Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 11:08 - ОСМО ОТКРОВЕНИЕ: Часовете?!...
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 8271 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2009 11:10


Историята с т.нар. невземане на часове, която премина отвъд ЮЗУ.

Огласявам  протоколи от заседанията на катедрата по български език, на факултетния съвет (ФС) на Филологическия факултет, както и   частични имейли, разменени с Лилия Илиева, ръководител на катедрата. Изчиствам доказателствата  от излишен текст, за да  осветя  събитията.

Законът.

Годишната  натовареност се одобрява от ФС по предложение на катедрата. Данни за лицата герои в историята:

-          доц. Рада Кърлова (с удължен трудов договор, който е срочен по §11 от Закона за висшето образование (ЗВО) – 780 часа, 

-          доц. Адриана Матеева  (с удължен срочен едногодишен трудов договор по §11 ЗВО) – 570 часа,

-          доц. Лилия Илиева – 451 часа,

-          доц. Антони Стоилов – 660 часа.

 Моите часове са само упражнения по  Синтаксис на българския език и Увод  в общото езикознание. Сливат ги   в зимния  семестър на 2008/9 г. (иначе по учебен план са в два семестъра).  Първоначално бяха 330 часа , после паднаха на 160. Работните дни са  понеделник и вторник (4 часа). Общо 11 часа. Направиха часовете във вторник с прозорци. Последният четвърти   час свършваше  в 14:15. Това е часът на автобуса ми за Пловдив. Така оставах в Благоевград още един ден : можех да се прибера в село в сряда. Общо в Благоевград четири дена за 11 учебни часа от 45 минути.

 

Обстановката  преди летния семестър  9 февруари -  23 май 2009г.

Катедра по български език – Протокол №9/ 01. 09. 2008г. 

„Доц. Илиева: Чух, че д-р Дошков е подал молба да му се прекратят правните отношения с ректора. Молбата е подал до съда, а не до ректора” .

Участват в заседанието  и гласуват  разни решения в противоречие на ЗВО  Кърлова и Матеева. Договорите им са срочни,  за по 1 година на основание решение на Академичния съвет по § 11 ЗВО (Закон за висшето образоавание).   Според чл. 26д  катедрата  включва най-малко 7-членен академичен състав на основен трудов договор във висшето училище.  Основният трудов договор по смисъла на ЗВО е за неопределен срок.   

Катедра по български език – Протокол №10/ 07. 10. 2008г. 

(Нещата с въпросния чужд конкурс се изясняват от Антони Стоилов).

„ Доц. Илиева – ... Аз съм помолила д-р Дошков да дойде, но той е зает, за което се извинява и каза, че има часове и ще се постарае да дойде. Ако той желае, конкретно не съм говорила с него, мисля, че му е крайно време да се хабилитира. Ако той желае да излезе в отпуск, има право, да излезе  втория семестър, да подготви труд, за да се хабилитира.

Доц. Христова – Имаме колега, който е по тоя шифър и няма натовареност, а ние обявяваме конкурс по същия шифър.Доц. Кърлова – Какъв е шифърът? Доц. Христова – Български език.

Доц. Кърлова -  Български език има, а в в скоби да се напише (това, това и това).

Доц. Христова – Шифърът трябва да се определи.

Доц. Стоилов – Трябва да се търси такъв вариант, че този конкурс да не бъде оспорван. Колегата Дошков, ако въобще дойде на съвета, може и да каже, че иска да излезе в отпуск, но може да каже, че не иска – единствен той е в правото си да заяви дали иска да излезе в отпуск, или не иска. Ние нямаме право да го задължим да направи това. Евдокия е права – конкурсът трябва да бъде направен така, че да не бъде атакуван. Колегата Дошков веднага ще каже”Аз съм дискреминиран”. Защото ще каже „Аз нямам часове”. Доколкото знам, той има 160 часа за годината и ще бъде прав – как така ще обявяваме конкурс по 05.04.1, т.е. по неговия шифър – значи хорариум за конкурс има, пък в същото време той няма норматив, защото няма часове. Факт е, че обявяваме конкурс, а той всъщност няма часове. Излиза, че има часове, а на него не му се дават часове.”

 Щатът ми във факултета никога не е бил закриван.  Фактически са си поделяли часовете, но не е имало назначен с конкурс на мястото ми. Приказките за евентуален мой хабилитационен конкурс, предшестван от отпуск, са vox pretere nihil. Никоя катедра  не е правосубектна за отпуск. Решението се взема от факултетния съвет по лична молба. Решенията пък за хабилитационни конкурси  се вземат от академичния съвет по предложение  на факултетния съвет.

Катедрата е вън от реда за отпуск и/или  за хабилитация.  Гледайки на шиканирането с часовете през закона и практиката на гласуванията във факултетния съвет, смятам, че идеята е да подам молба за отпуск до ФС и да не бъда одобрен от съвета.  Известен е  Протоколът от 15 април на филолозите срещу съдебното решение за възстановяването ми.             

Животът в имейли на Илиева до мен, които също изяснява ситуацията.

Понеделник, 2008, Ноември 10

Драги Петре,

Във вторник (18.10.) имаме катедрен съвет, както сигурно вече ти е писала Величка. Добре би било да дойдеш. Също те моля да пуснеш една молба за творческа отпуска.Поздрави! Л. Илиева

Отговарям.

Вторник, 2008, Ноември 11 00:32:57 EET

Болен съм, Лили: съчетавам грип с хронична умора. Мислих, че съм уморен от грипа, но се оказва, че съм се и преуморил от стреса и напрежението, както и от случилото се през тези уволнителни 37 месеца. Часовете по уговорка с Антони Стоилов (имам писмена молба) ще започна да вземам от 28 ноември. Тогава ще върна на студенти контролните им по синтаксис и по морфологичен разбор (плюс определяне на времената в индикатив).Мирчев отказа да ми плаща пътните (чрез решение на АС), каквито под формата на платен от ЮЗУ транспорт  ползват пътуващите от София.             Иначе не отрича дискриминацията, но не мисля да приемам предложението му за списък с мои искания, които да обсъдим за евентуално приемане от негова страна. Смятам се за почтен човек и няма защо да заобикалям решението на АС, макар че органът е за учебна и научна дейност. Не знам съображенията на Антони Стоилов да внесе искането ми за пътни разходи за гласуване от АС, чието решение е нищожно. Но фактически се изпълнява.      Четири дена за 11 часа упражнения седмично ме съсипват: не съм се адаптирал към далечно пътуване. Идвам в Благоевград от село в неделя и се прибирам обратно в сряда, и то към 20 часа.  Нямам шанс за творчески отпуск, понеже няма да мине през ФС, а и не съм в добра научна кондиция: преуморен съм от миналото.  Наистина имам право по КТ на отпуск за неизползвани дни  през трите години уволнение, но такава молба не съм подавал до ректора. Дори да подам, несигурно е удовлетворяването й, а и много вероятно е молбата да  се счете за отстъпление от моя страна. Сега основно мисля за лекарствата, които не са малко.  Всичко хубаво.

7 дена дена по-късно. Катедра по български език  - Протокол №11/18.11. 2008г.

        Доц. Илиева – Имаме преподавател, който няма часове. Това е случаят с д-р Дошков. Аз го помолих да пусне молба за творчески отпуск една година. Това ще реши проблема с хорариума, който всички ни засяга. Това е личен проблем. Ще има възможност да напише една монография. Той няма желание за такова нещо. Не знам какви му са съображенията. Моля ви, който може да окаже някакъв натиск, психологически върху него, да постъпи съобразно своите интереси, нали.  ... Големият проблем е с д-р Дошков. Той се оплаква, че няма часове. Какво да правим? Ако се съгласи да излезе в творчески отпуск... Аз не мога да видя вариант какво да правим. Той няма никакви шансове да си изпълни годишния норматив, поне в приемлив вид, да се доближава до изпълнението. Той се оплаква, че е лишен целенасочено от часове. Имате ли предложение какво да правим? Ако го пуснем принудително в отпуск, защото е имало такива случаи. Една година принудително бяха пуснати някои хора, за да напишат докторски дисертации. Той ще го изтълкува отново като злонамерена постъпка – да го отстраним от „бойното поле”.

             Доц. Кърлова – Колеги, много ми  е неприятно, но ние на всяко заседание разсъждаваме за Дошков как да му осигурим норматив. Той досега не е дошъл на нито едно заседание. Има един вариант. След като Факултетният съвет не му гласува лекции, ние не можем да му възложим лекции. Той да си предложи избираеми курсове. Може да си предолжи няколко курса и студентите да го изберат. Нито един от нас не си изпълнява годишния си норматив само със задължителни дисциплини. Затова предлагаме избираеми курсове.

Доц. Илиева – При добро желание той би могъл да направи.

Доц. Кърлова – Той се занимава с Чомски. Студентите може да го изберат. За нас също не се знае дали ще ни изберат. Всички сме на това дередже. За никого не се поставя как му е с норматива. Дошков не прави нищо от себе си, за да си помогне. Предложихме го на Факултетния съвет да чете лекции. Факултетният съвет не го избира. Не иска творчески вариант. Да му предложим творчески отпуск, за да си напише хабилитационен труд и да се хабилитира. И след хабилитацията ще може да чете лекции, по това, по което той смята, че е специалист и да чете лекции.

Доц. Илиева – Това е нещо добро, което ние бихме могли да направим за него, но нека се протоколира специално това, че ние всички правим необходимото, за да си допълни норматива.

Доц. Христова – Той досега на нито един катедрен съвет не е дошъл.

Доц.Илиева – Не посещава катедрени съвети. Сега е в болница.

Доц. Христова – Не говорим засега. Той е възстановен от м. април 2008г.

Доц. Кърлова – На всяко заседание страдаме, че Дошков няма норматив.Разбирам я доц. Илиева. Ако бях на нейното място, и аз щях да бъда притеснена. Да му предложим варианти:

Творчески отпуск, за да подготви хабилитационен труд и да има лекции.

Да предложи избираеми курсове.

Доц. Илиева – Аз мисля, че катедрата има нужда от хабилитиран преподавател по съвременен български език и особено много от специалист по синтаксис. Ако той не вземе мерки да се подготви за хабилитация, може да се наложи да обявим конкурс, за който той няма да има готовност. Да се препоръча на доктор Дошков да вземе нужните мерки за участие в конкурс за хабилитация. Например – да подаде молба за творчески отпуск.

7 дена по-късно.  Факултетен съвет на Филологическия факултет. 

ПРОТОКОЛ №9

Днес, 25.11.2008 г., се проведе заседание на Факултетния съвет на Филологическия факултет.

...

4.6. Относно: Удължаване на трудовите договори на доц. д-р Радка Кърлова и доц. д-р Адриана Матеева съгласно &11 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за висше образование и във връзка счл. 328, ал. 1, т.10 от Кодекса на труда

Доц. Стоилов – Доц. Илиева е командировка в Дубровник, Хърватия, и аз ще прочета докладната й записка.

„На заседанието си на 18.11.2008г., Протокол №11, Катедрата по български език обсъди, прие и предлага да бъде удължен трудовият договор с една година на хабилитираните лица доц. Д-р Адриана Матеева и доц. Д-р Радка Кърлова поради навършване на възрастта съгласно &11 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за висше образование и във връзка счл. 328, ал. 1, т.10 от Кодекса на труда.

Предлагам на членовете на Факултетния съвет да одобрят предложението.”

&11 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за висше образование ( във връзка счл. 328, ал. 1, т.10 от Кодекса на труда) дава такава възможност. На всички хабилитирани колеги – доценти, трудовият им договор може да бъде удължен два пъти за срок от една година. Доцент Кърлова и доц. Матеева вече са гласувани трудовият им договор да бъде удължен с една година, това е гласуване трудовият им договор да бъде удължен за втори път за срок от една година.

Гласували: 16 „Да” -6  „Против” – 9 „Недействителна „ – 1

Решение: Факултетният съвет на Филологическия факултет не удължава трудовия договор на доц. Д-р Радка Кърлова. Факултетният съвет на Филологическия факултет е против  трудовият договор на доц. Д-р Радка Кърлова да бъде удължен за срок от една година.

Гласували: 16 „Да” -7  „Против” – 8 „Недействителна „ – 1

Решение: Факултетният съвет на Филологическия факултет не удължава трудовия договор на доц. д-р Адриана Матеева. Факултетният съвет на Филологическия факултет е против  трудовият договор на доц. д-р Адриана Матеева да бъде удължен за срок от една година.

Доц. Кърлова – Благодаря на съратниците на доц. Хачикян, които изпълниха директивата му и гласуваха против, за да не бъда избрана. Благодаря на доц. Михайлова за това, че тя и катедрата й не гласуваха за мен. Дано вие да се чувствате добре.”

        Имам отрицателно мнение за Кърлова. Въпреки това -решението за нея и Матеева, взето от факултетния съвет за неудължаване на срочните им договори с още една година,  е незаконосъобразно: липсват  фактически и правни основания за отхвърлянето им.  Основателно може да се претендира и нищожно решение. Факултетният съвет на филолозите е под законовия минимум от 25 члена на основен трудов договор – чл. 26, ал.7 Закон за висшето образование. Срочните договори на Р. Кърлова, Енчо Мутафов и Адр. Матеева правят факултетния съвет неправосубектен.       
              
Деканът Антони Стоилов бездейства в налагането на закона. След отпадането на Кърлова и Матеева от факултетния съвет, той се попълва  на основание противоречащ текст от Правилника на ЮЗУ. Грешният Правилник  въвежда пропорционална листа за членове на съвет, докато ЗВО налага мажоритарен избор – арг. от в чл. 26, ал. 2.  Законът за висшето образование налага  след отпадането на Кърлова – Матеева и заради Мутафов  провеждане на  частични избори за трима нови члена на факултетния съвет. Общото събрание на факултета не провежда избори. Доколкото съдя от членовете на съвета –  местата на Кърлова и Матеева се заемат без избори от  Роман Хаджикосев и Михаела Кузмова. Мутафов продължава незаконното си членство. Изискванията  за членове на факултетния съвет  по квоти и т.н. са ненужни детайли, никого не интересуват. Юридически факултетният съвет на филолозите продължава и в момента да е нелегитимен и всички негови решения – нищожни.

 Не знаех, че договорите на  Кърлова и Матеева не са подновени за една година. Факултетният съвет на филолозите прекрати огласяването в интернет на протоколи от заседанията си, след като в нета бе качен протоколът от 15 април 2008г. :  http://docs.google.com/Doc?docid=dhn59jp3_21dmjjggcg&hl=en   .

            Решението на съвета за непродължаване на трудовия  договор на Кърлова не я вади автоматично от работа.  То е под отлагателен срок, понеже първият удължен тр. договор  на Кърлова с ЮЗУ изтича през април 2009 г.

 Кърлова  не е свикнала да се бори за правата си честно и открито. Разчита на предрешени решения. Не спазва Закона за висшето образование, според който не е в никакво легитимно членство с орган в ЮЗУ. Като при Ал. Воденичаров в Правно-историческия факултет.

 Р. Кърлова лъже на съвета на филолозите от 15 април 2008г. за общото ни минало, както и Илиева, която не познава събитията, за които често пише по слухове или направо си въобразява. Уважавам  Дидка Новоселска -  инспектор на филолозите през 1993/4 година.  Тя  отказа на Кърлова алибито, че е била на работа в дните преди първото ми уволнение от ЮЗУ. По-късно Новоселска напусна факултета. Когато се върнах през април 2008г. в Благоевград,  ме  срещна с М. Люнгов пред Операта. Покани ме за пореден път на кафе. Може и  в комплекс „Монца”.  Обещах й, но знаех, че няма да отида, понеже не желая да се разтройвам ненужно от спомени за миналото.

Преди 15 години не спечелих уволнителния спор с ЮЗУ заради процесуални нарушения или  заради изтекли срокове, а по същество. Преди да ми бъде връчена уволнителната заповед на  тогавашния ректор Кирил Чимев,   Кърлова ми предложи  да напусна ЮЗУ доброволно. Отказах й и я посъветвах да представи  уволнителното решение на факултетния съвет  на Чимев незабавно, понеже тече давностен срок. Така и стана: давностният срок бе спрян, понеже Чимев издаде уволнителната заповед. Не стана същата седмица, а след време, но в рамките на двумесечния срок за налагане на наказание. Можех обаче да претендирам успешно в съда отсъствието на потърсени обяснения. Не го направих. Как протече разговорът ми с Чимев преди уволнението. Инспекторката Кети Демиревска (нещо като Камелия Илиева за Мирчев) ме намери  във факултета и ми предаде , че Чимев иска да поговорим. Отидох в кабинета му същия ден. Подмилкваше и поиска да ни срещне с Кърлова за изглаждане на противоречията.  Казах му, че едва ли ще има ефект. Но той настоя. Още не бях затворил вратата на ректорския кабинет и Демиревска ми даде да подпиша уволнителната заповед. Просто Чимев ме измами. Изглежда са смятали, че ще се крия, за да не получа заповедта.

 Спечелих на първа инстанция процеса. Ректорът Чимев  пътуваше по чужбина през онези години безмилостно. Беше във Франция с танцовия ансамбъл на ЮЗУ. Заместваше го на ректорската длъжност Атанас Попов. Попов оспори съдебното решение на  съдия Надежда Бенина, която беше зам.-председател на районния съд в Благоевград.

Напомням, че съдията Бенина вече в Окръжен съд –Благоевград гледа след години второто ми уволнение – няма нищо случайно. Атанас Попов  ме  намери лесно, понеже живеехме в един блок с дъщеря му  ( от Педагогическия факултет на ЮЗУ). Ат. Попов ми каза, че Чимев го накарал от Франция да обжалва. Иначе е на моя страна. „Инж. Кърлова е чудовище и т.н.” Спечелих и на втора благоевградска съдебна инстанция. Отидох на работа. Срещнах Чимев на входа на ЮЗУ. Беше случайно. Закланя ми се.  Подаде ми ръка разцъфнал в усмивка със златни зъби.  Отказах. Каза ми, че бил във Франция, когато се е получило първото съдебно решение, отменящо уволнението ми. Не е искал от зам.-ректора Атанас Попов да оспорва пред окръжния съд. „Ако  бях в страната, веднага щях да уредя нещата. Ама ... и т.н.” Лъжеше като Лилия Илиева.

Наистина Чимев ми предложи на входа на ЮЗУ да издаде поименна заповед за връщане на часовете – пък съм вече и кандидат на науките. Отказах.

 Състоя се катедрен съвет.  Кърлова беше ръководител на катедрата и  декан на факултета. Катедрата ме посрещна на нож. Илиева беше в Китай. Едно-единствено  изказване  на Антони Стоилов. Направи се опит за нещо като другарски съд. Стоилов, днешният декан на факултета, се подмазваше на Кърлова. Беше асистент или старши такъв – не помня.  По закон материалите  на катедрата от онези години трябва да се пазят в държавния архив. Когато се извадят, ако са там, ще се прочете изявлението ми за чиста съвест и че съм двойно защитил мястото си в катедрата два пъти: конкурс и съдебен акт.  

Катедра по български език.  ПРОТОКОЛ №12

Днес, 17.12. 2008г., се проведе заседание...

   По четвърта точка (текущи):

4.1. Относно : Предложения за творчески отпуск, съгласно чл. 55, ал.2 от Закона за висшето образование

4.1.1. Творчески отпуск на гл. ас. Д-р Петър Дошков

 Доц. Илиева – Колеги, относно въпроса с доктор Дошков – трябва да вземем някакво решение, тъй като няма норматив. Единственото, което можем да му предложим веднага и без проблеми, е да си използва правото на едногодишен творчески отпуск. Той сега е тук и трябва да каже дали ще излезе в отпуск.

Доц. Христова – За мен той не е тук. След като не е на Катедрения съвет, не е тук.

 Доц. Илиева – Той има часове в момента.

Доц. Христова – И аз имам часове.

 Доц. Илиева – Той трябва да дойде.

Доц. Стоилов – Той трябва да дойде тук. Той трябва да подаде молба, да подпише договор в Личен състав, да каже преди това дали изобщо иска да излезе в творчески отпуск, защото може и да не иска да излезе. Негово право е да реши да излезе ли, да не излезе ли в творчески отпуск.

Доц. Илиева – Той като дойде ще подаде молба.

Има такава точка от Закона. Поради съкращаваме обема на работа, за да проявим грижа към съдбата на колегата, предлагам да гласуваме по принцип, че разрешаваме на гл. ас. д-р Петър Дошков да използва творчески отпуск.

Доц. Кърлова – Обявяваме конкурс.

 Доц. Илиева – Няма да обявяваме конкурс. Принудително не можем да го пуснем в отпуск. Ще си избере – поради съкращаване обема на работа да си търси друго място, или ще излезе една година творческа отпуска, за да напише хабилитационен труд и да му се обяви конкурс за хабилитация. Въпрос на лично желание. Това е дилемата. Никой не е преподавател по принцип. Всеки е преподавател с определена компетенция. Знаете, че доктор Дошков освен със синтаксис с друго не се е занимавал. Един преподавател в университет обикновено е по-широкоспектърен специалист и че по милост му даваме часове по увод в езикознанието, които той по обективни причини почти не е водил и студентите загубиха часове. Ние не можем да му дадем часове по български език на чуждестранни студенти, защото той не става за тази работа – няма лични качества, има лоша дикция. Затова се иска специфична дарба. Отпада този резерв, който използваме в редица случаи. Компютърна текстообработка не може да води. Той дори морфология не може да води, та дори и фонетика. Това е ненормално за един специалист по български език – какъвто е той. Неговата изключително тясна професионална реализация не му дава възможност да направи нормален хорариум като другите хора. Затова той трябва да избира едно от двете.

Гл. ас. Попов – (След като излиза и се връща) Съобщих на колегата Дошков, но той отказа да дойде.

Доц. Илиева – Предлагам да му гласуваме наказание за отказ да се явява на работа. Наказание за отказ да се явява на работа. Катедреният съвет е работа.

Доц. Христова – Писмено, че е получил съобщение за катедрения съвет.

Доц. Илиева – Той и сега е получил уведомление. Аз ще го предложа за наказание. Вие сте свидетели, че той не се явява на катедрени съвети. Има документ. Има протоколи от катедрените съвети, на които той не се явява, вече десета година не идва на катедрени съвети. Ние когато правим годишен отчет, попълваме и часовете, на които сме били на катедрено заседание. Това е част от натовареността, за която получаваме заплата. Той пречи на нашата работа с това, че не се явява на работа. Ще намеря съответната точка от Правилника. Катедреният ръководител има такова право. На Дошков ще му бъде наложено наказание. Втори път ако не се яви – няма да се размине само с наказание.

Моля да гласуваме по принцип доктор Дошков да излезе в едногодишна творческа отпуска, ако той желае.

Гласували:13 „Да” – 13 „Против” – 0 „Въздържали се” – 0

Решение: Катедрата по български език предлагат на членовете на Факултетния съвет да разрешат на гл. ас. Доктор Петър Дошков да използва творческия му отпуск, съгласно чл. 55, ал. 2 от Закона за висше образование, ако подаде молба по съответния ред.

 

Следва продължение

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Брей, тази Лилиева
22.05.2009 00:38
Тази кротка женица кога стана толкоз работна, толкоз принципна, толкоз научно-загрижена и толкоз нетърпяща административни отсъствия. Не филолог, а фелдфебел, бе, брееееееееей! Тясноспециализираният Дошков така тясно се специализирал, че вече нищо не можел да води като лекции! Лошата му дикция го лишила от морфология, оставила го без фонетика и направо си глътнал граматиката...
Затова Лилиева хукнала да търси съответния Член!
Давай, Лилиева, ти ставаш само за...членуване.
цитирай
2. анонимен - За членуване?
22.05.2009 06:56
Наистина ли?
цитирай
3. svetlaen - Петре, това, дето го описваш, си е ...
22.05.2009 10:24
Петре, това, дето го описваш, си е точно в стил "да бутнеш баба си по стълбите", но не съм аз човекът, който може да се учуди от нещо такова...
цитирай
4. анонимен - Ти
23.05.2009 01:40
не само баба си, но и родната си майка ще бутнеш по стълбите (ако вече не си я бутнала).
цитирай
5. анонимен - Към 4
23.05.2009 08:45
Злобно е.
цитирай
6. анонимен - към 4
23.05.2009 09:54
Пък аз мисля, че не самое злобно, а и тъпо, и нечовешко ... Бутането на баби и майки по стълбите сигурно започва с някаква мъничко бутане на някого, за когото са казали: Абе, айде да го бутнем, какво толкова! Нали не бутат мен!
...или: Я да помогна да бутнат този, че ако откажа, може да бутнат мен...
...или: Бутат го този по стълбите, ама пък кво? Могат-бутат!
цитирай
7. анонимен - Имах двойка при Дошков преди години ...
14.12.2009 13:57
Имах двойка при Дошков преди години по СБЕ. Много странен човек. Спомням си как бяха заключили американския унив и не ни пускаха да влезем, а там той трябваше да чете лекциите ни. Предложи ни да отидем при кмета и в неговата стая да ни води лекциите. Що ми се струва, че искат да го смачкат този човек?!?!?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6337601
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031