Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2016 17:51 - Тестостерон Пропионат
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 3195 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2016 17:56


 Химически състав

Тестостерон пропионат – маслен разтвор с активна субстанция тестостерон пропионат, който се добавя към връзката 17-бета хидрокси пропионат естер андростен-3-он, 17β-ол. Неговия полуживотът е от 24 до 48 часа, химична структура C3H6O2. Пропионат - най-бързият естер сред неговите братя ципионат и енантат. Номиналната концентрация на тестостерон е 83 мг на 100 мг, следователно останалите 17 мг, е теглото на пропионат естера. Пропионат естер се понася трудно от мускула, тъй като причинява дразнене на мястото, където е инжектиран. В това отношение, някои фармацевтични компании са влезли мерки и прибавят мастна киселина (етилов олеат), който се получава чрез кондензация на олеинова киселина и етанол. В тази връзка, възпаление на инжектираното място не настъпва значително.
image

Тестостерон пропионат

Първата компания, която започва да произвежда тестостерон пропионат в края на тридесетте години е фирма «Schering» Чрез тази компания, тестостероновия естер, като първият и единствен по рода си, веднага придобива лидерска позиция в световния фармацевтичен пазар. Пикът на популярността сред мъжкото население в целия свят продължава и до ден-днешен.

Начин на действие (съгласно инструкциите на производителя)

Тестостеронът пропионат е присъщ на специфични андрогенни ефекти, а именно стимулиране на развитието и функцията на външните гениталии, ефектът върху простатната жлеза, семенните мехурчета и ефект върху експресията на вторични полови белези при мъжете (глас, растеж на косата). Тестостеронът пропионат активно участва във формирането на конституцията на тялото, както и в сексуалното поведение при мъжете, в резултат на активно либидо и потентност, защото стимулира сперматогенезата. Припомняме ви, че тестостерон се отнася, като антагонист на женските полови хормони - естрогени, и следователно, може да упражнява противотуморния ефект в присъствието на рак на гърдата при жени. Тестостерон пропионат има анаболен ефект, който се проявява като: стимулиране на синтеза на протеини; намаляване на телесните мазнини; задържане на вода в мускулите, което е необходимо за процеса на синтез на вещества като протеини, калий, фосфор и сяра; директно увеличава калция в костите и растежа на мускулите. Ако ядете храни, които съдържат големи количества протеини по време на приема на лекарството, ще бъде стимулиран процеса на разработване на еритропоетин.

Стероиден профил на тестостерон пропионат

Тестостерон пропионат е активен от 24 до 48 часа

Според класификацията: анаболен стероид / андрогенен характер

Начин на приложение: инжектиране

Дозировката за мъжете е 100-200 мг през ден. За жени 25-50 мг / през ден

Ако превишите дозата може да се повиши кръвното налягане

Токсичен за черния дроб: Не

Ароматаза: Да

Намалени нива на естествения синтез на тестостерон

Налице е процес на превръщане на дихидротестостерон

Анаболна дейност (100%) / андрогенна активност (100%).

В човешката кръв, според най-новите данни, лекарството се намира в допинг опити за срок до четири седмици.

Ефектите от тестостерон пропионат:

Увеличаване на мускулната маса (тъй като експозицията на лекарството не е от дългосрочен характер, ефектът се усеща във растежа на мускулна маса, обаче, придобитото тегло, ще се различава в малък % съдържание на вода)

Изгаря излишните мазнини

Мускулите стават по-здрави и релефни

Сравнително бързо увеличава силата

По време на цикъла увеличава значително либидото

Рискът, свързан с появата на исхемична болест на сърцето и коронарните съдове значително намалява

За жените:

Пропионат - Дозировката трябва да бъде между 25 до 50 мг, но не забравяйте, че всеки естер на тестостерон не се препоръчва за жени.

За мъжете:

Мъжете, който са активно ангажирани с спорт, препоръчваната доза е от 100 до 200 мг на ден. Тази доза е достатъчна за значително увеличаване на мускулната маса и сила. Мъжете, които предпочитат силовите спортове, го прилагат, за да си увеличат силата, а бодибилдърите в стероидни цикли за релеф. Тестостерон пропионат е по-ефективен, когато се използва в комбинация с други AAS, например, метан, болденон, нандролон. За суха маса се препоръчва комбинация с тренболон или туринабол, но станозолол използван във връзка с пропионат, може да доведе до проблеми със ставите. Пропионат добре се съчетава с оксандролон, примоболан или нандролон.

Странични ефекти

При мъжете, страничните ефекти от прилагането на тестостерон могат да се появят под формата на плешивост, окосмяване по тялото и лицето, мазна кожа, акне. Повечето странични ефекти могат да се проявяват под формата на повишена сексуална възбуда, честа ерекция, повишено либидо, оток, хиперкалцемия, гадене и виене на свят. Страничните ефекти е възможно да включат развитие на холестатична жълтеница, тромбофлебит, повишени нива на аминотрансферазите, болка в мястото на инжектиране, зачервяване и сърбеж. Предразположените към гинекомастия трябва да приемат Тамоксифен или Proviron.

При жени, нежелани реакции могат да се проявят под формата на маскулинизация: увеличаване на растежа на космите по тялото и лицето, мутиране на гласа, незначително подуване на кожата. При юноши, страничните ефекти от прилагането на тестостерон могат да се появят под формата на преждевременно затваряне на епифизната кост и преждевременен пубертет с размера на гениталиите.

Показания

Тестостерон пропионат е препоръчително да се приема като анаболен агент за лечение на патологични състояния, в които протеинът е силно разложен. Към това се включват тежка травма, операция, хронични инфекциозни заболявания, както и изтощение. Това лекарство се препоръчва да се използва за хора и от двата пола при лечение на анемия. При мъже тестостерон пропионат се препоръчва за употреба при заместителна терапия при първичен и вторичен хипогонадизъм, импотентност, ендокринен генезис, мъжка менопауза, стерилитет, който е възникнал в резултат на нарушение на сперматогенезата, остеопороза, която е възникнала от липсата на андрогени, олигоспермия, ранен етап на хипертрофия на простатата и акромегалия. За жените тестостерон пропионат се препоръчва за лечение на хормон-зависими тумори, като например рак на яйчниците, рак на гърдата, мастит, придружен от болезнено напрежение на млечните жлези при предменструален период,, миома на матката. За лечение на климактерични разстройства се прилага в комбинация с естрогени.

Противопоказания

Тестостеронът пропионат не се препоръчва, ако сте свръхчувствителни към лекарството, при пубертет на момчета, жени кърмачки, възрастни мъже. Той също така не се препоръчва при бъбречно увреждане или заболяване на черния дроб, сърдечна недостатъчност, рак на простатата, гинекомастия, пациенти с астения, хиперкалцемия.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83613
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930