (втори състав) АПК. Ректорът може да свиква при необходимост органите за управление на основните звена – чл. 34 ЗВО.

АПК е кодексът, по чийто ред  се оспорват актове на органи за управление на висшето училище – чл. 38 ЗВО.

Деканът е длъжен да запознае факултетния съвет (ФС)  с жалбата. Колективният орган – в 14 дневен срок от получаване на жалбата - може да преразгледа въпроса и да оттегли оспорения акт, да го отмени или измени, като уведоми за това заинтересованите страни – чл. 91, ал.1 АПК.

 Не съм бил уведомяван, а трябваше, за събиране на ФС с целта по чл. 91, ал.1 АПК. Когато административният орган не намери основание за пререшаване на въпроса,  незабавно  изпраща  жалбата  заедно с цялата преписка на компетентния по-горестоящ административен орган (чл. 92, ал.1АПК), в случая до ректора.  Вероятно жалбата е била изпратена еднолично от декана, без да е осъществена процедурата по чл. 92, ал.1 АПК: изпращане на основание решение на факултетния съвет.

 Редът изисква понататък в  двуседмичен срок от получаване на преписката (жалба плюс акт на факултетния съвет, ако го има) ректорът да се произнесе с мотивирано решение – чл. 97, ал.1 АПК.    Не го прави – нарушава  чл. 98, ал.1 АПК, понеже нищо не ми съобщава.

 Потърсих информация от декана на факултета.  Той също е от катедрата. Отговори ми с писмо на 4 април.

image




Гласувай:
1



1. kkabakciev - Моят коментар
21.05.2009 17:04
Видях преди малко тези три нови съобщения на Дошков. Не съм говорил с него - и няма да говоря, за да го питам "какво да напиша". Аз съм човек със собствено мнение - което сега ще изразя.

Съвършено ясно е, че административните лица, участвали в тая поредна жалка разправа с Дошков, са на светлинни години разстояние от неговата правна компетентност.

Те са на светлинни години разстояние от него и по морал, а също така и по компетентност в професионалната и научна област - езикознанието.

Казвам това, тъй като прекрасно познавам "компетентността" на така наричащите се български езиковеди - и съм писал много за това.

Ясно е, че Дошков печели с убийствена разлика в точките в тази процедурна схватка - това е моето мнение. Но аз като външно лице в тази ситуация бих искал да дам една конструктивна препоръка за излизане от ситуацията.

ЮЗУ би могъл да предложи на Дошков да преподава право и така да запълва липсващите часове по езикознание (ако наистина по някаква причина липсват).

Отделен е въпросът, че същевременно считам, че Дошков би трябвало да съди ЮЗУ за "оня протокол". Считам, че би трябвало да съди именно ЮЗУ, а не толкова конкретни физически лица, защото определени конкретни физически лица може да имат здравословни проблеми (ясно от какъв вид). А ЮЗУ - като университет и като работодател на тези лица - е длъжен да предприема мерки за защита правата на Дошков! И на всеки в подобно положение! Не може на официални заседания на административни органи в ЮЗУ да бъдат отправяни клевети, и то масово, към когото и да било! Говоря за "оня протокол", не за обсъждания тук процедурен спор. Посегателствата - много сериозни - срещу правата Дошков не са били санкционирани от страна на компетентните органи в ЮЗУ. Или поне на мен не ми е известно да са били санкционирани!

Предложението, което направих - за даване на преподавателски часове на Дошков и по право, всъщност аз отдавна го дадох тук, във форума - към предишно съобщение на Дошков. Някои от Вас сигурно ще си спомнят това. Да, аз не съм абсолютно никакъв в или за ЮЗУ, но нищо не пречи да направя предложение, нали!

Интересно ми е как ще се развие дискусията. Защото имам да кажа и още доста неща, които са принципни - и се отнасят до преподаването на филология и езикознание, и не само или конкретно в ЮЗУ.

Чакам изказвания.
цитирай
2. анонимен - Мирчев обладан от нова телефонна любов!
22.05.2009 07:34
Дошков, прочетох новите постинги и за съжаление, отново не съм изненадан от академизма, който щедро разпилява ФФ.
Не измествам темата, а напротив: точно като потвърждение за този дух на демократичност и законосъобразност в ЮЗУ се вписва и последния случай на избор на завеждащ катедра. Заседнаието свалило Невена Пенчева, понеже не била в съответния шифър. Светкавичната GSM-намеса на Мирчев до членовете на катедрата обърнала и поправила 'грешката' в смяната на нейния ръководител. Ето как бързо се ръководи университет и как здраво се прилага ЗВО!
цитирай
3. svetlaen - Хмда, тотален административен ...
22.05.2009 10:30
Хмда, тотален административен произвол в някои катедри, с висша благословия... В моя случай пък катедрата не ми дава часове, които са гласувани вече на ВС и впоследствие ръководителят на катедрата казва (в присъствието на декана и всичките зам.-декани) - ако искате, накажете ме, но ние часове няма да й дадем. Чакам да видя каква ще е "висшата благословия" в моя случай...
цитирай
4. анонимен - Ех, Светла,
23.05.2009 22:09
много мъка има по този свят!
цитирай
5. анонимен - Воденичаров го закопа
23.05.2009 23:21
Пискова, а Мирчев явно Серафимкова
цитирай
6. kkabakciev - Регистрацията на СДС се била бавела прекалено
25.05.2009 10:36
"Алфа рисърч": Над 60% от българите смятат, че регистрацията на СДС се бави прекалено

http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/05/24/724155_alfa_risurch_nad_60_ot_bulgarite_smiatat_che/

В коментар към този материал Йорданов пише:

"Остава да посочите колко от респондентите в цитираното проучване са запознати с мотивите на Съда. Защото, след всичкия политически вой, който се изля в публичното пространство от една от заинтересованите страни по този казус, резултатите от подобно проучване на общественото мнение са съвсем логични и обясними. И тези резултати не могат да се възприемат като показател за справедливото решение на казуса, освен, разбира се, ако не мислите да възстановяваме на 'Народния съд'. Самият Ви материал е израз на натиска, който се осъществява върху Съда."

Ето и моят коментар.

"Дневник" и "Алфа рисърч" попитали хиляда българи за нещо, което те със сигурност изобщо, ама изобщо не познават!
90% от българите освен прогнозите за времето по телевизията друго абсолютно нищо не четат!
Че ще вземат да четат "мотивите на Съда" за решението за регистрацията на СДС!
И ще ги разберат!
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!"

А преди малко се сетих, че всъщност "Алфа рисърч" е агенцията на приятелката на моята приятелка Светла. И реших, че е доста уместно да пусна тук коментарите и изобщо този казус. Затова, защото и Светла се е превърнала в рупор на костозомбизма. Не допуска некостозомбистки мнения в собствения си блог.

Съжалявам, Светла, но това е моята позиция! Младият и некомпетентен вожд на СДС с поведението си води до окончателното загробване на тая партия!

А аз тая партия съм я правил и не ми е безразлична съдбата й!

А иначе по случая какво? Ами "Дневник" си поръчват някакво изследване, плащат си го (предполага се). И "Алфа рисърч" го осъществяват.

Няма лошо. Парите, казват, не миришат. Е, ако аз бях "Алфа рисърч", щях най-малкото лееееко да намекна за некоректността на поръчката. Ама не съм "Алфа рисърч", нъл тъй.
цитирай
7. анонимен - Браво, Кабакчиев! Само така! Въ...
25.05.2009 10:44
Браво, Кабакчиев! Само така! Възможно най-подходящият коментар в най-подходящия момент! Сега Серафимова и анонимните й копои могат да си отдъхнат - има кой да им върши работата.

А че да твърдиш, че поръчка на изследване е равносилно на поръчка на резултатите, е клевета - who cares?

Само така, Каба, продължавай в същия дух!
цитирай
8. kkabakciev - Ха да видим кое как е
25.05.2009 20:17
Не твърдя, че

"поръчка на изследване е равносилно на поръчка на резултатите".

Чисто и просто в редица случаи "поръчка на изследване е равносилно на поръчка на резултатите".

И тия, дето спазват тоя принцип - дето, тия дето са от нашите, не трябва да ги критикуваме, имат много здраве! Лично от мен!

Аман от "сини" безобразници, безхаберници и идиоти!

Аман от кочина 19 години. Ще допълня какво имам предвид по-късно.
цитирай
9. kkabakciev - Къде сте тръгнали вие, бе, българите?
25.05.2009 21:35
Един-два примера, дребни на пръв поглед.

Снощи ходих да посрещам жена ми на летището - от Мадрид. По пътя - дълъг около един километър - дупки. Жена ми изумена. Бат Бойко не може да направи един километър асфалт, утре ще управлява държавата. Предната седмица жена ми беше в Букурещ. Ами, казва, пътя от/до летището в Букурещ - еди какво си. Няма нищо общо с тая свинщина тук. На румънците им дишаме праха. Пътят до/от летището е лицето на всяка държава.

Испанците в Мадрид са направили за отрицателно време 53 км тунел, за да облекчат движението. Петдесет и три километра тунел - направен като произведение на изкуството вътре. Магазини, светлина, лукс и прочие. Аз неотдавна бях в Мадрид, това го нямаше тогава.

Бат Бойко не може да се справи с едни псета по улиците и с 1 км асфалт. Утре ще управлява държавата. Същото беше и с Помияра на цара - наречен така от писача в "Работническо дело". Помияра на цара не може с едни псета да се справи.

В Букурещ няма кучета. Просто са били изтребени. Толкова. Дошла Бриджит Бардо, плакала и искала да се среща с кмета. Той казал: Бриджит Бардо трябваше да дойде преди 30 г. Не дойде тогава. Сега няма да я приема.

Та така.

Къде сте тръгнали, бе, българЕте?

Нещастници! Писачът в "Работническо дело" бил антикомунист и щял да декомунизира държавата и да я направи не знам какво. Пожарникарят - не може един километър асфалт да положи. Някакви агенции правят изследвания по поръчка. И така нататък.

Абе, българЕте, що не си таковате таковата?

_____
Да не обяснявам какво е в ЮЗУ. Щото вие си го знаете много по-добре от мен. Няма нужда да ви обяснявам, нали. Изгонихте с голям зор един комсомолски безобразник, след това вече за нищо ви няма. Не гъквате за нищичко.
Това е истината. Ха сега - почвайте да ревете срещу мен, че това не е вярно. Ама е вярно.

Втора добавка. Днес една позната ме пита - "Нали на изборите за Европарламент сме там. "Не, казвам, не съм там." За дамата с патладжанения Мерцедес, която призна полковник Максим - никога! "Аааааа, ама, нали, вярно е, обаче, по принципа на най-малкото зло, нъл тъй."
"А, не, по принципа на най-малкото зло вече няма да стане!" - казвам. Вече приключихме с този принцип. Поне аз приключих.
цитирай
10. анонимен - Трябва да се гласува
25.05.2009 22:50
по принципа Срещу най-голямото зло. Те де факто са две злините - твърдите електорати на БСП и ДПС.
Не бива неперспективните: най-закостенялата и най-неграмотната част да определят бъдещето.
цитирай
11. kkabakciev - Да, по принцип трябва да се гласува
26.05.2009 08:33
Но за кого?

И коя е, питам, най-незакостенялата и най-грамотна част?

Тая, която през 1994 г. избра лидер на антикомунистическата партия да бъде един, който три години преди това е давал съвети на комунистическите убийци как да не загубят доверието на народа в собствения им парцал? Който е преподавал антинаучна дисциплина, тровил е младите хора с комунизъм, хвалил е в дисертацията си световния главорез Ленин и правешкия дебил и катил като "икономисти"? Който определя съветската икономика - от която умряха от глад десетки милиони хора - като "прогресивна", за разлика от "буржоазната", която била изостанала? Който НЕ ОТВОРИ ДОСИЕТАТА И БЛОКИРА ВСЯКАКВА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ?

Тая, чийто днешен избраник за Европарламента е дамата с патладжанения Мерцедес и гараж на ЦК на БКП, която призна полковник Максим?

Тая, която, след като все пак изхвърли от председателския пост призналата полковник Максим дама с патладжанен Мерцедес, избра за лидер на СДС един кафеджия и представител на Казахстан - една от последните крепости в света на авторитаризма, феодално имение на местната номенклатура от времето на СССР?

Тая, която, след като изхвърли от председателския пост на СДС кафеджията и представител на Казахстан, избра за лидер един напълно некомпетентен младеж, който дори не познава устава на СДС? Младеж, който се оказва протеже на лицето Красен Станчев, което през 1990 направи милиони поразии на СДС и подписа конституцията? Същата, с която българите вече 19 г. всеки ден си бият главата с нея и за която в СДС има редица решения, категорично отхвърлящи основни нейни части!

Тая, която преди броени дни провежда болшевишко сборище, погазва собствения си устав и изключва от партята хора (независимо дали те са за изключване или не) на базата на незаконно решение, без да има право на такова действие? (Изключване от партията става само с решение на общинския съвет - който те е избрал, той те изключва.)

БАСТА, СИНИ КОМУНИСТИ! БАСТА!
цитирай
12. анонимен - Кабакчиев,
26.05.2009 22:18
Има лесен начин всеки да се ориентира за кои да гласува. Аз ще гласувам за тия, за които ще пее Азис! Нали знаете, че и Шекспир е казал, че красотата ще спаси света! Изкуството показва гласа на народа, а народа, това е Азис.
Ако беше жива Людмила Живкова, която изгоря в името на идеала си за всенародно естетическо възпитание, щеше да ни даде именно тази директива. Нека се доверим на това, което радва душата, там е истината.
Лилия Илиева
цитирай
13. kkabakciev - Не знам!
26.05.2009 23:25
№ 12 не знае къде се слагат запетайки и пълен член, следователно не е Илиева.

Обаче, ако се гледа това, че изобщо не се разбира какво иска да каже, може и да е Илиева.
цитирай
14. анонимен - Нещо много на политика го
26.05.2009 23:25
обърнахте тука
цитирай
15. анонимен - А не беше ли Илиева, която пишеше ...
26.05.2009 23:30
А не беше ли Илиева, която пишеше "асистен"?
цитирай
16. анонимен - Мда, и обижда на "педерас"
27.05.2009 03:47
А после пита по форумите как може така да се разговаря с една дама?
Лошо е като свършат малките кафявички ....
цитирай
17. анонимен - Днес от 15.30 часа в катедра "Културология"
27.05.2009 11:44
на СУ "Св. Климент Охридски" ще се състои откриване на аудитория "Проф. Николай Генчев".
Покойният е набор на Йордан Шопов. Известният в миналото български историк изкарава последните години от живота си със скромна пенсия от 250 лв, а в същото това време, нищожеството Илия Гюдженов мощно захранва с астрономически заплати случайно попадналия на академична работа създател на мафията "ПИФ на Воденичаров" и фалшификатор на документи по системата "Шопов–Попова" Йордан Шопов.
Хубаво ще бъде да бъдат публикувани фиш с пенсията на единия и фиш с месечно възнаграждение на другия, предоставено му от "спестовния" Гюдженов.
цитирай
18. анонимен - Idioti!
27.05.2009 19:59
Idiotiiii! Shte vi smachkam, taka da znajte!
цитирай
19. анонимен - Какво ще кажеш, Мирчев?
28.05.2009 10:11
Хърватски съд осъди двама университетски преподаватели и техен посредник, взимали подкупи от студенти, за да ги запишат неправомерно в университета, съобщи Асошиейтед прес.

Районният съд в Загреб осъди ръководителя на местния Транспортен факултет Драган Баданяк на две и половина години затвор и му забрани да упражнява преподавателска дейност пет години.

Наказание от година и половина затвор бе определено и на посредника Младен Будор, а преподавателят Крешимир Шомек получи условна присъда от 10 месеца.

Десетима студенти също получиха условни присъди за даване на подкуп. Случаят беше разкрит при операция през септември.

Записването в университет е безплатно в Хърватия, но броят на студентите, които се приемат, е ограничен.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2185391

А влизането в академичните среди?
Помагайте на Дошков!!!
цитирай
20. анонимен - към 19
28.05.2009 10:42
Аз помагам на Дошков с каквото мога, ама само с анонимни коментари не става ;-).
цитирай
21. анонимен - Ще помагаме!
28.05.2009 12:28
Търсим връзки с реномирани психиатрични клиники.
Стефан ще го приберат всеки момент, но Дошков ще окаже голяма съпротива.
цитирай
22. анонимен - пак съм аз, 21
28.05.2009 12:34
Търсим връзки с реномирани психиатрични клиники, свършиха ми кафявите хапчета, а без рецепта вече не дават! Трябва да побързам, защото този път съдът няма да се подмотва цели три години и скоро пак ще ни натресат Дошков!
цитирай
23. kkabakciev - За пореден път правя предложение на Дошков за завеждане на дело - и настоявам той да го направи!
28.05.2009 14:53
Става дума за дело срещу ЮЗУ заради това, че през последните пет години на научноизследователската дейност на Дошков вероятно не е била направена атестация и не е бил обявен конкурс на щатното му място за доцент.

Ако горепосоченото предположение се окаже факт, ще бъде налице едно безспорно грубо противоправно поведение от страна на ЮЗУ, чиято отговорност следва да бъде ангажирана на основание чл. чл. 45, 49 ЗЗД и ЮЗУ следва да бъде осъден да заплати нанесените на Дошков неимуществени вреди, както и имуществените, състоящи се в разликата между получаваното от него възнаграждение за главен асистент и възнаграждението, давано в ЮЗУ за доцент.

Апелирам за пореден път пред Дошков той да заведе това дело за защита на накърнените си трудови и други права!

Красимир Кабакчиев, дфн
цитирай
24. анонимен - дфн
28.05.2009 15:22
При толкова корумпирани академини органи (и това е вярно) защото винаги държиш да си дфн?
цитирай
25. kkabakciev - Обяснявам
28.05.2009 15:57
Не държа специално да съм дфн, но когато изказвам официално становище по даден въпрос - бил той правен или от моята област, поставям тази абревиатура, за да се разбере, че не човек от улицата взема отношение по него.
цитирай
26. анонимен - Но го слагаш
28.05.2009 16:10
по всякакви поводи. И не те притеснява, че е даден от съвет в не държава, а кочина, от развъдник на откровена простащина .... ... и т.н., и т.н .
цитирай
27. анонимен - друг е проблемът, 26 и Кабакчиев
28.05.2009 16:19
В този форум пишат най-вече доценти, има двама-трима асистенти, някой и друг професор, големи и малки доктори, само Енчева е незащитила от пишещите тук. Но това е място за открита дискусия и няма никакво значение дали сме големи доктори, или малки. Важно е какво казваме. Ако сме доценти, това не ни прави по-убедителни, ако сме асистенти, не сме само поради това негодни да участваме в спора. Тук аргументите са важни, а не кой какъв статус има.

В противен случай нека асистентите да пишат само в асистентски форуми, доцентите - в доцентски, а дфн да пише само във форуми за други дфн и да остави форумите, в които пишат "хората от улицата", на простолюдието.
цитирай
28. kkabakciev - Съгласен с това
28.05.2009 18:17
"Но това е място за открита дискусия и няма никакво значение дали сме големи доктори, или малки."

Но същевременно ми е чудно какво се дразните някои от моята абревиатура. Имам си я, слагам си я. Какъв е проблемът? Ако нещо греша, може да ми се каже - и няма никакво значение каква ми е абревиатурата и дали имам или нямам абревиатура. А не си ли давате сметка, че даже, когато някой има такава абревиатура, отговорността му е много по-голяма? И рискът да се срине заради грешка - много по-висок!

Работата, обаче, е там, че аз рядко греша. И не случайно не само съм защитил две дисертации - има доста дебили със защитени две дисертации или с професорски звания - но имам и много големи приноси в науката. Те вече са признати, но постепенно ще се разбира все повече колко важни са.

Така че - моля, не обръщайте внимание на абревиатурата и ме атакувайте, когато греша. (Ама аз рядко греша - вече го казах.)
цитирай
29. анонимен - "Но същевременно ми е чудно ...
28.05.2009 22:45
"Но същевременно ми е чудно какво се дразните някои от моята абревиатура. Имам си я, слагам си я. Какъв е проблемът?"

Проблемът е че е малко демоде да се титулова човек.
Прави се само в съседни страни от региона и други изостанали. Т.е. кочини.
цитирай
30. kkabakciev - А кое е модерно?
29.05.2009 10:01
Как и кой определя модерното? Когато бях ученик, ми викаха Готиния - включително щото имах разни изпълнения от рода на това да си слагам да нося един кехлибарен гердан. Сложех ли го, веднага другите момчета и те. Беше протест срещу подстригването и т.н. - и съответно ентусиазмът беше голям.
Директорът и учителите ни преследваха като империалисти. Обаче видяха други ученици от други училища тая мода - и те почнаха да я следват. Доста месеци това беше модата сред учениците в Търново ....
Веднъж ме накараха да се подстрига дори повече от предвидените 2-3 сантиметра. Реагирах с особена "прическа" - горната част на главата обръсната, надолу (отзад и покрай ушите) - подстриган нула номер.
Беше страхотна гледка. Умуваха, умуваха в училището как да реагират, така и не се решиха да направят нещо. Впрочем някои от учителите ми симпатизираха. И тази "прическа" се наложи като мода. Накараха ли някой ученик да се подстриже, той си правеше моята "прическа".
цитирай
31. анонимен - Каба, по ще ти отива да се подписваш ...
29.05.2009 10:08
Каба, по ще ти отива да се подписваш така:

"Красимир Кабакчиев, готиния."

Дфн вече под път и над път, готините са дефицитни!

:-)
цитирай
32. kkabakciev - Съгласен
29.05.2009 10:12
"Дфн вече под път и над път, готините са дефицитни!"
цитирай
33. анонимен - Автобусът убиец под Бакаджик е бил с ...
29.05.2009 15:09
Автобусът убиец под Бакаджик е бил с "документи" изготвени по системите "Воденичаров-Гюдженов" и "Шопов-Попова"
цитирай
34. анонимен - Мда, така е било
29.05.2009 15:11
както се казва в постинг 33
http://dnes.dir.bg/2009/05/29/news4525527.html
И пораженията над младите души са същите.
цитирай
35. анонимен - Из форумите
29.05.2009 22:09
КЕбапчиев ))))
цитирай
36. kkabakciev - Ето ме из форумите
30.05.2009 19:45
Интернет съощение:

"Кметът на София Бойко Борисов разпореди на зам. кмета Юлия Ненкова да поиска оставката на ген. Емил Танев, съобщиха от пресцентъра на столична община. Повод за искането на оставката е присъствиета му на празненството в ресторант "Континентал плаза" в деня на национален траур заедно с висши полицейски служители.
Емил Танев е директор на дирекция „Обществен ред и сигурност” в Столичната община."

Не съм привърженик на Борисов, но това е достоен за уважение акт.
На един друг генерал - с хубавото име Гяуров, СДС никога не е искал оставката (не го е гонил от партията и т.н.) заради подробно описания в книгата на Христо Христов факт, че това лице УМИШЛЕНО И СИСТЕМАТИЧНО Е СПЪВАЛО РАЗСЛЕДВАНЕТО НА УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ МАРКОВ - СВЕТЕЦ НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!
Същата оценка - на умишлено спъвал разследването - авторът дава и на самия Петър Стоянов, а изобщо за правителството ясно е посочено, че
НЕ СИ Е МРЪДНАЛО ПРЪСТА ДА ПОМОГНЕ ЗА ИЗМИВАНЕТО НА ТОЗИ СРАМ ВЪРХУ ТАЗИ ДЪРЖАВА.
Тази "държава" - в кавички. За това, че тази "държава" остана една кочина и по време и след управлението на СДС, вина носят управата на СДС, парламентарната група и правителството, естествено! Кой друг?
Вместо да бъде изключен от СДС, този индивид е адвокат на СДС!?!?
_____
Христо Христов е журналист в "Дневник" - а книгата му е издадена от "Хеликон". Може все още да се намири в книжарницата на издателството на ъгъла между "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Четете, представители на костозомбосодесесариата!
цитирай
37. анонимен - Браво
30.05.2009 19:48
Браво на Кебапчиев
цитирай
38. анонимен - Хвала, Вам,
30.05.2009 22:21
Узу го зарязахте, а?
Хванахте ли "кадема за победата"? /от съботната "Струма/
Халал да ви е, борци, боркини и Борчета!
Иде Одата на радостта. . .
цитирай
39. анонимен - Към 38
30.05.2009 23:57
Влезте в подробности.
цитирай
40. анонимен - Влезте сам
31.05.2009 00:41
Вижте се в в калейдоскопа на манипулатора, които
цитирай
41. анонимен - Всичко разбрах
31.05.2009 02:54
Всичко разбрах
цитирай
42. анонимен - Е, почна се, Лазарова, почна се !!!!
01.06.2009 03:15
Изправят пред дисципа на ВСС благоевградските съдии Росен Василев и Румяна Бакалова

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарни производства срещу заместник-председателя на Окръжен съд - Благоевград Росен Василев и колежката му съдия Румяна Бакалова.

Двамата се изправят пред дисципа на ВСС по предложение на главния инспектор в Инспектората Ана Караиванова. Изключително тежката процедура за един магистрат, каквато е участието в дисциплинарно производство, е резултат от проверката на Инспектората, извършена през февруари в Окръжен съд - Благоевград. Тя установи огромно количество затлачени дела в кабинетите на съдиите Росен Василев, Р. Бакалова и колегите им Емилия Топалова и Иванка Бикова. Малко преди инспекторите да вкарат доклада от проверката във ВСС с констатациите си и предложенията за наказания, председателят на съда Красимир Аршинков избърза и наложи на четиримата наказание “обръщане на внимание”, което не е дисциплинарно, но се вписва в досието им.

Според процедурата Р. Василев и Р. Бакалова, която е съпруга на шефа на следствието Здравко Бакалов, трябва да дадат писмени обяснения по обвиненията в доклада и да организират защитата си пред ВСС, за което имат право да ползват и адвокати.
цитирай
43. анонимен - Зелено, червено, абсурдно
01.06.2009 22:43
Кой е финансовия цвят на "антикризисния" нов факултет? В него ще има ли "Главни" експерти?
Колко ще са зам.деканите?
Ще има ли катедра по Свински грип?
цитирай
44. анонимен - към 43
01.06.2009 22:58
Финансовият цвян на новия факултет ще е, разбира се,... кафяв (между червено и зелено). Кафявото е цветът на земята, дърветата и...

Катедра по Свински грип не знам дали ще има, но чух за катедра "Хигиенна превенция на следтренировъчни травми", в която ще се произвеждат специалисти по оптималното измиване на почистващите препарати от банята на спортните зали с цел избягване на подхлъзване след тренировка. Ще има и главен експерт, който да осъществавя контрол върху практическата страна на образованието в тази катедра. И това ще е личният шофьор на Ректора.

За зам. декани още не знам нищо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6338591
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031