Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2015 14:48 - КОЙ КУМ, КОЙ СВАТ, КОЙ НА БУЛКАТА БРАТ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
0



 23 април 2015 г. 

Водеща новина в 9 часа тази сутрин на телевизия НОВА беше организираното от Протестна мрежа събитие за събиране на стотинки за министър Рашидов.
Интересно - колко е платила Протестна мрежа, за да влезе в новините? 
Защото си спомняме, че за да съобщи за една важна среща на Бойко Борисов в Германия, една телевизия беше поискала 10 хиляди лева.

От всичко, казано досега по въпроса за хора и хористите, бяха пропуснати няколко важни момента.

1. Пеенето в хор е хоби, а не професия. Заетостта е 2 пъти седмично по около 2 часа и няма институция, която да си позволи да издържа на щат и да плаща заплати при такава заетост. Всеки хорист си има друга професия, с която се издържа.

2. В онези бели цивилизовани държави на запад от нас хората масово са религиозни. Пеенето в черква се смята за чест и е израз на религиозни чувства. В черквите на запад не се пее срещу пари, те не са концертни зали, с които да се сключва договор. Претенцията да ти се плати за това би изумила всеки нормален човек. Приходите от билетите, които се продават, обикновено се използват за поддръжка на черквата или за нейно благотворително мероприятие. Католическата църква във Франция - както и нашата - се издържа от дарения, а не от държавата.

3. За нашите хорове, които пеят по западните черкви, се събира милостиня, за да се покрият поне разходите им по пътуването и престоя. Ако нещо остане, си го разделят. Това са им "хонорарите" и защото се срамуват, всички въртят и сучат и не могат да кажат срещу какви суми са пели досега.

4. Ако хорът беше обогатил репертоара си и с изпълнения на светска музика, можеше да сключва договори и да печели повече. Но това изисква доста повече труд, ако се досещате.

5. От членовете на хорове, изпълняващи само църковни песнопения – какъвто е хор Йоан Кукузел, се очаква да бъдат искрено религиозни хора или поне спазващи някакво приличие. Просташкият език на “възмутения” хорист е причината да бъде отстранен, а не уволнен, както твърдят медиите, за да предизвикат съчувствие към него. А следващото напускане на хорист се оказа от кумова солидарност! Трябва да сме наясно кой е кум, кой е сват, и кой – на булката брат!

Днес окончателно се изясни, че цялата тази простотия е активно политическо мероприятие, за да се омаловажи един от най-големите успехи на министър Рашидов.

КОЙ ни принуждава да плащаме политическите му попълзновения с достойнството ни на културна нация?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909199
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930