Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2009 21:15 - Министерство на НЕобразованието и науката
Автор: lindentea Категория: Други   
Прочетен: 3046 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2009 21:41


От дълго време, поради ред обективни и необективни причини не съм писала.

Провокира ме "ходенето по мъките" на едно дете от Варна, което на фона на ширещата се неграмотност, закриване на читави училища и съкращаване на паралелки и учители - ИСКА ДА УЧИ.
Историята започва през 2002-ра когато коварно заболяване, което е животозастрашаващо, без да е включено в заболяванията даващи някакви предимства на учениците, поваля момичето и то губи три години от училище. Детето продължава в дневно обучение седми и осми клас, завършва, както винаги с 6.00 и...
От тук нататък не може...
Поради порочната система на Министерството на НЕобразованието и науката. и нелепите разпоредби на същото, поради факта че на 15.09 навършва 18 години, девойката не може да продължи дневна форма на обучение. Изискват се епикризи, а през годините на лечението майката се е обучила да поставя източници, системи за вливания и ред други процедури, за да не прибягват до още по-тромавата и скъпа система на НЕздравеопазването и епикризи няма...Ами сега?
Изборът - или вечерно обучение - или частно (някой да ми каже откъде пари?).
Във Вечерната гимназия са изумени от дипломата и, но я приемат. Да, но намеренията на Инспектората са да закрият училището поради ниска посещаемост на учебните занятия... Какво да правят младежите като нея и не само младежите, има хора, които по независещи от тях причини са прекъснали образованието си и искат да учат, без значение на възраст и занятие!
Въпреки това момичето учи, и не само учи, но се опитва да участва в конкурс на тема "За България - съкровено...". Конкурсът е за презентации, като никъде не се упоменава задължително ползване на Microsoft Office 2003. Тя прави презентацията на Microsoft Office 2007 и...никой не може и НЕ ИСКА  да я погледне.
Не могат, защото нямат модерен софтуер, да не говорим за хардуера! Това ни е образованието - учете се, ама на най-старите машини, на най-стария софтуер, пък каквото стане...Ако имате родители от лъв нагоре, може и да ви се уреди проблема.
Да, ама - НЕ!!!
Искрено се надявам, при предстоящите избори да издухаме всички боклуци, та дано се разкарат и тъпанарите в бюрократичната система, които не разрешават на децата ни да учат!!!




Гласувай:
0



1. tili - да направим нещо
21.02.2009 05:19
Как може да се помогне на това дете? За светлото бъдеще си знаем.
цитирай
2. lindentea - Как да се помогне?...
24.02.2009 13:14
Предложете решения.

- То че трябва модернизация на софтуера и хардуера - ясно, но пак ще отговорят - няма пари...
- Че нормативните актове на министерствата ни са правени от слепи, глухи и...за жалост не неми некадърници - и това е ясно.

Как мислите, може ли да се помогне?
цитирай
3. tili - при тези кражби
25.02.2009 01:08
няма смисъл да се занимаваме с МОН - министърът им е достатъчно занимателен. Ако може нещо за детето - за да завърши и върви напред... Какво трябва за конкретния случай?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lindentea
Категория: Други
Прочетен: 522971
Постинги: 43
Коментари: 285
Гласове: 517
Архив