Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 07:46 - Пояснения за ход на съдебни дела - Не са Откровение
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 149913 Коментари: 295 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2010 07:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             Преди ситуацията с СРС (уволнителен спор) ще Ви запозная общо с  развитието на делото с наложената ми забележка от Мирчев.  РСС(андански) я отмени ( в блога са и документите и съображенията, възприети от съдебното решение). Подадох насрещна въззивна жалба в отговор на обжалване, направено от  ответника Мирчев.  Прозрачно е - чрез обжалването на решението Парапанов (РСС) Мирчев цели да ме държи в режим на наказаност, понеже с. решение Парапанов се суспендира.  Лошото е, че не мога да Ви постна съображенията на Мирчев да обжалва. Ще ги подготвя и ги оглася допълнително. Налице е и новосъздадено обстоятелство със специалното участие на  Лилия Илиева, Мирчев пише ненужно за инсулта на моя баща.

Отговор на въззивна жалба срещу Решение №9/05.01. 2010г. по гр. дело № 833 по описа на РСС за 2009г.

                               от Петър Стоянов Дошков с адрес 4173 с. Калояново, ул. „Ивайло” 10А, област Пловдив.

Аргументите са изказани в исковата молба и в устните състезания.

Искане:  Петитумът на Насрещната въззивна жалба, която следва.

 14 февруари 2010 г.                        Подпис:

  

НАСРЕЩНА ВЪЗЗИВНА ЖАЛБА

от Петър Стоянов Дошков с адрес:  4173 с. Калояново, ул. „Ивайло” 10А, област Пловдив

срещу Решение №9/05.01. 2010г. по гр. дело № 833 по описа на РСС за 2009г. 

Уважаеми Съдии, досега не съм имал толкова качествено с. решение, постановено от районен съдия.

 Но то е недопустимо.  

 Молбата ми за  отмяна на наказанието Забележка е от Главен иск за прогласяването му за нищожно, понеже Мирчев на различни основания е нелегитимен ректор (и затова незаконен представител)  на ответника по спора ЮЗУ,  и Евентуален иск за недопустимост, който съдът е удовлетворил перфектно.

Съдът се е произнесъл първо по евентуалния иск и от неговия диспозитив определя за недопустимо разглеждането на главния иск. Когато съдът не се произнесе по главния иск, а направо по евентуалния, нарушава диспозитивното начало на процеса, изменяйки по същество иска, на което няма право.

 Съдът има правомощието да разгледа евентуален иск само ако не е уважен главният иск, който се гледа преди евентуалния иск. В конкретния случай районният  съд  се е произнесъл по евентуалния иск, без да  обяви  главния иск автономно за  недопустим, нищожен или неоснователен.

Районният  съд  процедира в противоречие с  практиката на ВКС, която е константна -  т.15 от ТР №1/04.01.2001г. на ОСГК на ВКС. Постановеното решение е недопустимо. Тълкувателните решения са задължителни  за съдилищата.

Доказателствено искане: Съдът в Сандански  да допусне и останалите  предявени от мен в процеса доказателства по главния иск  за нелегитимността  на Мирчев, както и  поисканите, но не представени  от Мирчев доказателства  (конкретно в с. зала).

Особено искане: Ненадлежните съдии  да се отведат от процеса.  Второ, да се отведат и онези с конфликт на интереси, тъй като работят в ЮЗУ. Трето, да се отведат и съдиите семейство Узунови (Петър и Надя). Петър, понеже правораздава през 2005г. по уволнителното ми дело срещу ЮЗУ, като определи интервюто с другите от състава    за нарушение на трудово задължение към ЮЗУ. Четох, съдия Узунов, отвода Ви по дело № 58/2009г., опис на БлОС, (сега №878/2009г.,  опис на СОС).  Не манипулирайте– двата съда в Б-град не са гледали иска ми за обезщетение по КТ, понеже приемаха уволнението ми от ЮЗУ (за интервюто за корупцията на Воденичаров и Гюдженов) за законно. Съпругата Ви ми пише по същото дело, че не е срещу мен, но се отвежда, понеже Вие сте с   отвод по процеса. Това не е юридически довод, но  го приемам, все пак за мен семейството доминира работата.   Сега обаче няма да приема същия довод, а юридически. Четвърто, остават група непознати за мен  окръжни съдии, които са се аргументирали (все по делото, което сега гледа СОС)  с  нарушаване на произволния избор  поради извадка от ограничен брой съдии след направените вече отводи. Това са празни приказки – четете релевиращо становището на Комисията Сукнаров, което буквално възпроизвежда довода от сигнал.

 Ако се измъкнете от процеса, ще е налице отказ от правосъдие с последици.

За Аршинков: Не само отвод по делото,  но и срочно призоваване на ответника, а не шиканьозно. 

 Петитум: Съдът да обезсили решението като недопустимо и да върне делото в РСС за произнасяне  от друг състав по главния иск  по спора с ЮЗУ.

Прилагам: копие от насрещната въззивна жалба за ответника.

14. 02. 2010г.                                            Подпис:

 

                Вчера копирах и протокола от третото заседание пред Софийския окръжен съд (СОС)  по делото за тоталното ми обезщетение за деликтното второ уволнение от ЮЗУ. Протоколът  отразява искането ми Мирчев да бъде дисциплинирам, понеже е в конфликт на интереси. Хем е другар на Гюдженов-Гъргаров - и Камелия Илиева заради участието си в касационния спор през 2008г. пред САС и следователно трябва да плаща от джоба си, хем е представител на ЮЛ ЮЗУ и следователно, ако ЮЗУ плати вредите, има престъпен интерес да не търси  платеното от физическите ответници, между които е. Частният интерес на Мирчев е да плати вместо него ЮЗУ; публичният е  ЮЗУ да си вземе, ако плати, парите от физическите лица , между които  и Мирчев. ЮЗУ може да си вземе парите от физическите ответници чрез обратен иск, който обаче е в диспозиция на Мирчев в качеството му на т. нар. законен представител на ЮЛ ЮЗУ (чл. 49 ЗЗД). Недопустимо да участваш в две противоположни качества в процес.  Ще направя нарочен постинг.

          Сега за отвода на поредния съдия по уволнителния трети спор с ЮЗУ/Мирчев, който се гледа в Софийски районен съд (СРС). Ще узнаете мотивите ми   от Заявлението ми за отвод. Разбира се, че не съм написал в него всичките  си процедурни  несъгласия. Писах не веднъж, че Искането ми за съдебна отмяна на третото ми уволнение от ЮЗУ е от главен  и   евентуален иск (номинатите сами говорят). Евентуалният иск се гледа само ако не е уважен главният иск. Правят се опити от съдии да минем направо на евентуалния иск. Не давам. Първо  главният иск, който е за нелегитимностите на Мирчев. Преди обаче Съдът да се произнесе по главния иск, трябва да се произнесе по ОБУСЛАВЯЩИТЕ въпроси, тоест дали  административни актове са легални или не са, както твърдя, понеже разните органи в ЮЗУ са незаконни: Академичният съвет - заради Софка Матеева, Китанов и Мадолев; Факултетният съвет на Филологическия факултет  - заради  запасните  му членове Падарева и Кузмова, както и заради удължените тр. договори с ЮЗУ по Пар. 11 ЗВО на  Матеева и Кърлова.  Като минем и тази част от процеса - стигаме  до оборване на уволнителните основания в заповедта на Мирчев. Не ми трябва да спечеля спора си с ЮЗУ базиран на ЗВО и КТ. Искам Истината  за беззаконията на Мирчев, Илиева, Антони Стоилов и ...  Така ще стане. Насрочена е среща между мен и председателя на СРС за изясняване на ситуацията по спора в СРС. Времето до финала не е дълго.
 

Чрез  Председателя на Второ гражданско отделение на СРС

до съдия Н. Маджаров

 

ИСКАНЕ

от Петър Стоянов Дошков, ищец по гр. дело №57 406 по описа на  СРС за 2009г.

Уважаема госпожо  Председател,

Въпросното уволнително дело е с адхезионен характер. Стигна  до СРС ( не по местна подсъдност)  след отводи на районните съдии  (над 30 броя)  от  Благоевградския съдебен район с пет районни съдилища.

На първото заседание , на което ответникът по спора ЮЗУ не се яви, Маджаров насрочи второто заседание на 17 февруари с аргумента, че делото започва отначало и следователно отчита 21 дена за определяне на датата на отритото заседание. Редно е процесът да започне отначало, понеже доказателствените определенията  са отменяеми,  налице са несанкционирани  доказателствени искания, както и  нерешени обуславящи въпроси по чл. 17 ГПК.

Последващите действия  на докладчика са отказ от правосъдие.

Първо, на 17 февруари 2010г. (второ открито заседание)  Маджаров декларира два пъти в самото  начало на  откритото заседание, че мога да представя доказателства (цит.) "само, ако са паднали отгоре".

Беше прочел  материалите по спора и се алиенира умишлено от  законосъобразното му процесуално развитие:

 (а) чрез неизпълнения на задълженията си по обуславящи въпроси, отнасящи се до нищожността или законосъобразността на административни актове на основание чл. 17 ГПК, и

(б) чрез циничен   отказ от задължително преразглеждане или не  на доказателствени определения  и произнасяне по  висящи доказателствени искания.

А. Не  изпълни и висящата  процедура  по оспорване на неистински документ. Неистинските документи се изключват от доказателствения материал преди "устните състезания".  Става дума за представената по делото НЕИСТИННА частна декларация на Петър Цонев, че бил с втори безсрочен трудов договор с ЮЗУ на 1/3 щат в „смисъла на чл. 77, ал.3 ЗВО”. Преподавател се става с конкурс, какъвто втори  не се удостовери  по спора. Укрива Цонев и  ответника.

Б. Съдията се уплаши от произнасяне  и зае мълчаливо страната на ответника, като не разгледа невъзможното му инкорпориране в академичната система от  неподписан изпитен доклад от 1981г. Докладът е релевантният документ за конкурса на нелегитимния ректор Мирчев;  редът - по ЗНСНЗ.

В. Съдията се уплаши от произнасяне  и зае мълчаливо страната на ответника, като не разгледа искането ми  от РСС   допусне  официални публично достъпни протоколи с решения на Академичния съвет за  удължаване с една година на трудови договори на членове на Общото събрание на ЮЗУ, заради които  в противоречие на ЗВО Общото събрание на ЮЗУ е избрало с разрушена структура нелегитимен ректор Мирчев  и нелегитимен председател на Общото събрание Ал. Воденичаров, бивш член на ВСС.

Г. Съдията се уплаши от произнасяне  и зае мълчаливо страната на ответника, като не разгледа искането ми от РС- Гоце Делчев  да допусне МОЕТО копие на  регистрираната в канциларията на ответника ЖАЛБА  чрез декана до ректора, щом като ответникът не  представи оритгиналната по делото. Нужно е, понеже  и двете страни се позоваваме на нея, РСС я цитира, а ответникът представи  и РСС прие отговора  на  жалбата от  служебни лица от Филологическия факултет.

Д. Съдията се уплаши от произнасяне  и зае мълчаливо страната на ответника, като не разгледа искането ми от БлРС  да допусне всички  доказателства за недействителния срочен трудов договор на Мирчев за ректор.

Второ,  Съдията се уплаши от произнасяне  и  зае мълчаливо страната на ответника, като не разгледа искането ми от  РСС да ми бъде представен вторият юрисконсулстски  тр. договор с ЮЗУ (вътрешно съвместителство)   на процесуалния представител на ответника Вера Лазарова. Наличието на представителна власт на довереника  е абсолютна процесуална предпоставка за гледане на спор, за която съдът следи служебно.

Импликатура на юридическия дискурс: съдия Маджаров наруши престъпно диспозитивното начало на процеса, което няма да допусна никъде и никога. Системата може да ме победи само мъртъв.

 Трето, съдия Маджаров  изврати допълнително  и кухите устни състезания по уволнителния спор. Прекъсна пледоарията  ми за последиците по т. 15 от Тълкувателно решение №1/2001г. на ОСГК  и разреши безсмислени писмени защити при липсата на произнасяне по висящите  доказателствени искания и обуславящите въпроси.

               Четвърто, съдията се държа в с. зала в противоречие с нормите на Етичния кодекс - неоснователно  прекъсваше  относимия ми юридически говор , безцеремонно по махленски  откри  процеса, засегна още в началото на заседанието  религиозното ми  чувство.

               Пето, поддържам казаното от мен по телефона по негов адрес  на Вас, председателя на Второ тражданско отделение: "Не ми трябва съдия чалгаджия", стресиран от висящо дисциплинарно производство и с констатация за нарушаване на Етичния кодекс на съдиите, което не носи престиж на системата. Готов съм да го влача, ако се наложи до детектор на лъжата, за да се установи верността на написаното и казаното от мен по телефона.

               Особено искане: Госпожо Председател,  изборът на нов  докладчик да бъде извършен в мое присъствие, за което  говорих с Вас  три пъти по телефона. Удобният ми ден  е денят на срещата с предс. на съда -   1 март;  часът - между 13 и 14 часа. Тогава  in situ  ще се обоснова за априорното изваждане на Цветанка Бенина от  съдебната  изборна извадка. Ще се явя на срещата с председателя на СРС не само да верифицирам написаното лично, но и да поставя за решаване и въпроса за бавното правораздаване в този съд , вече съм в СРС трети месец по спор Бързо производство.

               ПЕТИТУМ: 1) Маджаров да се отведе от процеса като необективен и пристрастен съдия, като отмени преди това протоколното си  определение от съдебно заседание от 17 .02. 2010  година, с което е дал ход на делото по същество, поради изменение на обстоятелствата.  Не те съветвам, Маджаров, да ме засегнеш с текста на отводното определение, ще те извадя от съдебната система.

               2) Процесът да се смята от РСС  за дело с обществен интерес, не всеки ден се гледа такъв спор. Мафията ще остане без държава  и без ръководство на висше училище.         

                                                                                                 

          23. 02. 2010 г.                                                                                        Подпис:              

 

 

 

 

 



Тагове:   откровение,


Гласувай:
2



1. svetlaen - успех
26.02.2010 07:54
Имаш право да се бориш докрай, имаш и силите да го направиш. Не ми остава друго, освен да ти пожелая успех. Давай, с теб съм. И се пази.
цитирай
2. kkabakciev - Казах ли ви, че ще има интересно и силно съобщение на Петър Дошков? Казах ви!
26.02.2010 08:21
Какво прави впечатление?

Първо, тук има лица, които номинално са за каузата на Петър Дошков - борба срещу мафията в академичната и съдебната сфера. Някои от тях спорят яко - с нелепи аргументи помежду си, за това, кой кого обидил и оклеветил. А всъщност текстовете, които посочват, не съдържат никакви обиди и клевети. И в същото време повече от яко мълчат, когато в съобщенията на Дошков става дума за ПОВЕЧЕ ОТ ЕПОХАЛНИ БЕЗОБРАЗИЯ И БЕЗЗАКОНИЯ ВЪВ ВАШИЯ ТАКА НАРЕЧЕН УНИВЕРСИТЕТ!

Второ, текстът тук на Петър Дошков е повече от блестящ, и той разкрива РАВНИЩЕТО НА ТАКА НАРИЧАЩАТА СЕ СЪДЕБНА СИСТЕМА - ПЪЛНА С НЕКАДЪРНИЦИ И КОРУМПИРАНИ ЛИЦА, И ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ, НО ОСВЕН ТОВА И ЕДНИ ВЛЕЧУГИ, ЛАЗЕЩИ ВСЕКИ ДЕН ПО КОРЕМ ПРЕД СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ - БИЛИ ТЕ В РЪКОВОДСТВАТА НА ВСС, НА СЪДА, НА УНИВЕРСИТЕТ, НА ВАК И ПРОЧИЕ!

Трето, трябва Дошков много добре да обмисли ДАЛИ НЕ Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА БЪДЕ СЕЗИРАН СЪДЪТ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В СТРАСБУРГ ЗА ТЕЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ФЛАГРАНТНИ ОТКАЗИ ОТ ПРАВОСЪДИЕ! ЦЯЛА ПОРЕДИЦА СЪДИИ ДАВАТ НА ДОШКОВ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА (КОЙТО МОЖЕ БИ НЕ Е ПРОБЛЕМ, А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ), КАТО МУ ОТМЕНЯТ ДИСЦИПЛИНАРНИТЕ НАКАЗАНИЯ, НО НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО ОТКАЗВАТ ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ ПО ОСНОВНОТО! ПО ТОВА, ДАЛИ СА ЛЕГИТИМНИ ОСНОВНИТЕ ОРГАНИ НА ВАШИЯ ТАКА НАРИЧАЩ СЕ УНИВЕРСИТЕТ!

ТОВА СПОРЕД МЕН СЕ НАРИЧА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ФЛАГРАНТЕН ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ - И МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ СТРАСБУРГ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЕЗИРАН ЗА ТОВА ОЩЕ ОТСЕГА.

НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ НЕ СТАВА ДУМА ЗА ЕВЕНТУАЛНА НЕЛЕГИТИМНОСТ НА ЧАСТНА ФИРМИЧКА ЗА ПОПРАВКА НА ОБУВКИ, НАЛИ!

СТАВА ДУМА ЗА ЕВЕНТУАЛНА НЕЛЕГИТИМНОСТ НА ОСНОВНИ ОРГАНИ НА УНИВЕРСИТЕТ!

КЪДЕ Е СЪДЪТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА?
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА!
ИМА ЛИ ИЗОБЩО СЪД В ТАЯ ДЪРЖАВА?

_____
Тук ще припомня за моите две дела напоследък срещу нещото, наречено Министерски съвет, което не ебава 18 години да издаде един правилник (вменено му със закон задължение). Наглото нещо МС не беше осъдено от така наречения Върховен съд с криминални решения! Сезирал съм Страсбург, разбира се! (Вж. тук: http://kkabakciev.blogspot.com/)
цитирай
3. анонимен - поздрав
26.02.2010 08:30
за тук четящите филолози и англицисти - http://www.dcs.shef.ac.uk/~hamish/jokes/lafove.html
цитирай
4. анонимен - (1) "Разноговоренето и слушането" - копипейст. Автор: адвокат
26.02.2010 13:37
"Налице е разноговорене. Аз говоря като професионалист, в съда друг език няма" ни реди г-н Лазар Груев.
Само, че съдиите в България не се научиха да СЛУШАТ, какво им се говори. Генезисът на проблема е в РАЗНОСЛУШАНЕТО. Българските магистрати са слушащи само себе си Нарциси, злоупотребяващи с имунитета, който им е даден от обществото за едно (да им се обезпечи свободата да бъдат безпристрастни, да решават според съвестта си и да не се поддават на натиск), а те го използват систематично и по правило за съвсем друго (да бъдат недосегаеми в корупционните си практики). Пояснявам: не всички, но преобладаващата част!
Четвърт век съм адвокат, една част в България, друга част - в друга европейска дължава с многовековни демократични традиции във функционирането на съдебната система. Ситуацията в съдебно-правосъдното блато в България е ужасяваща: пълна деморализация, пълна липса на отговорност, безконтролност, връзкарство, липса на прозрачност, безпринципност, нечуваемост на бългаското общество. Човешкият материал - българският магистрат е с оцапано лице, коруптивните практики са правило, тарикатите са отгоре - в управлението, изключенията са малко и са отхвърлени вътре в системата.
Изказванията на Нели Куцкова и Лазар Груев са бутафорни на фона на ширещата се организирана престъпност и корупция в България. Познавам ги и двамата. Прекрасни юристи, но досега не са показали нещо много важно. Не са показали, че са в час с изискванията на времето и европейските стандарти на правораздаване. И не само на думи, а на практика. Изказването им е едностранчиво и показва единствено, че съдебно-правосъдната система наистина не е готова и не е в състояние в този си вид да носи своя кръст, изпълнявайки достойно задачите, които стоят на дневен ред. В окаяното състояние, в което е България в настоящия момент, преборването с организираната престъпност и корупцията е не само ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО, а НАЦИОНАЛНА КАУЗА! НАЦИОНАЛНА КАУЗА!
цитирай
5. анонимен - (2) "Разноговоренето и слушането" - копипейст. Автор: адвокат
26.02.2010 13:38
Питам, като ги е заболяло толкова от нечии изказвания, къде бяха те да ги заболи по времето на Красьо-гейт? Българинът очаква от българския съдия да бъде преди всичко достоен човек, вътрешно свободен и независим, безпристрастен и подчинен единствено на закона, на който обществото в цялост, а не отделни групи, може да се има безпрекословно доверие, както и непрекъснато усъвършенстващ се професионалист. На този образ-очакване в настоящия момент отговарят единици. Известно е, че всичко започва от "зачеването на назначението" и продължава нататък. Съдийски постове се търгуват и се купуват. Ето това се опитвате да защитите пред обществото, вие, говорящите началници.
НАЦИОНАЛНАТА КАУЗА изисква друго слушане и друго говорене. Не се дръжте все едно съдиите сте от другата страна на барикадата, а не заедно с органите на реда от изпълнителната власт. Няма демократична държава по света, в която по въпросите на престъпността полиция и съд да не работят ЗАЕДНО, СЪВМЕСТНО, НЕРАЗДЕЛНО. Когато обаче всички нива и етажи на всички власти са проядени от корупция, положението е безнадеждно. Ето, именно такова е то в България вече 2 десетилетия посткомунизъм. В България демокрация няма. Тепърва в борбата с организираната престъпност и корупцията демокрацията може да се зароди. Затова, уважаеми български магистрати, вземете да наведете глави и да заработите ... ЗАЕДНО с полицията, а не против тях. И стига сте вдигали пушилка, когато ви се казват истини. ОТВОРЕТЕ СИ УШИТЕ И СЛУШАЙТЕ!
цитирай
6. анонимен - Да разбирам, че Мирчев ще плаща на Дошков!
26.02.2010 17:49
Чета и оставм с впечатлението, че Мирчев ще се бръкне в джобчето си и ще плати изискуемото по съдебен ред на Дошков?

Освен това, косвено Мирчев ще бръкне и в касичката на ЮЗУ пак за да плати изискуемото от аверите му описани в иска на Дошков?

А тогава кога ще ми плати Мирчев на мен за работата ми? За какво ми е Мирчев ако не плаща?
цитирай
7. анонимен - Най-новият виц
26.02.2010 20:06
Дошков води от май 2009 г. трудов спор по Бързо производство.
цитирай
8. анонимен - хоноруван преподавател г-жа Не...
26.02.2010 20:25
хоноруван преподавател г-жа Незабравка Стоева води лекциите на задочниците в ЮЗУ по дисциплината нотариално право ;;)))
цитирай
9. анонимен - След одитен доклад на МОН
26.02.2010 21:47
Илия Гюдженов в НАОА и председател на Общото събрание на ЮЗУ.
цитирай
10. анонимен - Боже, колко гмеж,
28.02.2010 11:41
заобиколени законьови врати у полето и подигравка с нормалността, добротата, свободата и красотата.
Дръж се, Дошков - Успех!
цитирай
11. kkabakciev - Кратко, но съдържателно, хубаво, точно съобщение - № 10
28.02.2010 13:14
Ще изкажа само това съображение, че, освен че Дошков трябва да се държи, трябва да има обществена подкрепа, включително на местно равнище.
Аз лично не спирам да пиша във форумите за случая с Дошков, като припомням и предисторията/предисториите.
Трябва повече хора да знаят за гаврата с правосъдието в случая с Дошков. Както и за гаврата с правосъдието в моя случай - когато два състава на ВКС ми излизат с изключително грубо противозаконни престъпни и идиотски мотиви в съдебни актове, а при това актовете са противоречиви, с което Е ПОГАЗЕНА И КОНСТИТУЦИЯТА!
Няма и не трябва да има мира за газещите законите, Конституцията - а и фундаменталните принципи на общочовешкия морал (колкото и абстрактно да е това)!
цитирай
12. анонимен - Ашколсун, корифеи!
28.02.2010 13:56
"Акредитационният съвет при Националната агенция за оценяване и акредитация при Министерския съвет обяви списъка на номинираните експерти по области на висшето образование, за участие в процедури по оценяване и акредитация през 2009 г.
В област социални, стопански и правни науки са номинирани двама преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски" - доц. д-р Георги Георгиев, ръководител на Катедрата по туризъм към Стопанския факултет и докторантката от същата катедра Юлия Глушкова. Трима са номинираните в природни науки, математика и информатика ­ - доц. д-р Димитрина Керина, доц. д-р Васил Грозданов и доц. д-р Иван Дреновски от Природо-математическия факултет.
Четирима пък са номинираните в област хуманитарни науки и изкуства: проф. Павел Милков, доц. Клавдия Камбурова и двамата бакалаври от специалност Актьорско майсторство Емануела Дюлгерска и Николай Брънзалов.
Честито, колеги!"
цитирай
13. petdoshkov - Разбирам подтекста.
28.02.2010 16:07
Не ме наранява фактът с номинираната Д. Какво от това - тя по нейния път, аз по моя. Хубаво е, че се развива. Нямам предишни чувства - остана само уважението.
За другото между нас - Господ ще отсъди кой крив , кой прав.
Моят етап в науката не е започнал същински - има време. Първо да завърша съдебния цикъл с Мирчев и филолозите, после ще градя.
цитирай
14. kkabakciev - Петре, ти можеш. А те не могат. Освен че са абсолютни боклуци - като "морал"
28.02.2010 16:36
Това е напълно ясно и всеизвестно.
Обаче остава, след като ги осъдиш, да напишеш и съответния труд на живота си.
Приема се обикновено, че човек има "труд на живота си" - с който се гордее и прочие. Предполага се, че ти ще го напишеш. (Аз за себе си казвам, че вече съм го написал, но мисля, че може и още един да напиша - след няколко години, ако е рекъл Отговорникът за тия работи.)
Аз съм сигурен, че ти ще го напишеш тоя труд - и все си представям, че той ще е нещо по семантика в правото.
Защитен пред прависти.
В тази област - въпреки че и там има боклуци, все пак има повече хора, които да могат да те оценят. В езикознанието няма. Там 99% са боклуци и некадърници. Казвам го категорично и с чиста съвест.
Разбира се, един труд може да не е дисертация или хабилитационен. Може да бъде оценен от аудиторията и по друг начин. От ония, които ще прочетат съответната публикувана книга.
А за мен, разбира се, ще бъде и удоволствие, и чест, ако такъв труд трябва да бъде написан на английски - а то би било и хубаво, и правилно, да помогна.
цитирай
15. анонимен - Първо да завърша съдебния цикъл с ...
28.02.2010 17:10
petdoshkov написа:
Първо да завърша съдебния цикъл с Мирчев и филолозите, после ще градя.


Не, Дошков. После ще решиш, че има друг, нетърпящ никакво отлагане съдебен случай.
Просто така стоят нещата.
цитирай
16. kkabakciev - Майтап!
28.02.2010 17:21
Някакъв доброжелател / някаква доброжелателка иска, може би, да изкара Дошков луд за туй, че прекалено много, както се казва, "се съди".
Е, какво да прави? Те го уволняват незаконно, той като католик да каже, че това е Божа работа и прочие. Така ли, бе, алоооу, доброжелателя / доброжелателката?
Ха-ха-ха!
Много ти се щенка!
Ако аз бях на мястото на Дошков, щях да съм завел повече дела. И със сигурност едно за това, че научноизследователската и преподавателската му дейност в ЮЗУ очевидно не е била атестирана в нарушение на чл. 42 ЗНСНЗ. Писал съм много по този въпрос, няма защо да се повтарям.
Но съм сигурен в едно: Дошков много добре знае какво прави по отношение на съдебните си дела. (Има си хас, той е юрист, и то брилянтен - както неведнъж съм казвал.)

_____
И все пак - в твърдението на доброжелателя / доброжелателката има някакъв рационален елемент, който Дошков трябва да отчете. Може би за в бъдеще - един номер по-малко усилие в съда, за сметка на един номер повече усилие за написване на "труда на живота".
цитирай
17. анонимен - От 15
28.02.2010 17:48
Не е казано дали това е ДОБРЕ или ЛОШО.
Казано е КАК Е.
Благодаря, че все пак е открит и "рационален елемент".
цитирай
18. kkabakciev - Я да видим как е
28.02.2010 18:11
анонимен написа:
Не, Дошков. После ще решиш, че има друг, нетърпящ никакво отлагане съдебен случай. Просто така стоят нещата.

Не е казано дали това е ДОБРЕ или ЛОШО.
Казано е КАК Е.


"После ще решиш, че ..."
"Просто така стоят нещата."

Ми, нещата нещо стоят в бъдеще време.

Как е времето в Делфи? Плуват ли облачета, корабчета и други предмети?

_____
Това да се приеме като закачка, щом рационалното преобладава.
цитирай
19. анонимен - ЩЕ-то при Дошков няма да се разли...
28.02.2010 18:17
ЩЕ-то при Дошков няма да се различава чувствително от Е-то.
(И това да се приеме само като закачка).
цитирай
20. petdoshkov - Оставям на форума да реши
28.02.2010 21:40
Подател: hi5 <info@hi5.com> добави в адреси
До: petdoshkov@abv.bg
Относно: lilia ilieva ти изпраща hi5 Заявка за приятелство
Дата: Неделя, 2010, Февруари 28 14:01:15 EET



hi5 Покана за приятелство от lilia ilieva

Здравей Петър ,

Искам да те добавя към своята hi5 приятелска мрежа. Трябва да потвърдиш, че сме приятели, и ще можем да се запознаваме с още хора. Моля, одобри или отхвърли моята заявка като използваш страницата на hi5:

Приеми приятел»

Благодаря,
lilia





цитирай
21. анонимен - С Интернет
28.02.2010 21:52
и с кликванията стават и грешки.
Другото обяснение - ванрът е мейла на Александър Воденичаров от есента на 2008 г. до Димитър Кр. Димитров, Гергана Дянкова, Стефан Дечев еtс. "Да работим заедно за ...." Мейл на изперкал вече човек.
цитирай
22. анонимен - Да се чете "жанрът е. . . "
28.02.2010 21:53
Да се чете "жанрът е ..."
цитирай
23. svetlaen - няма мистика, нито раздвоение, поне не в този случай :-)
28.02.2010 21:54
Има социални мрежи, които се свързват с адресната книга на членовете си и изпращат покани на всички. Това hi5 е ужасно спамърско и досадно, не знам дали може да се контролира процесът. Съветвам те изобщо да не кликаш на нищо. При някои социални мрежи може да се избере да не се пращат покани на всички, но разни хора не го правят - кога, защото просто не са разбрали как се прави, кога от мърльовщина.

Аз лично продължавам да получавам покани от двама от членовете на катедра "Социология" в ЮЗУ, които бяха от най-активните срещу мен и няма основание да се смята, че са си променили отношението. Затова съм блокирала поканите от няколко сайта и не ги получавам - hi5, netlog... Извинявам се на Владимир Дулов и Валентина Миленкова за което (ако наистина напират да ставаме приятели, а аз не оценявам това).

Но текстът на поканата, която си получил, е супер - "Трябва да потвърдиш, че сме приятели" :-)))
цитирай
24. kkabakciev - Абе, друго си е некой топ-ренкинг хелъва блогър като Светла да ти я обясни тая работа, нъл тъй
01.03.2010 06:33
Ученото си'й учено, кво!
_____
Надявам се Светла да е с високоразвито чувство за хумор.
цитирай
25. svetlaen - :-)
01.03.2010 08:18
Деликатес за високоразвитото ми чувство за хумор - влизам в една от пощите си, в която явно още не съм набутала hi5 в спама, и що да видя - и аз имам покана за приятелство от Лилия Илиева! Но текстът леко се различава:

"lilia ilieva те добави за приятел в hi5. Трябва ни потвърждение, че познаваш lilia ilieva, за да можете да станете приятели в hi5. Щракни върху бутона, за да потвърдиш тази покана:"

Петре, не ревнувай.
цитирай
26. анонимен - Справка с Уикипедия -
01.03.2010 13:53
Друг подобен случай:
Inducted during World War II, Major Major is promoted from Private to Major while still in recruit training, without attending the Officers Training Corps or with any advance warning at all. This is caused by an IBM machine with a "sense of humor almost as keen as his father's".
цитирай
27. анонимен - ЧБМ
01.03.2010 14:27
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!
цитирай
28. kkabakciev - Сутринта рано не бях се сетил, че е първи март
01.03.2010 14:53
Затова сега, с малко закъснение, на всички -

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА - ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

И специално на топ-ренкинг хелъва блогърката Светла!

И да не забравя да кажа, че Петър пак има интересни новини (от София), ама колко от тях и как ще ги разкаже - не знам.
цитирай
29. анонимен - Днеска трябва да е била срещата в ...
01.03.2010 16:15
Днеска трябва да е била срещата в СРС. Освен това, ако най-сетне съдията от Районен съд Сандански се е върнал от болнични се чака и решение по делото...
цитирай
30. анонимен - Честита Баба Марта и на теб, Мирчев!
01.03.2010 16:48
Кофти ден ти е днес - http://mediapool.bg/show/?storyid=162499

Затова гледай да се закичиш с повечко мартеници - помага на настроението!

(Но не носи късмет - не вярвай на суеверия, нали си математик?)

цитирай
31. анонимен - Вече и тук
01.03.2010 17:22
http://dnes.dir.bg/2010/03/01/news5963325.html
цитирай
32. анонимен - И тук
01.03.2010 18:51
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/01/866776_vseki_treti_universitet_-_s_narushenie/
цитирай
33. анонимен - но вече си имаме празник!
01.03.2010 20:41
http://www.e-79.com/?news_id=17652
цитирай
34. анонимен - Днеска трябва да е била срещата в ...
02.03.2010 20:42
анонимен написа:
Днеска трябва да е била срещата в СРС. Освен това, ако най-сетне съдията от Районен съд Сандански се е върнал от болнични се чака и решение по делото...


И кво?
цитирай
35. kkabakciev - Във връзка с вчерашните изявления и изпълнения на агент "Гоце"
03.03.2010 07:46
Агент "Гоце" е най-отвратителният образ на прехода. Има и друг, който претендира за най-отвратителен, но неговото поне е само заради алчност и малоумие. Агент "Гоце" е отвратителен заради ОПИТА ЗА ОБЩЕСТВЕНА РЕСТАВРАЦИЯ НА ДИВАШКОТО ПОЗОРНО МИНАЛО. Служенето на терористичната организация ДС е само една страна от позорното минало на Първанов. По-важната и по-опасна за обществото е битието му на така наречен "специалист по делото" на комунистическия терорист с прякор Дядото и на напълно деградиралия индивид, масов убиец, с прякор Гошо Тарабата, виновен за избиването без съд и присъда на десетки хиляди българи след 09.09.1944.
Агент "Гоце" е така наречен доцент (старши научен сътрудник втора степен) по история в така наречения Институт за история на БКП. Това не беше никакъв институт. Това беше една политическа пропагандна централа за фалшифициране на миналото и прикриване милионите престъпления на комунистите. Вместо да се осъществи ЛУСТРАЦИЯ на този индивид по линия както на участието му в ДС, така най-вече и на идеологическите му съчинения, В БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО НЕ БЯХА ОТВОРЕНИ ДОСИЕТАТА - С ЦЕЛ НЕОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И НЕРАЗКРИВАНЕ ОБЩЕСТВЕНАТА РОЛЯ НА ИНДИВИДИ КАТО ГОРЕОПИСАНИЯ. А такива индивиди - апологети на престъпния, дивашки, варварски комунистически режим, са страшно много!
Ето защо нямам кого да поздравявам с днешната дата. Защото представителите на българската популация в огромното си мнозинство са мърша, байганьовци и андрешковци. И това определение, разбира се, не е мое, а е точна характеристика, дадена от трима гениални класици: П.Славейков, Щастливеца, Е.Пелин. БЪЛГАРИТЕ В МНОЗИНСТВОТО СИ СА РОБИ - и никога не са излизали от робство! Няма значение дали конкретните робовладелци са османци, руснаци, комунисти, мутри ... Българите са роби на простащината, себелюбието, алчността и тарикатлъка си! И най-вече неуважението към модерните общочовешки ценности. А агент "Гоце" и днешните "социалисти" са пряк продукт на робството на българите.
цитирай
36. petdoshkov - Последователно, но от РСС напред към СРС.
03.03.2010 11:02
Решението от РСС ще се обяви, чакам акт на предс. Узунов.
Проведох уговорената по телефона среща с председателя на СРС (Софийски районен съд). Срещата бе важна не само за мен, но и за правилата на играта, която ще следваме. Съдията Маджаров бе направил отвода си по процеса срещу ЮЗУ. Следва ретардация. Когато си тръгвах от СРС, се засякох с Маджаров на изхода. Разговорихме се. Неговото ГРАЖДАНСКО мнение е, че никой съдия няма да поиска да се занимава изначално с допускането на доказателства и събирането им, когато може да получа решение, основано на допуснатото. Тоест да имам удовлетворяващо ме решение по с. спор на основания ЗВО и КТ. Смята също така (но беше вече в афект), че причината за отвода му е в закона, който е допуснал безплатно дело. Не се вързвам на подобни съждения, понеже никому не е приятно да се стига до отвод. Има обаче съдии, които разсъждават обратно. Съдията Красимир (вместо грешното Камен - попр. м. - П.Д.) Влахов ме посрещна прав в кабинета си. Делото ми срещу ЮЗУ беше на масичката до вратата. То е в 8 тома. Видях ги на купчина. Мога да ги нося сам, но жена с личността на Светла трябва да ги бута с количка (не е само шега). По-лесно и бързо бивам разбиран от цивилист съдия. ГПК е по-сложно от НПК. Договорихме се за следното. Приемам предс. на СРС ЛИЧНО да присъства на определянето на докладчик по делото. Вече е определен, но не го знам. Ще получа служебен имейл за кореспонденция. Приема се, че са налице съществени проц. нарушения, които опорочават процеса, ако липсва произнасяне по тях: нелегитимност на Мирчев, нищожни и незаконосъобразни адм. актове, ненадлежни ЮЗУ колегиални органи (АС и ФС на Филологическия факултет), неистински документ. Това е очаквано от мен, понеже съдията Влахов е автор на книга за ГПК (стар), но има писано и за новия ред. Председателят ме посъветва при всяка пречка да го сезирам, това е ново за мен и ме изненада. Съгласих се, но в краен случай, понеже той има немалко задължения. Но той отхвърли съображението с мисъл, която ми е известна: "Всеки си носи кръста".
цитирай
37. анонимен - Дошков,
03.03.2010 13:47
Хубаво е, че Влахов Ви е направил добро впечатление.
Затова може би заслужава да му запомните името.
Не е Камен, а Красимир Влахов.

Иначе Камен Влахов е този
http://www.vbox7.com/play:a889866e
цитирай
38. petdoshkov - Съгласен съм
03.03.2010 14:28
Съжалявам за грешката с името на предс. на СРС.Поправям се.
цитирай
39. анонимен - За Дошков
03.03.2010 16:25
http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2010/03/02/kyde-se-okazah-az-v-aferata-quot-oktopod-quot.502799
цитирай
40. kkabakciev - Днес, по случай така наречения празник, яко съм се разписал
03.03.2010 18:28
Току-що публикувах статия в блога си, озаглавена "Великият "син бард" Сугарев и криминалната управа на БАН". Вижте я, ако се интересувате от тези проблеми:
http://kkabakciev.blog.bg/politika/2010/03/03/.503726
Би трябвало. Защото се отнася до основната "академична институция" в тази държава.
Пардон. В тази държава-кочина.
цитирай
41. анонимен - Г-н Дошков, бихте ли ни обяснили следното:
03.03.2010 20:22
По-горе казвате:

"Пето, поддържам казаното от мен по телефона по негов адрес на Вас, председателя на Второ тражданско отделение: "Не ми трябва съдия чалгаджия" ..."

А по-надолу:

"Не те съветвам, Маджаров, да ме засегнеш с текста на отводното определение, ще те извадя от съдебната система."

Значи Вие веднъж го квалифицирате, но го предпуреждавате той да внимава при отводното определение. Не е ли двоен аршинът?


цитирай
42. petdoshkov - Според мен търсите под вола теле.
03.03.2010 21:49
Има линк, сочещ текста, с който се обосновавам за квалификацията си. Попитан от медия не само за чалга клуба, но и за случилото се в СРС въпросният съдия е предпочел Свободата на мълчанието. Когато квалификация (епитет=етикет) е уместна, означава, че денотатът (от стеснения обем на името) е сведен до точния референт. Има решение на ЕСПЧ за подобен случай в Австрия.
Написах - отдавна бе - в т. нар. Сайт на съдиите (от Благоевград), че " Съдията върви по средата на улицата живот", а не си го изкарва на страните.
Да се свързваш с чалга клуб "Мале, мале", открит в сградата на съда, да си с констатация за нарушител на Етичния кодекс, който урежда не само отн. между съдиите, но и отношенията на съдиите със страните по спор, както и да си с дисц. преписка ОЗНАЧАВА повече от друг съдия да си наясно, че това е ЛИЧНО ТВОЕ изпитание, а не мое като страна. Влизаме в с. зала за справедливост и възстановяване на изгубен баланс. Разочарование от лошо поведение на съдия е по-силно, отколкото за подобно поведение на чиновник.
Чел съм не всички отв. определения по делата си. Но някои отводи са кухи, което не съм очаквал. Цитирам по памет "Той обижда съда с недоверието си към колеги" или "Той пише (не сочи къде), че се бори срещу корупцията в Окръжния съд" (а съм в районен съд), даже и " Той отказа да му бъда патрон по време на съдебния му стаж в съда".
Съдията (според мен) трябва за честта на пагона да остане съдия и в отвода си, тоест да не се изолира от отводните мотиви. Няма двоен аршин, ако тръгнете от първопричината за въпросния отвод, а тя е в поведението на съдията в с. заседание, с което ми навреди. Просто да си СЪДИЯ не е като да си НЕ-Съдия. Но дори и СЪДИЯ не си Господ и затова си върши работата добросъвестно.
цитирай
43. анонимен - Благодаря за обяснението!
03.03.2010 21:59
Надявам се не Ви е обидил в отводното определение.
цитирай
44. kkabakciev - Ще взема отношение по горния спор - защото въпросът към Дошков беше резонен
04.03.2010 08:42
От съобщението на Дошков не ставаше ясно какво общо има текстът на отводното определение с евентуалното лично засягане на Дошков. Двете би трябвало да са различни неща. Не е важно и това, че Дошков може да е бил лично засяган преди това в отводни определения. Мисля, че тук Петър леко преиграва и смесва едни въпроси с други.
От отговора на Дошков обаче стават ясни много неща. И най-вече става ясен НЕВЕРОЯТНО ПРОФАНСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ НА МНОГО ОТ ТАКА НАРИЧАЩИТЕ СЕ СЪДИИ ВЪВ ВАШИЯ ГРАД С ПРОТИВОКОНСТУТЦИОННО ИМЕ НА КОМУНОТЕРОРИСТ И ВАШАТА ОБЛАСТ.
Да анализираме някои от мотивите за отвод.
"Той обижда съда с недоверието си към колеги" е НЕВЕРОЯТНО ПО СВОЕТО МАЛОУМИЕ ИЗЯВЛЕНИЕ. Обидата (ако я има) няма нищо общо със задълженията на съдията. Един престъпник може сто пъти да обиди съдията, но той е длъжен да го осъди, ако е извършил престъпление. Изобщо не е по-различно положението в гражданското производство. Разбира се, ИДИОТСКИ ПО СВОЕТО МАЛОУМИЕ ОБЯСНЕНИЯ ОТ ТОЗИ РОД СА МНОГО ЧЕСТО СРЕЩАНИ ОТ СТРАНА НА ОФИЦИАЛНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА (пардон- държавата-кочина). Криминалната управа на БАН неотдавна беше казала, че Дянков обиждал България, като ги наричал феодални старци. КРИМИНАЛИТЕ-МАЛОУМНИЦИ МОЖЕХА ДА ОТИДАТ ОЩЕ НАТАТЪК И ДА КАЖАТ, ЧЕ ДЯНКОВ ОБИЖДА И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, КАКТО И ЦЯЛАТА СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА (България е член на ЕС и се намира в Слънчевата система).
Но докато изявлението "Той обижда съда с недоверието си към колеги" е преди всичко малоумно, обяснението "Той отказа да му бъда патрон по време на съдебния му стаж в съда", е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАХАЛНО.

И ТО ПОКАЗВА КОЛКО НЕВЕРОЯТНО НАГЛИ СА МНОГО ОТ ТАКА НАРИЧАЩИТЕ СЕ СЪДИИ В ТАКА НАРИЧАЩАТА СЕ ДЪРЖАВА, ВСЪЩНОСТ ЕДНА ГНУСНА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА КОЧИНА.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД ОТ НЕВЕРОЯТНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ПРИ КОЕТО СЪДИИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО ДА ИЗВЪРШВАТ УМОПОМРАЧИТЕЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И БЕЗОБРАЗИЯ, Е ДА СЕ ЛИКВИДИРА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ДА СЕ СЪЗДАДЕ НАНОВО! ТОВА Е МНОГО ТРУДНА ЗАДАЧА, НО СПОРЕД МЕН ТОВА Е ИЗХОДЪТ!
цитирай
45. kkabakciev - С риска да стана досаден, искам и трябва да кажа още нещо!
04.03.2010 10:24
Случаят с Дошков показва категорично, че има едно ДРАСТИЧНО ОПЛИТАНЕ НА СВИНСКИ ЧЕРВА - НЕКАДЪРНИЦИ И ИНДИВИДИ БЕЗ МОРАЛ (КОРУМПИРАНИ) В СЪДА. Случаят показва, че МОЖЕ БИ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ НЯМА НЕЗАВИСИМИ СЪДИИ С АВТОРИТЕТ, СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И МОРАЛ!
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, СЪДЕЙКИ ОТ ПЪРВИТЕ ОТВОДИ И В СОФИЯ, ОЧЕВИДНО Е ЧЕ И ТАМ ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО. Да се надяваме, че след намесата на председателя на съда в СРС, след това, което е казал той на Дошков (а Дошков на мен ми разказа всичко в подробности), НАЙ-НАКРАЯ ДЕЛОТО НА ДОШКОВ ЗА УВОЛНЕНИЕТО МУ ЩЕ ЗАПОЧНЕ! И ЩЕ СЕ ГЛЕДАТ ВСИЧКИ ПРЕДЯВЕНИ ИСКОВЕ! ПЪРВО ЗА ЗАКОННОСТТА НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЮЗУ, А ЕДВА СЛЕД ТОВА УВОЛНЕНИЕТО ПО СЪЩЕСТВО!
ДОШКОВ ТВЪРДИ, ЧЕ МНОГО АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЮЗУ СА НЕЗАКОННИ! ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА. И АКО Е ТАКА, ТРЯБВА СЪД ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ! НО ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СЪДИИТЕ, ПОДАВАЩИ ОТВОДИ, СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗБЯГАТ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ ОТНОСНО ЗАКОННОСТТА/НЕЗАКОННОСТТА НА СЪОТВЕТНИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЮЗУ!

А, НЕ! ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ!

ДОШКОВ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА В ИСКАНЕТО СИ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ЗАКОННОСТТА ИЛИ НЕЗАКОННОСТТА НА СЪОТВЕТНИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЮЗУ! Макар че, обективно погледнато, дори и да няма обществена подкрепа, съдът би могъл да се произнесе по този въпрос. Както изглежда, обаче, налице е ОПИТ ДА НЕ СЕ ГЛЕДАТ ИСКОВЕТЕ НА ДОШКОВ ЗА ЗАКОННОСТТА ИЛИ НЕЗАКОННОСТТА НА СЪОТВЕТНИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЮЗУ!
А ТОВА Е НЕ САМО ЛИЧЕН, НО И ОБЩЕСТВЕН И ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС!
АКО ОПРЕДЕЛЕНИ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА В ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ СА НЕЗАКОННИ, ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ УСТАНОВИ! ТО Е В ИНТЕРЕС НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. УТРЕ МОЙ ПЛЕМЕННИК МОЖЕ ДА ИСКА ДА ИДЕ ДА УЧИ В ЮЗУ! И АКО ТАМ ИМА НЕЗАКОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА, АЗ ЩЕ МУ КАЖА: "НЕДЕЙ ДА ХОДИШ В ТОЗИ УНИВЕРСИТЕТ! ТАМ СА МОШЕНИЦИ"! СЪОТВЕТНО И ВСЕКИ ДРУГ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ СЪЩОТО НА ПЛЕМЕННИКА СИ!
цитирай
46. анонимен - УТРЕ МОЙ ПЛЕМЕННИК МОЖЕ ДА ИСКА ДА ...
04.03.2010 12:34
kkabakciev написа:
УТРЕ МОЙ ПЛЕМЕННИК МОЖЕ ДА ИСКА ДА ИДЕ ДА УЧИ В ЮЗУ! И АКО ТАМ ИМА НЕЗАКОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА, АЗ ЩЕ МУ КАЖА: "НЕДЕЙ ДА ХОДИШ В ТОЗИ УНИВЕРСИТЕТ! ТАМ СА МОШЕНИЦИ"! СЪОТВЕТНО И ВСЕКИ ДРУГ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ СЪЩОТО НА ПЛЕМЕННИКА СИ!



Просто му го кажи и толкова!
цитирай
47. анонимен - А не трябва ли, 46
04.03.2010 12:55
Незаконните органи да се отстранят от ЮЗУ ?
цитирай
48. анонимен - За Дошков - знаеш ли за часовете на Петров в ПИФ и за връзката му с Траян Лялев
04.03.2010 12:56
Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно прокурора Иван Петров.

Причината са 53 телефонни разговора с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, за когото се твърди, че срещу заплащане лобирал за назначаване в съдебната система.

Иван Петров кандидатства през миналата пролет за заместник-главен прокурор, но не беше избран.

Проверка установила, че в деня на избора - 22 април и ден преди това, той е провел 23 разговора с плевенския лобист.

След датата на изборите разговорите продължили.

още по темата

Първо уволнение за приятел на Красьо Черния
14 | 9660
Само понижиха приятелите на Красьо
179 | 9933
Отново за нерегламентирани контакти с Красимир Георгиев за две години е понижен в ранг прокурорът от районната прокуратура в Плевен Димитър Кирилов.

Той е кандидатствал за председател на Районния съд в града. Кирилов е провел 23 разговора с Георгиев.

ВСС наказа с обръщане на внимание и прокурора Николай Ганчев заради това, че изпуснал сроковете и не е внесъл навреме касационен протест, заради намалено наказание по дело в Софийския апелативен съд.

Петров е едва вторият отсранен магистрат за контакти с Красьо.

Миналата седмица беше уволнен Даниел Нинов от Окръжния съд във Велико Търново.
цитирай
49. анонимен - До 47
04.03.2010 13:21
Не, трябва да се отстрани ЮЗУ.
цитирай
50. kkabakciev - Отговор на № 46 12:34
04.03.2010 14:02
анонимен написа:
kkabakciev написа:
УТРЕ МОЙ ПЛЕМЕННИК МОЖЕ ДА ИСКА ДА ИДЕ ДА УЧИ В ЮЗУ! И АКО ТАМ ИМА НЕЗАКОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ И ЛИЦА, АЗ ЩЕ МУ КАЖА: "НЕДЕЙ ДА ХОДИШ В ТОЗИ УНИВЕРСИТЕТ! ТАМ СА МОШЕНИЦИ"! СЪОТВЕТНО И ВСЕКИ ДРУГ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ СЪЩОТО НА ПЛЕМЕННИКА СИ!


Просто му го кажи и толкова!


Ще го кажа веднага, щом бъде издадено съдебно решение, с което се признава, че е налице поне един незаконен административен орган (или лице с административни отговорности) в ЮЗУ! Дотогава не е редно. Ще го кажа също така веднага, щом (и ако) уволнението на Дошков бъде признато за незаконно по съдебен ред. И аз имам всички основания да мисля, че това ще стане, защото фактите, такива каквито ги знам от Дошков, са фрапиращи. Но нека изчакаме да има официално решение.
Между другото, за пореден път ще кажа, че откакто онзи ваш така наречен професор и така наречен правист си подаде оставката, не се усеща никаква гражданска активност за разобличаване на безобразията и беззаконията, за които има съмнение, че продължават да съществуват.
Някой може да каже, че всичко това не е моя работа - а и защо се интересувам.
Интересувам се затова, защото, ако в един университет има закононарушения, това означава, че цялата система е гнила, и че закононарушения има и във всички други или в повечето университети.
Аз знам, че в БАН има. Не само, че има, но и са повече от умопомрачителни. Системни, варварски, нагли! Но ето, че идва един ден, когато истината излиза наяве - и дори може би идва и още един друг ден, в който се потърсва (и намира) сметка .....
Престъпниците и наглите закононарушители не бива да мислят, че са недосегаеми.
цитирай
51. анонимен - Kaba
04.03.2010 14:21
Vizh 49.
цитирай
52. kkabakciev - Отговор на № 51
04.03.2010 14:59
анонимен написа:
Vizh 49.


Не съм аз този, който ще отстранява цял университет. Трябва да имам сериозни основания.
За БАН - имам сериозни основания. Работил съм там 17 години и познавам ситуацията в подробности. Намирам, че БАН би могла да се разформирова изцяло и след това да се създаде отново, само с автентични и доказани учени, и със съвсем различни институти, главно за природни науки. Много от институтите в т.н. обществена и хуманитарна област са за тотално разформироване.
Причините за тази необходимост и възможните начини на действие съм изложил в многобройни статии в печата, в Интернет и в официални заявления до БАН и пр. Мисля, че съм доказал, че съм един от най-сериозните инициатори за реформа на БАН.
Но за ЮЗУ не мога да се произнеса. Наистина не е моя работа, а ваша, на работещите в ЮЗУ. Дайте вие своите сериозни основания, напишете ги тук, обяснете - да разберем всички за какво точно става дума, защо ЮЗУ трябва не да се реформира, а "да се отстрани".
цитирай
53. анонимен - Защото е имало одит. А виновниците ...
04.03.2010 15:20
Защото е имало одит.
А виновниците за одита за награда са отново избрани демократично.
цитирай
54. kkabakciev - Не знам за одита в подробности, не познавам ситуацията в ЮЗУ, не познавам тези, които работят там
04.03.2010 16:01
Работа на тези, които работят в ЮЗУ, е да се грижат за законността на действията, които се извършват там.
Бъдете така добри да търсите отговорност, и то ясно и точно, от отговорните лица и инстанции!
Има начини за това в една правова държава - за която тази претендира, че е.
Вероятно ще кажете: "Е, да, ама ето какво става (Дошков), когато някои търси отговорност!"
И вероятно ще имате право.
Е, добре, но докога ще търпите да работите в място, в което се извършват закононарушения?
Аз не бих търпял. Не съм търпял и никога няма да търпя. И затова съм уволнен и аз от БАН.
Само че сега може цялата БАН да бъде уволнена. И ако това стане, и аз ще имам принос за това.
Всеки си взема решенията за себе си. Но дано повече хора започнат да вземат достойни решения, защото, както е тръгнало, тази държава от кочина ще се превърна в истинска клоака.
цитирай
55. анонимен - Е, добре, но докога ще търпите да ...
04.03.2010 17:44
kkabakciev написа:

Е, добре, но докога ще търпите да работите в място, в което се извършват закононарушения?


Ние ще търпим, но МОН изглежда НЕ. Щот то и студенти вече няма.

цитирай
56. kkabakciev - Отговор на № 55
04.03.2010 18:42
анонимен написа:
kkabakciev написа:

Е, добре, но докога ще търпите да работите в място, в което се извършват закононарушения?

Ние ще търпим, но МОН изглежда НЕ. Щот то и студенти вече няма.


Според мен това е в сърцевината на проблема. Академичната общност, която със сигурност в мнозинството си все пак не се състои от комунодиваци, търпя комунодиваците и некадърниците около тях (техните протежета и асоциати) 20 години и продължава да ги търпи. Със своите комунодиващина, некадърност и мошеничество тия прогониха младите хора от тая държава - която и без това е една кочина. Същевременно дори много от комунодиваците не оставят тук отрочетата си да ги обучават, а ги пращат при империалистическия враг - в САЩ, Англия, Германия и пр.
За разлика от тази държава-кочина, в Германия през 1991 г. беше извършена ПОГОЛОВНА АТЕСТАЦИЯ - в бившата ГДР, в резултат на която ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ДОТОГАВА РАБОТИЛИ В АКАДЕМИЧНАТА СФЕРА ТАМ НА НАУЧНИ И ПРЕПОДАВАТЕЛСКИ ДЛЪЖНОСТИ БЯХА УВОЛНЕНИ. ЗАРАДИ СЪЧИНЕНИЯ И ДЕЙНОСТ, КОИТО СА НЕНАУЧНИ (СЪЧИНЕНИЯ В ПОДКРЕПА НА ДИВАШКИЯ КОМУНОРЕЖИМ) И ЗАРАДИ РАБОТА ЗА ЩАЗИ.
Цитат: "nearly 20000 out of 38900 staff and faculty members in East Germany lost their jobs". Източник: Juergen Ploehn. The Reform of University Education and Science in the German New Laender since 1990:
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/hramat/jurgen.htm

Аз не знам оттогава насам Германия да има кадрови проблем в академичната сфера. Вие да знаете? Да сте чували за цели маси от некадърни преподаватели? За комунисти, оправдаващи дори сталинизма? За закононарушители, за мошеници? За корумпирани, при които можеш да вземеш изпит срещу еди-колко си евро? За пътуващи из страната байганьовци, изнасящи "лекции" на поразия и на равнище половин век назад?

Аз не съм.

Въпросът е, че би било добре невероятно изостаналата тук популация най-после да разбере къде е коренът на проблема. Засега обаче не се вижда шанс да разбере.
цитирай
57. анонимен - Каба
04.03.2010 23:59
Ей Каба, махни се поне за малко, почини си, остави ни малко да обмислиме какво се случва. Какво стана с делото на Дошков? Как да разберем, като ти пишеш постоянно за твоите безумни дела. Писна ни! Повярвай, че никой в този форум не го интересува твоята метаморфоза от доносник на ДС до абсолютен демократ! Неспасяем си!
цитирай
58. анонимен - Защо бе, г-жо/г-н/ № 57
05.03.2010 01:10
говориш в мн. число и твърдиш неща от чуждо име? Кво ти пречи Кабата?
Пречи ти да мислиш? Бре, кво си можел/а/, та и да повтаряш глупотевини.
Има проблеми в ЮЗУ-то и наоколо, та трябва някой да припомни одитния доклад за да обсъждаме по същество.
Защото V-то полусъщество става все по-нагло, а и министърчето явно вдига пушилка по периферни полу-проблемчета за да замъгли всичко / и най-вече - началото на много октоподни израстъци от ЦКС-ЦКБ-ВСС - първоизточника: т.нар. "проф" Ал.Ас.Воденичаров
цитирай
59. kkabakciev - Коментар към говорещия/говорещата от името на народа 04.03 23:59
05.03.2010 08:20
Първо - въпрос. Може ли да знам защо и как съм "доносник на ДС"?
Второ - разяснение. Дошков преценява какво да информира по делото си, колко и кога. Не съм аз.
Трето - говорещият/говорещата от името на народа 04.03 23:59 е типичният малодушен страхливец. Сам не казал и ГЪК против системата нито против, нито след десети, днес се спотайва като плъх, че и намира кусури на тези, които се борят. Е, майната му/й. Такива има винаги.
цитирай
60. petdoshkov - Назначен е вече нов докладчик по делото в СРС.
05.03.2010 10:46
Второ, разпоредено е да получа служебен имейл на съда, защото съобщенията до мен и от мен до съда ще се извършват по електронен път. Трето, остава докладчикът по уволнителния спор да определи дата на заседанието, вероятно ще се случи още днес. Четвърто (не без значение), няма да допусна нарушаване на диспозитивното начало (спорния предмет) от страна на съд. Ще се изпълни процедурата по допускане и събиране на доказателства, както и ще е налице произнасяне по обуславящите спора въпроси за невалидност или незаконосъобразност на административни актове (косвен събеден контрол върху администрацията). Пето странично - подадени са сигнали до министър-председателя срещу ЮЗУ на Мирчев, Гюдженов и други тъмни субекти на криминалния преход в образованието. Този път съм и с телефони за кореспонденция. Притежавам и ОКОНЧАТЕЛНИЯ ОДИТ на ПИФ: взех го от Министерството по съдебен ред. Докладът ми е необходим и за изваждането на Гюдженов от Акредитационния съвет на НАОА (та той системно е нарушавал ЗВО). Нямам доверие на С. Игнатов - познавам го добре от Санкт Петербург, което не спестявам на министър-председателя.
Кр. Кабакчиев е ценен за мен: има богат житейски опит, несломим е и е свободен аналитичен глас (някога ми липсваше алтернативната гл. точка). Той е добър, тактичен и качествен човек. Ако го познавахте колкото мен, щяхте и Вие да го намирате за деликатен. Ние сме различни, но аз съм се молил на Господ да имам в общата зона свободен контрапункт на мислене. Съдебните спорове са като партии шах. Невинаги мога да видя от прима виста необходимия точен ход. Неслучайно винаги съм благодарил на онези участници във форума, които анализират варианти.
Сложно е: не мога винаги да се отчужда емоционално от нещата си, а емоцията ми вреди не само защото се бавя и за други неща, но и заради временната загуба на здравомислие. Трябва в такива моменти, които са редки, но ги има, близък да ми каже, че се отклонявам или да ми обърне погледа напред. Надявам се, че поне частично се обясних.
цитирай
61. анонимен - Абсолютно удовлетворително е обяснението на Дошков,
05.03.2010 11:16
макар и да са абсурдни коментарите на 57. Кабакчиев си тежи на мястото и са адекватни постингите, които включва! Навременни и полезни за форума са контрапунктите, които включва!

Подкрепям Дошков и вярвам в успеха на делата му!
цитирай
62. анонимен - поправка, която е от значение:
05.03.2010 11:20
горе в 61 - да се чете "контрапунктовете"..............
цитирай
63. анонимен - Пето странично - подадени са сиг...
05.03.2010 16:40
[quote=petdoshkov]Пето странично - подадени са сигнали до министър-председателя срещу ЮЗУ на Мирчев, Гюдженов и други тъмни субекти на криминалния преход в образованието. Този път съм и с телефони за кореспонденция.

Това звучи добре. Остава да видим и резултата.
цитирай
64. анонимен - За коментар
05.03.2010 18:10
Каба, това трябва да го коментираш!

http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=491840
цитирай
65. анонимен - Бившият заместник-председател на ...
05.03.2010 18:10
Бившият заместник-председател на Окръжния съд в Благоевград- Росен Василев, отново е в списъка на магистратите с просрочени в законов срок дела, научи Дарик. Пропуските на настоящия граждански съдия Василев, са доказани по време на разпоредена от шефката на Инспектората на Висшия съдебен съвет Ана Караиванова дисциплинарна проверка.

Констатациите са изложени в доклад от служителката в съдебния инспекторат Елка Пенчева. Освен Росен Василев, с нерешени в срок дела са и окръжните магистрати Дияна Узунова и Иво Харамлийски, съобщиха днес от ВСС, като уточниха, че няма сериозни нарушения на Закона за съдебната власт. Едно от проверените дела е забавено само със 17 дни.

Междувременно Върховният административен съд отмени като незаконосъобразно наложеното през месец октомври от Висшия съдебен съвет дисциплинарно наказание "забележка" спрямо бившия вече съдебен шеф Росен Василев. Решението, което реабилитира Василев, е постановено от административните магистратите Соня Янкулова, Юлия Ковачева и Иван Раденков.

Делото бе образувано във ВАС след жалба от страна на Росен Василев. Пред съда той оспори наказанието си, наложено за системно просрочване на решения по граждански дела, като неправилно, а отчетените от ВСС фактически обстоятелства, изразяващи се в пропуски в служебните му задължения, той квалифицира като формални и дължащи се на причини, които не е имало как да бъдат преодолени с лични усилия.

--------------------------------------------------------------

В този смисъл - имали някакви новини от Сандански ?
цитирай
66. анонимен - Каба,
05.03.2010 18:31
64 те провокира за да изпънеш пак още един чаршаф за Дянков и Първанов, който никой няма да се сили да прочете. Въздръж се, ако обичаш!
цитирай
67. kkabakciev - Въздържам се, но не защото някой ме кара или ме спира, а поради същината на случая
05.03.2010 18:34
Няма да коментирам, не съм коментирал и другаде.
цитирай
68. petdoshkov - Разбирам за РСС, изчакайте ме.
05.03.2010 20:55
Днес предс. на СРС удържа на думата си и аз съм от първите, които получават съобщения от съда по електронен път. Това е важно, понеже и други могат да се възползват от правото си. Процесът започва от начало. Очевидно вървим строго формално. Добре. Ще постна разпореждането на съда. Не коментирам нормите - но е ал. 4 на един от посочените членове. Според мен не е необходимо това уточнение (процесът е в ход и можеше да стане в с.з.) , но не може всичко да е по мед и масло. Хубавото е, че се чете. Ето, съдия Узунов, едно доказателство за разлика в два подхода. Исках от съдия Бакалова да прилага бълг. закон и да приеме в РСС доказателство за факт, настъпил след предявяване на иска. Носех трудовата книжка. Но тя не се справи. Сега вината е на РСС. Това са 7 дена в повече за мен. Кабакчиев помни обаче, че го предупредих, че ще стигнем до внасяне на документ. Просто логиката е такава. Разпореждането е изчистено, тоест Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е
гр. София, 04.03.2010 г.
Софийски районен съд, Второ гражданско отделение, в закрито заседание на четвърти март две хиляди и десета година в състав: Председател:
като разгледа докладваното от съдията гр.д. === по описа на СРС, съдът на основание чл.311 вр. чл.129 ал.2 вр. чл.127 ал.1 ГПК,
РАЗПОРЕДИ:
УКАЗВА на ищеца в едноседмичен срок с писмена молба с препис за ответника да посочи 6-месечния период: с посочване на начална и крайна дата, за който претендира обезщетение с правно основание чл.344 ал.1 т.3 вр. чл.225 ал.1 КТ за оставане без работа, поради уволнението.
При неизпълнение исковата молба в частта, в която е предявен иск с правно основание чл.344 ал.1 т.3 вр. чл.225 ал.1 КТ, ще бъде върната.
Разпореждането не подлежи на обжалване.
РАЙОНЕН СЪДИЯ:
цитирай
69. анонимен - Дошков?
05.03.2010 21:29
Как да разбираме това разпореждане?
цитирай
70. анонимен - Да, просто нищо
05.03.2010 21:39
не се разбира.
На времето Дошков пишеше КИ.
Всички бяха длъжни да разбират Камелия Илиева.
Ама не всички го разбираха.
И май не бяха виновни.
цитирай
71. анонимен - Koe ne razbira SD?
05.03.2010 21:42
Dali ne razbira RSS? Ili SRS? Ili GPK? Ili KT?
цитирай
72. анонимен - Не е ясно също
05.03.2010 21:49
какво става в РСС и какво в СРС.
цитирай
73. petdoshkov - Според мен
05.03.2010 22:19
Не е неизбежно шиканиране на процеса. Право на последния процедиращ съд е да прецени отново книжата по делото. Не е нормално обаче да поправям искова молба от преди 9 месеца. Затова смятам, че съдията печели време за запознаване с делото. Очевидно прочетът е документ по документ.
За мен не е обоснован такъв подход. Между доказателствата по делото е копие от трудовата ми книжка и следователно е ясна началната дата. Имам право в пледоария да уточня размера на обезщетението и следователно крайната дата на обезщетението. Обаче - патил съм с кражба на документи от дела. Не знам какво се съдържа между кориците на делото пред СРС към днешна дата. Още в РСР(азлог) стана ясно, че книжа от други дела са между кориците на делото. Умишлено се прави не само за объркване на делото, но и за съставяне на предварителна представа за мен:нещо като скрито послание за опастност. Както и да е. Тогава направих компромис с РСР(азлог) и отново по ел. път обаче им изпратих в електронна форма липсващите документи по уволнителното дело.
Трябва да видя последващото разпореждане на съда след получаването на търсените данни и тогава ще съм наясно и с реакцията си.
Знам, знам. Упреквали са ме, че съм откровен, даже повече от необходимото. Но аз съм такъв, какъвто съм. Не, не се тревожа от впечатлението, което предварително има съд за мен. Възрастен съм и знам, че тази форма на живота ми няма да се повтори следващия път. Сериозен съм.
цитирай
74. анонимен - Всичко
05.03.2010 22:39
се изясни.
цитирай
75. анонимен - Какво става?
07.03.2010 21:24
34. анонимен - 02.03 20:42 "ако най-сетне съдията от Районен съд Сандански се е върнал от болнични се чака и решение по делото..."

36. petdoshkov 03.03 11:02 "Решението от РСС ще се обяви, чакам акт на предс. Узунов."

???
цитирай
76. анонимен - Нека мине празника на жените,
08.03.2010 00:51
Честит 8 март на по-хубавата, нежна и добра половина на човечеството!
Да сте живи и здрави, и щастливи!

А иначе, дай боже, покрай вас, да дойде и Истината!
И успех на Дошков!
цитирай
77. анонимен - Novo 20...
08.03.2010 08:14
Екссъдия №1 Кр. Аршинков купи апартамент с пазарна оценка 252 000 евро в тузарския столичен квартал “Лозенец”
В имотното “досие” са и луксозни жилища и офис на централната улица “Батуми” и в МОЛ-а в Благоевград, не могат да бъдат доказани твърденията, че само банята струва 41 000 лв., начинът на живот на магистрата обаче поражда съмнения за произхода на богатството

В имотното “досие” са и луксозни жилища и офис на централната улица “Батуми” и в МОЛ-а в Благоевград, не могат да бъдат доказани твърденията, че само банята струва 41 000 лв., начинът на живот на магистрата обаче поражда съмнения за произхода на богатството
В една от най-луксозните кооперации на София живее семейството на експредседателя на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков. На “зелено” квадратът е продаван по 1870 евро. 41 000 лева е вложил само в банята на новото си жилище в луксозния квартал “Лозенец” в София Аршинков, сигнализираха читатели на вестник “Струма”.
Репортерска проверка установи, че апартаментът от 135 кв.м на експредседателя, деклариран през 2006 година като право на строеж, се намира на ъгъла на ул. “Бигла” и ул. “Златовръх” в тузарския кв. “Лозенец”. Обитателите на луксозната сграда разполагат с портиер, който стриктно следи посетителите, изключено е външен човек да влезе. Инвеститор на сградата е фирма “Home for you”, която бе сред победителите в конкурса “Сграда на годината”. През 2006 година, когато семейство Аршинкови купува право на строеж в още непостроената сграда, собствениците на “Home for you” Иван Горанов и Костадин Бобчев са стартирали и продажбите от 1870 евро, след това сделките са надхвърлили 2000 евро. Простата сметка показва, че ако Кр. Аршинков не е ползвал някаква специална отстъпка за 135-те кв.м на апартамента му, е платил 252 000 евро.
За да провери достоверността на информацията, репортер на в. “Струма” се свърза по телефона с бившия магистрат -1 на Пиринско Кр. Аршинков. Ето какво заяви той:
цитирай
78. анонимен - ...
08.03.2010 08:15
Наистина вече имам апартамент в София, построен върху декларирано от мен в данъчната ми декларация право на строеж. Банята ми обаче е напълно нормална, като всяка друга. Все още никой не живее там, тъй като ремонтът не е приключил.
Жилището на семейство Аршинкови има три отделни спални, кухненският бокс, трапезарията и холът са в едно голямо помещение, както е модерно сега. За вътрешното си обзавеждане семейството юристи е заложило на петричката фирма “Теохаров”, която произвежда мебели от масивна букова, дъбова дървесина и мека мебел. Сред клиентите на “Теохаров” са едни от най-луксозните хотели на Българското черноморие.
Според специалисти при наистина луксозно обзавеждане на баня могат да се похарчат дори повече от 41 000 в зависимост от това колко е голямо помещението и с какви глезотии ще бъде оборудвано. Джакузи с всички екстри е 14-15 хиляди лева, бутикови плочки със сребърни или златни нишки достигат до 200 евро на квадрат. Освен уникалните плочки, специални музикални ефекти и дори водопади в банята дизайнерите са измислили за мераклиите и релаксиращи светлини, които се обръщат в различни цветове. Една такава баня предполага да бъде разгърната в целия си разкош в около 20 кв.м и напълно може да замести СПА центровете.
цитирай
79. petdoshkov - "По реда на номерата."
08.03.2010 13:43
Разбирам подтекстта на писаното за Аршинков: ще продължа. Писал съм, че никой не е сам на трудна отсечка от Пътя му. Сами ще разберете за част от съществената функция на Кр. Кабакчиев. Ще има новини за Сандански - почакайте ме, моля Ви. Последното е за СРС.
Моят отговор до съдията (65 състав) от СРС е с катафора от внасянето на молбата ми, която е отделно дадена:
Е, имаше малко разправийка, ама стана.
Не щеше да я приеме.
Не защото не си ти, ами не можело да е копие.
Трябвало да е оригинал.
Вадих й картата си и прочие, накрая се съгласи
да напиша отдолу депозирал: К.К. и така нататък.

НОМЕР 1009239/08-03-2010.

Голям номер, бе!
цитирай
80. petdoshkov - :
08.03.2010 13:43
До Софийски районен съд (СРС), Второ гражданско отделение, 65 състав

МОЛБА
от Петър Стоянов Дошков, ищец по гр. дело 57 406 по описа на СРС за 2009г.,
във връзка с Разпореждане на съда от 04.03.2010г.
Уважаеми Съдия,
Първо, краят на претендирания шестмесечен обезщетителен период (по чл.344 ал.1 т.3 вр. чл.225 ал.1 КТ за оставане без работа поради уволнение) е факт, настъпил след предявяване на исковата молба (ИМ) пред БлРС на 14 май 2009г. Следователно не е пропуснат, защото не съществува към онзи момент.
Нормите в разпореждането Ви са неотносими към ИМ. Никога и никой съд в РБ не е постъпвал по този начин. Иначе излиза, че за редовност на иска, трябва да изчакам 6-месечния обезщетителен срок по чл. 225 КТ, но тогава не мога да го предява в 2-месечния преклузивен срок за оспорване на уволнението по съдебен ред.
Между кориците на делото е допуснатото за доказателство от РСС(андански) касационното решение на САС по второто ми уволнение от ЮЗУ - вижте го и ще се убедите, че в аналогична ситуация САС не е поискал от мен да уточня касационната си жалба чрез преработването й заради факт, настъпил след предяването й.
Второ, неотносим по изказаните съображения е и релевантният за етапа на процеса чл. 129, ал 4 ГПК (непосочен в разпореждането Ви) : нередовност в исковата молба открита по време на процеса. Съдът не отчита чл. чл. 143, ал. 2 и 214, ал.1 ГПК.
Трето, въпреки всичко до тук - началната дата на иска по чл 344 вр. с чл. 225 КТ е 14 май 2009г., видно от ИМ пред БлРС. Шестмесечният обезщетителен период изтече на 14 ноември 2009г. в РСП(етрич).
Искане : Първо, Съдът да отмени недопустимото разпореждане. Предявеният иск по чл. 344, ал.1, т. 3 вр. с чл. 225 КТ е обективно съединен акцесорен иск. Ако се осъществи процедура по него, тя ще забави допълнително и без друго забавения не по моя вина процес. Тогава ще е налице тежко нарушение на сл. задължения по смисъла на ЗСВ в идеална съвкупност от осъществено забранено цялостно шиканиране на процеса чрез рестартирането му от порочни действия на съд по акцесорен иск. Второ, Съдът да насрочи НЕЗАБАВНО за не по-късно от 10 дена, считано от електронния ми отговор, открито заседание за гледане на спора САМО ако е готов да го гледа ОБЕКТИВНО и БЕЗПРИСТРАСТНО след прочита на молбата ми. Трето, ако съдията тръгне към самоотвод, да се мотивира срещу аргументите от молбата ми, както и да признае отказ от правосъдие.
ОСОБЕНО ИСКАНЕ: А. Съдът да уведоми ответника ЮЗУ за неизбежното заседание по телефона, който дадох и вероятно СРС (60 състав) ползва за редовното му призоваване за с.з. на 17 февруари 2010г. (Телефонът на ЮЗУ е в предпоследния с. протокол.); евентуалните книжа по делото Съдът да изпраща по пощата на посочения (в иска) адрес на ответника чрез препоръчано писмо с обратна разписка. Б. Изпратете на имейла ми най-късно след 2 дена, считано от съобщението ми до Вас по електронен път, копие от последващото Ви разпореждане, за да реагирам целесъобразно. Нямам нищо лично срещу Вас, просто защитавам правата си.
Прилагам: Копие от молбата за ответника.
08 март 2010г. ПОДПИС:
цитирай
81. kkabakciev - Ха-ха, Петър не е обяснил за това "Голям номер, бе"
08.03.2010 14:05
Отнася се за големината на входящия регистрационен номер, а не за нещо друго! :-)))))
С цели седем цифри е номерът. Аз никога не съм имал такъв голям номер! :-)))))
На хаир да е тоя голям номер!

А заявлението коментирайте вие, стига аз съм коментирал .......
цитирай
82. анонимен - Коментар:
08.03.2010 14:14
Не могат ли да се разделят главните от второстепенните и по-несъдбоносни неща и Дошков да не оспорва абсолютно всяко действие на съда?
цитирай
83. анонимен - Кабата
08.03.2010 14:22
Усети се, че трябва най-сетне да спре! Ама сигурно ще е ден до пладне...
цитирай
84. kkabakciev - Специално до № 83
08.03.2010 20:46
Госпожо/Господине,

До гуша ми е дошло от Вашите твърдения, че моите коментари били прекалено дълги и/или не по същество.
Това не е вярно.
Но дори да беше вярно, Вашето поведение е повече от малоумно!
Повече от малоумно е, защото, ако Вие самият/самата имахте какво съществено да кажете по въпросите, обсъждани тук, щяхте отдавна да го кажете!
Не го казвате!
Това личи с особена сила днес, когато има едно ново съобщение на Дошков, което не само чака, но дори крещи да бъде коментирано.
Защото е много силно и много показателно за ставащото.
Ставащото по делото на Дошков, ставащото във вашия така наречен университет, ставащото в съда, ставащото в тази така наречена държава.
Но Вие и сега не ебавате да коментирате ставащото!
А дрънкате за пореден път как било трябвало аз да не коментирам!?!?
цитирай
85. анонимен - Каба,
09.03.2010 00:56
моля те, не се впечатлявай от шибаните поръчкови единични единици. Те друго -освен черен шум и тъпизми - не могат, това им е потенциалът.
По-важният въпрос е защо не е достатъчна подкрепата за правото дело / не в съд. смисъл/ на Дошков.
Затова искам да те уверя - не са малко /дори са повече, отколкото можеш да си представиш/ хората, които са с него.
Мълчаливо, обаче, е мнозинството. Чакащо, преживяващо, недоподготвено.
Хубаво, лошо, - тва е. Търпение.
Бавно и полека.
По- е- лесно цената да е другаде персонифицирана.
Нека има сили Дошков, та и ти дори.
Каквото трябва, то неминуемо ще се случи!
цитирай
86. анонимен - Не заблуждавайте Кабакчиев! ...
09.03.2010 12:28
Не заблуждавайте Кабакчиев!
Написаното горе сигурно се отнася за някакъв друг университет.
цитирай
87. анонимен - Колко стерилно
09.03.2010 21:11
" Каба моля те, не се впечатлявай от шибаните поръчкови единични единици. Те друго -освен черен шум и тъпизми - не могат, това им е потенциалът." Колко просташко изказване! Кабата ли ви е мярката бе дебили! Готов е да скъса всички пранги само и само да го признаете, че не е доносник на ДС. Ама сам си е признал малко преди да дойде демокрацията ... Той не е проблем, проблем са идиотите които не се интересуват от това кой е бил доносник кой не.
цитирай
88. kkabakciev - Ха-ха! Има обаче една малка подробност
09.03.2010 21:49
И тя е, че тия работи - доноси и подобни, се установяват с документи. Не е като да кажеш, че нещо е красиво или не. Казал съм сто пъти - който поиска, ще получи от мен веднага пълномощно да ми се отвори досието. Обаче никой досега не ми е поискал пълномощно.
Що така, а?
цитирай
89. анонимен - А дали?
09.03.2010 23:43
анонимен написа:

Каквото трябва, то неминуемо ще се случи!


Велика глупост - свръхактивността на Дошков на съдебното поприще НИКОГА няма да компенсира пасивността в ЮЗУ. Запишете си го!
цитирай
90. анонимен - Къде, № 89,
10.03.2010 00:56
да го запишем -под мемориалната плоча на твоите активни акции в ЮЗУ-то, ли?
И не забравяйте, че Дошков само достойно реагира на неадекватните атаки срещу нормалното достойнство на един университетски преподавател.
А анонимният точно го е казал - за това работят всички.
цитирай
91. kkabakciev - А на мен ми се иска да анализираме какво означава "пасивността в ЮЗУ [на Дошков]"
10.03.2010 08:48
Дошков три пъти е уволняван от ЮЗУ.

Първо уволнение. Не е за "пасивност", а напротив - за "активност". Уволнението е осъществено заради твърдяна от страна на определени индивиди и звена в ЮЗУ "агресивна активност" спрямо някого. Съдът отменя уволнението като незаконно. Определя, че такава проява и такова явление не са съществували.

Второ уволнение. Отново не е за "пасивност", а напротив - за "активност". Състои се в това, че Дошков като един наистина достоен гражданин публично разобличава определени закононарушения и безобразия в ЮЗУ. Съдът приема всичките тридесет и два на брой (ако не греша числото) аргумента на Дошков по делото и дори прибавя един от себе си. Установено е, че Дошков е казал самата истина. Впоследствие тази истина получава и официална санкция - университетът е подложен на одит и вследствие на одита му е наложена ДРАСТИЧНА парична санкция. И така, и второто уволнение е за "активност", а не за "пасивност".

Трето уволнение. То вече е за "пасивност". Работата, обаче, доколкото на мен ми е известно, е съвсем различна. Всъщност е налице - доколкото съм информиран от Дошков - не пасивност от страна на Дошков, а противоправна пасивност на ЮЗУ. ЮЗУ си позволява да не отговори на жалба на Дошков срещу индивидуален административен акт, и при това го счита приведен в сила. Всички запознати с въпроса, включително немалко съдии и юристи, вече се произнесоха, че Дошков няма да има проблем да спечели това дело само на това основание. Но Дошков има и други основания. Твърди, че редица административни лица и инстанции в ЮЗУ са ненадлежни (незаконни). Съдът трябва да се произнесе и за това!

Налице е още един безспорен факт. Дошков е доктор от около 1994 г., но през всичките 15 години работа след това не му е обявен конкурс за хабилитация. Налице е ПАСИВНОСТ ОТ СТРАНА НА ЮЗУ! Вероятно ПРОТИВОПРАВНА! И аз отдавна съм казал на Дошков, че трябва да заведе дело срещу ЮЗУ за тази пасивност.

Следователно твърдението на №89 е ЛЪЖА, УМИШЛЕНО РАЗПРОСТРАНЕНА!
цитирай
92. анонимен - Не сте от вчера, активисти на нета!
10.03.2010 12:44
"Общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие."

цитирай
93. анонимен - :-)))))))!
10.03.2010 23:34
Doshkov, shte e noviq ni rektor!
цитирай
94. анонимен - След толкоз
11.03.2010 01:40
бандита-математика защо не?
цитирай
95. анонимен - да разбираме
11.03.2010 07:35
че тази бандит-математика е вредна за цялото ни общество!
цитирай
96. анонимен - Прав е Потеров!
11.03.2010 12:02
Дошков ще е новия ни ректор!
цитирай
97. анонимен - Отдавна, отдавна
11.03.2010 12:12
постовете са вече разпределени!
Дошков да не се надява на повече от зам.-ректорско място.
По-скромно, натегачо, има и по-заслужили от тебе!
цитирай
98. анонимен - за 92
11.03.2010 12:45
Интересно, кое ли е провокирало някои прословути възвишени етички и преводачки отново да се изразят чрез цитат (че собствени мисли много нямат)?

Той, М. Хаджийски, само за активистите в нета е писал, както е известно...
цитирай
99. анонимен - Не е писал
11.03.2010 18:13
за активистите в нета, г-жо Енчева.
Писап е за народонаселението.
Има или няма нет, то си е същото.
Разбирането на текст изисква известни способности за абстракция.
цитирай
100. анонимен - Ебати ти болните мозъци - Дошков ...
11.03.2010 21:32
Ебати ти болните мозъци - Дошков ректор! Абе вие наред ли сте???
Горкшят човечец е пълно куку, а вие се ебавате с него! Хайде стига сте го хързулвали, а той се е вманиачил и е неадекватен.
цитирай
101. анонимен - Ха, Потеров
11.03.2010 21:47
веднага се противопостави на предложението!
Ще видим кой е куку след няколко дена!
Пак ще си говорим!
цитирай
102. анонимен - Воденичаров
11.03.2010 23:20
не беше причина. Той беше следствие.
цитирай
103. анонимен - А, Румито Потеров,
12.03.2010 12:13
не така!
Когато Дошков ти беше нужен - колко бил велик, колко бил безкомпромисен и т.н.
А сега, когато победата е вече кажи-речи постигната - бил луд и неадекватен.

Защо не проучиш пак какво се говори в служебния автобус? Мнанието е, че достойният не си ти, а реалният борец, който обикновено си слага името.

А ти дращиш анонимно и чакаш да ти поднесат ректорството на тепсия.
цитирай
104. анонимен - Сандански
12.03.2010 16:05
------------------------
Има ли нещо ново относно решението на РС Сандански? Вече две пълни седмици изтекоха от края на отпуската по болнични на съдията.Решението вече трябваше да е готово.
------------------------
цитирай
105. анонимен - :-)
12.03.2010 16:14
На крива ракета Потеров й пречи.
цитирай
106. kkabakciev - Ето и част от моите борби с така наречения български съд. Поредно мое заявление до ВКС
12.03.2010 23:09
12 март 2010, петък
ПОРЕДНО ЗАЯВЛЕНИЕ ДО ВКС С ИСКАНЕ НА ОТВОДИ
Документ с вх. № 2501/12.03.2010 г. на Върховния касационен съд
До: Върховния касационен съд, по жалба с вх. № 10444/30.12.2009 г., гр.д. ВКС, IV гр.отд., № 161/2010
ЗАЯВЛЕНИЕ – С ИСКАНЕ НА ОТВОДИ
http://kkabakciev.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
цитирай
107. анонимен - Пак олигофренски Каба-взрив
13.03.2010 11:40
Абе, Каба, откачалко! Изобщо не ме интересуват твоите борби, отводи и т.н. шантави идиотщини. Ясно е, че това е някаква мания, но иди се лекувай и си драскай в твоите си води, ама престани да ни завираш твоите фантасмагории навсякъде, където успееш!
Който иска, да си те чете в твоите форуми. А ако не искат да те четат, където и да драскаш, както и да се напъваш, пак нищо няма да постигнеш!
цитирай
108. анонимен - Каквото има да става, ще стане
13.03.2010 23:04
А Кабата е много, много по-близо до истината.
Дошков - също, дори повече.
цитирай
109. анонимен - "Каквото има да става, ще с...
15.03.2010 20:37
"Каквото има да става, ще стане""

Засрами се бе Потер!
цитирай
110. анонимен - Сандански ?
16.03.2010 16:01
-----------------------------------------------------------------
Има ли нещо ново относно решението на РС Сандански? Вече трета седмица тече от края на отпуската по болнични на съдията.Решението вече трябваше да е готово.
-----------------------------------------------------------------
цитирай
111. анонимен - Може ли
16.03.2010 17:48
да се помести списък на всички дела на Дошков

Пример:

дело номер ....., за какво .... (ако е обещетение кое точно) съд ......., очаквано близко с.з. .....

или

дело номер ....., съд ......., за какво ... очаквано произнасяне на съда .....

цитирай
112. kkabakciev - Докога ще ограмотявам този анонимен и безименен* профан 107 - 13.03 11:40
16.03.2010 18:07
Какъв/каква си ти, бе, неграмотнико/неграмотнице?
Аз, когато отида по света, казвам кой съм.
Хората написват името ми в Google - и им става ясно кой съм.
А ти, нещастнико/нещастнице?
Ти си - и вероятно завинаги ще си останеш - една кръгла нула.
Обаче взела тази нула да дава оценки на някого, с когото няма как да се мери.
Майтап!
В Германия, когато си на четири години (sic.!) - да, на четири години - трябва да можеш да застанеш пред децата, да изразиш теза и да я защищаваш докрай. Затова Германия е държава.
А кочината е пълна с никога необразовани и абсолютно неспасяеми идиоти, които дори не разбират какво означава ВКС да излиза с две противоположни решения.
И на тоя никога необразован и абсолютно неспасяем идиот да трябва да му наливам акъл в българската тъпа тиква?
Защо?
А най-невероятният майтап - и трагедия едновременно - е, че такива прости български тъпи тикви се водят за ...... преподаватели в университет.
Тежко и горко на онези от българските млади хора, които остават в кочината да ги “образоват“ прости български тъпи тикви ......
Добре, че повечето отиват да се учат в държави като Германия и не ебават да се оставят в ръцете на прости български тъпи тикви.

______
*Анонимен и безименен не е едно и също. Тоя/тая е и двете.
цитирай
113. kkabakciev - За делата на Дошков
16.03.2010 18:20
Абе, какъв списък на всичките дела на Дошков?
Ако Дошков е в нормална страна, вече щеше да е милионер.
Не, че българските престъпници и простаци ще се спасят, но просто Дошков няма късмет да е в нормална страна.
То, ако беше, нямаше и дела да води ........
цитирай
114. анонимен - Каба
16.03.2010 20:17
Много си груб! Особено в 112. Ако беше в нормална страна отдавна да са те закопчали.
цитирай
115. анонимен - Абе, какъв списък на всичките дела ...
16.03.2010 21:01
kkabakciev написа:
Абе, какъв списък на всичките дела на Дошков?
.


А нима няма нужда? Ти да не би да си наясно за какво става дума като ти кажат "делото на Дошков"?
цитирай
116. kkabakciev - 115 да погледне по-широко
16.03.2010 21:48
Няма голяма нужда от делата на Дошков, защото всичките са ясни.
В нормална държава щеше вече да ги е спечелил всичките.
В кочината те почти не са започнали.
цитирай
117. анонимен - И въпреки всичко изходът
17.03.2010 00:22
на колко общо дела се чака?
цитирай
118. анонимен - Защо млъкнахте за вашия кандида...
17.03.2010 13:00
Защо млъкнахте за вашия кандидат-кмет Дечев? Големия честен частник, ега ти мафиота смотан, като всички тук начело с Кабата и ненормалния Дошков, който, ако бе в нормална държава, отдавна щеше да е с пижама със завързващи се ръкави в специализирано мед. заведение.
цитирай
119. анонимен - предложение
17.03.2010 13:32
Чл. 1 Академичният съвет на ЮЗУ учреди Комисия по психичното здраве на академичния състав с председател - доц. д-р Лилия Илиева, която има невероятна психиатрична интуиция и почетен председател - проф. Иван Мирчев (който е известно, че като администратор на лични данни знае кой от подчинените му какви лекарства пие и с охота се хвали с това на публични места).

Чл. 2: Устройство и дейност на Комисията

1. Комисията няма нужда от членове.
2. Решенията в комисията се взимат с консенсус.

Чл. 3. Терапия и превенция
1. Обявените за луди от комисията се пускат в принудителен неплатен отпуск и се затварят в тапицирана и звукоизолирана стая, оборудвана с видеокамера за наблюдение и цукало за срок по преценка на Комисията.
2. Един етаж от старото крило на Бачиново се отделя за нуждите от изолирани помещения.
3. Обитателите на изолираните помещения са длъжни да заплащат за престоя си там по тарифите за единична стая на Бачиново.
4. Ако обитателите на изолираните помещения не платят лично за престоя си, им се търси съдебна отговорност за присвояване на средства в особено големи размери и същите биват уволнени за корупция.
цитирай
120. анонимен - Мирчев
18.03.2010 10:23
Много миришат тоалетните в първи корпус. Ама честно.
Трябва да се мие!
Не трябва чистачките да пестят и ароматизаторите също.
21 век сме!
Заеби акредитации. Гнусно е.
цитирай
121. анонимен - Стефан Дечев - образцов кадър на ЮЗУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.03.2010 12:31
Какво става с бореца за законност и прозрачност Дечев, бе хора!?? Стефан Дечев...
Образцовият кадър на ЮЗУ. Не се ли похвали че е минал успешна атестация миналата седмица... мда - явявал се е пред факултетната комисия и е атестиран. Някой знае ли подробности?? Носи се слух (разбира се зловреден), че комисията е загубила текста на правилника за атестация и се е минало на сеир... Защо са му правилници на Дечев - те са за да ги спазват другите!!! Егати лайното, егати комисията, егати институцията... Няма ли да се противопостави сега бореца за прозрачност на едно отвсякъде сбъркано решение???
цитирай
122. анонимен - Ako e taka naistina, goliamo leke se ...
18.03.2010 13:29
Ako e taka naistina, goliamo leke se ochertava.... Bezsramnik!
цитирай
123. анонимен - чакайте сега
18.03.2010 13:34
Въпросът не е дали комисията е загубила правилника. Това не зависи от Стефан Дечев. Въпросът е дали представеното от Дечев отговаря на критериите за атестация. Независимо дали правилникът е загубен, или не.
цитирай
124. анонимен - Хаха, не е ли интерес този казус!!! ...
18.03.2010 13:36
Хаха, не е ли интерес този казус!!! Дечев не признава законността на катедрата, на факултета, на университета!!! По правилника за атестиране на академичния състав отчета на атестирания минава през катедра и ръководителят на катедрата пише доклад. Едва тогава се разглежда във факултетска комисия! Какъв е случаят? Къде е нарушен правилника!!??? То, Дечев не признава катерата и е минал през главата на всички предписания....., но ако декан, ректор и прочие Комисия по качеството, нещо си ... не реагират - да се скъсат всички правилници, да се разпуснат катедрите, да се обърне университета на селско читалище и всички борци за правдини да се облекчават както искат! Ужас!
цитирай
125. анонимен - Значи да се видят действията на к...
18.03.2010 13:38
Значи да се видят действията на комисията - нали затова са там, да спазват процедурите!!! Алоооооооооооу, Паев!!!
цитирай
126. анонимен - то
18.03.2010 13:51
комисията може да е загубила правилника и пак да е спазила процедурите. Малко ли е атестирала по този правилник, сигурно го е понаучила вече.
цитирай
127. анонимен - Ако всичко това, което
18.03.2010 14:32
Дечев е написал за катедрата е вярно, значи няма катедра. Какво да я мислим тогава катедрата?
Въпросът е отговарял ли е на критериите за атестация?

цитирай
128. анонимен - въпросите всъщност са два
18.03.2010 14:44
Отговарял ли е Дечев на критериите за атестация?
Извършена ли е атестацията по правилата?

Ако отговорът на двата въпроса е положителен, няма никакво значение кой какво загубил, кой какво намерил и кой си бъркал в носа.
цитирай
129. анонимен - А бе Дечев
18.03.2010 15:27
е минал атестация и започва изнервяне.


цитирай
130. анонимен - Люнгов. Защо продължавате да се ритате?
18.03.2010 16:19
Няма вечни интереси- казват, че нямало и вечни приятели! Не разбирам защо, когато на някой нещата потръгнат или намери своя собствена кауза- ще трябва да го определяме за враг- или пък той ще трябва да си мисли, че трябвало да се разделя с "погрешното си минало"!?
цитирай
131. анонимен - ПО повод на горните
18.03.2010 16:23
Ако катедрата на Дечев не е могла да преброи мандатите на Воденичаров как може да й се гласува доверие да брои публикациите и дейността на Дечев. Абсурд!
Има си Комисия по атестация към ПИФ. Тя се е произнесла.
Какви катедри, какви 5 лева, какви прекъсвания...
цитирай
132. анонимен - Атестацията на Дечев е същата като ...
18.03.2010 16:42
Атестацията на Дечев е същата като мандатите на Воденичаров - винаги са си били от един кюп, няма нищо чудно. И аз отговарям на изискванията за професор и ще взема да стана без правила, щом можело. Е то винаги си е можело и най-вече за такива като Дечев.
цитирай
133. анонимен - Към 131
18.03.2010 16:44
На катедрата е спорно колко й е работата да брои мандати на когото и да било, но определено й е работа да си атестира членовете.
цитирай
134. анонимен - ТАКА Е И ТАКА ЩЕ БЪДЕ
18.03.2010 16:53
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:

Въз основа на доклада на Комисията по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси и на основание чл. 28, ал. 1, т. 2 от ЗПРКИ приема, че за Красимир Аршинков и Иво Харамлийски - съдии в Окръжен съд гр. Благоевград, и за Диана Хаджиева - съдия в Районен съд гр. Петрич не е налице конфликт на интереси при изпълнение на задълженията им като съдии.
цитирай
135. анонимен - Момент!
18.03.2010 17:09
анонимен написа:
На катедрата е спорно колко й е работата да брои мандати на когото и да било, но определено й е работа да си атестира членовете.



Пискова не може да атестира Дечев защото не може да го прочете. Пише повечето на английски.
Като узрее катедрата тогава!
цитирай
136. анонимен - Ха, ха!!!
18.03.2010 17:15
анонимен написа:
Атестацията на Дечев е същата като мандатите на Воденичаров - винаги са си били от един кюп, няма нищо чудно. И аз отговарям на изискванията за професор и ще взема да стана без правила, щом можело. Е то винаги си е можело и най-вече за такива като Дечев.


Много си далече от изискванията за професор.
А пък иначе наистина що пък да не станеш?! И с твоя акъл има професори.
цитирай
137. анонимен - Със сигурност Дечев се е провалил
18.03.2010 21:30
откъм възпитанието на някои студент(к)и.

Нурие Муратова разговаря с Нурие Муратова

121. анонимен - Стефан Дечев - образцов кадър на ЮЗУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12:31 Какво става с бореца за законност и прозрачност Дечев, бе хора!?? Стефан Дечев...
Образцовият кадър на ЮЗУ. Не се ли похвали че е минал успешна атестация миналата седмица... мда - явявал се е пред факултетната комисия и е атестиран. Някой знае ли подробности?? Носи се слух (разбира се зловреден), че комисията е загубила текста на правилника за атестация и се е минало на сеир... Защо са му правилници на Дечев - те са за да ги спазват другите!!! Егати лайното, егати комисията, егати институцията... Няма ли да се противопостави сега бореца за прозрачност на едно отвсякъде сбъркано решение???


122. анонимен - Ako e taka naistina, goliamo leke se ...
13:29 Ako e taka naistina, goliamo leke se ochertava.... Bezsramnik!
цитирай
138. анонимен - Дечев, иска ти се, ама не е :))))
18.03.2010 23:09
Дечев, иска ти се, ама не е :))))
цитирай
139. анонимен - Да, да, даже и с ЮЗУ нищо общо.
18.03.2010 23:28
Ето и още - октомври 2008 г.

134. анонимен - ха-ха, Стефан интриганта. Боре...
20.10.2008 09:15 ха-ха, Стефан интриганта. Борецът. Знаменосецът. Леке.


137. анонимен - ха-ха, Стефан знаменосеца. ха-ха, ...
20.10.2008 12:37 ха-ха, Стефан знаменосеца. ха-ха, игрички с Мирчев. ха-ха Стефане, ние не сме овце. Ха-ха дебил


140. анонимен - Ха-ха, Стефан писател. Ха-ха, б...
20.10.2008 15:43 Ха-ха, Стефан писател. Ха-ха, борец. Ха-ха, а Мирчев?Ха-ха, Стефан и Мирчев. Ха-ха, отрепки.


ОСОБЕНО ДОБРЕ ГОВОРЯТ ПОСТИНГИТЕ ЗА ЮЗУ.
Личи си, че са писани от университетски преподавател.


цитирай
140. анонимен - Да ни е честита
19.03.2010 00:27
възродената самопоглъщащата се безсмисленост.
Ало, англичанчетата, внимавайте с Матурата на Узу-то.
И хубавичко да оцените приносите на почти тригодишното разкапване, без научното направление "Раздаване на пари за дрехи"
цитирай
141. анонимен - Г(оце)М(ирчев)О
19.03.2010 16:52
Кирил Костов пее против ГМО, Мирчев се пъчи, че е с пето поколение чисти гени, Паскалев се кълне, че дупките в Благоевград не са запълвани с ГМО, а Гоце им се радва...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=498994
цитирай
142. анонимен - Стефане, кажи истината как точно са ...
19.03.2010 22:15
Стефане, кажи истината как точно са те атестирали, че какви слухове се носят не е за вярване. Ти все пак си човек с достойнство!
цитирай
143. анонимен - Смее ли!
19.03.2010 22:38
Или поне - не тук, има по-безопасни места!
цитирай
144. zalashopov - Дошков,
19.03.2010 23:00
- като човек, който неведнъж ми се е обаждал по телефоните да ме въздържа от коментари в този форум,
- като човек, който ми звъня да ми обяснява как съвсем резонни въпроси не му били приятни (че и постинги анонимни писа, не забравяй).
- като човек, който е в постоянна телефонна връзка с някои от горните писачи и писачки.
Мисля, че е крайно време да вземеш отношение и да си кажеш мнението, след като веднъж лично си ми затъкнал устата за този форум (надявам се го помниш).
Не забравай също да се произнесеш по въпроса - в държава и още повече университет, в който знаеш кой е професор, че и голям доктор, какво странно има Дечев да е положително атестиран асистент.
И опитай се да въздържаш измислените си приятелчета да ръсят глупости!
Върни се към старите постинги на GTA! Особено към времето преди да си възстановен на работа. Прочети ги! А после се обърни навътре към себе си!
Тези драскачи позорят най-вече теб! Както и малкото гражданско чувство и академизъм, необвързан с мафии и клиентелистки мрежи. Позорят малкото истински неща, които са се случвали в блатото, което чака поредните пари за дрехи, без да е попитало къде са му парите за книги.
Знам, че е много приятно да не ти казват нито една дума напреки, да одобряват всяка твоя постъпка и да ти казват колко си велик и само да хленчат по телефона "Петьо, добре че си ти!" или „Дошков, имаме нужда от теб!"
Тези хора съсипват и позорят всичко без сигурно да си дават сметка. И това става поради една много проста причина. В момента те нямат никаква цел, освен сеира, който гледат.
Тъй като живеят в свой собствен свят, в който непрекъснато взаимно си се вкарват, взаимно си повтарят заблудите и ги пишат и тук по форумите, не заради тях и останалите десетина читатели от ЮЗУ, а заради странични хора и твои истински приятели като Люнгов и Кабакчиев, ще кажа само, че между техните (на мнимите ти приятели) драсканици тук и реалната ситуация в ЮЗУ няма нищо общо. В това и ти си се уверявал много пъти вече. Нали?
цитирай
145. анонимен - Интересен е Дечев!
20.03.2010 00:03
Да, доста интересен е коментара на Дечев в 144, трчбва да се замислим всички.

И докато мислим, един въпрос към Дечев, в ситуацията какво точно предлага самият той, Дечев да се направи?
цитирай
146. petdoshkov - Не се замислям кой пише срещу теб.
20.03.2010 00:17
Може да е всеки - дори и ти. Успокой се - не са ти виновни хората, които набеждаваш за това. Ами отговори за атестирането си - какво се цупиш. Наистина поисках за Ася Илиева (а и не само за нея) да не пишеш името й, понеже нямаш доказателства, че те клевети и обижда във форуми. Имам мнение за Ася, но тя има право да пише. А дори да е тя, писалата за теб анонимно, макар че не вярвам, подмини. Какво толкова ще загубиш. Като дете си.
Ти постъпваш неправилно спрямо хора, които познаваш. Те също имат мисъл, достойнство и чест. Те не са срещу теб. Те не ми влияят. И не могат - защото съм свикнал да мисля сам и да нося тежестите на живота си. Разбира се, че уважавам Светла. Но не я карам да пише поръчково. Та тя е личност. Смяташ ли, че познаваш и другите толкова добре, колкото аз. Не манипулирам.
Всички имаме грижи. Правилно написах срещу СРС и съдията прие и насрочи делото за гледане в София през март. Не съм започнал обаче още да се готвя, както и по други дела. Помагам и на всеки, ако мога. (Има много мъка.) Дори и на жена, която не помня, заради това, че тя твърди, че е човек, който ми е дал документи за Мирчев косвено. Имам сестра - беше съкратена от работа в процедура, траеща 6 минути. Беше й толкова мъчно. Браня я. Ходих на среща в София с изп. директор, който е неин работодател. Ще я върнат на старата работа без дело, но на срочен трудов договор. Приемат, че са сгрешили. Лошото е, че в стреса си сестрата забравила, че има онкологично заболяване (оперирана е от рак на шийката на матката. Мама почина от злокачествената форма.). Сега се оказа, че има (може би, защото се очакват крайни изследвания) и рак на млечната жлеза. Други от нас също имат грижи, които не са за подценяване. Онзи ден се обърках и съм забравил да затворя вратата на една козичка. Върнах се от мелницата и се оказа, че по моя вина козичката се натровила със зърно. Днес сутринта я заколиха. Не съм застанал под една кауза, защото някой е там, а защото вярвам в такива неща. Ако не ти харесва написано за теб в нета, не го чети два пъти или го опровергай. Винаги съм те съветвал за добро. Върви по пътя си и се занимавай с наука. Или организирай съпротива в ЮЗУ. Казват, че бъдещето не е нищо друго освен преживяно минало. Значи имаш шанс да се пребориш за идеите си.
цитирай
147. анонимен - Ми то е написано
20.03.2010 00:24
анонимен написа:
Да, доста интересен е коментара на Дечев в 144, трчбва да се замислим всички.

И докато мислим, един въпрос към Дечев, в ситуацията какво точно предлага самият той, Дечев да се направи?


Ами като за на4ало е предложил да замъл4иш малко, но о4евадно празната ти главица не го разбира.

цитирай
148. kkabakciev - Във връзка и със съобщението на Дечев - както и с това цитираното по-долу
20.03.2010 00:25
Ако беше в нормална страна отдавна да са те закопчали. Казва ми някакъв идиот/някаква идиотка - от България.

Ха-ха-ха! Вече доста дни съм в нормална страна, и не са ме закопчали. Що така, а?
Българска простащина! И то в университетски среди. Ти му обясняваш - няма критерии за атестиране, няма правилник, то пак говори за атестиране.
В Германия, ако падне ябълка от двора ти у съседа, е негова. Ако падне ябълка от двора ти на пътя, не е на кметството, а е твоя. Трябва да си я вземеш.
А така наречената академична област в така наречената държава България няма критерии за атестиране. Няма и ред за атестиране.
Майтап! Цирк! Тотална простащина!
Къде сте тръгнали, бе българЕте? И българките също.
Къде, а?
цитирай
149. анонимен - Дошков, петък е.
20.03.2010 00:35
В реда на нещата е да се удари някоя и друга ракия. Но не и да се пишат важни постинги.
цитирай
150. kkabakciev - Dobavka
20.03.2010 00:41
В Германия нещото България е синоним на ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ, ТОТАЛНА БЕЗПРИНЦИПНОСТ, КОРУПЦИЯ, ЦИГАНИЯ, ХАОС.
Крайно време е българЕте да разберат за какво става дума. И българките също.
Какво представлява нещото България. В Германия. Което означава в Европа. А оттам и в света. И всякакви заблуди да се забравят.
Нещото България се прави от нещото българи. И от българки също.
цитирай
151. анонимен - Дечев не е ударил, някоя и друга ракия...
20.03.2010 00:52
Просто на човека му е дошло много!
цитирай
152. анонимен - Хайде, лягайте Енчева
20.03.2010 00:59
За Вас е късно вече.
цитирай
153. анонимен - Дечев кажи и това!
20.03.2010 01:09
Дечев, кажи ни, ти спечели ли конкурса във Фонд "Научни Изследвания"?

Тоз въпрос няма да те подмине никога!
цитирай
154. анонимен - Fate bene, fratteli,
20.03.2010 01:19
Може би, трябва по-често да се вглеждаме в себе си -

и изискванията да са преди всичко към самите нас.

И нека Доброто успее!
цитирай
155. анонимен - EGO SUM VIA VERITAS ET VITA
20.03.2010 01:45
И нека Доброто успее! [/quote]

АМИН!

Но, направи и останалите във форума съпричастни към оценките на проекта Ти!
цитирай
156. анонимен - новосъкратени
20.03.2010 07:31
http://www.struma.com/obshtestvo/sekretaryat-na-pif-i-dyasna-ruka-na-prof-al-vodenicharov_6738/
цитирай
157. анонимен - Добро утро, Дечев! Не чухме отго...
20.03.2010 08:04
Добро утро, Дечев! Не чухме отговори на въпросите? Дали днес ще ги получим? Започни с атестацията. Спази ли ти правилата, по които се атестират всички - от най-малките до най-големите? Или за тебе има изключения? Утре пак ще питаме, ако не дадеш ясен отговор. И вдругиден.... и....
цитирай
158. анонимен - въпросът е
20.03.2010 08:09
Защо Мирчев съкращава Соня Стоянова СЕГА, а не, когато Воденичаров колеше и бесеше. По-сериозният въпрос е - защо Мирчев не само не предприе нищо срещу Воденичаров, когато той колеше и бесеше, а му даде правомощия, по-големи от онези, които и Гюдженов му беше дал. А сега - на умряло куче нож вади и се преживява като герой.

Мижитурка петопоколенска.
цитирай
159. анонимен - още нещо
20.03.2010 08:14
"Правно-историческият факултет е единственият с два щата за административен и финансов специалист, затова те се обединяват в един с изискване за икономическо образование, бе краткото обяснение от Ректората на университета."

Защо тогава не се махна финансовият специалист? Кой друг факултет си има счетоводител?
цитирай
160. анонимен - Въпросът е
20.03.2010 12:37
анонимен написа:
Защо Мирчев съкращава Соня Стоянова СЕГА, а не, когато Воденичаров колеше и бесеше. По-сериозният въпрос е - защо Мирчев не само не предприе нищо срещу Воденичаров, когато той колеше и бесеше, а му даде правомощия, по-големи от онези, които и Гюдженов му беше дал. А сега - на умряло куче нож вади и се преживява като герой.

Мижитурка петопоколенска.


Въпрост е.

Защо тези въпроси се задават във форума на Дошков, а не там където трябва.

Въпросът е също.
Този, който ги задава защо не се подписва.

Доколкото си спомням имаше само един такъв случай.
http://zalashopov.blog.bg/technology/2008/12/16/otvoreno-pismo-na-stefan-dechev-do-ivan-mirchev.266314


А тук само анонимни драскачи

цитирай
161. анонимен - Не, Дечев.
20.03.2010 13:37
Въпросът е защо непрекъснато гледаш в чинията на другия, а не гледаш себе си.
цитирай
162. анонимен - Хайде,
20.03.2010 13:46
пак дежурните анонимни
цитирай
163. анонимен - Бъркаш!
20.03.2010 13:56
ДежурнатА анонимнА.
цитирай
164. анонимен - Въпросът е защо Дечев не иска да о...
20.03.2010 14:35
Въпросът е защо Дечев не иска да отговаря на въпроси? Задайте си този въпрос... Защото Дечев е обвинител, не може той да отговаря на въпроси...
цитирай
165. анонимен - Не най-важният
20.03.2010 14:38
въпрос е защо форумът изпростява тотално.
цитирай
166. zalashopov - Свежата част от този прекрасен ден бавно преминава, Дошков
20.03.2010 18:07
Това означава, че след този цял ден ти все още стоиш зад снощния си постинг.
Е, това не може да се подмине.

Подминавам като Стенмарк колчетата горните въпроси. Но не мога да подмина написаното от теб.

Написах ти го и вчера. Мен не ме притесняват тези постинги. Те позорят най-вече теб. Насочени са и към човек, на който вече си забранил да отговаря и пише това, което мисли.


Тия дни ще ти изпратя едно документче за да видиш, че ЮЗУ няма нищо общо с това, което те уведомяват в телефонните разговори и скайповете.

И накрая нека да обелим черупката на яйцето.
Преди седмици ти ми се обади по телефона за да ми наложиш цензура на въпроси, под които се подписвах с името си (не беше за пръв път).
Сега вече си на мнение, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да отговарям на анонимни постинги (може би защото наистина недоумяваш кой ли ги пише или си запленен от елегантния им речник, с който евентуално си свикнал по телефона и скайпа).

Оставям без всякакъв коментар двойния ти аршин и мисля, че тук можем да сложим една голяма ТОЧКА.
(Каквото и да напишеш няма да ти отговоря).
цитирай
167. анонимен - Ха, Дечев, измъкваш се, за да не ти се ...
20.03.2010 19:18
Ха, Дечев, измъкваш се, за да не ти се задават неудобни въпроси, а? Хитро, ама прозрачно... Ех, мъка!
цитирай
168. анонимен - Оставете Дечев на мира!
20.03.2010 19:33
Всеки има право на своите човешки слабости.
цитирай
169. анонимен - Два постинга
21.03.2010 00:55
май изчезнаха. Цензура!
цитирай
170. анонимен - Добро утро, Дечев! Не чухме отго...
21.03.2010 08:57
Добро утро, Дечев! Не чухме отговори на въпросите? Дали днес ще ги получим? Започни с атестацията. Спази ли ти правилата, по които се атестират всички - от най-малките до най-големите? Или за тебе има изключения? Утре пак ще питаме, ако не дадеш ясен отговор. И вдругиден.... и....
цитирай
171. анонимен - Чета, чета
21.03.2010 12:19
горе и разбирам, че отговор можете да получите когато се регистрирате с името си и попитате. Иначе си питайте на воля, колкото си искате.
цитирай
172. анонимен - Дечев, ти знаеш кой пита - собств...
21.03.2010 13:34
Дечев, ти знаеш кой пита - собствената ти съвест...
цитирай
173. анонимен - Ей, хора
21.03.2010 13:46
На времето Ася Пашова писа някакви работи. После Дечев и даде 48 часа. И после още. И нищо. През това време някой взе всичко на майтап, писа за някакви Зайо Байо, за изгубени багажи в някакви влакове .... И после. Не, Дечев недей, молим те, не е тя!
Да не стане и сега от играчка плачка.
цитирай
174. анонимен - ?
21.03.2010 14:52
Кого заплашва 173?
цитирай
175. анонимен - По-важно
21.03.2010 15:01
е може би С КАКВО?
цитирай
176. анонимен - Хора!
21.03.2010 17:53
Вразумете се и се разберете! Не забравяйте, че сте под зоркото око на Мафията!
Има хора, които се хващат за сърцето, когато чуят фамилията "Потеров"!
цитирай
177. анонимен - ех, ех, далавери студентски, ру...
21.03.2010 19:11
ех, ех, далавери студентски, руски, мафиотски, ченгесарски. Продажни години.Девственост прощай!
цитирай
178. анонимен - И то, за една бутилка водка. Ама пуст ...
21.03.2010 19:32
И то, за една бутилка водка. Ама пуст алкохолизъм. Трудно се лекува. Ех, кокло имам да разправям за разните му там преживелици в Съветския съюз, що далаверки, с какви ли не момчета - стройни, здравеняци, пък и опасни!!!
цитирай
179. анонимен - "Подарявам млад котарак на 2 ...
21.03.2010 19:46
"Подарявам млад котарак на 2 години с добри обноски, обезпаразитен, черно-бял".
след вадката, друго хоби.....
цитирай
180. анонимен - Голямо постижение на науката:
22.03.2010 12:14
Очаква се да излезе от печат фундаменталният труд "Барокова музика за кючек".
цитирай
181. анонимен - Май настана време да припомним р...
22.03.2010 20:12
Май настана време да припомним резила със Сашка Васева. Ама наистина резил за един голям учен, с добри обноски, шлайфани в Съветския съюз, от едни приятелчета с тъмна репутация.
цитирай
182. kkabakciev - Хе-хе-хе! Аз съм тук. Незакопчан в нормалното общество - въпреки предричанията на оня идиот/оная идиотка
22.03.2010 21:27
Ами, върнах се от двуседмично посещение на (част от) нормалния свят - нямащ нищо общо с простащината, беззаконието, байганьовщината и андрешковщината. Не, че там няма проблеми. Има. Но такива варварщини, диващини и простащини като тези тук няма. Просто няма. Това тук е изключително изостанала държава. С изключително изостанала популация. Факт.
Вчера - т.е. в неделя, сутринта, бяхме на църква. Жена ми и аз. Жена ми ходи на църква в истинско качество. А аз - като турист. Обичам да ходя като турист. Е, на църква бяхме в Duomo di Milano. Ако постоянно съм в Милано, ще ходя на църква всяка неделя. Че даже и не само в неделя.
Понеже няма комунистически диваци, които да ми пречат да ходя на църква в Милано, ходя. Тогава, когато искам, и когато мога. Вече съм разказвал за Duomo di Milano - и снимки много съм показвал. Вероятно най-красивата катедрала в света:
http://picasaweb.google.com/kkabakciev/KrasimirSAlbum?authkey=7zGEyu46wgU#5348402251888884402
Вж. и следващите снимки.
Проблемът тук, и това е огромен проблем, е, че диваците, които правеха така, да не можем да ходим в Милано и на много други места по света, продължават да бъдат на позиции в държавата-кочина. Вместо да бъдат уволнени! Лустрирани! Наказани! Изправени на позорния стълб!
И това положение е неприемливо! Нетърпимо!
И по тази причина (макар и не само) това нещо не е държава! Това е истинска кочина!
Все пак гледам да не си развалям допълнително настроението. Когато съм готов с новите снимки, ще покажа някои (от почти десет града в Европа).
А иначе, по основния проблем тук - все още няма решение на делото на Дошков в Сандански. Но има раздвижване в София. Той ще разкаже (за нормалните хора тук) - когато и ако реши.
цитирай
183. анонимен - На горния (182) тъпанар
23.03.2010 12:32
Дреме ми на сайдера къде си ходил като турист!
Като няма с какво друго стойностно да се хвалиш, разправяй на тъпите мискини, които не са си подавали носа извън границите ни, колко шарено е там...
Голям праз, че си бил в Милано. Да не си хванал Господ за шлифера?
цитирай
184. анонимен - Той е официално
23.03.2010 13:11
поканен от Петър Дошков
цитирай
185. kkabakciev - Отговарям пункт по пункт
23.03.2010 14:27
анонимен написа:
Дреме ми на сайдера къде си ходил като турист!
Като няма с какво друго стойностно да се хвалиш, разправяй на тъпите мискини, които не са си подавали носа извън границите ни, колко шарено е там...
Голям праз, че си бил в Милано. Да не си хванал Господ за шлифера?


(1) "няма с какво друго стойностно да се хвалиш"
Ха-ха-ха! Аз имам много с какво да се хваля. Няма да ми стигне цял ден, ако река ...

(2) "тъпите мискини, които не са си подавали носа"
Има много "тъпи мискини", които не са си подавали носа. Имат пари, но не и разбиране за култура и подобни стойности. Такива са голяма част от българите. С тях няма какво да се направи. Друга част не са тъпи мискини. Но са неориентирани. С тях трябва да се работи. Трябва да бъдат ръчкани да отидат. Аз това и правя - ръчкам.
Да почнат със Солун. От ЮЗ-Бг е по-лесно и по-евтино, отколкото до Варна. Като четат такива неща перспективните, един ден може да се решат. Трябва да го направят, за да разберат евентуално за какво става дума.

(3) "Голям праз, че си бил в Милано", "хванал Господ за шлифера"
Просташки изказ. Той издава, първо, завист, второ, неразбиране. Неразбиране за това, че не се хваля, че съм бил в Милано. Просто съобщавам - и съобщението е важно (вече обяснено защо).
цитирай
186. анонимен - Най-големият
23.03.2010 14:46
враг на Петър Дошков винаги е бил Петър Дошков.
цитирай
187. kkabakciev - Бях на 22 г., когато отидох за пръв път на Запад, в Англия беше
23.03.2010 15:18
Описал съм го в книгата си "Перипетии на надеждата":
http://kkabakciev.blog.bg/politika/2009/10/18/peripetii-na-nadejdata.417885
Когато се върнах, един колега в университета (бяхме трети курс английска филология) ми каза съвсем сериозно, че можело вече да умра.
Пътувах в Западна Европа не съвсем рядко дори през комунизма, след това вече по-често, а особено често - от десетина години насам. Опитвам се да разбера разликите в разбиранията за живота. И особено причините за изпадането в жестока морална инсуфициенция на българите.
Знам, че тук има доста простаци, които и на това могат да се изсмеят. На простаците всичко им е ясно, винаги.
Работата е там, че, като си припомним историята на справянето с нацизма като начин на мислене - което още не е завършено, но е в много напреднала фаза, ще видим, че драстичните мерки срещу опитите за апологетика на миналото започват в Западна Европа - включително в Германия, Австрия и Швейцария, едва около 1990 г. Това не е много оптимистично от гледна точка на надеждите за справяне с комунизма в тази така наречена държава - което едва е започнало. Ако германците са се сетили, че едва след 1990 г. има тепърва да се противопоставят на нацизма, какво остава за тук .....
Хайде, тия с простоватия изказ от по-горе, изкажете се по този въпрос!
Уф! Ама той няма нищо общо с ЮЗУ, бе, нъл тъй.
Да, бе, да! Как ще има?
цитирай
188. анонимен - браво, 186!
23.03.2010 15:21
И аз така мисля!

И.М.
цитирай
189. kkabakciev - Представяте ли си град в Германия с името на изявен нацистки функционер?
23.03.2010 15:39
Както вие сте си кръстили града на името на комунотерорист. Да кажем, град, наречен на името на Гьобелс. Или пък факултет на име "Гьобелс" в университета в Хайделберг. (В Хайделберг Гьобелс има Ph.D. степен.)
Абе, вие в ЮЗУ що не кръстите някой факултет на някой комунофункционер, а? Имате прекрасния пример на комунодивашкия така наречен инстит за български език, кръстен на името на сталинист.
Има известна разлика между нацистките диваци и комунистическите диваци. Първите избиват половината Европа - и "само" евреи и цигани в самата Германия. Докато комунодиваците - особено съветските - избиват преди всичко своите.
Има и много други разлики, по-тънки, но особено индикативни. В сталинистка Германия отмъщението спрямо предателя в редиците на нацистите се простира само до него. Съпруга, деца, роднини на предател на нацизма никога не са били подлагани на отмъщение заради предателя.
В дивашкия СССР знаем как беше. Също и в дивашката НРБ. Е, през 70-те и 80-те вече не убиваха роднините на предателите на комунизма. Но ги репресираха по други всевъзможни начини, когато близък избягаше от комунорая, наречен България.
Тоя манталитет остава и досега! "Тоя ли/Тая ли? О, ама той/тя е роднина на мръсен седесар ....." "Дошков ли? О, ама той католик ...... И вреди сам на себе си."
Комунодиващина.
цитирай
190. анонимен - Кабакчиев,
23.03.2010 16:06
И ние имаме какво да се похвалим!
Само да можеш да чуеш "Пред кръста Ти стоим, Господи" в аранжимент и изпълнение на наш човек - и тебе коремът ще те заболи от гюбеци!
А това Солун, за което пишеш - в Турция ли е? Чували сме, че има такава държава и не е далеч от Благоевград, но не сме се сещали, че вече е разрешено да се пътува до там!
От кое пристанище трябва да тръгнем са Солун - от Бургас ли? И колко седмици ше пътуваме? Имаме желание да се променим, твоят пример ни дава кураж!
цитирай
191. kkabakciev - Това описание на № 190 не е далеч от действителността
23.03.2010 16:42
Повечето българи няма никога да отидат в чужбина. Но не, защото нямат пари, а защото трябва да си направят виното и ракията и туршията за зимата. И да си ги консумират всяка вечер, нъл тъй. Няма да отидат в чужбина още и затова, защото неща като култура, изобразително изкуство, музика, наука, история и пр. за тях са неща, от които те изобщо не се интересуват. Всичко това е факт.
Има една драстична външна разлика по улиците, която за пръв път видях, когато бях на една конференция в Солун през 1995 г. Там имаше млади хора по улиците. В България дори тогава те вече бяха намаляли много. А днес липсата им тук и наличието им навсякъде в Западна Европа е драстично видна.
Защо и как, комуноварвари и комунонекадърници, успяхте да изгоните почти всички можещи млади хора, а?
Въпросът е и към другите, които оставиха комуноварварите и комунонекадърниците да извършат това деяние.
цитирай
192. анонимен - Каба
23.03.2010 18:58
"Както вие сте си кръстили града на името на комунотерорист." Нали твоят дядо е бил съратник на този комунотерорист! Нали заради това ти си станал доносник! Нали заради това сега не се спираш да летиш по Европа, а си без работа (по некадърност!).
"На простаците всичко им е ясно, винаги." Това което пишеш е ярко доказателство, че на тебе всичко ти е ясно! От простаците и пияните бягат!
цитирай
193. kkabakciev - Хе-хе, аз отговарям на всички, които ме питат - и на тия, които изливат помия
23.03.2010 19:19
Помията няма как да ме стигне, защото помиярите са некадърни.
Обяснявам пункт по пункт на помияра.
Първо, прадядо ми е член на партията на тесните социалисти от 1908 г., т.е. далеч преди да дойде главорезът Ленин. В книги, издадени през 20-те и 30-те прадядо ми критикува насилието в революцията на Ленин. Нещо повече, прави го в книга и през 1952 г. Изпраща я на Вълко Червенков - акт, който автоматично го прави герой, и съответно аз мога само да се гордея с този свой прадядо. На другия ден го изключват от партията.
Така дядо ми, освен герой (защото не е нищо друго, освен геройство, да напишеш през сталинизма в книга, че революцията на Ленин е насилие), е и един изключителен интелектуалец, който е познавал същината на дивашкия комунизъм още от създаването му. За разлика от дядо ми лицето Костов преподава "диктатура на пролетариата" и останалите комуноварварства на младите хора, трови ги с комунизъм. В дисертацията си обявява изрода Ленин за "икономист", а съветската икономика - от която измряха десетки милиони от глад, за "прогресивна", за разлика от "буржоазната". Това е невежество, датирано чак до края на 1980-те.
Това, дето аз съм бил доносник, е малоумие в чист вид, което не заслужава внимание. Накратко, доносите са нещо, което се регистрира. Всеки може да отвори досието ми и да провери. Ще дам на всеки пълномощно.
А това, дето не съм бил спирал да летя по Европа, а съм бил безработен, е весело. И кой ми плаща? ДС? Майтааап! Обаче, еееех, защо не бях безработен? Между другото няма да издам голяма тайна, като кажа, че понеже имам много работа, пиша повече и тук, и другаде, защото го правя за почивка. Когато имам особено много работа, гледам да се разведрявам с политически и подобни дискусии ...
Последен пункт. Не ми е ясно всичко, но са ми ясни доста неща. За разлика от помиярите тук, които впрочем са малко на брой - я са двама-трима, я не. А може би е дори само един/една.
цитирай
194. kkabakciev - Мълчите, а? Интересно да се чуят онези, според които Дошков бил вредял сам на себе си. Къде сте да защитите тезата, а?
24.03.2010 20:10
Аз тая теза съм я чувал и за Дошков, и за други, и за себе си. Доста комунодиваци от оня така наречен институт, наименуван след изгонването ми на отявлен сталинист, са дрънкали как, видите ли, Кабакчиев вреди сам на себе си. Щото нарича научния съвет некадърен и комунистически. И щото, нали, ако Кабакчиев не нарича научния съвет некадърен и комунистически, ще е .... добре. Ми да. Добре, ще е Кабакчиев, бе! Ще му се обяви конкурс за старши научен сътрудник (да им таковаш таковата на идиотските звания), и т.н. И ще получава 500-600 лева заплата заради тая работа. Да паднеш и да умреш от смях. Аз, докато работех в БАН, получавах от другаде от БАН повече, отколкото от развъдника. Ако не вярвате, можете да напишете името ми в Гугъл и да видите колко книги са издадени в БАН, на които съм автор, преводач, редактор и пр. Не само това. Броени дни след като развъдникът ме изгони, ме поканиха да водя курс по английски в БАН. Оказа се, че ще става на горния етаж над развъдника. Една управителна изродка в развъдника видяла, че ходя на горния етаж. И щяла да пукне от злоба и яд. Така се пада на изродите и изродките! Да пукат от злоба и яд! Ха-ха-ха!
Трябва да подчертая още, че в БАН никога не са преставали да ме канят да работя. И да получавам пари там. Да, от БАН! Няма да издам никаква тайна, ако кажа, че преди 4 г. бях поканен да преведа на английски новата "Червена книга". Преведох я, естествено (преди 2 г.) - ще излезе скоро, надявам се. Има сега финансови затруднения заради кризата, но с мен хората се разплатиха. С благодарности.
Това за помиехвъргача/помиехвъргачката по-горе, който/която ме нарича безработен.
Ха-ха-ха! Както казал Дали, когато го изгонили от Дружеството на сюрреалистите - и добавил "Le surrealisme, c'est moi!"
И трябва непременно помиехвъргачите да бъдат посъветвани и за Дошков никак да не се тревожат! Щото пък той, ако рече да прави пари с правния си гений, никой няма да го стигне! Но той иска да преподава генеративен синтаксис. Било имало връзка с Бога. И е прав!
цитирай
195. анонимен - 3 мандата за Ректор!
25.03.2010 17:01
Честито Ив.Ми. ще караш още 10 години Рекорство (е ако Дошков не те обрули като круша)!
цитирай
196. анонимен - http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/Pages/0324-rektori.aspx
25.03.2010 21:00
3 мандата от по 7 години за ректорите на университетите
Автор: Александра Михайлова

Ректорите ще могат да управляват даден университет в продължение на 21 години. Това е заложено в проекта на Закон за висшето образование. В момента ректорите могат да са начело на дадено висше училище най-много за два мандата по четири години.

Проектозаконът позволява университетите сами да определят броя и продължителността на мандатите на ректора. Мандатите ще могат да са три с продължителност до 7 години.
цитирай
197. kkabakciev - Ха-ха-ха! Оле, пак ще пукна от смях! Тоя път наистина!
26.03.2010 10:26
Когато бях в Германия преди няколко дни, синът ми ми каза, че прочел някъде, че Софийският университет заемал не знам си кое място в света. Не запомних мястото, но по разбиранията в Германия, каза той, това е повече от срамно за първия университет на държава в ЕС.
Преди малко видях класирането. Оказа се, че мястото е точно шестотин и четиридесето (640):
http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=bg
Смях, смях, смях! И тъжно, тъжно, тъжно! Много!
Добре! Обаче какво пък да се каже за вашия така наречен университет, в града с име на комунотерорист? Ха, кажете!
Ами той заема точно четири хиляди четиристотин петдесет и второ място (4452)! А единственият албански университет в класацията заема 4355-то място!
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
И тук некъв помиехвъргач/неква помиехвъргачка от вашето "заведение" тръгнал/а да разправя как аз, повече от доказан в света учен, съм бил безработен и как кво там нещо си глупаво съм бил написал за некъф си безприносен холандец!
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
Петре, а ти къде си тръгнал да искаш да преподаваш трансформационната теория на тия, бе! Те нямат нужда от това! Те не го разбират - и никога, ама никога няма да го разберат! Остави ги да си гният на четири хиляди четиристотин петдесет и второто място!

_____
Добавка. За сведение, Университетът в Единбург, в който Кралското научно дружество на Единбург специално ме покани да стоя почти цяла година и да напиша труда си за английския език, се намира на трето място сред британските университети, след университетите на Кеймбридж и Оксфорд, и заема 50-то място в света. Кеймбридж е 27-ми, Оксфорд е 37-ми:
http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=uk&submit=go
Къде и с кого тръгвате да се състезавате някои, бе, алоооу? Обаче устати, малеееей. Като във вица за българина и хипопотама. :-)))))
цитирай
198. анонимен - Кой се състезава с тебе, бе,
26.03.2010 13:59
малоумник.
Яж парите на жена си и си налягай парцалите.
цитирай
199. анонимен - Жертва на науката!
26.03.2010 14:12
...Разпитана е като свидетел и съпругата на ищеца В. М.. Според нея забавянето на процедурата по защита на докторската дисертация довело ищеца до нервно-психическо напрежение и отклонения в здравословното му състояние; започнал да вдига кръвно, създала се неблагоприятна атмосфера в семейството. Според нея последиците за здравето му се трупат и до момента.
Въззивният съд, като обсъди събраните доказателства, намира, че предявеният иск е неоснователен.
цитирай
200. kkabakciev - Ха-ха-ха! Помиехвъргачите стават нервни - коментар по № 199
26.03.2010 15:11
Да обясня това (верен цитат, но подвеждащ) "Въззивният съд, като обсъди събраните доказателства, намира, че предявеният иск е неоснователен".
Това е дело за втория период на забавянето на дисертацията ми, а именно 1995-96 г. Стана така, че съдът постанови това дело да се гледа само срещу Министерския съвет, а след това отказа да осъди Министерския съвет затова, защото всъщност .... трябвало да бъде осъдена ВАК. За периода на забавянето 1994- (средата на) 1995 г. беше осъдена Висшата атестационна комисия, а МС беше освободен от отговорност. Другояче казано, думите на въззивния съд "предявеният иск е неоснователен" се базират не на това, че няма закононарушение и не е извършено забавяне на дисертацията, а на това, че ответник по делото е МС, а не ВАК.
ТОВА, РАЗБИРА СЕ, ПО СЪЩЕСТВО Е БЕЗОБРАЗИЕ, И ТО Е ПРЕДИ ВСИЧКО ЗАКОНОДАТЕЛНО БЕЗОБРАЗИЕ!
Заведено е от мен, разбира се, дело в Страсбург. България ще бъде осъдена - при това не само заради законодателното безобразие, а също и заради факта, че делото се води ДЕСЕТ ГОДИНИ! Да! ДЕСЕТ ГОДИНИ! Първото дело, когато беше осъдена ВАК, се води ТРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ. Дошков ме съветваше тогава да заведа дело в Страсбург заради забавянето, но аз не го направих, защото решението беше правилно и в моя полза. Ако знаех, че така ще се случи с второто дело (срещу МС), щях да заведа дело в Страсбург заради забавянето на първото. Нормален срок за правосъдие се счита до пет години. Тук имаме съответно тринадесет и десет! За какво говорим?
Забавянето на дисертацията ми беше общо шест години. За третия период - септември 1997 - април 1999, се води трето дело. Сега то е на втора инстанция. Отново има забавяне на съдопроизводството извън нормите.

Обаче ще подчертая следното. Помиехвъргачите тук започват да разбират, че губят почва под краката си и започват яко да нервничат. Щом се стига дотам, да тръгнат да цитират - и то по идиотски начин, моите дела, значи са ударени право в сърцето.
Пукайте се от яд, помиехвъргачи и помиехвъргачки!
Ха-ха-ха!
цитирай
201. kkabakciev - Или си влечуго, или си нормален човек като Дошков, като мен - и някои други (малцинство)
26.03.2010 16:29
Огромното мнозинство работещи в Бг-академичната сфера са едни влечуги, лазещи всеки ден и час пред началниците за трохици от трапезата им. Тази моя дефиниция вече е призната за перфектна от проф. Канев в bulgarianscienceproblems, а един ден може и да влезе в учебниците по история. Влечуги са, в частност и затова, защото непрекъснато мълчат пред лицето на НЕВЕРОЯТНИТЕ БЕЗЗАКОНИЯ И БЕЗОБРАЗИЯ, извършващи се ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ОБЛАСТИ, като се започне с атестирането.
Атестирането, разбира се, е най-важното нещо за академичната сфера. И точно за това най-важно нещо НЯМА НОРМАТИВНА УРЕДБА! Няма правилник за реда на атестирането по чл. 42, ал. 2 от ЗНСНЗ, а в БАН няма критерии и методика на атестирането (по чл. 58 от Устава на БАН).
Това означава какво?
Това означава, че атестирането се извършва така. Събира се една некомпетентна комуношайка, съставена от комунонекадърници и диваци, получили степените и званията си за просташки, некадърни съчинения през комунизма, много често пряко в подкрепа на комунизма, а в нашата - на Дошков и моята - област за примитивни съчинения на базата на изостаналото с много десетилетия съветско езикознание, самото то останало примитивно след сталинския период, който никога не беше преодолян. И така, събира се комуношайката и казва: "Оооо, ама той Петров наше момче, бе! Той много добър учен - и ние го атестираме положително и му обявяваме конкурс". Така Петров става доцент, професор и така нататък. Обаче, ако попиташ шайката на какви точно правни и научни основания Петров става доцент или професор, тя, разбира се, не може да отговори. Защото такива основания просто няма.
Мен обаче много, ама много ми е кеф! Защото най-накрая БАН-ските феодали и влечуги се хванаха за гушите!
Трябва да бъдат атестирани. Въх! Ами сега! И как ще бъдат атестирани?!?
Вижте последните дискусии за атестирането в bulgarianscienceproblems, и в частност моето съобщение отпреди малко:
http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4689
цитирай
202. анонимен - Сандански...
28.03.2010 14:38
Г-н Дошков, какво стана с решението на РС Сандански? Да не би Парапанов още да е в болнични? Мина вече повече от един месец от последното отлагане на обявяването на решението. Какво става?
цитирай
203. kkabakciev - Имам съобщения и коментари в няколко точки
29.03.2010 17:46
(1) Делото на Дошков в Сандански още няма решение. Не само научих това днес от него, но и лично проверих в сайта на съда. Имат си добре разработен сайт.
(2) Днес Дошков имаше дело в София, и отново има, така да ги нарека, процесуални неблагополучия. Той ще обясни.
(3) Обсъдихме с Дошков съобщение № 199. анонимен - Жертва на науката! 26.03 14:12. Категоричен извод: то издава мошеничество, мръсотия и малоумие. Такива ли са повечето представители на вашия така наречен университет? Питам аз. Аз не съм жертва на науката, а съм пострадал - нанесени са ми имуществени и неимуществени щети, от една шайка некадърници, изключително нагли нарушители на закона, които шест години забавиха дисертацията ми (при законов срок за осъществяване на процедурата шест месеца). За първите две години на забавяне е осъдена ВАК. За вторите две години щеше да бъде осъдена, но делото остана срещу Министерския съвет, не по моя причина, а по причина на съда, и сега за това гнусно безобразие (което е ЗАКОНОДАТЕЛНО, но и СЪДЕБНО), ще отговаря в Страсбург така наречената държава България. Кочината България. И, както знаете, по решенията в Страсбург не плащат тия, които правят държавата кочина - политици, съдии и пр., а плащаме всички. Данъкоплатците. Мога да дам и още подробности, но стига засега.
(4) Обсъдихме с Дошков съобщението на Дечев, както и представената фактология. Всъщност фактология почти няма. Не става ясно какви изобщо административни процедури са проведени и с какъв резултат. Не, че е нужно, но ако някой иска да обсъжда нещо, трябва първо да каже какво е то. Иначе става бой на негри в тъмна нощ.
(5) Проблемът на съда очевидно не е уволнението на Дошков - което е незаконно (ще имам възможност да се изкажа по това по-късно днес или в следващите дни), а е незаконността (евентуалната) на определени лица и инстанции във вашия т.н. университет. Аз обаче не мога да разбера едно. Като виждаме, че цялата БАН е незаконна (няма критерии за атестиране) и предстои да се ликвидира (поне една част), какъв е проблемът с някакви си административни индивиди или инстанции във вашия т.н. университет? Ако са незаконни, да бъдат обявени за такива от съда и да се махат! Това е нормалното разрешение на проблема.
цитирай
204. анонимен - Дошков си намери безплатен драс...
29.03.2010 18:41
Дошков си намери безплатен драскач-мераклия. Т.к. него никой не го чете в неговите си сайтове, намери си поле за изява, да си чеше крастата. Ама от това тя не минава, лечение ти трябва, Каба, и то сериозно и специализирано!
цитирай
205. анонимен - от 119
29.03.2010 18:44
Защо никой не ми взема насериозно предложението :-(. Ще спечели Мирчев, ще спечели Бачиново (което е същото), а Л.И. най-сетне ще бъде щастлива и осъществена!
цитирай
206. kkabakciev - Ха-ха-ха! Кой ли е написал това забавно съобщение № 204?
29.03.2010 19:42
Вероятно е някоя от филолого-инженерните лелки, самоизживяващи се като ..... психиатри.
Нека да е весело тук, кво!
цитирай
207. petdoshkov - Ще обясня нещата, разбира се.
29.03.2010 22:12
Сега съм уморен. Притеснено ми е дали Кабакчиев е добре, понеже днес ми се стори в емоция. Но външно беше добре.
Той е точен - аз не искам друго, а Истината.
Ще Ви пиша, но в момента не съм достатъчно свеж. Преди години в силно напрежение, и то отстрани ми бликаше кръв и ми минаваше. Не боли, просто тече. Като се успокоя, спре. Но днес ми се случи - мина, нормално. Но не го очаквах, искам мъчичко да си помисля. Това е, ще Ви кажа всичко.
цитирай
208. kkabakciev - Уверете се сами
29.03.2010 22:24
"потвърждава извършените процесуални действия от Вера Лазарова – Гл.юрисконсулт при ЮЗУ “Неофит Рилски”-гр.Благоевград пред Районен съд -гр.Сандански по гр. дело № 833/2009г. и гр.дело № 590/2009г. ,във връзка с процесуалното представителство на ЮЗУ „Неофит Рилски”-гр.Благоевград."

"Съдът приключва устните състезания, като посочва на страните, че ще произнесе решението си на 15.02.2010 г."

http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2010/01/20/protokol-ot-obezshtetitelnoto-vtoro-delo-v-rs-gr-sandanski.476488

А сега вижте в сайта на Районен съд - град Сандански

http://rs-sandanski.com/verdicts.php

Виждате ли дело № 833/2009г. и гр.дело № 590/2009г.?

Аз не виждам.

Какво става в съда наистина?
В съда в Сандански.
В съда в София.
В съда в България.
цитирай
209. анонимен - по повод на най-великия математик сред педагозите
30.03.2010 08:55
и нЕкои други специалисти по етика, психиатрия и криминология:

ефект на Дунинг-Крюгер. Накратко:

1. Некомпетентните хора надценяват своята компетентност
2. Некомпетентните хора не са способни да осъзнаят компетентността на компетентните
3. Некомпетентните хора не могат да осъзнаят степента на своята некомпетентност
4. Ако бъдат образовани достатъчно, некомпетентните могат да осъзнаят до каква степен са били некомпетентни
цитирай
210. kkabakciev - Обичам да се гавря с помиехвъргачите и помиехвъргачките и да разобличавам малоумието им
30.03.2010 10:46
Ето го поредното помиехвъргаческо изпълнение:

204. анонимен - Дошков си намери безплатен драс... 29.03 18:41 "него [Кабакчиев] никой не го чете в неговите си сайтове, намери си поле за изява"

Какъв е проблемът дали някой пише по-често на едно място или на друго? Никакъв! Всеки пише там, където намери за добре. Но защо всъщност помиехвъргачът / помиехвъргачката се е загрижил/а за това, къде пиша? Загрижил/а се е затова, защото е уязвен/а от факта, че оказвам подкрепа на Дошков. А аз я оказвам, защото Дошков няма достатъчно подкрепа във вашия т.н. университет и от страна на неговите т.н. преподаватели. А давам своята подкрепа и затова, защото моята борба е подобна, и нашите позиции спрямо безобразията и беззаконията са сродни.

Искам да ви съобщя една немаловажна информация.

Мога да изразя вече категоричното си мнение, че Дошков е уволнен абсолютно незаконосъобразно! Защото вчера Дошков ми даде копие от депозираната от него жалба срещу възлагането му на определени часове. Това означава, че актът на възлагането му на часове е блокиран - той не е влязъл в сила. Възлагането на часовете може да бъде прието за законосъобразно едва след произнасяне на горна инстанция и/или съд. А такова произнасяне очевидно не е имало.

И, трябва да ви кажа - на нормалните хора тук, че СЪДЪТ ПРЕКРАСНО ЗНАЕ ТОЗИ ФАКТ! Знаят го и съдът в Сандански, и съдът в Гоце Делчев, и съдът в града с име на комунотерорист, и съдът в София! Дошков ще бъде възстановен на работа - не може да има друго решение! И всички в съда повече от прекрасно знаят това!

Но не е това проблемът! Проблемът е:

МОЖЕ ЛИ В ЕДНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЕЗАКОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ ЛИЦА И ОРГАНИ ДА УВОЛНЯВАТ НЯКОГО - И ИЗОБЩО ДА ИЗВЪРШВАТ АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ?
цитирай
211. анонимен - хм...
30.03.2010 18:41
Магистрат от Окръжния съд в Благоевград ще бъде изправен пред Висшия съдебен съвет за конфликт на интереси. Изслушването на окръжния съдия, чието име засега е тайна, ще бъде на 1 април, съобщиха за Дарик.

Членовете на ВСС ще решат какви действия да предприемат спрямо уличения си колега от Благоевград, едва след като чуят доклада на ресорната комисия за правна етика и конфликт на интереси. Докладът е въз основа на приключило разследане по депозиран преди повече от месец сигнал.

На свое заседание в Деня на лъжата, висшите магистрати ще отстранят от длъжност следователя Боян Аршинков - баща на експредседателя на Окръжния съд в Благоевград Красимир Аршинков.

Аршинков-старши, ще напусне следствената служба в Разлог, съгласно член 165 от Закона за съдебната власт, като бъде пенсиониран. Предварително е имало предложение той да бъде възнаграден с парична сума и почести, но членове на Висшия съдебен съвет остро се противопоставили.

Миналата година Боян Аршинков бе предложен за дисциплинарно наказание от Инспектората на ВСС. Той разследвал дело за крупна митническа измама, датиращо от 1997 година. Девет години делото е било спряно, въпреки че следователят Аршинков многократно е получавал от наблюдаващия прокурор постановления за продължаване на разследването, той не благоволявал да се занимава с него. Висшите магистрати обаче го наказаха само със "забележка".
цитирай
212. анонимен - Нямало го Главния,
01.04.2010 01:56
затова много други циркаджии са се били появили на Академическия съвет.
Всичко било съвсем спонтанно и даже морално,
всякакви съвпадения били случайни
цитирай
213. анонимен - Академичната етика на ЮЗУ-то
01.04.2010 06:49
Да се спазва законът - туй не е морално, гласи основното правило на академичната етика на ЮЗУ-то.

Мирчев, умираш от страх, нали? Но някои не са страхливци! Не можеш да сплашиш всички!

Защо се криеш, Мирчев, възмездието ще те застигне. Ще има справедливост. И закон. И морал.
цитирай
214. анонимен - До предишния наивник!
03.04.2010 09:56
Дреме му на 5-тото поколение за вас!
Драпа си пишката и ви се смее, нещастници...
цитирай
215. анонимен - Над равнището ви е, но:
03.04.2010 11:58
http://vbox7.com/play:5c115e31&ef=1
цитирай
216. анонимен - смее, смее, ама
03.04.2010 12:25
от много смях се крие вдън гори петопоколенски, а от драпане вече почти нищо за драпане не му остана, издрапал си я е почти цялата...

А наближава май... пролет... телефони...
цитирай
217. анонимен - 5639
04.04.2010 01:56
И давай Дошко! ДаваЙ!
цитирай
218. анонимен - Дошков,
04.04.2010 10:36
Христос Воскресе!

На всички христични, включително и мирчев, Весели Празници!
цитирай
219. petdoshkov - Христос наистина
04.04.2010 10:59
Воскресе.
Весели празници и на Вас.
Благодаря за всичко, което направихте за мен.
цитирай
220. анонимен - Дошков,
05.04.2010 00:18
Благодарностите са за теб -
и за изтриването на срама от челото,
и за надеждата.
Дай, боже, да имаш сили!
цитирай
221. kkabakciev - Честити празници и от мен!
05.04.2010 15:18
С малко закъснение - предпочетох да съм извън Нета и по-близо до природата за известно време.
Нооооо, след кратката почивка, борбата срещу комунонекадърността и комуноварварството ще продължи с още по-голяма сила .....
цитирай
222. анонимен - А малката празничка главичка няма ...
05.04.2010 19:20
А малката празничка главичка няма ли да напише нещо?
цитирай
223. анонимен - Каба, да беше се задържал по-дълго ...
05.04.2010 20:06
Каба, да беше се задържал по-дълго сред Природата и най-важно - по-далеко от Нета! Много щяха да са ти благодарни...
цитирай
224. kkabakciev - Обичам да съм на вниманието на помиехвъргачите и помиехвъргачките - и знам, че винаги съм! Браво!
05.04.2010 21:41
Обичам да слушам и чета как се говорят и пишат глупости по мой адрес!
Алоооу! Я кажи още как съм доносник на ДС - и така нататък. Айде, де, не се стеснявай сиа!
Това е като при така наречените Бг-политици. Неотдавна припомних в "Дневник" една забележителна мисъл за тях - която отдавна съм изказал.
И тя е, че обичам да наблюдавам Бг-политмагаретата: как надават политревове, хвърлят политкъчове и се търкалят в политпрахта.
Никога не е излишно човек да се позабавлява!
цитирай
225. kkabakciev - Понеже не ща да съм голословен, ще припомня два детайла от картините, рисувани от помиехвъргачите и помиехвъргачките
05.04.2010 22:01
Според единия детайл понеже Кабакчиев е доносник, нъл тъй, той бил направил така, че някои си Соня и Здравко от някакъв химически институт на БАН били уволнени и изселени от София в Бургас. Обяснявал съм поне 878843 пъти в Нета, че не познавам никакви Соня и Здравко. Обаче ефект нема никъф, начи. Не, ами, оказва се, даже, че поради моите доноси в ДС срещу Соня и Здравко, те се били развели. Ако са семейство, де. Щото може и да не са. Не си правя труда да запомням тия подробности. Със сигурност, ако Соня и Здравко не са семейство, то Соня се е развела с мъжа си. Щото Кабакчиев я наклепал пред ДС. Как ДС е направила така, че Соня да се разведе с мъжа си, това не знам. Все пак ДС трудно може да изкомандва кой с кого да се разведе, нъл тъй. Поне, ако ония не са влечуги.
Разбира се, има жертви на ДС и те трябва да бъдат третирани с уважение и състрадание. Но когато масово има такива "антикомунисти", които им дай само да хвърлят къчове кой е ченге на ДС и т.н., а това е масово явление сред просташките "академични" среди, става така, че дори понятия като "жертви на ДС" се изкривяват. Много е вероятно тези двамата да са били жертва на просташката среда в съответния химически институт, а не на някакъв донос в ДС. И на това, че не е имало кой да ги защити. Защото огромното мнозинство работещи в БАН са едни влечуги.
Другият детайл е този, как аз съм бил преписал в дисертацията си. Ами да! Тук особено смешното е това, че твърдението е, че съм преписал от .... себе си. Без майтап. Полуофициалният или дори официалният мотив шайката да ми вдигне 15 отрицателни бюлетини и пет бели (при едно да) е, че ..... докторската ми дисертация била преписана от ...... кандидатската ми. Да! Двете били ..... еднакви. Майтапът е този, че, ако са еднакви, а втората е призната за докторска, то тогава кандидатската ми от 1985 г. трябва да бъде призната за докторска. Ама тая елементарна работа комуно-филолого-дебилите от СНСЕ при ВАК не могат да я вдянат!
Абе, майтаааап! Майтап! Майтап! ЦИРК! Абсолютен! Профански! БАН-ски! Български!
цитирай
226. kkabakciev - Не мога тоя път да не взема думата за трети път - за пръв път го правя, за да направя паралел
05.04.2010 22:11
Как какъв паралел, бе? Ами много ясно какъв паралел. Паралелът е с Дошков.
Дошков, абе ти що носиш пистолет в тоя издут джоб, бе, а?
Малееей, много е луд и много опасен е тоя Дошков за студентите!
Ужас!
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
Обичам да се забавлявам!
цитирай
227. анонимен - Кабакчиев,
06.04.2010 13:52
да не ти пука.
Както казва Дошков - "нищо не могат да докажат!"
цитирай
228. kkabakciev - Хе-хе, мнооого интересно съобщение
06.04.2010 14:04
анонимен написа:
да не ти пука.
Както казва Дошков - "нищо не могат да докажат!"


Мога да кажа следното.
Ами, има си принципи в съда. Презумпции, правила и прочие. Правото е мноооого стара обществена дейност - още от римско време е (поне).
И правилото е такова, че, ако някой каже, че си луд и опасен, не си ти, който ще трябва да доказва, че не си луд и опасен.
Съвсем откровено - очаквам с нетърпение деня, когато някой ще трябва да доказва за някого колко е луд и опасен.
Специално ще гледам да присъствам на заседанието на съда!
Ха-ха-ха!
цитирай
229. анонимен - А малката празничка главичка кога ...
06.04.2010 14:44
А малката празничка главичка кога ще пише?
цитирай
230. kkabakciev - Петре, според мен трябва да копи-пейстнеш тук това искане до съда
07.04.2010 13:36
И, както си говорихме, да коментираме работата и качеството на съда в България изобщо.
цитирай
231. анонимен - Дай сега
07.04.2010 14:14
да четем творчеството на голямата кратуна (кабак)
цитирай
232. анонимен - отговор
07.04.2010 14:20
Малката празна главичка вече написа - коментарите 222 и 229!
цитирай
233. анонимен - Айде, давай, Дошков, че Кабата з...
07.04.2010 14:55
Айде, давай, Дошков, че Кабата зажадня за коментари (досега са малко за капацитета му)!
Пък дали някой се интересува от тях, на него му е през оная работа... Важното е да натори околното пространство!
цитирай
234. kkabakciev - Не, бе, Кабата иска да даде думата на великите учени и преподаватели от вашето заведение
07.04.2010 16:22
Заемащо място четири хиляди четиристотин петдесет и второ!

Хайде, говорете, пишете!
цитирай
235. анонимен - Абе Каба, а ВТУ (или ТВУ?) в Търново, ...
07.04.2010 16:52
Абе Каба, а ВТУ (или ТВУ?) в Търново, където ти май се подвизаваш, заема 5112 място. Да ти е честито!
цитирай
236. kkabakciev - Хе-хе, ВТУ може само да се гордее, че велик учен като мен се е учил там
07.04.2010 17:01
Човекът се гледа по постиженията му. Ето, и Дошков има огромни постижения - страхотен специалист в две доста различни области, обаче вашият така наречен университет го уволнява три пъти. Щото бил опасен за студентите, уж не си бил вземал часовете и така нататък. Лъжи и прочие. Срамна работа.
Вашият така наречен университет няма моралното право да иска Дошков да бъде преподавател в него, обаче съдът ще му наложи. А вече Дошков какво ще прави после, той ще си реши.
цитирай
237. анонимен - Ако е толкова "баш"-...
07.04.2010 17:07
Ако е толкова "баш"-специалист университетите ще се бият за него, а няма да се чудят как да се оттърват, както и от приятелчето му (П)Люнгов...
цитирай
238. анонимен - Кукуряк
07.04.2010 17:08
"Огромните" Дошкови постижения са май само да разтакава съдилищата и си чеше езика... За друго не става!
цитирай
239. kkabakciev - Ето я поредната лъжа на поредния лъжец или демагог или циник и прочие (или шегобиец)
07.04.2010 17:18
анонимен написа:
Ако е толкова "баш"-специалист университетите ще се бият за него, а няма да се чудят как да се оттърват, както и от приятелчето му (П)Люнгов...


Кого лъжете или се мъчите да заблуждавате Вие, бе, госпожо/господине?
Университетите щели да се бият за някого си!?!?
Ха-ха-ха!
Само един демагог, лъжец (или пълен наивник и профан) може да заяви такова нещо. Или шегобиец!

Защо? Защото България университетите са пълни с:
- КОМУНИСТИ
- НЕКАДЪРНИЦИ (което е същото - комунистите са некадърници по дефиниция)
- ЗАВИСТНИЦИ
- ПРОФАНИ
- АБСОЛЮТНИ НЕГРАМОТНИЦИ В НАУКАТА.

Прибавяме факта, че в България НЯМА НИКАКВИ КРИТЕРИИ за това, КОЕ Е ЦЕННО В НАУКАТА. Българските университетски преподаватели в мнозинството си са на светлинни години от цивилизования свят!

Е, как да стане така, че някой ценен учен или преподавател като Дошков, като мен, като други да бъде оценен и прочие? Не може да стане! Как некъдърници, профани и завистници могат да искат да отиде Дошков да преподава при тях, или аз да отида да преподавам? Че нали ще станат повече от смешни в наше присъствие!

Абе, я малко по-сериозно!
цитирай
240. kkabakciev - Има нещо друго
07.04.2010 17:23
Почти никой в университетите в България не се интересува от истинска наука и как тя да бъде преподавана.
Всеки от профаните и психопатите, работещи там (огромното мнозинство), само гледа как да влиза и излиза от час и да издрънква това, което е чул преди 20-30 години от разни профани-комунисти. Контрол няма никакъв. Самоконтрол - още по-малко. Критерии няма.
Няма и контрол от страна на студентите. Как да има, като в Бг са останали да следват осмо-деветоразредните студенти? Първите разреди млади хора отиват в САЩ, UK, Германия, Италия, Нидерландия и прочие. Не отиват в СУ. А във вашия кой отива - по-добре да не обсъждаме.

_____
Разбира се, има отделни студенти, които са можещи и които са отишли по някаква причина в Бг-университет. Те след това ще се реализират и ще се види, че са далеч над другите. Но това ще са изключения.
цитирай
241. анонимен - Трънчо
07.04.2010 18:25
Ей, простак!
Кадърните, като ги изгонят некадърниците отнякъде, си намират още по-хубава и платена работа. Сега западни фирми в страната бол и те би следвало да оценяват по обективни критерии. Затова кадърните и преподават в университетите, и работят на още няколко места, и изкарват много пари с много труд, но там, където малцина могат.
А да дрънка и да се държи като удавник за сламка за "скапания" университет, който го презира, може само некадърникът.
цитирай
242. kkabakciev - Малко вярно, и много невярно и незаконно
07.04.2010 18:44
"Кадърните, като ги изгонят некадърниците отнякъде, си намират още по-хубава и платена работа."
Вярно.

"Затова кадърните и преподават в университетите, и работят на още няколко места."
Невярно, ненормално, незаконно. Преподаването в повече от един университет е перверзия и незаконно (при нормалното законодателство) - освен при специфични условия (по съвсем малко в два университета). А хем да преподават "в университети", хем и да "работят на още няколко места", това го може само факир. Или българин. Който ще е трагедия на всичките места.

Изречението "да се държи като удавник за сламка за "скапания" университет, който го презира, може само некадърникът" е предназначено за Дошков и, ако иска, той ще отговори. Аз го съветвам да се откаже от вашия университет. Но не е лошо първо да се върне и да натрие десетки носове, а после всичко ще се оправи от само себе си.
О, ще има възмездие, бъдете сигурни всички!
цитирай
243. анонимен - Също така, Кабакчиев,
07.04.2010 22:32
известно значение има и ИСТИНАТА.
Ето това на вас ви убягва, което се обяснява с факта, че сте израсли в условията на т.нар. социализъм и ориентализъм.
Колкото и старателно да сипете лъжи, все пак и истината има известно значение!
цитирай
244. kkabakciev - Хе-хе, истината била важна
08.04.2010 08:10
Ами важна е, и аз това казвам.
И коя е тая истина, която аз не казвам, че даже и лъжи съм бил сипел.
Моля да ми се посочи поне една лъжа, която съм казал.
цитирай
245. анонимен - между другото
08.04.2010 10:44
Някой спомня ли си икономическият гений Чавдар Николов колко гласа получи на изборите за европарламента?
цитирай
246. анонимен - Отговор
08.04.2010 12:14
0,0000000000000000000001%
цитирай
247. анонимен - "Затова кадърните и препо...
08.04.2010 14:23
"Затова кадърните и преподават в университетите, и работят на още няколко места."
Невярно, ненормално, незаконно. Преподаването в повече от един университет е перверзия и незаконно..."
Кой е казал "да преподава" в повече от един университет? Говорим за допълнителна работа в престижни западни фирми, където търсят само доказани специалисти, и то по западни критерии (а не по Кабакчиеви). Та има и такива хорица в този т.нар. от Кабата университет, и то не един. Каба, говорим за истинска работа, оценена от международни институции, а не за преподаване! Но май ти само това си можеш (а дали и него - не съм сигурна!...
цитирай
248. анонимен - Инфо за Кабата
08.04.2010 15:29
Ако Дошков "се откаже от вашия университет", както съветва Кабата, цял живот ще си гледа козичките на село, защото с "научните" му постижения никъде няма да го вземат (виж авера му Люнгов)! Бившата му жена е много по-кадърна и силно напредна, след като се освободи от него, който непрекъснато я спъваше и дърпаше назад.
Та единственият му шанс е да се държи докрай за ЮЗУ, да съди, да протака и да се договаря с ръководството!
цитирай
249. анонимен - А малка празничка главичка
08.04.2010 17:02
кога напише нещо?
цитирай
250. kkabakciev - Ха-ха-ха! "западни критерии" ..... "а не Кабакчиеви"
08.04.2010 21:09
Ха-ха-ха!
Правилно. Кабакчиевите критерии са над световните, така че не може да се говори за "западни". Моята монография, която нееднократно съм цитирал и обяснявал тук, е повече от епохално постижение, абсолютен връх в областта. Моята английска граматика е най-добрата в света. И това съм го обяснявал. И семейството ми не изостава. (Мога да обясня.) Очевидно и Дошков е имал добър вкус и разбиране, щом бившата му съпруга е напреднала (и от него съм чувал това). А това твърдение, дето той я бил спъвал, очевидно са клюки, малоумни. Двама души обикновено не се разделят по професионални причини.
Дошков е повече от изключителен юрист - това го казвам аз, който разбира от право. От 20 години съм в съда - познавам отблизо десетки юристи. Той е и изключителен специалист в модерното езикознание - нещо, което може да се каже за не повече от четирима-петима в тази държава. И всичко това е, защото Дошков е изключителен ум.
А отношението на вашето заведение към него е незаконно и малоумно. Незаконно, защото е уволнен три пъти незаконно (двата пъти - доказани, третият предстои). Малоумно, защото Дошков би бил изключително полезен за един такъв университет, но очевидно той е пълен с нагли закононарушители и безмозъчни индивиди.
Казал съм отдавна мнението си, че вашето заведение не заслужава Дошков. Но какво Дошков ще прави - дали ще се връща в него и пр., си е негова работа. Той преценява.
Петре, вземи отношение - колкото и да са идиотски твърденията на тая по-горе.
цитирай
251. анонимен - въпрос към Чавдар Николов
08.04.2010 21:47
защо толкова малко гласове си получил аланкоолу, след като има 250 хилядна аудитория по СКАТ или това е било сън в лятна нощ,а?
цитирай
252. анонимен - Това са болни амбиции.
09.04.2010 05:39
Това са болни амбиции.
цитирай
253. анонимен - Да инициираме движението
09.04.2010 13:11
Дошков и Кабата - президент и вицепрезидент!
Не са далече следващите избори, а няма съмнение, че този тандем е непобедим!
цитирай
254. анонимен - по-добро предложение
09.04.2010 13:30
Мирчев - президент, Чавдар Николов - и той, защото иначе ще се избият кой да е президент и кой - вице.

Вицета - Лили Психичната и Мара Етичната. Но само ако са вицета и на двамата, щото и двете ще се натискат да са на Мирчев. Мара ще отговаря за амнистирането на затворници, а Лили - за освобождаването от лудниците.
цитирай
255. анонимен - Кжой ти каза,
09.04.2010 13:38
че Дошков и Кабата няма да се избият кой да е президент и кой- вице?
Това, мпрочем, е единствената пречка за големия успех на тандема!
цитирай
256. kkabakciev - Аз да искам да съм политмагаре? Айде бе?
09.04.2010 13:52
Нали ви казах какво мисля за политмагаретата!
Обичам да ги наблюдавам как надават политревове, хвърлят политкъчове и се търкалят в политпрахта.
И не искам да съм на тяхно място.
цитирай
257. анонимен - дфн
09.04.2010 16:40
Той пък ни отказа! Язък!
цитирай
258. анонимен - предложение
09.04.2010 16:43
Мирчев да възложи на Психичната да понаучи Етичната на правопис.

Че резил - голЕм!

Жалко, че на ум няма кой да ги научи...
цитирай
259. анонимен - Ха-ха-ха
09.04.2010 19:39
много е паднало равнището!
Затова ви трябва малко научно ограмотяване - лек подстъп към Голямата Наука на Кабакчиев!
Какво мислите, че е голямото му откритие? Ето ви го, в опростена форма, като за простаци.
Нека разгледаме значението на израза
Кабакчиев и Дошков ремонтираха коли.
Свършено ли е тук действието? Разбира се, че е свършено. Дошков и Кабакчиев са сериозни хора, разбира се, че са си свършили работата.
Съвсем друго е обаче, ако кажем:
Дошката и Кабата ремонтираха коли.
Веднага се вижда, че тук никаква работа не е свършена. Тия двамата сигурно са играли карти, пили са бира, а това, с коетго са се захванали - изобщо не е извършено. Следователно, тук действието не е завършено.
А коя е причината за тази разлика? Членът, можете ли да си представите! Онова там на края в "Каба-та" и "Дошка-та" се казва член.
Значи, членуването определя дали действието е завършено или не е завършено.
А кой откри това? Кабакчиев! И теорията му обиколи три пъти света, вече е тръгнала и към други планетни системи, носена от космическите совалки.
Да се гордеем, че сме били ругани и обиждани от толкова велик човек!~
цитирай
260. анонимен - сандански...
09.04.2010 19:59
Сайта на сандански съд не е пипан от администратор от месеци.Скапана работа.Много станаха вече седмиците...има ли нещо ново около решението?
цитирай
261. анонимен - ха! по темата!
09.04.2010 20:09
Личи си, че 259 много разбира от филология. Може ли да обясни 259 на Мадам ла Етичката с думи прости, че в българския език "-ий" не е окончание за множествено число? Или в името на Етиката 259 ще се съгласи да се приеме ново правило и несъгласните с него да се изпращат в психиатриЙте?

Резил - голЕм!
цитирай
262. kkabakciev - Хе-хе, прочетох с интерес горния (№ 259 - 19:39 ) лингвистичен анализ
09.04.2010 20:11
Има някаква мисъл в него, не е да е без хич, обаче се пропуска фактът, че докато членът присъства експлицитно в "Дошката" и в "Кабата", той категорично присъства също така, макар само имплицитно, и в "Кабакчиев", и в "Дошков".
Така че анализът е неверен.
Обаче авторът да не се отчайва и да продължава у същийо дух - докато му светне малко повече от лъчезарието на гениалната теория. Тя се нарича теория за обратнопропорционалното разпределение на маркерите за темпорална ограниченост в глаголите и съществителните имена.
Ще наблюдавам внимателно, и при напредък у анализатора (или анализаторо, както вероятно е при вас), ще реагирам.
цитирай
263. анонимен - дфн
09.04.2010 20:20
Каба е бъди коректен. 259 просто ти показа, че теорията ти става само за боклука!
цитирай
264. kkabakciev - Хе-хе, какво ти отбира пък на тебе тиквата ...
09.04.2010 20:29
... (за 259 вече говорихме) от темпорална семантика на референтите на вербалните и номиналните фрази?
Майтап!
Да направим една малка дискусия на тая тема, а?
Ха-ха-ха!

_____
Тъкмо си пийвам биричката и зяпам из Нета за кеф, и имам време, и некъф от университета на 4 хилядно и нам кво място иска да спори с мен за темпорална семантика!
Нема лошо!
Браво!
цитирай
265. анонимен - въпрос към Кабакчиев
09.04.2010 20:35
Кабакчиев, ако видиш текст, подписан от хабилитирано лице, председател на университетска комисия, в който пише "медийте", какво ще си помислиш?
цитирай
266. kkabakciev - Отговор на въпроса
09.04.2010 20:36
Ще си помисля, че е печатна грешка.
цитирай
267. анонимен - ама, Каба
09.04.2010 20:45
Клавишът на и-то е далече от клавиша на й-то. Грешката не ще да е случайна... а и да беше само тя!

А ти защо пишеш винаги без грешка? И тогава, когато пишеш във форуми и не слагаш подписа си на официални документи, а, Кабакчиев?
цитирай
268. kkabakciev - Добре, де, има всякакви неграмотници
09.04.2010 20:47
Казвам, че първата ми реакция ще бъде като за нещо случайно. Но ако лицето е неграмотно - неграмотно е, и това е.
Малееей, ама да не би и тоя/тая да е от вашето заведение, бе, а?
цитирай
269. анонимен - до Кабакчиев
09.04.2010 21:06
Позна! От нашето заведение е.
цитирай
270. kkabakciev - Проблемът според мен е друг
09.04.2010 21:33
Не е от голямо значение, ако един инженер изписва "ий" вместо "ии". Проблем е, ако не познава постиженията в собствената си област, преподава на студентите безкрайно отживели времето си неща и пр.
Проблем е, когато така наречените лингвисти в България се занимават с безкрайно елементарни и незначителни въпроси като правопис, езикова култура и подобни. Такива са 95% от езиковедите и конкретно от българистите. Такива са в онзи развъдник на некадърност, комунизъм и простащина, в който работих 17 години. Сигурно не правят изключение и тези във вашето заведение - макар че не ги познавам отблизо.
Дошков обаче прави изключение, и то огромно, от тази некадърна, примитивна, злобна и пошла среда!
цитирай
271. анонимен - Люнгов.Какво му е на "авера"?
10.04.2010 10:02
На 248: Слушай бе, едноклетъчно! От това, че си турил няколкоа букви повече пред името си- не значи, че си учен, и че много си постигнал. В онези години Люнгов нямаше цитат от партиен документ и дисертацията му беше публикувана 2/3 в централния печат. Да си някакъв достотинкаджия в ХГА- не е велико постижение. Да си пасеш козичките, да храниш животни и да риеш земята е много по-достойно, отколкото да целуваш майсилови задници и да си постоянно встойка "партер"- ако не ти е ясно, казва се одупен!
цитирай
272. анонимен - Е, горе
10.04.2010 16:51
и малка праничка главичка прописа. Ама даже и Кабата й казва, че поставя несъществени въпроси.
цитирай
273. анонимен - създалата се за пореден път идентична ситуация
10.04.2010 21:20
За всички ще е полезно да се отнасяме с уважение към собствените си решения и естествено с решенията на Ректорското ръководство в изпълнение на колективните решения.
цитирай
274. kkabakciev - Към този момент няма решение на делото на Дошков в Сандански
11.04.2010 12:41
Научих това от самия Дошков вчера - и го пиша за информация.
цитирай
275. анонимен - To za kakvo beshe? I koe ot vsichk...
11.04.2010 16:54
To za kakvo beshe? I koe ot vsichkite?
цитирай
276. анонимен - Няма значение. Дела да има.
11.04.2010 23:13
Няма значение. Дела да има.
цитирай
277. анонимен - Др. Тодор Живков
12.04.2010 00:13
Др. Тодор Живков така казваше:
"Дела, дела и пак дела!"
цитирай
278. анонимен - създалата се за пореден път идентична ситуация
12.04.2010 08:52
За всички ще е полезно да се отнасяме с уважение към собствените си решения и естествено с решенията на Ректорското ръководство в изпълнение на колективните решения.
цитирай
279. анонимен - Казал ли го е това гръцкият премиер? "Si non vero, ben travato" ("Ако не е вярно, добре измислено", от "Конникът без глава")
12.04.2010 21:22
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50 100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята?
Следва.
цитирай
280. анонимен - Казал ли го е това гръцкият премиер? "Si non vero, ben travato" ("Ако не е вярно, добре измислено", от "Конникът без глава")
12.04.2010 21:23
И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
цитирай
281. анонимен - източник
12.04.2010 21:27
http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/
цитирай
282. анонимен - Г-н Дечев,
12.04.2010 21:55
Италианската поговорка е "Se non &#232; vero, &#232; ben trovato".
Не изпадайте в дошковизъм!
Описаното псевдоизявление на Г. Папандеу в частта си за българите (т.е. по-голямата) е вярно. Тук виждаме основната причина: ниска култура на т.нар. интелектуалци и нисък морал.
цитирай
283. анонимен - Никой грък
12.04.2010 22:04
не би говорил за някакви си българи толкова дълго и с толкова слабо презрение.
цитирай
284. анонимен - "Se non &#232; vero, &...
13.04.2010 01:11
"Se non &#232; vero, &#232; ben trovato".

Всичко се разбира!
цитирай
285. анонимен - &#232;
13.04.2010 09:02
Това е тайната на акцента :-)!
цитирай
286. анонимен - "Бизнесът" на университетите
13.04.2010 21:27
http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/04/13/886696_biznesut_na_universitetite/

цитирай
287. kkabakciev - Хм, да, мерси за линка, поредна много хубава статия от една много добра журналистка
13.04.2010 22:05
Познавам я лично, навремето тя съдейства за статията ми "“Параграф 399”, или правова държава ли е България": http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/01/29/187378_paragraf_399_ili_pravova_durjava_li_e_bulgariia/
Аз малко нещо празнувам, имам рожден ден! Наздраве!
Няма да стане на престъпниците, некадърниците, профаните, мошениците и комунодиваците!
Запомнете това от мен! Ето, има и свестни журналисти!
Постепенно всичко ще си дойде на мястотото.
А във връзка с темата - крайно време е Дошков да запознае лично Игнатов с безобразията и беззаконията! Нищо, че има възражения, това не пречи да се осъществи една среща.
Дори и да бездейства след срещата, тогава ще има повод да бъде атакуван. Така беше с Вълчев. Той каза нещо като ГЪК и прочие пред безобразията - което е повече от нищо. И този днешният е подобен. И трябва да бъде натискан.
цитирай
288. анонимен - Честит рожден ден!
13.04.2010 22:08
Здраве и щастие!
цитирай
289. kkabakciev - Мерси много!
13.04.2010 22:12
Днес се убиха да ми честитят - и хора, с които не съм често във връзка.
Защото заради Интернет и особено Скайп вече не можеш да си скриеш годините :-)))
цитирай
290. анонимен - Kaba, kaji i togava da ne trie links ot komentarite!
13.04.2010 22:14
ЧРД, Каба!

Здраве и успех!

Наздраве!
цитирай
291. kkabakciev - Мерси
13.04.2010 22:18
Със сигурност авторката няма нищо общо с администрирането на форума след статията й.

Добавка - нещо интересно и важно. Вижте това (във връзка с горното ми предложение Дошков да се срещне с Игнатов):

Анонси от министъра:

В какво се изразява и как се извършва структурната реформа на институтите на БАН?

Това е най-тежкият въпрос, защото трябва да кажа нещо, което ясно трябва да се чуе. Ръководството на БАН не е дошло в министерството да представи, да обсъди, да съгласува своя проект за реформа. Независимо от цялото ми уважение към тази институция, принципалът на БАН е Министерството на образованието, младежта и науката. Аз зная как протича реформата от групата Bulgarian Science Problems в Yahoo.
http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4706
цитирай
292. анонимен - Е, има си хас ти пък да не знаеш нещо! ...
14.04.2010 16:15
Е, има си хас ти пък да не знаеш нещо! Това би било нещо невероятно...
Ега ти идиотския нарцис, пък и нахален, мани-мани...
Как пък ги ръси Господ такива вересии?
цитирай
293. анонимен - Дошков е възстановен на работа!
14.04.2010 16:36
Новият му постинг: http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2010/04/14/toku-shto.528355
цитирай
294. анонимен - и още
14.04.2010 21:02
два нови постинга има след този
цитирай
295. анонимен - cialis online 357 642
26.10.2012 01:48
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#3161>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4830>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#10785 generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6327076
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031