Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2017 20:00 - Кохерентни връзки
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 8345 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.11.2017 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    

                                                      Кохерентни връзки:


image

 

    Осезаемата реалност на нашия всекидневен живот, не е такава каквато ние си мислим – твърда материя, а по скоро динамичен образ. Един нов поглед, отърсен от всички догми и предразсъдъци, ни позволява да видим света по друг начин. Когато хората достатъчно дълбоко навлязат в законите на физиката, те ще могат по научен път да достигнат до реално доказателство за първичноста на духовния свят и вторичноста на материалния. Това ще промени качеството и смисъла на живота на хората и ще отвори още един път за достигането на истината.
Теологията вече не се разкъсва от противоречието между вездесъщието на Бога и неговата абстрактност. Познатият ни свят прикрива един по-дълбок свързан свят, една необятна и фундаментална реалност, която поражда всичките обекти и явления на нашата реалност.Тя съдържа информацията, която създава материята, задавайки и определени параметри, при която се образуват елементарните субчастици съставящи атомите.В основата на материята е информацията, която ако се махне, всичко което наричаме материя ще изчезне.
Подредеността на информацията, според основния план на Създателя държи материята жива, като и задава свойства и маса. Живота във видимия свят протича благодарение на постоянния информационен обмен, като предизвиква първични физични и химични реакции.
Информацията държаща материята е неразрушима и неможе да бъде унищожена и нейното количество във Вселената е стабилно и постоянно. Информацията се активира с помощта на звукови комбинации, вибрации, които предизвикват спираловидно движение в материята.    
 Взаимодействията между духовната и материалната реалност ще наречем кохерентна връзка, което означава съгласувана, свързана и последователна. Ние виждаме проявлението на всички форми във вселената, като резултат от кохерентната връзка, между тези две реалности, които вибрират в унисон. Те винаги се намират в състояние на вълноподобна синхронизация, независимо на какво разстояние се намират една от друга. Ако се случи нещо в първичната реалност, информацията бива предавана незабавно във физическата реалност, защото притежават дълбока връзка. Тези две реалности са смес от електромагнитни вълни с различни честоти и фази.
Всичко в космоса е направено от цялостна тъкан на първичната кохерентност, така че двете реалности взаимно се привличат и сливат. По този начин се получава интерференция, става преразпределение на енергийните вълни в пространството. Но въпреки неделимото цяло, нещата притежават, свои собствени уникални качества.   Ние създаваме физическата реалност, като претворяваме, излъчената от първичната реалност енергия.
Физическата ни реалност изглежда действителна, само защото сме в състояние да възприемем енергийния поток и да го обърнем в познатите ни обекти, които изграждат нашия свят.
Както е казал още миналия век Св.Йоан Кронщатски: „първо виждаме със сърцето, след това този единичен акт на сърдечно зрение се предава на ума и в ума получава своя анализ. Идеите принадлежат на сърцето не на ума. Въображението и представата е зрение на сърцето, изграждаща или възпроизвеждаща известен предмет. Това е стереотип или фотография, вършена от сърцето, а умът е наблюдателят снимащ тази фотография.”
[1]

image

[1] Дневникът на Св.Йоан Кронщатски. Моят живот в Христа,С.,ЕТ”Ортодокс”,с.65





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77401
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031