Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2009 20:56 - Човек не се променя, само се разкрива. Фандъкова го направи.
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 32453 Коментари: 87 Гласове:
1

Последна промяна: 17.11.2009 19:20


     Имах на 10 ноември 2009г. дело във ВАС, свързано и с миналото   ми. Спорът е срещу мълчалив отказ на министър Фандъкова на сигнално предложение. Чаках завръщането си във ВАС почти 5 години. Напуснах ВАС с убеждението, че е с престъпен холдинг. Александър Воденичаров  (бивш член на ВСС) го създаде  чрез различни състави, основно от 5 отделение. Писал съм в съдебни книжа, че председателят на отделението и бивш член на ВСС  Андрей Тодоров Икономов е стар клиент на ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. 
       
 Беше справедливо да се върна във ВАС за разчистване на минало .  Преживях дълбоко разни бездарни съдебни актове. Падна ми се  състав от две стари познати и една непозната. Познавам част от престъпната дейност на съдиите Анчева и Вачева (в престъпна група със пенсионираната от ВАС Елена Златинова).
       Съдебната двойка Анчева-Вачева е от холдинга на Воденичаров/Икономов/Пенчев във ВАС. Смятам, че продължава да съществува. Двете съдийки отричаха в съдебното заседание да познават Воденичаров, когато им поисках отводи като Воденичарови съдии, аргументирани с техни общи или в други състави  актове срещу мен, вкл. и противоконституционен такъв с Иван Раденков. Интересно, но във ВАС знаят, че писах за ненадлежните съдии в Благоевградско, както и за члена на ВСС Мая Кипринска.

        
Но и това не е важно за темата: ще постна съдебния протокол от заседанието по делото срещу министър Фандъкова. Имайте  3-дневно търпение.
     Следва фокусът. МОМН/Фандъкова  бе представлявано на процеса във ВАС от   юрисконсултка. Тя бе далеч от процесуалното право. Не знаеше дори, че делата във ВАС се преглеждат за допустимост до насрочването им.   Поисках и председателят на състава от ВАС Анчева (ще ги извадя с Бачева от магистратурата) ми подаде пълномощното на юрисконсултката за процеса. (!) оказа се, че министър Фандъкова  ОЩЕ на 16 август  е УПЪЛНОМОЩИЛА до мандат юрисконсултката да я  представлява  във всеки съд на всяка инстанция. Такова нещо досега не бях виждал. Това е все едно да отчужда  неотделяема  част от живота си, като си създам ДВОЙНИК. Като Овцата Доли.

Това е акт на корупция.

Първо, защото това пълномощно  по същество  имитира съдържанието на трудов договор – юрисконсултите представляват държавните учреждения по закон. Плеоназмът е излишен. Второ, министър Фандъкова не може да знае на 16 август, че аз ще обжалвам мълчаливия й отказ на 31 август.
Трето, ясно е, че министър Фандъкова се е дезинтересирала от функцията си на законен представител в съд на министерството, прехвърляйки я генерално и престъпно на юрисконсултка.
Четвърто, щом министър Фандъкова не знае за процеса, то юрисконсултката представлява само себе си. Но пък не е министър. Значи е налице ненадлежна пасивна легитимация на ответник.
Пето, липсата на изрично упълномощаване на юрисконсултката по конкретен процес означава, че министър Фандъкова не зачита човешките права.
Шесто, априорното упълномощаване на юрисконсулт за всеки процес за мандата на министър Фандъкова сам по себе си УСТАНОВЯВА престъпление по служба (превишаване на права). Знае ли Бойко Борисов това? 

        След заседанието във ВАС - отидох в Съдебната палата за  съдебния протокол от заседанието на 5 ноември в Софийски окръжен съд (СОС) по чл. 45, 49 ЗЗД срещу солидарните делинквенти : Гъргаров, Гюдженов, Камелия Илиева и Иван Мирчев. Поствам съдебния протокол  без коментар, защото го намирам за излишен. Отводите започнаха в Районен съд – Петрич.  Не разбрах обаче защо  хванах грип при толкова маски, които срещнах по улиците в София и дори в автобусите от Пловдив до София и обратно.
image
image
image
image
image



Тагове:   Фандъкова,


Гласувай:
1



1. svetlaen - Фандъкова и браво
11.11.2009 21:16
Прочетох протокола, браво, желязно си се представил.

А Фандъкова - може да е била добра училищна директорка, но откак е във властта, практиката й е да я няма, да се крие зад чужда воля, дори в собствената си предизборна кампания не участва. Разчита, че така и така ще спечели, защото е от партията на бат Бойко. Но да определи някого да я представлява по принцип - това е върхът на искейпизма.
цитирай
2. анонимен - Боже,
11.11.2009 23:06
Той Дошков съдел 4 души и затова и 4 адвокати.
А Кабакчиев уж понеже самият той бил дал идея за делото.
цитирай
3. анонимен - Ех, Фандъкова,
11.11.2009 23:22
тръгнала си по пътя на Симеон Сакс-Кобург-Гота! Същият отказа да се яви по едно друго дело на Дошков, призоваван надлежно, за да отговаря лично
на Дошковите въпроси, с наивното обяснение на съда, че министър-председателят си имал друга работа!
Ще съжаляваш, Фандъкова, че не си предвидила, че на 30 август Дошков ще те даде под съд и така лекомислено си предоставила правото си на юрист да те представлява пред съда две седмици по-рано!
Ама то по ората оди!
цитирай
4. анонимен - Люнгов. И тия ще я замърлят
12.11.2009 07:55
Дано и тук съставите са по-свестни от тези, на които разчитахме в Мизеродония
цитирай
5. kkabakciev - Ха-ха-ха! Това е смях от голямо задоволство!
12.11.2009 08:01
А задоволството е от протокола. Той е и поредното доказателство за това, че Петър е брилянтен юрист. Интересното е, че и съдебната секретарка си е свършила добре работата на компютъра (или добре е огледано от председателя на съда) - грамотно написано, грешките минимални.
По въпроса за четиримата адвокати. Научих факта от Дошков по телефона, непосредствено след това го написах тук. От разговора с Дошков останах с впечатление, че той съди само ЮЗУ. Но има и друго. Когато аз съдя институция заедно с неин служител, обикновено представителят на институцията поема защитата и на физическото лице. Тук са постъпили другояче - но пък това е доказателство, че гледат на делото сериозно. Както и да е. Оттеглям думите си, че ЮЗУ е назначил четирима адвокати, тъй като не е вярно - но бях останал с впечатление, че е така.
За Фандъкова това е потресаващо наистина. Тази жена просто не знае какво прави. Ако гласувам за нея за кмет, то ще е само, за да спомогна да се махне от министерството! Предпочитам песове и дупки по улиците пред идиотщини в образованието и науката.
Поздравления на Петър още веднъж за добре свършената от него работа по делото!
цитирай
6. анонимен - "Вдигат с 5% заплатите в ЮЗУ, ...
12.11.2009 10:36
"Вдигат с 5% заплатите в ЮЗУ, дават коледна заплата и по 500 лв. за облекло

13-а пълна брутна заплата ще получат всички работещи в ЮЗУ „Н. Рилски”, преди това всеки ще вземе по 500 лв. за работно облекло, 200 от които вече са раздадени, а от 1 ноември с 5% да се вдигнат заплатите на академичния състав, предложи ректорът проф. Иван Мирчев на Академичния съвет вчера и то веднага бе гласувано и аплодирано от членовете. Административният състав също да получи увеличение на заплатите от 1.ХI., но конкретният размер ще се определи от ректорския съвет, като скокът ще е до 5%, реши още Академичният съвет."

цитирай
7. анонимен - За 13 заплата Лазарова казва в протокола на Дошков
12.11.2009 10:58
Само на атестираните. Боже, добре, че не съм на мястото на Дошков.
цитирай
8. анонимен - напротив, добре би било да си на мястото на Дошков
12.11.2009 13:28
в момента не ходи в ЮЗУ и не работи там, защото е незаконно уволнен.
А ще получи и 13-та заплата, и всичките останали заплати за срока на уволнението, и парите за дрехи, които междувременно няма да износва, а после ще си купи нови, и компенсация за морални вреди.
искам да съм Дошков! Без майтап!
цитирай
9. petdoshkov - Към 6
12.11.2009 15:32
Няма нищо лошо в това съобщение на "Струма". Само че мотивът за уволнението на София Дерменджиева е необходимостта от съкращения в щата, за да се изплащат заплатите в ЮЗУ. Иначе ЮЗУ загивал. Факултетът на педагозите бил на червено. Истината е друга:ЮЗУ има пари още от предходната година. Но София я няма. Как си кара, тя си знае. Факултетите нямат гласуван от АС бюджет, но има пари за всички. Тези пари не влияят на истината, че Мирчев е ненадлежен изначално и че няма да довърши мандата си. Делата - макар и бавно - вървят към своя свещен конец. Ще има справедливост. Истината не се влияе от аплодисментите на АС за даването на пари. Фалшиви документи и отсъствие на срам. Просто на мястото на АС бих си замълчал. Защото не е негова работа по закон да се занимава с пари. Разпоредителите с бюджета са ректор и гл. счетоводител. Нелегитимният Мирчев се опитва да си изгради положителна представа за новите предсрочни избори за ректор, които неминуемо ще се проведат.
Хубава е песента на Подуене блус бенд за Бурята. Иначе не виждам нищо лошо в тези бонуси. Но и друг ректор би ги дал.
Благодаря ти, Кабакчиев, за http://vbox7.com/play:a9ee03a8.
Бях забравил тази песен.
цитирай
10. анонимен - Кога някой "дава" пари?
13.11.2009 01:20
Може би, по-важният въпрос е "Защо" ги "дава"? Или как ги дава?
В друг порядък - кой ги дава? Има две новини. Добра и лоша.
Добрата е, че бюджетите на ВСИЧКИ уНиверситети са увеличени - и вече има ресурс.
Лошата е, че в Юзу Ненадлежният и групичката Му съсипаха парадоксално цялостното качество на каквото и да е обучение - заради "икономии" - нека някой каже как чете лекции на 200 чилячета и използва современни "интерактивни" методи - за това пък отделно има и целеви проекти!
Кой факултет има гласуван бюджет? В чий Бюджет са заплатите на купчинката дублиращи и незаконосъобразно назначени Главни Гладни Експерти?
Та Дошков малко бърка - тези "бонуси" биха били двойни, ако излишните Харчове не бяха толкова много.
цитирай
11. анонимен - Нелегитимният Мирчев се опитва ...
13.11.2009 01:22
petdoshkov написа:

Нелегитимният Мирчев се опитва да си изгради положителна представа за новите предсрочни избори за ректор, които неминуемо ще се проведат.



Може и да са неминуеми, но са с предизвестен резултат.
цитирай
12. анонимен - честито ни увеличение на заплатите, колеги!
13.11.2009 08:38
И 500 лева за дрехи!

И специални подаръци за онези, които играят по свирката му!

Следвайте примера на някои колеги и не забравяйте - ако се натягате достатъчно и предадете приятелите си, накрая Мирчев ще ви даде това, което искате. Първо ще ви разиграва малко, че е криза и не може, за да види докъде можете да паднете. И когато съвсем забравите, че нормалното състояние на гащите е да са вдигнати, тогава ще получите това, което искате.

После ще ви го изкара през носа. Но то си е в реда на нещата. Вече сте свикнали без гащи, няма да е толкова тежко.
цитирай
13. анонимен - Тия дето са без гащи получават нещо ...
13.11.2009 09:30
Тия дето са без гащи получават нещо отзад и отпред, а може и в устата. Да им е сладко!
цитирай
14. анонимен - Do 13
13.11.2009 09:32
По-леко. Почна да пишеш като Мирчев когато пишеше тука.
цитирай
15. анонимен - Към 14
13.11.2009 10:18
Забравяш че Мирчев и Хари Потер са били много добри приятели.
цитирай
16. анонимен - така е
13.11.2009 10:30
Това беше по времето, когато Мирчев не награждаваше никого. А сега нови приятели се ориентираха към него. Свалиха гащите. Предадоха когото можаха.

И намазаха!

И се омазаха, но това е страничен ефект.
цитирай
17. анонимен - Идва Общо събрание
13.11.2009 10:51
Там можете да поставите въпросите, които ви вълнуват.
Вие сте от друга институция, но други още са в тази.
цитирай
18. kkabakciev - Днес е 80-та годишнина от рождението на най-великия български писател Георги Марков, светец на българската демокрация!
13.11.2009 12:27
Днес е годишнина от рождението на писателя Георги Марков. Но вместо портрет на Марков на мнозина места в Нета се мъдри портретът на ... лице с хубавото име Гяуров. Защото бил казал нещо си във връзка с посланиците ...
Ето защо не само комунистите и гоцетата са проблемът на тая нация! "Демократите" в известен смисъл са още по-голям проблем! Аз не мога да разбера докога този индивид с много хубавото име Гяуров ще продължава да бъде не само член на СДС, но и сред лидерите на партията. Въпросът е съществен за мен, защото аз съм правил тази партия (вж. линка по-долу). Той е известен като лице, което съзнателно и систематично е пречило на разследването и разкриването на убийството на светеца на българската демокрация Георги Марков - което опозори за вечни времена тази държава пред света. Фактите подробно са описани в книгата "Убийте Скитник" на Христо Христов, журналист в "Дневник".
Има и друго. Личните ми наблюдения сочат, че страшно много българи, които не са комунисти, изобщо не знаят за съществуването на тази книга! Това е повече от потресаващо, като се има предвид, че вече 20 години живеем в демокрация и свободни медии, от които, въпреки проблемите, може да се научи всичко.
Книгата "Убийте Скитник" ПРЕДИЗВИКА ИСТИНСКА СЕНЗАЦИЯ ПО СВЕТА! Благодарение на този труд, който е 1200 страници, едва ли вече има грамотен човек в англосаксонския свят, който да не знае, че е разкрито убийството на Георги Марков, разкрит е физическият убиец, разкрити са поръчителите - Политбюро. (И всичко това въпреки, че книгата не е преведена на английски, но беше изключително широко отразена по целия нормален свят.)
Ясно е, че непознаването на случая с Георги Марков и на книгата на Христо Христов не се дължи само на неграмотността, невежеството и неморалността на голяма част от общата българска популация, тъй като - по мои наблюдения - и изключително много грамотни хора с нормални и демократични разбирания НЕ САМО НЕ СА ЧЕЛИ, НО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ЗА КНИГАТА "УБИЙТЕ СКИТНИК"!
Това е също толкова нетърпимо положение, колкото беше нетърпим фактът, че след 10.11.1989 г. огромната част от българите не знаеха нищо съществено за убийството на Георги Марков, а ОСОБЕНО ПОЗОРНОТО беше, че се установи, че също толкова неинформирани и неинтересуващи се са така наричащите се български писатели (една сбирщина подлоги на престъпната комунистическа власт, с незначителни изключения). Фактът на невежеството и непукизма на така наречените писатели беше установен от съпругата на Марков Анабел Маркова, която скоро след промените посети Съюза на българските писатели и участва в среща на почти целия състав.
БЪЛГАРИТЕ В ГОЛЯМОТО СИ МНОЗИНСТВО СА НЕГРАМОТНИ, НЕВЕЖИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕМОРАЛНИ! Това е единствено верният извод, който може да се направи от гореизброените факти.
Но тук идва ролята на журналистиката. И аз бих си позволил да помоля всички нормални български журналисти да пишат повече за убийството на Георги Марков и за разкриването на убиеца и поръчителите. Това е правено от доста журналисти, напр. г-н Дачков, но са нужни много повече усилия!
Аз самият бях в Англия тогава, когато се разбра, че Марков е убит. Описал съм преживяното и фактите около убийството - такива, каквито бяха известни тогава, в книгата си "Перипетии на надеждата":
http://kkabakciev.blog.bg/politika/2009/10/18/peripetii-na-nadejdata.417885
цитирай
19. анонимен - Кабакчиев е прав
13.11.2009 12:30
за този Гяуров.
цитирай
20. анонимен - Люнгов.Съвсем малка корекция
13.11.2009 16:10
С две неща не съм съгласен от изказаното по-горе от Кабакчиев:
1)Георги Марков е роден на 01.03.1929 г., не днес.
2)Че е голям писател, да- освен "Мъже", разказите му, издадени с романчето, двата тома от репортажите и "Жените на Варшава"- друго не съм чел... но "най-великия" е доста пресилено.
цитирай
21. анонимен - Там можете да поставите въпросите, ...
13.11.2009 20:23
анонимен написа:
Там можете да поставите въпросите, които ви вълнуват.
Вие сте от друга институция, но други още са в тази.


Темата за Общото събрание и Общите събрания по факултети е разумна тема като за този блог. Нека тя да се разисква, г-н Кабакчиев. Миналата година беше Проданов и жертвите на комунизма основната тема преди Общото събрание на ЮЗУ. На някои и от сега пишещите, това им харесваше. Но нека и тази година да не е същото.
цитирай
22. анонимен - Кабакчиев пречи ли ви да си обсъждате общото събрание?
13.11.2009 21:30
?
"Пречи" доколкото вие не искате да го обсъждате.
цитирай
23. анонимен - Ми започнете 22.
13.11.2009 21:34
Хайде, нека да видим тук от делегатите - кой има някакво намерение да се изкаже? как се виждат основните проблеми на ЮЗУ?
цитирай
24. анонимен - не 22
13.11.2009 21:38
Не 22, а 21 се оплакваше, че му пречат да обсъжда общото събрание.

А проблем няма - който иска, пропуска Кабата и си обсъжда общото събрание.
цитирай
25. анонимен - Да започнем
13.11.2009 21:41
с делегатите.
Ако някой от тях пописва тук - нека да сподели кои въпроси смята да постави, а ако търси елемент на изненада - може също да го сподели. Макар, че чак такива тайни.
цитирай
26. kkabakciev - Аз имам един-два въпроса, дами и господа делегати
13.11.2009 21:56
Кой от Вас ще попита Общото събрание защо един от най-забележителните преподаватели в ЮЗУ, г-н Петър Дошков, е уволнен?

И защо е уволнен незаконно два пъти преди това?

Сигурен съм, че веднага ще посочите името на този делегат. Благодаря предварително.
цитирай
27. анонимен - Ето един хубав
13.11.2009 22:01
въпрос на г-н Кабакчиев.
Чака се отговор от делегат, т.е. от член на Общото събрание.
Чакаме с нетърпение.
цитирай
28. анонимен - Докато мислят тези членовете
13.11.2009 22:05
на Общото събрание, които ще отговорят на Кабакчиев - една идея. Като се обсъжда дневния ред да се предложи точка: "Уволненията в ЮЗУ - минало, настояще и бъдеще".
цитирай
29. анонимен - отговор на Кабакчиев
13.11.2009 22:10
Аз.
цитирай
30. анонимен - 29 е забравил да си напише името
13.11.2009 22:26
Докато влезе пак в мрежата може би Дошков да сподели ако има някакви възражения някой изобщо да пита. Или пък да го подготви за задаването на въпроса и най-вече за евентуалния отговор. Да не би в отговора си ръководството да вземе с нещо да изненада питащия?
цитирай
31. анонимен - С Мирчев свикнахме вече.
13.11.2009 22:31
Нека да си го запазим като ректор. Толкова спокойно и сигурно е всичко при него. Планомерно, така да се каже.
Знае се, че като наближи Общо събрание, той веднага забравя за антикризисните мерки. Така пропуска кризата край ушите на ЮЗУ, ама така я пропуска, че... направо започваме да си мечтаем кризата да си остане. Баш си ни е тамън в кризата: допълнително дрехи, допълнително заплати, допълнително конкурси в ЮЗУ.
/...и как смее онзи там анонимен 28 да споменава точно сега за уволнения!?! Абе, човек, трай си сега! Виж, че ректорът отвсякъде ти поднася подаръци! Трай, бе човек!/
Има време за уволнения - нека мине Общото събрание. В него няма начин да не е заложена и точка "Оптимизиране на ...", ама и по тази точка ще си аплодираме ректора. Както му ръкопляскахме на миналото събрание като обяви редуцирането на учебните планове.
Редуцираме часове, съкращаваме хора и после: хоп! тринайста заплата!
Нема лошо!
Ако редуцираме още мааааааалко...виж и четринайста сме взели!
И после още маааааааалко ако редуцираме...виж: и себе си сме редуцирали.
цитирай
32. zalashopov - Не съм член
13.11.2009 22:32
на Общото събрание на ЮЗУ и затова не мога да се включа в дискусията по него. Но на Общото събрание на ПИФ смятам да поставя доста въпроси. Включително и тези, които е пропуснато да бъдат поставени още преди една година от някои от тогавашните присъстващи.
цитирай
33. анонимен - Тебе кой те пита, бе.
13.11.2009 22:35
Тебе кой те пита, бе.
цитирай
34. анонимен - Вече имаме един с открит ангажимент
13.11.2009 22:43
А 33 отново анонимно.
Явно основното тук ще си остане анонимно цапотене.
Университет?
Жалка работа!
цитирай
35. kkabakciev - Не, че само по себе си е нещо лошо, ама ...
13.11.2009 23:26
... вие ще ме скъсате с тия дрехи.
Вие да не сте пожарникари или милиционери, бе? С униформи. И ви вземат мерки и ви ги шият по поръчка може би? Какви са униформите на цвят, ако може да попитам?
Вие ходили ли сте в западноевропейски университети? Щото аз съм ходил доста.
Джим, моят колега, един от най-известните професори по общо езикознание в света, докато работех с него в Единбургския университет (в една стая всеки ден), си ходеше с дънки. И лекции така изнасяше. Един друг, също толкова известен професор, даже ходеше из университета с МНОГО износени дънки.
Вие с униформи ли изнасяте лекции?
А да не би да имате и значки на реверите с образа на терориста Дядото?
цитирай
36. анонимен - Каба, не
13.11.2009 23:27
разводнявай дискусията. И в София дават такива пари.
цитирай
37. kkabakciev - Хе-хе-хе
13.11.2009 23:50
Значи и в София са милиционери.
И значки с чий свиден образ им слагат на реверите в София?
цитирай
38. анонимен - Как с чии -
13.11.2009 23:59
на Красимир Кабакчиев!
Най-големият български учен.
цитирай
39. kkabakciev - Те това е правдиво и точно съобщение - 38
14.11.2009 00:04
Обаче вижте ги, бе! Оле, не, не и пак не! Ще пукна! Току-що го видях!
Тия феодални дъртаци са се идентифицирали с България!
"БАН: Симеон Дянков обижда България с изявленията си"
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/13/815774_ban_simeon_diankov_obijda_bulgariia_s_iziavleniiata_si/
ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА!
Утре тия комуно-малоумници ще кажат, че Дянков обижда с изявленията си и цялата Европейска общност!
ВИДЯХТЕ ЛИ ГИ СЕГА КАКВИ СА МАЛОУМНИЦИ? АЗ ОТКОГА ВИ ГО КАЗВАМ!
цитирай
40. анонимен - Заради Кабата - без дрехи,
14.11.2009 00:10
само по Академично бельо.
И по него - извезани въпроси:
1.Гдего Одитния доклад?
2.Кога Контр. совет ще се самосезира за своите си нарушения на закона?
3.Шо стана с тенденциозните уволнения?
4.Оти се скапа качеството - вчера нямаше илюминации за Световния ден на качеството?
5.Какво нацелиха Целевите проекти со всичките си 50% от суб-парите си?
6.Какви са експертизите на гл.Експерти - спрямо бюджета на червените факултети?
7.Докога с процедурни нарушения?
8.Вярно ли е, че никой от АС не може да чете, та затова му/им ги "Зачитат" все невинните новини в последния момент?
9.Все по-поименни ли ще стават конкурсите в Юзу-то - като си почне от 1981г.?
10.Кво общо има социологията с етиката? А историята с кариерата? А физическото певане с методологията?
Ех, пей , сърДце. . ., ах, Каба, Каба
цитирай
41. kkabakciev - Еми, не се учудвам, явно има традиции
14.11.2009 00:26
Спомням си, че, когато преди няколко месеца бях във вашия град с име на комунотерорист, водачът ни, местен патриот-антикомунист, ни показа едно заведение ("Воденицата" или нещо подобно, над езерото) и каза: "Тук се събират главно преподаватели от ЮЗУ и стават големи изпълнения."
"Какви" - питаме заинтригувани.
"Ами, отговаря, хвърчат прашки и сутиени всяка вечер."
Традиции по бельо, начи, както разбирам.
Спомням си още, че Светла беше разправяла за разни хорца. По бельо ли? Или голи? Не помня. Обаче тя не била участвала в тях, де, да не си помислите нещо.
цитирай
42. анонимен - Жалко, жалко
14.11.2009 00:39
че не е участвала!
Сигурно приятелят ти е участвал!
цитирай
43. kkabakciev - Той е лекар - бил там професионално :-)))
14.11.2009 00:45
Наблюдавал да не глътне някой някоя прашка ....
цитирай
44. анонимен - Добре се
14.11.2009 00:53
центрира и фокусира дискусията.
Разбрахме също, че на университетското Общо събрание се задава лавина от изказвания.
Кабакчиев нещо попита, но после и самият той забрави май, че нещо е питал.
цитирай
45. kkabakciev - Питам, питам
14.11.2009 00:58
Не съм забравил и за миг. Чакам отговор.
Но в момента имам важна задача - участвам в разгромяването на комуно-феодалната криминална шайка, наречена управа на БАН. Едновременно в около 7-8 форума. Разбихме ги тия, мамка му! Престъпници невероятни са!
цитирай
46. анонимен - към поканата за академичен стриптийз
14.11.2009 08:23
Колега №40, прав сте:
С дизайнерската линия на толкова контролни, качествени, етични и експертни одити това академично бельо (до 500 лв. мъжка и дамска конфекция) е подходящо не за стриптийз, а направо за импийчмънт на следващото годишно отчетно дефиле.
цитирай
47. анонимен - Ta
14.11.2009 11:58
за Общото събрание(я).
цитирай
48. анонимен - някой много
14.11.2009 12:08
иска да изкопчи информация за Общото събрание. Но ние знаем, че тук четат и хора на Мирчев. И пописват.

Здравословно е да запазим елемента на изненада :). Не искаме да ни осуетят плановете!

Още нещо - Подкрепата, Помощта, Приятелството, Подлостта, Предателството не се случват само по общите събрания и във форума на Дошков. Понякога стават и тихо, без фанфари.

Но са истински.

Последствията от тях - също.
цитирай
49. анонимен - Това са форумите
14.11.2009 12:25
откакто е измислена демокрацията и гласността. Там е мястото където се вземат решенията, от които зависи съдбата на университета за месеци напред. Там казаното може да има ефект и последици. Дори и в Центъра за изследване на демокрацията е така.

Жалко, че няма да има нищо и на тазгодишното Общо събрание на ЮЗУ.
Жалко и че някои от вече проведените събрания са се случили - говори се - при доста съмнителни обстоятелства.
цитирай
50. анонимен - А къде вече са били проведени
14.11.2009 14:42
Общи събрания в ЮЗУ и какво зебележително се е случило на тях?
цитирай
51. анонимен - До 50
14.11.2009 15:06
Нищо конкретно не мога да кажа, но знам, че броженията са много силни.
цитирай
52. анонимен - Здравословно е да запазим еле...
14.11.2009 15:21
анонимен написа:

Здравословно е да запазим елемента на изненада :). Не искаме да ни осуетят плановете!


Мале, умирам от смях!!!
цитирай
53. анонимен - Люнгов. Знам го от опит
14.11.2009 16:07
Идеята за точка в дневния ред, която може да бъде осуетена е добра. Но, за да можете след туй да оспорвате легитимността на Общото събрание в решенията му, са нужни доказателства. Затова ви подсказвам- внесете си няколко модерни средства за нелегален запис- иначе после ще ви кажат, че лъжете, заслепени от злобата си.
цитирай
54. анонимен - Жалко и че някои от вече проведените ...
14.11.2009 18:18
анонимен написа:
Жалко и че някои от вече проведените събрания са се случили - говори се - при доста съмнителни обстоятелства.


Какво имате предвид?
цитирай
55. анонимен - Сам се пита и сам си отговаря. Изт...
14.11.2009 19:20
Сам се пита и сам си отговаря. Изтъркан номер.
цитирай
56. анонимен - Гузен негонен
14.11.2009 19:31
бяга.
Това пък е супер изтъркано май.
цитирай
57. kkabakciev - Днес аз няма да си губя от ценното време да гласувам за недоразумението Фандъкова
15.11.2009 09:01
Въпреки че предпочитам песове и дупки по улиците пред идиотщини в образованието и науката. Все пак би било доста перверзно да гласувам по този начин, нали. Но ще се надявам Фандъкова да спечели, за да се махне от министерството.
Петре, досега мълчах, и ще мълча до довечера относно твоето предложение за кмет на София. Късно довечера, след обявяването на резултатите, или утре, обаче, ще взема отношение. Не мога да мълча за важни неща - и не съм мълчал. Само тук мълчах - и ще мълча до довечера - от лоялност към теб.
Ако стане така, че кандидатът на РЗС - който е архитект, влезе в двойка с Фандъкова на балотаж, ще гласувам за него следващата неделя.
Иначе - разбира се, че перфектният кандидат за кмет е моят приятел Георги Жеков - един изключително всеотдаен, макар и малко наивен антикомунист, който като журналист каза безкрайно много точни истини за комунизма, но който за съжаление няма шансове.
цитирай
58. анонимен - Кабакчиев,
15.11.2009 11:16
забелязвате ли като страничен човек как заспа форума. Заспа веднага когато се поставиха най-нормалните въпроси.
Кои Общи събрания по факултети вече са минали? Как са минали? Какви въпроси са били поставени? Поставени ли са били въобще някакви въпроси? Кои Общи събрания предстоят? Какво ще се случва и изобщо ще се случва ли нещо на тях? Какво ще става на университетското Общо събрание? Кои въпроси трябва да бъдат поставени? Ще се настоява ли някаква точка да влезе в дневния ред? Каква алтернатива се предлага за бъдещето на университета? Каква оценка се дава на досегашното управление? А на предните две? (щото и такава няма).

Иначе ни бива анонимно да коментираме какво бил направил Борката Юруков, разбрал ли е Мирчев, как сега ще се скарат .....

Жалка картинка!
цитирай
59. kkabakciev - Абсолютно точно!
15.11.2009 11:52
Най-големият подвиг на мишоците в ЮЗУ е от време на време да подават тук главици и да поизскимтяват за Общото събрание.
Попитах кой и кога ще постави въпрос на Общото събрание защо Дошков е уволнен незаконно трети път.
Моментално се разбягаха.
Да! Повече от жалка картинка!
цитирай
60. kkabakciev - Не гласувах. Радвам се, че Фандъкова е избрана. Защото няма да бъде министър на МОМН
15.11.2009 20:22
Изпълнявам обещаното. Обещах на Петър да не вземам отношение, не взех. Сега обяснявам защо мълчах.

Защото Теодор Дечев е тесен сподвижник на лицето Нансен Бехар: "ТЕОДОР ДЕЧЕВ: Уважаеми представители на средствата за масова информация, благодаря за вашия изключителен интерес. Не смеем да се облажаваме, че ние сме причината за него. Предполагам, че и предишната пресконференция е довела доста хора тук. Искам да ви благодаря за вниманието и да представя участниците в днешната пресконференция. Изключително уважаваният и ценен от нас проф. Нансен Бехар – председател на Консултативния съвет на Съюза на стопанска инициатива."
http://ssi.blog.bg/drugi/2007/04/10/spomeni-ot-staro-vreme-preskonferenciia-na-ssi-po-probelmite.59487

Кой е Нансен Бехар? (1) Агент на терористичната организация Държавна сигурност; (2) Преди десети - съветник на правешкия дебил и катил; (3) След десети - съветник на така наречения политик Жорж Ганчев, който също така е агент на терористичната организация Държавна сигурност.

Не мога да си представя как един подкрепен от мен кмет може да бъде пръв сподвижник на лице като Наснсен Бехар. Това е все едно да си представя, че Дошков може да има нещо общо с Воденичаров или аз да имам нещо общо с Кендеров.

Освен това преценете и следното: "Теодор Дечев [...] от 1993 г. до 1997 г. е главен редактор на вестник “Свободен народ” (цитат от Интернет). А сега се обявява - сам той и други го обявяват - за "кандидат на десните". Колко са десни "десните" - отделен въпрос.

Аз имам принципи - политически и други, които отстоявам. Интересно ми е какво ще каже Петър сега за своята собствена кандидатура. Приемам, че горните факти не са му били известни.
цитирай
61. petdoshkov - Не знаех за Бехар
15.11.2009 20:25
Бехар беше години заместник на Воденичаров в ПИФ. Даже Воденичаров беше съветник на Бехар в НС. Просто не знаех.
цитирай
62. анонимен - Нансен Бехар
15.11.2009 20:26
беше близък на Лялев и Воденичаров също.
цитирай
63. анонимен - и аз не исках да говоря досега, но
15.11.2009 20:32
http://www.ssi-bg.net/?b=69

Кой е председател на Съюза за стопанска инициатива? Сам Борислав Борисов, ректор на... УНСС и председател на Съвета на ректорите, доколкото си спомням.
цитирай
64. kkabakciev - Случва се. Човек не може всичко да знае
15.11.2009 20:34
А преди минути Бат' Бойко отново ме изкефи - наби яко канчетата на комунокрадците.
Не съм му привърженик. Но гласувах за него - оттогава съм умерено доволен, ако не се броят гафовете на Фандъкова и Желева.
Той и в момента продължава да набива. :-)))))
цитирай
65. petdoshkov - Не съм въобще се интересувал за ССИГ
15.11.2009 20:46
Свързвах го с покойния Илко Ескенази. Харесвах го и като юрист, негов продукт е Законът за авторските права ... Подкрепих Теодор Дечев. Той ми писа за полемика с Кабакчиев. Останах с впечатлението , че Теодор Дечев съжалява за разминаването си с Кабакчиев. Но не се интересувах повече. Хареса ми ентусиазмът му. Но останах с впечатлението, че ССИГ не го подкрепя.
Просто за мен Теодор Дечев тръгна наистина с ограничена блогърска подкрепа. Написах му, че е важно според мен накрая да не изтормози семейството си, понеже хората не винаги си даваме сметка за преживяванията на онези, които са около нас. Дечев е с малко дете, така че за мен той направи опит и влезе в историята. Не знам изборния му резултат. Дано не се разочарова в дълбока степен, като го научи. Каквото е можал, го е направил. Това беше.
цитирай
66. анонимен - Дошков е искрен.
15.11.2009 21:12
Той наистина си е мислел за Илко Ескенази от 1992-93 г. Той е и като се появи през януари 2008 г. не попита как стоят нещата в ЮЗУ, а още в началото заложи на Лилия Илиева от 1995-96 г. Знаем какво се случи.
цитирай
67. анонимен - Резубтатйт му е о(кван, т. е. пра...
15.11.2009 21:13
Резубтатйт му е о(кван, т.е. практически нулев (0,...%). Да не сте очаквали нещо друго от празноглавци, подкрепяни от също такива (Кабата, лудиа и т.н.)!
цитирай
68. kkabakciev - Хе-хе, Данчето Фандъкова с нещо ме изненада и зарадва - извън това, че няма да е министър :-)))))
15.11.2009 21:17
Току-що каза по телевизията, че нейната музика била хард-рокът. Брей, това може би означава, че моето поколение най-после е дошло на власт.
Ама това съвсем не е най-интересното. Интересното иде утре. А това интересно може да се окаже даже мнооого интересно.
Питайте Дошков, той трябва да ви каже.
цитирай
69. kkabakciev - Малко сламка
15.11.2009 21:37
Кого ще съди сега Дошков? Няма да е Фандъкова.
А кой ще бъде? Петър да говори, да не мълчи! :-)))))
цитирай
70. анонимен - Дошков вече
16.11.2009 12:00
е съдил Симеон Сакскобургготски. И вероятно сега се е насдочил към Бойко Борисов. Но все пак, господин Кабакчиев, споменатите в постинг 58 въпроси може и да не са Ви интересни, но са важни за ЮЗУ. Ако това е проблемът. А те бяха:

"Кои Общи събрания по факултети вече са минали? Как са минали? Какви въпроси са били поставени? Поставени ли са били въобще някакви въпроси? Кои Общи събрания предстоят? Какво ще се случва и изобщо ще се случва ли нещо на тях? Какво ще става на университетското Общо събрание? Кои въпроси трябва да бъдат поставени? Ще се настоява ли някаква точка да влезе в дневния ред? Каква алтернатива се предлага за бъдещето на университета? Каква оценка се дава на досегашното управление? А на предните две? (щото и такава няма)."


цитирай
71. kkabakciev - Е, добре, какво да направя? Да дойда с автомат Калашников и да подредя форумистите ли?
16.11.2009 13:19
Зададох въпросите. След това казах, че държа на тях и чакам отговор. Отговор така и не дойде. Нито един. Какво да направя?
Не съм съгласен с намека колко е глупаво, че Дошков съди премиери и прочие. Имам една близка, която е един от най-известните юристи в България (теоретични, не е практик). Тя винаги е казвала "Тази държава ще се оправи тогава, когато всеки един гражданин заведе дело срещу правителството (което и да е то)."
Но такива като Дошков и мен, които съдят държавата, са все още единици.
цитирай
72. анонимен - Едното
16.11.2009 14:03
не пречи на другото, Каба.
цитирай
73. анонимен - Ако Дошков
16.11.2009 14:07
ще съди Бойко заради присъствието на Гюдженов там където не му е мястото, не трябва да го прави в дълбока тайна. Много хора биха се присъединили.

Има само едно леко неудобство - онази помиярщина случила се на 19 декемри м.г. на Общото събрание.
цитирай
74. kkabakciev - Като няма кой - Бат Бойко ще оправя БАН, държавата и всичко
16.11.2009 14:12
Какво стана снощи? Стана това, че по телевизията попитаха Борисов вярно ли е, че в БАН са феодални старци.
Той отговори така: "Да, има и такива."
След това добави, че имало и "правилни" академици и член-кореспонденти, и, разбира се, не пропусна в своя стил и маниер да обяви, че "те [правилните] са наши приятели".
Дотук добре. Борисов може да е всякакъв, но така хем малко се дистанцира от Дянков, хем показа, че по същество финансовият министър е прав. Но какво стана по-нататък?
По-нататък стана следното. Борисов каза (повече или по-малко буквално): "Утре ние ще се съберем и ще преценим кой как работи в БАН."
Не знам вие тук - публиката, дали го съзнавате, но това изказване на Борисов е много по-унизително от заявлението на Дянков - което в общи линии е истинно и точно. Става така, че един пожарникар ще определя кой каква наука прави в България - и дали изобщо прави наука.
Кой е виновен за това положение? До него се стигна заради феодалната и криминална шайка, наричаща се управа на БАН!
Това е повече от абсурд! Представяте ли си в Германия Ангела Меркел - независимо, че тя не е пожарникар, а е научен работник - физикохимик, да се изтъпанчи по телевизията и да заяви, че утре ще се събере с министрите си да решат дали в "Макс Планк" се прави наука или не?
Това скандал ли ще бъде?
Не, няма да бъде скандал. То просто е напълно невъзможно. Може да бъде направено единствено на шега на някой правителствен коктейл.
Но тук, при наличието на една криминална пасмина в БАН, действието на Борисов, колкото и да е нестандартно, е нормално. За тая държава.
Не може в БАН да се подвизават индивиди от ЦК, Политбюро, ГК и пр. на БКП, и да се твърди, че там се прави наука, и само наука! И затова - нека един пожарникар да решава кое е наука и кое не в БАН! Щом не могат в БАН!
цитирай
75. анонимен - Ам'чи бат' ти Бойко е "д-р&...
16.11.2009 16:34
Ам'чи бат' ти Бойко е "д-р" бе, тъпчо, т.е. и той е "научен работник" божем. Що се слагаш над него (всъщост ти си май и над Господ, ама в своите си очи).
цитирай
76. kkabakciev - Алооооу, горния/горната, да не би и ти да си д-р?
16.11.2009 17:55
Я си сложи тук името, та да видим какъв си умчо, какъв ти е цензът, какво си направил в науката - или каквото там ти е попрището.
Или само можеш къто плъх да цвилиш от дупката си, без да можеш да вържеш нищо смислено?
цитирай
77. анонимен - Живо ме интересува:
16.11.2009 18:50
Дали пък, след като Вера Лазарова е уверявала съдии (под клетва все пак...нали!), че в ЮЗУ пари за дрехи се раздават само на атестираните, сега няма да вземат само атестираните?
Пишете ... Живо ме интересува. Трябва ли да ме атестират спешно или пак ще си излъжем Многоуважаемия съд?
цитирай
78. анонимен - В очакване на Ново Чудо /от Годо/
17.11.2009 01:24
Настъпи Международния ден на студентите.
Я да видим: где го Юзуто в тази кавалкада?

Или то е другаде?
цитирай
79. анонимен - за 76
17.11.2009 10:41
Ей, тъпчо, има мно-о-о-го хляб да изядеш, за да ме стигнеш - и на образование (в чужбина), и на звания, и на титли, и на международна дейност и позиции...
Просто ти гледам сеира и се чудя как още има такива откачалки в тази държава! То че кризата изкрейзва народа, вярно е, ама ти май по начало си си бил такъв.
Оди се пери, педал!
цитирай
80. kkabakciev - Образование в чужбина - ха-ха-ха!
17.11.2009 13:34
Титли, международна дейност и позиции. Ти кажи какво си направил, бе, глупак! Ха-ха-ха!
цитирай
81. kkabakciev - Новият министър е известен
17.11.2009 13:35
Петър да каже какво сътрудничество ще осъществи с него.
:-)))))
цитирай
82. анонимен - Кой е Петър, че да "осъщест...
17.11.2009 13:49
Кой е Петър, че да "осъществява сътрудничество" с министъра?! Ега ти лумпените!
Те министрите си нямат друга работа, че с хаховци ще се занимават!
цитирай
83. анонимен - Нивото на форума отново се вдигна. ...
17.11.2009 13:51
Нивото на форума отново се вдигна.
Това най-вероятно се дължи на "договорки с Мирчев".
цитирай
84. kkabakciev - Добре, обяснявам
17.11.2009 14:39
Когато казах, че "Петър ще осъществява сътрудничество" с министъра, то беше иронично. Трябваше да се досетите. Имах предвид, че е завел дело срещу министъра. Той писа за това в блога.
Делото е било насочено отначало срещу оня жълтия, след това преминава върху Фандъкова, а сега отива при Игнатов.
Петър да каже нататък .... какво ще прави, какво "сътрудничество" ще осъществява ....
цитирай
85. анонимен - Петърчо да вземе да съди направо ...
17.11.2009 15:17
Петърчо да вземе да съди направо Дядо Господ, че току виж го хванал за шлифера... Какво ще се занимава с разни дребни министърчета, ректорчета и т.н.
цитирай
86. kkabakciev - Петърчо вече хвана Господ за шлифера. Успя да радвижи ЮЗУ и да накара един декан да подаде оставка
17.11.2009 15:46
Отделно предизвика одит и глоба от няколкостотин хиляди на вашия южно-западно не-знам какъв така наречен университет.
Ха-ха-ха!
Всичко това са факти.
Ха, хванете вие Господ за шлифера, и тогава се похвалете!
цитирай
87. petdoshkov - Не мисля, че нещо съществено ще се промени с Игнатов.
17.11.2009 21:06
Той не е от хората със собствена непрекъсната светлина. Има забележителната способност да се адаптира към Силен на деня и да го отразява. Не ме изненада изявлението му вече на почти сигурен министър, че ще продължи линията на Фандъкова. Тя нищо не направи във Висшето образование или поне аз не знам. Това е единственото министерство, което не предприема действия по разкриване и огласяване на корупция на предшественика министър Д. Вълчев.
Останах с впечатлението в Петербург, че Игнатов е със способността да мимикрира. Трудно можеш да разбереш, ако не го познаваш, личното му мнение по даден въпрос ad hoc. Данните от МОМН сочат, че той именно е в основата на делата срещу титуляра Фандъкова.
Причината да няма реакции на МОМН на регламентираната законна процедура за сигнално предложение, и второ, предаване на Одитния доклад в компетентната ВКП (поради статута на Ал. Воденичаров в оня момент) е фактът, че Ал. Воденичаров е на работа в НБУ, чийто ректор Игнатов до скоро бе. Даже и Воденичаров - младши.
Порочно е поведение на бездействие, което се оправдава с бъдещи действия на МОМН: нов закон за висшето образование, нов закон за научните степени и звания и не знам какво още. Вероятно ще сме един срещу друг с Игнатов в с. зала. Вероятно, а не сигурно, понеже Игнатов не е човек на честта. Ще го искам вътре в съдебната зала за отговор на въпрос(и). Сигурно е обаче, че ще поискам от ВАС да предаде обстоятелствата с мълчаливите отговори на Фандъкова на прокуратурата. Тези обстоятелства са съставомерни престъпления по служба.
Разбира се, че ми се ще Игнатов да е друг, но не е възможно. Вече влизаме в 5 -я месец от управлението на ГЕРБ и не смятам, че се води ефективна борба с корупцията на разните етажи на изпълнителната власт. Та - ако щете и в съдебната. Лошо е, когато нещата се оставят за цялостно решаване нататък, което не може да се случи. Трябва да се започне с изменения на отделните закони. Например в ГПК - срокът за отговор на иск при Бързо производство да е 15 дена, а не да важи общият срок от 1 месец. Категорично трябва да отпадне в КТ срочното ограничение от 6 месеца за обезщетение при незаконосъобразно уволнение. Задължително да се измени начинът на определяне на съдебен състав. Да падне паричният интерес за касация. Водещото при обезщетенията е чувството за справедливост. То е неоценяемо. Сега не се касират въззивни решения до 1000лв. Но остава въпросът,как ще се процедира, когато такива решения са нищожни поради ненадлежни съдии - изнесъл съм благоевградските натрапници в съдебната власт.
Интересно, че мое предложение за изменение в КТ - от преди 2 години - чрез Президента, съчетано с остро несъгласие с поведение на Президентската администрация, открих с моя молба (за изправяне на ЯФГ в два акта на Окръжен съд - Благоевград) чрез Григоров (бившият председател на ВКС) до ВКС между кориците на уволнителния си спор. Не очаквах това. Разбирам идеята - да бъда представен като заплаха. Представете си какво влияние имаше Воденичаров по онова време. Направих откритието си случайно. Трябват ми за обезщетителния спор пред Окръжен съд - София изявленията на адвоката Виденов, направени от него по уволнителния ми спор на касационната инстанция в София. Виденов последователно защитава с противоположни тези при еднакви факти ту ЮЗУ (Гъргаров, Гюдженов, Камелия Илиева) (по уволнителния спор,на който не бях в София), ту само Гюдженов и Камелия Илиева по обезщетителния спор от деликтното уволнение, гледан в наши дни от Окръжен съд - София.
"Нямах си късмет за ерудирани адвокати срещу мен ." Банални фрази, поклони на съд, алиениране от Непререшаеми съдебни актове. Но винаги избръснати и с костюми. (Докато аз си ходя ежедневен съда. Е - в Сандански си свалих фанелата. Люнгов ме навлече с неговата на сутринта, преди да тръгна за Сандански, понеже съм кашлял през нощта (настинал съм бил). По-важното. Смяхме с Люнгов, като му говорех за фанелата в съда - все пак "сериозно впечатление" прави страна по спор с риза с къс ръкав.
Иначе съм свикнал с лъжите на ЮЗУ в съд. Това ме напряга допълнително, понеже очаквам поредната лъжа или фалшиф документ. Преди преди години грешах - реагирах на лъжите мигновено и в с. протокол нищо не се отразяваше. Сега се чувствам млад. Търпеливо и неемоционално посрещам лъжите на Лазарова. "Най -харесвам " обаче моментите с фалшивите документи, които Лазарова представя по дела.
В добро настроение съм. Когато съдията е на Лазарова, поведението й в съдебната зала е специално. Поема въздух и забавя движенията си. Слага си очила, намества ги. Дискурсът й със съдията е фамилиарен. Има едни и същи фрази, които изключват квалифициращо обръщение към "уговорения съдия". Идва по тези спорове по-рано в съда и сяда най- отпред в залата. Или закъснява, но не се притеснява.
Когато съдията не е "уговорен" за изхода от процеса, нейното поведение е контрастно. Не закъснява. Заобикаля се с документи, не слага очила. Липсва фамилиарност. Но компенсира с повече -лъжи. Истина е, че тогава не предава фалшиви документи, освен при крайна необходимост някое пълномощно. Завърши ли заседанието - изчезва яко дим. При "уговорения" съдия не е така. Винаги намира нещо да попита допълнително - я посещение на студенти, я нещо друго. Винаги говори високо. Не - не се притеснява, че се чува.
Такива ми ти работи. Не е скучно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6338833
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031