Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 20:59 - ЕДИН ДЕН С МНОГО ЕМОЦИИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                           ЕДИН ДЕН С МНОГО ЕМОЦИИ….

 

      Вчера имах успешен туристически ден – преминах маршрута от с. Ябланица до с. Кремиковци. Късметът отново бе с мен - джипове бяха направили това пътуване възможно. Красотата бе голяма – само по пътя имаше следи, всичко друго бе в сняг със стъпки от диви прасета, сърни, зайци и лисици върху него. Духът ми обаче бе подтиснат от срещата ми с едни пиянища на ж. п. Гара Реброво, типичен продукт на опростачването, което поразява все по-невъзвратимо хората не само в България. Останах и с подозрения към тях - как печелят „дневния” си хляб тези недоволни млади мъже, както е прието да ги наричаме.

     По гарите има кръчми, които по цял ден са пълни с пиянища и такива, за които кръчмите са се превърнали в офиси, където се планират „удари” и после се дава отчет на поръчителите. Тези кръчми са много доходен бизнес за собствениците им. Поради това те се появяват на различни места по времето на кметуването на определен кмет, а след края на мандата му или отстраняването му поради далавери, следващият ги събаря и строи нови пиячници, които ще работят вече за него. Давам за пример пиячницата на ж. п. спирка Томпсън, която новия кмет срина с булдозер, друг пример е пиячницата до манастира „Седемте престола”, която имаше същата съдба. Незаконни били, затова. И бързо изниква нова пиячница на човек, свързан с новопредставения на селяните след местните избори кмет.

    Как да не плащаш на ромове да идват в селото и да гласуват за теб!  То не е едно и също да си кмет и да не си кмет. Дадените пари за гласовете им после ти се връщат тъпкано.

    Имаше проблем с автобуса и трябваше да чакам около час. Влязох на топло в кръчмата на Реброво, където в момента  се водеха „политически” дебати. Купиих си аз една мента от 100 гр. и седнах при най-разгорещените крещячи. Те ми се присмяха, защото в ментата нямало мастика, най-големите простаци пиели гола мента. Продължиха разговора, в който се включих и аз. За да стана по-интересен и да докажа че не съм чак толкова тъп в пиенето, взех един коктейл мента+мастика за най-активния в диспута. Отиване и връщане до Реброво ми струва 2 лв. и 10 ст, това влизане в кръчмата ми струваше 5 лв. А на всичкото отгоре ментата не можеше да се пие, може би е по-подходяща за миене на вани. Изпих я обаче, де не ме мислят за недоправен.

     Около какво се въртеше разговора:

     Оновната тема беше, че най-после ще имаме президент, който ще се погрижи за народа и най-първата му задача щяла да бъде премахването на бедността. Най-устатият от масата даде и  указание към него - да назначи още сега Нинова за министър-председател, като след изборите да останело същото правителство, да не се губи време за опрявето на България. Ако пък след изборите не се състави правителство, така Нинова ще продължи да управлява. По-подходящ за министър-председател от нея пиянищата от масата не виждаха. Нямаше обсъждания за министри или шеф на ДАНС. Имаше обаче приятелски огън срещу новопредставения президент, че не махнал „тия” веднага и така им дал възможност да крадат още 7 дни. В понятието „Тия” влизат Бойко и Фандъкова – злото за тези хора е придобило реален образ. Винаги се споменават в комплект. Чудя се само как Бойко и Фандъкова, като са такива големи крадци още не са разбили и окрали тази пиячница, та да останат пиянищата без най-важното си нещо на света.  Всяка минута с тия начело струвало много на държавата, трябвало Радев да ги махне веднага, защото така щяли да подпишат още документи. За Плевнелиев не чух коментарии. Но пък срещу американците си съдраха гласните струни да ги бичуват. Откъснали ни от Русия, заради тях Русия щяла да ни избие с ракети, защото тук американците докарали ракети. Крадяли ни, командвали ни, бутнали ни заводите за да ни пробутват техни стоки ментета, идвали да ни следят какво правим. Със същата злоба говореха и срещу ЕС и НАТО, от които сега новопредставеният ни призидент щял да ни отърве. Това ще да е втората му задача, при това комплексна. Първата, както разбрах  е да премахне бедността, вероятно с декрет и чак тогава ще ни отърве  и от ЕС и от НАТО. Както се пее в една песен, „Заплакала е Македония за Путин”. Много се възлага на този човек. Натоварен с такива тежки задача да не вземе да му се скъса перитониума или пък да му пропадне правото черво в скротума, безпокоя се. 

    След като казаха какво очакват от Радев и какво според пиянищатахдопълнително да направи, обект на възхвали от отбрани пиянища стана новопредставеният за президент на САЩ , /б. м. приматат/ Тръмп. Бил се договорил със сърбите да им върне Косово, като дойде на власт. На руснаците щял да върне Украйна и трите Балтийски републики. Щял да разформироова НАТО и да премахне санкциите спрямо Русия, да разкаже играта на ЕС, на когото споменаваха негова майка. Щял да започне преговори за връщането на Аляска на Русия, но затова трябвало да се сключи нов договор за разделянето на света на сфери на влияние между Русия и Америка. Русия щяла да вземе Европа, а Америка – Китай. Каквото и да правим минаваме към Русия, кавзаха пиянищата, това ще стане веднага сред каго Тръмп дойде на власт. Едно добре почерпено пиянище каза наздраве за него, защото щял да въведе ред по света.

   Да си призная, научих и аз нещо от тях. Новият президент на Молдова – също човек на Путин както Тръмп и Радев - забранил всякакви връзки със страни от ЕС и ги пренасочил към Русия.  Освен това уволнил от всички ръководни постове хората, които симпатизирали на ЕС. Те това е работа, казаха пиянищага, същото трябва да направи и Радев. И още нещо споменаха, че ЕС и Америка плащат на сегашните ни държавници за да водят тази политика. Колко ли са им платили до сега, питаха се те.

    Информацията за молдовскшя президент стана причина да потърся в Интернет истина ли е това или някой поръчково подмята фалшива новина. Оказа се вярно.

   Излъчването на тези хора бе ужасно, предадоха ми отрицателна енергия, от която преди малко се освободих след като прочетох едно стихотворение, което ще публикувам в постинга си. Злобни, агресивни, безпросветни, вероятно от класа на единия милион безработни, но и не търсещи работа, представящи се за бизнесмени, за сърдити млади хора,  но не и за боклуци, на такъв контингент попаднах. А на масите – пиене бол, хляб и пържени салами някакви тип „Кучешка радост”. Доста лоши неща съм чувал за района на Реброво като център на организиране и осъществяване на кражби, но имена сега няма да споменавам. Вероятно някои от професионалните крадци обаче бяха на масите около мен…

   Времето за автобуса ми дойде, напуснах обкръжението им без да спазя подканата им когато излизах: „Кажи още едно!” Такива хора – рафинирани боклуци! – вече има във всяко малко населено място. Между тях виждам една пасивна част, жертва на хибриидната война срещу тях чрез фалшивите новини,  дезинформацията и пропагандата. Но има и една активна част – от къде тези пиянища знаят за Косово, за Аляска, за предстоящ нов договор за разпределянее на света като зони на влияние? Това са хора, които някой ги събира, информира, разрблотва ги как да водят хибридната война срещу тези, които са склонни да бъдат поразени от нея. В тоози район всичките преказват едно и също, имат точен прицел срещу злото, което е докарало тях и региона им до тава лошо състояние, това са „тия”, каздват те, без доли да споменават имената им, защото е ясно кои са. Бойко и Фандъкова, да се знае това като се тръгне на избори през пролетта.

   Автобусът отпътува, тръгвам по плана. Прекосявайки две планини, пристигнах в Кремикоовци, но не бях в състояние да възприемам красотата този ден. На последната част от отсечката на живота си аз ставам все по-отчаян от това, което ме заобикаля, наричам го с една дума, простащина. Аз винаги съм се стремил да науча нещо ново, хубаво,  да видя нещо ново, интересувам се от изкуство, природни науки, екология, мога да правя добре много и различни неща, опиитвайки се при дейността си да превърна в творчество. До днес продължава този процес при мен, макар след месец да навършвам 73. Мога да разбирам цялото обкръжение от Хора около мен, започвайки от неуките, достигайки до тези с титли или надарени с талант. Имам обаче изискване - да са нормални хора, добри, съзнаващи пъта на земята си, с правилна преценка за самите себе си. А тези хора стават все по-малко и кръгъг ми от приятели намалява - един по един те си отиват, от почти всички от по-младите не съм доволен. Чувствам все по-агресивно отношение към мен от страна на поколението след мен, защото ги критикувам ако приемат готови нетови истини без да се замислят, да опитат сами да достигат до тях. Не искам да са едностранчиви, а познаващи пълнокръвния живот живот хора. Ако хората имаха интереси, ако знаеха защо възникна ПСВ, какво стана след привършването й, после същото това за ВСВ, то днес те щяха да бъдат наясно с несправидливостта по света и заложените бомби в различни негови региони, цитирам само два – Европа и Мала Азия. Невежите бяха преценени от политмафиотите като електоратен манипулативен материал, започна облъчването им от популизЪма – процес на съзнателното им опроставане и ето сега резултатите, които аз наричам приматиизиране на хората. От хората, чиито интелект е снижен до нивото на примати, на които е изскубната ценнодстната система, формирана векове, може ли да се очаква нещо разумно? А те стават все повече! Достатъчно е да погледнеш в интернеет, че колкото по-голяма простотия е написал някой, толкова повече читатели му проникват в сайта и пишат: Харесвам! Простотията стана търсена стока медийните и нитовите изяви, и не само там. Като потвърждение посочвам на какво наподобяват вече фаровете и стопове на колите, които се произвеждат сега, защото така ги искат клиентите. И какво стана – предните фарове наподобяват хоризонтално разположени гениталии,  задните – вертикално. Такива хора – на ниво на интелекта и обноските примати, биха искали да имат и за президенти примати от рода на Тръмп, на Радев или на  Игор Додон, за когото научих сега.

 

   Това е отговорът на приматизирането на хората от политическите мафиоти, с цел да ги направят манипулативни. Появи се обаче прояви страничен ефект – приматите започват война срещу неприматите. Същото нещо прераства на ниво дъжави. Няма да посочвам две страни-примати, въоръжени с оръжия за масово унижожаване, което подмятат срещу останалите в света страни-непримати. И държат света на нокти, измислайки фалшиви новини, дезионформации и прапаганда…

 

    Вместо да се върна от планината пречистен, аз се върнах топка от нерви. Спасението ми се оказа едно пракрасно стихотворение на блогъра Ведролей, което в значителна степен възвърна вярата ми. Какво нещо са творците! Когато времената са трудни, когато злото и заблудите са навсякъде около нас, когато осъзнаваш безсилието си срещу тях, едно произведение на изкуството, в случая стихотворение, може да даде необходимите духовни сили на човека, да възвърне вярата му, че хората ще се променят и ще заживеят по начин, който аз наричам естествено Божие употребление на земята…

   Ето и прекрасното стихотворение, което ме върна в нормалното ми ежедневие:
 

20.01 21:37 - ПРИЯТЕЛЮ, СЛОЖИ СИ ОЧИЛА!

Автор: vedroley Категория: Изкуство   image
Прочетен: 1691 Коментари: 8 Гласове: 12

Приятелю! Сложи си очила!
Не пускай през очите мрак и злоба!
Че мъчи се душата с теглила,
нарочени от люлката до гроба.

В ефира днес вилнеят бесове.
Не ще ги надкрещи човешки ропот.
Невидим чук от бездните кове
и тъмни сенки по вратите хлопат.

От ангели не стига блага вест
до черните коптори на позора.
Излез от там, приятелю! Излез!
Без стойност е понятието "хора".

Нима са хора шумните тълпи,
от похот и от страст задоволени?
Кипи гневът ти... Зная, че кипи
и тръпнат уморените ти вени.

Приятелю! Сложи си очила,
обърнати към портите на Рая...
Заспи на най-високата скала,
или будувай в нощната омая...

Че този свят, безверно късоглед,
не ще открие смисъл и посока...
Но ти, дори от битието клет,
не хвърляй взор към ямата безока.

Щом днес слепецът трижди е щастлив
да ходи с Вяра, някъде далече...
И с Истина, от живите по-жив,
на Бог да каже: Ето, виждам вече!

А тази Вяра всякак би могла
дори в Небето път да си проправи...
Приятелю! Сложи си очила!
Останалото... Господ ще прибави!

Ведролей

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191516
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031