Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2009 21:30 - Дванадесето непълно Откровение
Автор: petdoshkov Категория: Други   
Прочетен: 70114 Коментари: 164 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2009 00:03



       

Хора,  но само понякога,  са специални. Удовлетворява ги не това, че си възстановен, а това, че не си обезщетен или си обезщетен частично. Протоколът на филолозите от 15 април 2008г. е точният документ. Но не затова е постингът.
Ще напомня уволнителната заповед. 

image

 

                    Предявих пред Окръжен съд – Благоевград  (или БлОС) иск за пълно обезщетение от деликтното уволнение. Имах периперитии с ненадлежната съдия Иванка  Бикова.   Поисках и получих отводите на всички окръжни съдии. Делото бе разпределено по компетентност от САС (Софийски апелативен съд) на Софийски окръжен съд. 
                  Няма какво да обяснявам повече. Сами си направете изводите. Героите са Ви познати. Не съм забравил обещанието си за периодично осведомяване за уволнителния спор в РСС(андански). Ще обясня нещата . Важното е, че за първи път в историята на българското висше образование ректор ще доказва легитимност. Моята идея е друга – да извадя Мирчев от академичната система – влиза нелегитимно в нея.
                       Четете.

image
image

image
image

image
image



Гласувай:
0



1. анонимен - Дай новата!
03.10.2009 21:46
Дай новата уволнителна заповед, тая сме я виждали вече!
цитирай
2. анонимен - Боже, направо да смееш на висок глас и да се търкаляш по пода, Боже!!!!!!!!!!
03.10.2009 21:48
Издалият незаконната заповед е напълно невинен, защото "не е целял и не е могъл да предвиди, че заповедта ще бъде незаконосъобразна."

Че как така ще предвиди? Нали то трябва поне малко акъл за тая работа!
цитирай
3. анонимен - Този адв. Виденов ?
03.10.2009 22:08
Това нов преподавател в ПИФ ли е?
Или заради наемането на адвокати в ЮЗУ се направиха сума ти съкращения?
Какво стана с непоколебимата Вера Лазарова, защо тя не защитава невинността на непогрешимите?
цитирай
4. анонимен - Нещата не се вързват.
03.10.2009 22:17
Нали Гъргаров изпълняваше волята на Гюдженов, който стартира процедурата. Ще накиснат Гъргаров, а онези няма да се измъкнат. Жестока работа - пази, Боже, да не ти се случва. Осъди ги, Дошков. Само така.
цитирай
5. анонимен - Адвокатът е софийски
03.10.2009 22:25
Георги Антонов Виденов
Личен номер 1000055310
Колегия София
Адрес 1000; област: София; община: Столична; град: София; ул. "Г.С.Раковски" 148А, ет. 3, ап. 6
Телефон (02) 9884272
Факс (02) 9807722

Статус Практикуващ
Дата на първоначално вписване 01.10.1997 г.
Основание за първоначално вписване Решение на АС №16 / 17.9.1997 г.
Основание за първоначално вписване Постановление на АС №18 / 17.9.1997 г.

цитирай
6. анонимен - Брей... откъде ще икономисаме сега за адвоката?
03.10.2009 22:42
... че пък и софийски!!! Що така пренебрегват Верка Лазарова? Как така досега тя можеше да спестява на ЮЗУ, сливайки в едно преподавателски талант и юристконсултски алтруизъм, а сега не ползваме нейната неочаквано добра комбинация?
Наемането на външни адвокати ще изисква ли компенсации на хонорарите им посредством ново съкращаване на учебните планове... Само питам, бе, кво толкова!?
цитирай
7. kkabakciev - Нали ви казах, че Дошков ще излезе с крайно интересно съобщение
03.10.2009 22:51
И прав е един колега по-горе, като казва, че не е лошо и новата уволнителна заповед да видим.
цитирай
8. анонимен - Добро утро, Мирчев!
04.10.2009 08:47
"Конкретно в случая подписалия заповедта за уволнение проф. Здравко Гъргаров, по заместване, не е проявил виновно поведение при издаването на заповедта. Защото ......... не е целял и не е могъл да предвиди, че заповедта ще бъде незаконосъобразна."
цитирай
9. анонимен - Поразрових уволния постинг на Дошков.
04.10.2009 09:07
Как Гюдженов да е чист, след като търси обяснения от Дошков за интервюто му. Как Камелия Илиева ще е чиста, след като адвокатът й признава, че е написала уволнителните основания. На какво би заприличала заповед за уволнение без фактите на Илиева - пък и защо се е подписала с уточнение, че е съгласувала заповедта с интервюто. Нали според Лазарова-Гюдженов Гъргаров е продължител на Гюдженов по време на отпуск - и в това му качество е подписал заповедта. Въобще - ЮЗУ ще плаща.
цитирай
10. анонимен - Ама те са невинни
04.10.2009 09:32
Невинни са, и са кристално чисти - като детски сълзици, защото

КОГАТО СА ВЪРШИЛИ ВСИЧКО ТОВА, НЕ СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ Е НЕЗАКОННО!

И ДАЖЕ НЕ СА МОЖЕЛИ И ДА ПРЕДВИДЯТ, ЧЕ "ЩЕ БЪДЕ" НЕЗАКОННО!

Имайте милост към тези добри хора и големи професионалисти!
цитирай
11. kkabakciev - Дошков знае за това, за което пиша по-долу, вчера говорихме подробно
04.10.2009 09:42
Не искам нито за миг да отклонявам темата за делата на Дошков! Но се включвам с тази информация (която вече публикувах другаде), защото проблемите на академичната сфера безспорно произтичат както от законодателството, така, на второ място, и от "качествата" на изпълнителната власт. Качествата на предишния министър ги знаете прекрасно. Ето сега пък какво представлява днешната министърка - която скоро ще става кмет на София (знаете от медиите - така иска самият Борисов, и Фандъкова, разбира се, се съобразява стопроцентово). Следва копи-пейст на мое съобщение отпреди минути.

"Фандъкова, която е учителка с миловидно личице, вероятно добра майка и баба, и сигурно добре се грижи за учениците си, вчера ми изпрати едно писмо. На искане МОН да предвиди в бюджета да ми бъдат изплатени дължимите

ГОЛЕМИ СУМИ ПО ОТДАВНА ПРЕДЯВЕНИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ЛИСТИ СРЕЩУ БАН

- вж. тук:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=187378
http://www.politika.bg/article?id=13784

- ми отговаря така (буквално - цитат):

"БАН следва да предприеме необходимите действия за изплащане на обезщетенията".

Този отговор на женицата е нещо от рода на "След два часа следва да завали дъжд - ако вече не е завалял."

Тук следва да обясня нещо, което като че ли тук (в този форум) пропуснах да съобщя, а именно, че в отговор на мое искане Министерството на финансите изпрати на БАН писмо (с копие до мен), което завършва така:

"Моля да предприемете необходимите действия за НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на предявените изпълнителни листове." [Подч. мое, К.К.]

Сега с МОН ще се съдим. А може би и пряко с женицата. С БАН - отделно.

А Министерството на финансите ще поискам да бъде конституирано по делото като другар*.

Петре, моля, дай ТОЧНАТА СХЕМА!

Красимир Кабакчиев, дфн

_____
* "Другар" е правен термин, вж. Граждански процесуален кодекс, Глава шестнадесета. ОТКЛОНЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СТРАНИТЕ Раздел I. Другарство в делото."
цитирай
12. анонимен - Мирчев и мате-мафията - вън!
04.10.2009 11:00
Ако Дошков дори само в това успее - да изрита некадърните джуджета Мирчев, Гюдженката и сие, заедно с антуража им БоЮр, смръдльото П. Миланов и т.н., стига! Ще се диша значително по-леко в ЮЗУ-то, ако тая пръдня повлече всичките си Камелии, Верки и други посредствени кариеристи.
цитирай
13. анонимен - Оставете Гъргаров, човекът е по...
04.10.2009 11:03
Оставете Гъргаров, човекът е подписал подготвен документ със запетайка от името на Гюдженката, която така или иначе е щяла да бъде подписана - ако не от него, от друг заместник. А инициаторът-РЕКТУМ се е измъкнал като пръдня из гащи, за да го натопи.
цитирай
14. svetlaen - успех, Петре!
04.10.2009 11:03
Най ми хареса това, че възраженията на ответниците са неоснователни :-).

Успех, Петре!
цитирай
15. svetlaen - п.п.
04.10.2009 11:41
Блясък - "не е целял и не е могъл да предвиди, че заповедта ще бъде незаконосъобразна"!!!

Е как може Мирчев да напише такова нещо, ако се е съветвал с професионален юрист! Човек и само бегъл досег с правото да е имал, трябва да знае, че непознаването на законите не е оправдание.

Бива ли така - цял ректор да се оправдава с аргументите на дете от началното училище - "ама моля другарко, другарчето ми не е чуло, че дадохте домашно"!
цитирай
16. kkabakciev - Вижте, изобщо не се заблуждавайте, оптимистите тук, че нещата ще станат така лесно, както изглеждат на пръв поглед!
04.10.2009 16:58
Случаят е повече от ясен. Дошков е уволнен незаконно, с влязло в сила решение, с което уволнението му е обявено за незаконно. Има съдебна практика, съгласно с която издалите решението и т.н. следва да репарират нанесените му щети (извън шестте месеца, предвидени в КТ).
Проблемът е този, че в тази така наречена държава, всъщност една невероятно гнусна кочина, изобщо няма съд. Има отделни нормални, компетентни и достойни магистрати, но има и една мръсна, криминална и некадърна пасмина, която е навсякъде - включително и на най-високите равнища в системата.
Аз съм оптимист като цяло - защото за некадърниците и корумпираните идва денят за разплата!
Но не бързайте да бъдете прекалени оптимисти изобщо - и предварително да обявявате Дошков за победител! Той ще е победител накрая, но едва ли лесно, бързо и по нормалния път.

Красимир Кабакчиев, дфн
цитирай
17. kkabakciev - Добавка
04.10.2009 17:08
Част от конкретния проблем, довел до това, съдебната система да е ТОТАЛНО ДЕГРАДИРАЛА, е и този, че комунистическата криминална пасмина, наричаща се тристранна коалиция, и в частност, и особено, собствено комунистическата част в нея (БСП)
ПРИЕХА ЕДНИ ПОПРАВКИ В ГПК, КОИТО СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕПОХАЛНИ ПО СВОЯ ИДИОТИЗЪМ И ПО КРИМИНАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ОСВОБОДЯТ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НЕЩОТО, НАРИЧАЩО СЕ ВЪРХОВЕН СЪД!
Подробности ще разберете допълнително, постепенно. А може би вече знаете част от тях.

____
И нужно ли е да припомням какви и кои точно индивиди представляват така наречената съдебна система и така наречената академична юридическа общност? Да припомням ли, че един от тях, подвизаващ се като министър на правосъдието, беше осъден за клевета? Разбира се, вие в града с име на комунистически терорист ги познавате по-добре и от мен!
цитирай
18. анонимен - Няма, къкво да се мисли, Дошков да ...
04.10.2009 22:41
Няма, къкво да се мисли, Дошков да излага документите в блога. И в Европейския Саюз също да ги изпрати! Университет-развъдник на корупция не ни трябва. Мафии (математически или педагогически) не са ни нужни, а и каквито и да са.
цитирай
19. анонимен - Няма къкво, няма къкво!
04.10.2009 23:00
Давай, Дошкоф, докоментите!
цитирай
20. анонимен - СОРИ, 18
05.10.2009 01:30
Бъди точен: Мафиите в Юзу-то са: матеМатически; Юрист-Матически; Историко-Матически;Булгаро- Матически и Псевдо-педагого- Певческо-Матически, с баш Тартор: Пародийно-информатико- Матически
цитирай
21. анонимен - СОРИ, 18
05.10.2009 01:31
Бъди точен: Мафиите в Юзу-то са: матеМатически; Юрист-Матически; Историко-Матически;Булгаро- Матически и Псевдо-педагого- Певческо-Матически, с баш Тартор: Пародийно-информатико- Матически
цитирай
22. kkabakciev - Знаете ли какво си мисля?
05.10.2009 19:25
Естествено, че не знаете.
Мисля си, че тук все пак има доста хора, които се вълнуват от проблемите на ЮЗУ, но те не си дават сметка за следното.
За това, че проблемите на ЮЗУ не са проблеми на ЮЗУ!
Разбира се, че не са!
Проблемите на ЮЗУ са проблеми на цялата система на висшето образование - и изобщо на академичната общност!
Ама Мирчев - "добрутро", ама Гъргаров, ама Гюдженов .... Даже ми е трудно да произнасям тези имена ......
Защо в Германия не съществуват проблеми от тоя тип?
Защото Германия е държава! Защото там има закони, има съд, има ред, има морал, има всичко необходимо за една нормална държава!
Не, че няма никакви проблеми в Германия! Но проблемите там са на светлинни години от проблемите тук. Тук проблемите са гигантски. Идиотски. Свински. Комунистически. Просташки. Законодателни.
Не се извинявам за характеристиките. Те са точни.
Вижте, аз вече 2-3 години участвам активно във форумите "bulgarianscienceproblems", "Пуерон" - има и още един-два други.
Защо не виждам никого от ЮЗУ там?
Как мислите, че трябва да стане реформата в ЮЗУ? Като един или друг си посипе с пепел главата и каже: "Ауу, ама аз сбърках! Виновен съм! Уволних Дошков неправилно и несправедливо!"
Не!
Те никога няма да кажат това!
Те - виновните - винаги ще говорят и действат НАГЛО!
Питайте Дошков дали не съм му казвал това много пъти! Казвам му го всеки ден!
Един престъпник от този тип никога не си признава, че е престъпник!
Трябва да се създаде такава обществена среда, която да създава условия престъпникът да бъде разобличен като престъпник!
Правете нещо! Участвайте във форумите, посветени на реформата! Искайте промяна!
С живуркане и ежедневно лазене по корем пред началниците за трохици от трапезата им нищо не става!
ТРЯБВАТ УСИЛИЯ! ТРЯБВАТ И ЖЕРТВИ! И НАКРАЯ ПРАВЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЪЗНАГРАДЕНИ!
цитирай
23. анонимен - Наглостта като блато
06.10.2009 00:52
а блатото - пълно с /не/"мислеща" тръстика.
Резултатът ще е Торф.
Прав е Кабата! Трябва нещо да се прави.
И не е прав - защото представа си няма как всичко се е разкапало - в Узу-то.
Дори не става дума вече за закон или пък дори за правила. Даже нормалната човешка логика е лукс.
Наглостта и наглеците приближават границата на безсмислието. Повлечени от тях са все повече неща от уж "академичния" живот, който угоднически се прави на умрял.
Случило ли се нещо вълнуващо: има ни намек за нещо различно от предизвестеното?
Пак се задавал АС - и пак - всичко на тъмно.
Има ли някой, който да каже един факт - нещо направено Безкористно за Университета, за хората в него - студенти, преподаватели и служители?
Сивота, безличие, немощ.
цитирай
24. анонимен - Не, ДОШЛО Е ВРЕМЕ !
06.10.2009 00:58
ЗЛОТО трябва да прояви що-годе здрав разум.
Иначе е свършено.
Казва ви го някой, който НИКОГА не се шегува!
цитирай
25. анонимен - Добро утро,
06.10.2009 01:37
на Някой си разум
цитирай
26. kkabakciev - Една дребна случка във връзка с един едър проблем
06.10.2009 10:53
Това е и за Петър. (Петре, сезирани са вече по твоята схема Фандъкова и Борисов.)

Нали знаете, че има една криминална и некадърна шайка, наричаща се научен съвет на така наречения Институт за български език при така наречената Българска академия на науките. Нали знаете, че заради епохално наглото криминално поведение на шайката този така наречен институт беше осъден да заплати значителните ми имуществени и неимуществени вреди, нанасяни от шайката в продължение на десет години - от 1988 до 1997 г. Нали знаете, че криминалният институт не ми плаща парите вече осем години по единия предявен изпълнителен лист и четири години по втория. Нали знаете, че за пръв път преди около месец държавен орган в лицето на Министерството на финансите отправи искане до БАН

НЕЗАБАВНО ДА НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИТЕ МИ!

Така. До този момент обаче нямам обратна информация. Ето защо тая сутрин отидох и представих писмено искане до Фандъкова да сезира Министерството на финансите за предвиждане в бюджета на пари за обезщетението ми.

Какво стана. Жената, която приема заявленията, първо се отнесе към мен като към стандартен посетител:
"Ама Вие вече сте представили това заявление!"
"Не - обяснявам, не съм представил това заявление. Само поисках информация. И сега, след като Фандъкова ми дава неясен отговор, и от него се разбира, че искането ми не е удовлетворено, вече искам от нея да сезира Министерството на финансите и да се изпълни исканото действие".
"Добре - отговори жената - и ми даде входящ номер."
"А искате ли сега да Ви обясня за какво става дума? - попитах аз. Държавата - казвам - ми дължи пари от осем години по един изпълнителен лист и четири години по друг. И не ми ги плаща!"

Жената съвсем видимо се сепна. Погледна ме и два пъти ми каза:

"Пожелавам Ви успех!"

Хората (обикновените, така да се каже) се сепват от такива неща. Но не се сепнаха бившите министри Радев и Велчев, които за разлика от Дянков ми отговориха, че парите ми се дължат, но ДА СЕ ОПРАВЯМ САМ!

Не се сепват и някои други. Но те ще бъдат съдени. Живот и здраве, ще разберете кои и как.

Красимир Кабакчиев
цитирай
27. анонимен - Каба,
06.10.2009 11:09
кой беше тоя Радев? Не си спомням?
А и не съм длъжен да помня всеки боклук, който е бил за малко министър.
цитирай
28. kkabakciev - Муравей Радев, министър на финансите в правителството на Иван Костов
06.10.2009 11:33
Не мога да кажа, че е бил боклук, напротив - тогава финансовите неща в държавата вървяха добре. Проблемите около това правителство бяха (и са) други. Да не ги обсъждаме сега.
По-важното в случая е, че тогава Радев (чрез друг, не помня кой) ми отговори, че трябвало да заведа изпълнително дело. Това очевидно не е вярно - и тогава не беше вярно. Чл. 399 ГПК тогава гласеше (парафраза) "при бюджетни организации изпълнителният лист се предявява на финансовия орган на длъжника и той е длъжен да направи необходимото ....." И сега текстът е същият по същество. Аз предявих листа ..... И в двата случая. Милен Велчев (мисля, лично) ми отговори законосъобразно. Но и двамата в крайна сметка ми казваха с отговорите си "ГЛЕДАЙ СИ РАБОТАТА, ОПРАВЯЙ СЕ САМ!"

А днес не е така. Трябва да пусна отговора на днешното МФ в Интернет. Интересен е. Друг е въпросът дали пак няма да си остана с един отговор ....
цитирай
29. kkabakciev - Петре, има питания, отнасящи се до теб
07.10.2009 12:32
Тук:
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?whichpage=0.6&TOPIC_ID=1099&#2808
Отговори (когато имаш време), не е редно аз да обяснявам!
цитирай
30. анонимен - Когато гръм удари. . .
07.10.2009 23:36
преди ехото идват Тайфуни с нежни имена
цитирай
31. анонимен - За Светла Енчева - добавка
08.10.2009 00:27
"В битката при Лепанто участва Мигел де Сервантес. В сраженията губи лявата си ръка".
Предполагам, че е участвал на страната на мюсюлманите.

цитирай
32. анонимен - Красимир Кабакчиев каза. . . Доб...
08.10.2009 01:34
Красимир Кабакчиев каза...
Добавка. Г-н Дошков, току-що прочетох, че сте преподавател по синтаксис. Бях останал с впечатление, че сте юрист. Моля да бъда извинен, ако неволно съм сбъркал нещо.
цитирай
33. анонимен - Забранено от Светла Енчева в блога й:
08.10.2009 11:50
1. Историчмеска справка: "Битката при Лепанто е морско сражение, което се състои се на 7 октомври 1571 г. в Патраския залив, при нос Скрофа в Йонийско море. Обединените сили на Свещената лига, в която влизат Испания, Генуа, Венецианската република, Папската област, Малтийския орден, Сицилия, Неапол, Савоя, Тоскана и Парма побеждават флотата на Османската империя."
2. Следва въпрос защо в Европа има песни за принц Ойген Савойски, а няма песни за Сюлейман Великолепни и за Кара Мустафа.
3. И въпрос защо, според Светла Енчева, в Медитеранския район еъзникнал изразът "Тъп като евксинопонтски грък".
Всичко това е анонимно, защото, ако човек си пише името, веднага го обвиняват, че ходи по детските градини да краде играчките на децата, че не се къпе редовно и че не си плаща редовно тока.

цитирай
34. анонимен - Лилито, 33,
08.10.2009 15:40
Пак се появи тази откачалка.
цитирай
35. kkabakciev - Без коментар. Копипейст на заявление до Министъра на правосъдието на Република България г-жа Маргарита Попова
09.10.2009 11:35
http://kkabakciev.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Заявление с вх. № 94-КК-200/09.10.2009

До: Министъра на правосъдието на Република България г-жа Маргарита Попова

ЗАЯВЛЕНИЕ

от: Красимир Янков Кабакчиев, д.ф.н.

Уважаема госпожо Попова,
Във връзка с текущите събития около така наречения Висш съдебен съвет и виждайки за пръв път от много дълги години във Ваше лице човек, който има желание за борба с корупцията и некадърността в съдебната система (в която работи и едно малцинство достойни и компетентни магистрати), си позволявам да обърна вниманието Ви на позицията си, че в мнозинството си ВСС представлява една групировка, чието предназначение е да прикрива драстичната корупция и широкообхватната некадърност в съдебната система!
Това са мои думи – на световноизвестен специалист по семантика (а, както е известно, правото е преди всичко семантика), който не просто разсъждава, а има огромна серия абсолютно безспорни факти за престъпления и безобразия, систематично извършвани в съдебната система, от които лично е потърпевш!
Настоящото заявление е само акт на предоставяне на информация от моя страна. Ще бъда благодарен, ако от Вас лично или от съответни отговорни лица в Министерството на правосъдието бъде направена проверка на фактите и събитията, изложени в моя Интернет сайт – http://kkabakciev.blogspot.com/ (прилагам копие от главната страница), особено като се започне с мое отдавнашно заявление до ВСС, в което ги информирах за извършени безспорни престъпления от страна на Върховния касационен съд, състоящи се в грубо изопачаване на факти, създаване на “нормативни клаузи”, оневиняване на Министерския съвет, Българската академия на науките и председателя на БАН и извършени противоправни действия и бездействия, включително прекратяване (от страна на петчленен състав) на дело без правно основание, при грубо погазване на правата ми и при посочване на неистината, че имало неизпълнение от моя страна на искане на съда: http://kkabakciev.blogspot.com/2007/11/blog-post.html! Искането беше неправомерно, аз го изпълних с цел пестене на съдебно време, а така наричащите се върховни съдии си позволиха да запишат в съдебния акт, че аз не съм го изпълнил!?!
Изразявам готовност подробно да запозная съответни държавни органи с фактите на престъпления и некадърност в съда, от които съм потърпевш!

09.10.2009 г. (подпис)
цитирай
36. petdoshkov - В изпълнение на дълг към форума.
09.10.2009 23:27
Вече се знае от мнозина, че ректорът на ЮЗУ Мирчев с адрес в Благоевград ул. "Петър Зографски" 3 Вход Г ще доказва по уволнителното дело в Сандански ректорската си легитимност. Това е първият такъв случай в историята на българското висше образование. Спорадични са опитите за установяване на незаконен избор на ректор, и то от несполучил конкурент - спомням си два съдебни случая: 1) СУ, и 2) ВТУ.
Уморен съм. Максималното, което мога да направя, е да постна като коментар Становището ми по доклада по делото в РСС(андански) срещу уволнението ми от ЮЗУ. Извинявам се за неяснотите, които могат да възникнат от прочита, но при повторно и бавно четене нещата ще се изяснят частично.
Не влизам в преговори с ответника Мирчев : не притежам мобилния му номер и няма защо да се свързвам с него. Нито ще му позволя да говори с мен.
Не ми се поства дивотията му да иска да отида в Благоевград и да ми нанесе в тр. книжка уволнителното основание. Направи искането си чрез писмо с обратна разписка преди два месеца, държейки се като продължаващ работодател. Стана ми смешно, дори го съжалих, а не трябва. Ясно защо огласявам неговия граждански адрес, който научих от документ на пълномощника му по делото Вера Лазарова. Това е трудовият договор на Мирчев с ЮЗУ/Воденичаров - този път нищо лично не е зачертано в него.
Има съд и съдът ще отсъди по спора в моя полза. Ще се върна в ЮЗУ: ще пиша синтаксис.
Държа обаче на изваждането на Мирчев от академичната система.
И последното - логическата конструкция на иска пред РСС е от главен и евентуален иск. Главният иск е във вътрешните скоби на формулата [Ако [Ако не не-Р..., То и не не- Q...] то да се обяви за незаконосъобразна]. Тоест Ако Мирчев е законно в системата, то уволнителната заповед да се обяви за нищожна, понеже е неправоспособен като ректор. Ако обаче е правоспособен изначално в системата и е законен ректор, то уволнителната заповед на Мирчев да се отмени като незаконосъобразна на съображенията, изказани в нея.
Становище
от Петър Стоянов Дошков, ищец по гр. дело № 855 по описа на РСС за 2009г.
І. По доказателствените искания на ответника.
Първо, по доказателствено искане №1 (уволнителна заповед). Заповедта да не се приема: тя е в държане на съда. Щом като я има в материалите по делото, повторното й приобщаване към доказателствения материал е редундантно.
Второ, по доказателствено искане №2 . Срочният трудов договор на Мирчев за ректор с Воденичаров да се допусне. Документът е в директна връзка с документите, допуснати от съда , за НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТ на срочния договор на Мирчев за ректор.
Трето, по доказателствено искане №3.
А. Правилникът за устройството и дейността на ЮЗУ (= Правилник на ЮЗУ) да се допусне. Наистина дисциплинарната власт на ректора е в чл. 52, ал. 1 и 2:
Чл. 52. /1/ При неизпълнение или нарушение на трудовите задължения, предвидени в този правилник, Закона за висшето образование и Кодекса на труда, на членовете на академичния състав се налагат следните
наказания:
1. забележка;
2. предупреждение за уволнение;
3. уволнение.
/2/ (Изм.-2005 г. ) Дисциплинарните наказанията по ал. 1, т.т. 1 и 2, могат да се налагат и от ръководителя на катедрата и декана на факултета, а по т. З - от ректора.
Б. Правилникът на ЮЗУ регламентира лимитативно и уволнителните основания за член от академичния състав. Техният източник е изрично посочен – чл. 58а ЗВО (Закон за висшето образование). Специалните основания в ЗВО дерогират Кодекса на труда в материята за уволнение – така и в решението на САС (касационна инстанция), допуснато по делото от съда.
Чл. 52. /З/ Наказанието "дисциплинарно уволнение" се налага за член на академичния състав или на лице от останалия персонал на Университета при умишлено извършване на следните нарушения, предвидени в чл. 58а от ЗВО:
1. поставяне на изпитна оценка без да е проведен изпит;
2. провеждане на изпит и поставяне на оценка на лице, което няма право да се яви на изпит при съответния преподавател;
3. издаване на документ от името на Университета, факултета или друго негово основно звено, в който невярно се отразяват завършени етапи в обучението на студент, докторант или специализант;
/4/(Отм.-2001 г.).
В. Правилникът на ЮЗУ в същия член посочва и безалтернативно административния ред за установяване на дисциплинарно основание за уволнение.
Чл. 52. /5/ За разследване на извършените нарушения по ал. З, ректорът назначава комисия в състав: зам.-ректор; декан /зам.-декан/ на съответния факултет; ръководител
на самостоятелно звено или на катедра; юрисконсулт на Университета и административен началник - за лицата от административния или обслужващия персонал. На заседанията на комисията се кани да присъства и представител на Контролния съвет.
/6/ Ректорът взима решение за дисциплинарно уволнение на основата на доклада на комисията и мнение на Контролния съвет.
Репресивната административна процедура за установяване на дисциплинарно основание по чл. 58а ЗВО ЛИПСВА. Само на това основание уволнителната заповед е нищожна.
Четвърто, писма с номера 89 /14 април 2009г. и 93 от 23 април 2009г. ( т. 4 и т. 5 от Писмения отговор) на ответника да се допуснат. Двете писма на ответника, изискващи моите обяснения за НЕвземането на часове, създават погрешната представа за добросъвестност.
Първо, моите обяснения са изпратени до ответника по електронен път. Съдът ги е приел като доказателство по делото.
Второ, обясненията съдържат номера на жалбата ми чрез декана до ответника срещу възлагателния акт за часове от Факултетния съвет (ФС).
Трето, въпросната жалба по същество уведомява работодателя, че до решаването на въпроса с часовете по законен ред от ФС те не са възложени. Предварително изпълнение е недопустимо.
Четвърто, второто писмо за обяснения е за тормоз: то е напълно идентично на първото писмо на Мирчев.
Доказателствено искане: ответникът да представи обратната разписка на второто писмо. Текстът на търсените обяснения сам по себе си не доказва получаването им от мен.
Пето, по доказателствено искане №6 на ответника.
Протокол №2/26.02. 2009г. от заседанието на катедрения съвет на катедрата по български език да се допусне.
Възражения и правни доводи по тази част от отговора на ответника.
А. Ответникът да докаже, че съм бил уведомен за това февруарско заседание на катедрения съвет на катедрата по български език.
Б. Засягащият ме текст от този Протокол №2/26.02. 2009г. е с ясен титул:
„Възлагане на часове на гл. асистент д-р П. Дошков, който не е подал молба за творчески отпуск”.
Тоест по арг. за обратното, ако бях подал молба за отпуск, нямаше да ми бъдат разпределяни часове.
Мотивите за възлагане на часове са в два абзаца. Първи абзац от 4 реда мотиви:
„ тези часове вече са били дадени на др. преподаватели, които отдавна са си направили годишния норматив” и т.н. Тоест не ми връщат моите часове от преди уволнението.
Следва нонсенс във втория абзац от въпросния протокол:
„Броят на часовете с чуждестранните студенти следва да се определи, след като се вземе информация от всеки преподавател за броя на взетите вече часове, тъй като семестърът вече е започнал, гл. ас. Дошков съзнателно не е идвал на катедрени съвети, за да избегне възлагане на часове и направеното от катедрата предложение е прието в негово отсъствие, но по необходимост, тъй като не можем да поощряваме стремежите на гл. ас. П. Дошков да не води занятия със студентите”.
Вече се твърди обратното на първия абзац. От една страна, часове се възлагат, защото не желая отпуск, търся си часовете, които водих и преди ¾ от членовете на катедрата. От друга страна, ми възлагат – без да ме питат - часове intuito personae. Законното положение по реда на АПК е да бъда осведомен за тези предложения. Съображенията ми съм изложил в жалбата чрез декана до Мирчев.
В. Съгласно чл. 26д. , второ изр. ЗВО катедра включва най-малко 7-членен академичен състав на основен трудов договор във висшето училище. Катедреният съвет се състои от членовете на академичния състав в катедрата, които са на основен трудов договор.
Не са членове на академичния състав, понеже нямат основен трудов договор с ЮЗУ, Рада Кърлова и Петър Цонев. Рада Кърлова е с удължен трудов договор с ЮЗУ, който я вади от академичния състав на ЮЗУ. Решението за нейния срочен договор с ЮЗУ е по т. 7.2. от
П Р О Т О К О Л № 3 от заседанието на Академичния съвет, състояло се на 23 януари 2008 година:
7.2. На основание §11 от Преходните и заключителните разпоредби на ЗВО удължава за една година срока на договора на:
1. доц. Ивайло Попов Да- 24. Не – 3. Бели – 1.
2. проф. д-р Иван Кадийски Да- 24. Не – 4. Бели – 0.
3. проф. д.ф.н. Енчо Мутафов Да- 22. Не – 5. Бели – 1.
4. доц. д-р Андриана Матеева Да- 19. Не – 9. Бели – 0.
5. доц. д-р Радка Кърлова Да- 17. Не – 11. Бели – 0.
Доказателствено искане: Съдът да допусне като доказателство Протокол 3/23 януари 2008г. на Академичния съвет, който установява срочния характер на тр. договор на Кърлова, считано от рождената й дата 1 март 1943г.
Петър Цонев не е от академичния състав на ЮЗУ: той е от състава на катедра „Книга и общество” на Специализирано висше училище по библиотекознание и технологии – София.
Доказателствени искания:
1) Ответникът да представи удостоверение за щатния състав на катедрата по български
език на основен трудов договор с ЮЗУ за неопределен срок. То ще покаже, че Петър Цонев не на основен трудов договор за неопределен срок с ЮЗУ и следователно не гласува, така и Рада Кърлова.
2) Съдът да приеме алтернативно официалната страница от сайта на СВУБТ – София със състава на катедра „Книга и общество”, който включва Петър Цонев под номер 9.
Обобщение: Катедрата по български език по списъчен състав е от 16 члена, а не от 18, както е посочено във въпросния протокол: Кърлова/Цонев не играят въобще, тъй като не са на основен трудов договор с ЮЗУ. Правилно от списъчния състав се изключват Вълчанова и Михайлова. Основанието е чл. 36а ЗВО, ал. 2, според която при определяне на кворума от списъчния състав по ал. 1 се изключват лицата в отпуск при временна нетрудоспособност, поради бременност, раждане и осиновяване и за отглеждане на малко дете или в командировка извън страната – numerus clauzus.
Редуцираният списъчен състав на катедрата е от 14 члена. Две трети присъстващи (чл. 36а, ал.1 ЗВО) от 14 члена за редовно заседание са 10 члена на основен трудов договор. Легално присъстват 8 члена, понеже Цонев не се брои: Кърлова отсъства от заседанието на катедрения съвет на 26 февруари 2009г. Недостигат двама за кворум.
Искане на основание чл. 17, ал.2 ГПК: Съдът да обяви въпросното решение за нищожно, понеже е взето на нередовно заседание от липсата на изискуемия кворум по чл. 36а ЗВО (две трети присъстващи от списъчния състав). Състав на катедрен съвет под законовия минимум е некомпетентен да взема законосъобразни решения.
Шесто, по доказателствено искане №7 на ответника.
Протокол №3/10.03.2009г. от заседание на Факултетния съвет (ФС) да се приеме за доказателство. Документът удостоверява датата на решението на ФС за възлагане на часове и състава на съвета, взел въпросното решение.
Първо Римско.
Искане на основание чл. 17 ГПК: Съдът да обяви въпросното решение за нищожно, понеже е взето от неправоспособен субект. Факултетният съвет (ФС) е некомпетентен орган в този състав.
Първо основание за неправоспособност.
Минималният брой членове на ФС е 25 – чл. 26,ал.7 ЗВО. ФС на Филологическия
факултет (ФФ) се състои от 25 члена – установено с приложен П Р О Т О К О Л № 8 от 24.10.2007 г. на ФС. Невъзможни членове на филологическия ФС към 10 март 2009г. са Рада Кърлова и Енчо Мутафов. Техните договори с ЮЗУ са срочни по реда на §11 ПЗРЗВО и ги вадят от академичния състав автоматично. Сине ква нон за участие в органи на висшето училище са основните трудови договори. Съгласно § 4д. от ПЗРЗВО "Основен трудов договор" е трудовият договор, сключен на основание чл. 67, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда” за неопределено време. Доказвам правопогасяващия факт за академично членство с приложения ПРОТОКОЛ № 3 от заседанието на Академичния съвет, състояло се на 23 януари 2008 г.
Второ основание за неправоспособност на филологическия ФС.
Съставът на ФС е попълнен до 25 члена по задължителни квоти по ЗВО, установено с (приложен) ПРОТОКОЛ № 10 / 11.12.2007 г. Нехабилитираните членове на ФС са 3-ма: гл. ас. Антоанета Михайлова, гл. ас Роман Хаджикосев и ас . Люба Атанасова.
А. Според Протокол №3/10.03.2009г. Михайлова и Хаджикосев са хабилитирани, което не ги прави автоматично членове на ФС от квотата на хабилитираните.
Б. Гергана Падарева въобще пък не е избирана за нехабилитиран член на ФС.
Нарушен е чл. 36а ЗВО (Закон за висшето образование). Никой не може да стане законен член на ФС – освен ако е ФС на Филологическия факултет (ФФ) - без избор.
В. Протокол №3/10.03.2009г. на филологическия ФС е недовършен без подписа на декана. Няма конститутивна сила, защото неговите последици са 0. Правомерната аналогия е с недовършен съдебен протокол.
Второ римско.
Въпросното решение от Протокол №3/10.03.2009г. на филологическия ФС щеше да е незаконосъобразно, ако не беше нищожно, понеже е без фактически основания.
Искане на основание чл. 17, ал.2 ГПК: Въпреки нищожността, Съдът да констатира и незаконосъобразността на въпросното решение на ФС.
Седмо, по доказателствено искане №8 на ответника (Протокол на катедрено заседание на катедрата по български език, проведено на 12 февруари 2009г.) . Да се допусне. Ще докажа не само, че е неотносимо към уволнителните основания, но и нищо конкретно не се казва за разпределение на часове на това катедрено заседание. Разпределението на часове се извършва едва на 26 февруари, и то защото не съм подал молба за творчески отпуск.
Осмо, доказателствено искане №9 на ответника (разписи) да се приеме.
ЗВО (Закон за висшето образование) изисква разпис на часовете да се приема от ФС, а не от комисия. Академичната йерархия на органи по ЗВО не допуска доминацията на ФС от комисия ad hoc.
Второ, въпросните два разписа са неистински документи.
А. Ответникът се е съобразил с възраженията ми за неистинския разпис по дело 586, опис на РСС за 2009г. – служебно известен съдебен факт.
Представеното копие на разпис за часовете с бележката „По решение на Факултетния съвет от 10. 03. 2009г.” не санира последвалото менте на Ант. Стоилов без дати (обявено по дело 586/2009г. за (!) частен документ). Датите върху разписа трябва да са две. Първата е за възникването на разписа. Втората липсваща дата е на утвърждаването му от декана Стоилов. Датата на постановяване на разписа трябва да се докаже чрез релевантен протокол на Факултетния съвет. Двата разписа не се ползват с официална материална сила.
Първо, единият е проект, значи неокончателен акт.
Второ, комисията от чиновнички и Илиева е материално некомпетентна да приема разпис : не може да измести ФС от правомощието му.
Трето, протоколът на ФС от 10 март 2009г. не включва акт на ФС за приемане на ОКОНЧАТЕЛЕН разпис.
Четвърто, няма установително значение подписът на Стоилов върху разписа на учебните занятия, включващ възложените ми часове от Факултетния съвет на ФФ по дни, дисциплини и зали (работни места). Подписът е ПРЕД съдържанието на НЕДАТИРАНИЯ разпис. Тези обстоятелства инвалидизират представените разписи.
Пето, задължението на декана Стоилов (за действие) по вписване на обстоятелствата, свързани с мен след възникване на разписа на учебните занятия през втория семестър, е нормативно – Правилник за образователните дейности на ЮЗУ (отм.):
Чл. 59 /1/ Учебните занятия за всяка специалност се провеждат по разпис, утвърден от декана на факултета.
/2/ Учебният разпис е задължителен за преподавателите и студентите.
/З/ Промяна в учебния разпис може да се извърши с разрешение на декана.
/4/ Промените се отразяват в разписа и в специална тетрадка в Учебен отдел, като се посочва датата, часът и мястото за провеждане на преместените.
Чл. 59 изтълкуван означава, че деканът удостоверява върху разписа съответствието му с решение на ФС (декларативно значение) – арг. от приложения
П Р О Т О К О Л № 8/ 24.10.2007 г. на ФС на Филологическия факултет
2.6. Относно: Натовареност над 8 часа на ден
2.6.1.
Хачикян – Докладна записка от доц. Тачева, ръководител на Катедрата по литература.
„Във връзка с промяна на седмичния разпис, на заседанието си на 08.10.2007 г, Протокол № 11, Катедрата по литература прие и предлага на Факултетния съвет да разреши седмична натовареност над 8 часа на следните преподаватели:
1. Гл. ас. д-р Радослава Станкова, гост-преподавател през учебната 2007/2008 г., да взема часовете по Сръбска и хърватска литература, I част, по 8 часа през седмица в сряда.
2. Ас. Дончо Георгиев. Във връзка с промяна в разписа на часовете по Сръбска и хърватска литература се налага промяна и на часовете по Практически сръбски и хърватски език, предвидени в учебния разпис до взетото решение за сряда, да бъдат преместени през седмица по 10 часа.
3. Ст. ас. д-р II ст. Петко Христов, гост-преподавател – 9 часа в четвъртък.
4. Доц. д-р Андриана Матеева – 9 часа в сряда.
Доказателствено искане: Ответникът да представи за с. заседание извлечение от „специалната тетрадка в Учебен отдел” за направени промени във връзка с Протоколното решение на Факултетния съвет за възлагане на часове, взето на 10 март 2009г.
Насрещно искане във връзка с представените от ответника разписи за втория семестър на учебната 2008/2009г.:
1. Съдът да изключи двата разписа като негодно доказателствено средство. Липсва им формалната и материалната доказателствена сила на официалните документи. Документите са не само неистинни, но и нищожни, понеже ги приела Комисия (от две чиновнички плюс Л. Илиева), а не ФС;
2. Съдът да допуснe двата разписа като доказателство за престъпления в съучастие на декана Стоилов и въпросната комисия: документно и злоупотреба със служебно положение.
Девето, по доказателствено искане №11 на ответника (служебни писма на декана и Илиева), да се допуснат. Те пряко корелират с жалбата ми № 94-00-3/ 16.03. 2009г. срещу необсъдените с мен часове и разпределението за вземането им след 5-та учебна седмица, подадена чрез декана до ректора ответник. Нейното съдържание Илиева (ръководител на катедрата по български език) използва и по този прави жалбата релевантна , необходима и относима по спора. Т. нар. Служебно писмо на Илиева от 10 март 2009г. съдържа признанието на официален факт, че катедрата по български език повторно се е събирала след 26 февруари 2009г., за да отговори на жалбата ми за възложените неправомерно часове от ФС чрез протоколно решение на 10 март 2009г.
Насрещно доказателствено искане:
Ответникът да представи :
А. Протокола на катедрата по български език след 26 февруари 2009г., на което заседание се потвърждават - според Илиева в допуснатото от съда нейно Служебно писмо - предложените часове въпреки оплакванията ми в жалбата чрез декана до ректора, приложена по делото;
Б. Последващо (и свързано с това новосъздадено решение на катедрата) ПРОТОКОЛНО решение на ФС, което естествено е след Протокол №10 /10 март 2009г.
Десето, доказателствени искания №12 и №13 на ответника (Заповед №3/27 февруари 2009г. и 25 броя констативни протокола) оставям на съда. Жалбата ми № 94-00-3/ 16.03. 2009г. (срещу необсъдените с мен часове и разпределението за вземането им след 5-та учебна седмица) чрез декана до ректора суспендира предварително изпълнение на часове, възлагането на които нарушава мои законни интереси и права. Правото ми на жалба е конституционно гарантирано - чл. 120 Конституция на Р. България, която е правова държава.
Единадесето, доказателствено искане №14 на ответника да не се приема. Уволнителният спор изключва подобно искане като неотносимо. Спорът не е защо отсъствам от катедрени заседания.
Дванадесето, доказателствено искане №15 на ответника (Решение на филологическия ФС да бъде препоръчано на ректора да ме уволни за невеземане на часове) да се приеме.
Решението е нищожно на основанията във връзка с Протокол 10/10март 2009г. на ФС.
Не е легитимен член на филологическия ФС Михаела Кузмова – не е избирана за такъв.
Второ, въпросният протокол е И недовършен: липсва подписът на декана Стоилов.
Трето, и при законен състав на ФС, решението е нищожно, понеже ФС по ЗВО е лишен от материална компетентност да взема такова решение.
Четвърто, то е престъпление по служба, понеже имам жалба, известна на ректора, декана Стоилов и Илиева.
Пето, това решение е новосъздадено и е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО по диспозитив. Уволнителният чл. 58 а ЗВО обвързва ректора компетентно: изключва се дискреция. ФС няма право да препоръчва на ректора дискреция.
Шесто, директният адресат на въпросното решение ректор се опровергава от приложен
П Р О Т О К О Л № 14 от заседание на Академичния съвет, състояло се на 15 април 2009 година
4.2. По доклад на доц. д-р Мария Серафимова – председател на Университетската комисия по академична етика, относно получени сигнали и оплаквания за извършени нередности и за неизпълнение на служебни задължения от членовете на академичния състав – доц. д-р Сашо Рангелов и гл. ас. д-р Петър Дошков, във връзка с решение и предложение на съвета на Филологическия факултет, приема доклада и подкрепя направеното предложение от факултетния съвет.
Препоръчва на ректора да предприеме съответни действия по предвидения законов ред.
Да – 31. Против – 1. Въздържали се – няма.
Седмо, съставът на АС е взел нищожно ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО РЕШЕНИЕ, понеже е нелегитимен заради участието на Софка Матеева, Валентин Китанов и Васил Мадолев. Само ректор е член по право на АС, Матеева и Китанов не са. Мадолев е с удължен трудов договор, който го вади автоматично от членство в академичния състав на ЮЗУ.
Осмо, АС не е материално компетентен да се занимава с репресии – той не е дисциплинарен орган (арг. от чл. 52 от Правилника на ЮЗУ).
Девето, Комисията по етика Серафимова е факултативен орган на основание чл. 34 ЗВО- лишен е от административна правоспособност.
Десето, става ясно, че изцяло съм неуведомен за въпросната процедура.
Доказателствено искане: Ответникът да представи основанията на посочените от мен лица за членство в АС.
Искане на основание чл. 17 ГПК: Съдът да обяви въпросното решение на АС за нищожно, понеже е взето от неправоспособен субект. Академичният съвет на ЮЗУ е неправоспособен орган в този състав и отделно от това е без материална компетентност за такива занимания.
Дванадесето, доказателствено искане №16 на ответника (удостоверение за брутното ми трудово възнаграждение за месец март 2009г.) да се приеме.
Тринадесето, по пълномощното на Вера Лазарова по делото.
Представеното нейно пълномощно с ЮЗУ е от 2000г. Този нейн трудов договор е основен.Същевременно Протокол №2 от 29 юни 2005г. от ОС на ПИФ (приет от съда) я представя за член на ФС на ПИФ. Процесуалният представител на ответника Лазарова не може да бъде в две основни трудови правоотношения с един и същи работодател в рамките на общо работно време. Съгласно ЗВО длъжността на редовен преподавател от академичния състав се заема след спечелен конкурс, обявен в ДВ. Кандидатите отговарят на императивно изискване в ЗНСНЗ да не са навършили към момента на конкурса 35 години. Ако е валидно асистентското правоотношение на Лазарова с ЮЗУ, то като второ отменя мълчаливо основния й договор от 2000г. за гл. юрисконсулт на ЮЗУ.
ИСКАНЕ:
1) Съдът да обяви за несъществуващо законно процесуалното представителство на ЮЗУ от страна на гл. юрисконсулт Лазарова, ако е законна асистентка в ПИФ на основен трудов договор.
2) Съдът да отдели материалите и да ги изпрати на компетентна окръжна прокурата за образуване на досъдебно производство за продължавано от Лазарова престъпление по служба.
Доказателствени искания: Вера Лазарова да представи:
- Копие от обявата в ДВ на конкурса, който е спечелила за асистент в ПИФ;
- Копие от трудовия си договор за гл. асистент в ПИФ.
ІІ. Възражения и правни доводи по съществото на отговора и доклада съда.
Първо, съдията по делото Бакалова нарушава Конституцията с неприемане на представена жалба чрез декана до ректора на ЮЗУ във връзка с възлагането на часове. Логиката й, че ответникът следва да доказва правомерност на възлагането на часове е первезна. Жалбата № 94-00-3/ 16.03. 2009г. срещу необсъдените с мен часове и разпределението за вземането им след 5-та учебна седмица е регистрирана и приложена към ПИМ от 4 юли 2009г. по делото още пред РСГД.
Конституцията не трябва да се нарушава. Мое е е задължението да докажа осъществено конституционно право на жалба, а не на ответника.
Второ, съдията Бакалова няма добра представа за доказването по реда на АПК (Административно-процесуален кодекс) във връзка с чл. 17 ГПК (Граждански процесуален кодекс). Съдът във връзка с чл. 17 ГПК прилага доказателственото право от АПК. Казано е в АПК, че съдът събира и доказателства, непоискани от страните. Доказателствената тежест не се променя, ккогато се представят непоискани от страна документи, понеже съществува и обратно доказване.
Трето, служебното начало по двата кодекса (АПК и ГПК) не е идентично.
Четвърто, недопустимо е да се връщат от съда документи. Никой граждански съд не го е правил (освен като престъпление). Право е на страна по спор да изиска от апелативната инстанция да допусне и реши повторно спора с отчет на доказателства, недопуснати умишлено от първата съдебна инстанция.
Пето, съдията Бакалова е емоционална и пристрастна към ответника в разпореждането си. Защо да твърдя, че не са ми търсени обяснения от ответника, когато са потърсени. Няма значение, че Мирчев не доказва задължението си с обратна разписка. АЗ съм дал обяснения: няма защо да лъжа, че не съм.
ИСКАНЕ:
1) Щом нарушава Конституцията, проявява пристрастност и злоупотребява със доминиращата си роля на съдия по спора, съдията Бакалова да се отведе от текущия процес. Ще има последици и за нея, и за съдията Росица Калугерова.
2) Да се избере съдия по делото на произволен принцип чрез компютърно разпределение в съответствие със ЗСВ, който изключва фактическото делене на съдии на пеналисти и цивилисти, понеже РСС няма колегия или отделение.
3) Новият съдия, като отчита новите обстоятелства, да поправи пропуските и грешките на съдията Бакалова и да допусне:
- жалбата № 94-00-3/ 16.03. 2009г. срещу необсъдените с мен часове и разпределението за вземането им след 5-та учебна седмица от ФС, подадена до ректора чрез декана Стоилов. Тази жалба е в материалите по дело 863 по описа на РСС за 2009г.(първоначално Калугерова) и вече е допускана от РСС. Този факт е служебно известен на съдията Бакалова (която наследи въпросното дело от съдията Калугерова) и въпреки това престъпва Конституцията и законите;
- неподписания доклад за НЕЛЕГИТИМНОТО влизане на Мирчев в академичната сфера през 1981г.
Допълнителни ДОКАЗАТЕЛСТВЕНИ ИСКАНИЯ доказващи нелегитимност на ответника, опровергавана насрещно в писмения отговор до съда от неговия нелегитимен процесуален представител :
1) Съдът да изиска от ответника звукозапис на ОС на ЮЗУ, избрало Мирчев за ректор и Воденичаров за председател на ОС на ЮЗУ на 29 октомври 2007г.
2) Съдът да приеме за ноторни огласените в два последователни броя на вестник „Струма” факти за брой членове на ОС и изборните резултати през 2007г.
3) Съдът да допусне и копия от конкурсния протокол на ответника Мирчев, който очевидно е с фактическа грешка, релевираща до поправката й за неясен вид конкурс: за хонорован или за редовен асистент е неговият конкурс, с неподписан доклад на комисията Чимев (представен в ПИМ пред РСГД).
4) Във връзка с т. 4 от Писмения отговор на доклада по делото, ответникът да обясни в с. з.: 1) как е възможно да пренасяш чл. 58а ЗВО към уволнението ми, а правното основание да липсва в уволнителната заповед; 2) как да се разбира твърдението му от същата точка 4 на Писмения отговор до съда, отразено и в Разпореждането по делото, че чл. 189, ал. 1 КТ не следва да се прилага по уволнение по чл. 58аЗВО и в същото време в уволнителната заповед чл. 58 а ЗВО да липсва, а чл. 189 , ал.1 КТ да е факт.
5) Съдът да допусне официалните протоколи на АС, удостоверяващи ноторните факти, че 10 души от Общото събрание (ОС) на ЮЗУ, избирало ректор и председател на 29 октомври 2007г., НЕ са от академичния състав на ЮЗУ, понеже техните трудови договори са срочни, а не за неопределено време.
Особено искане: Призоваването на ответника да не минава опосредствено през Благоевградски окръжен съд. Дал съм и имейла, и факса, и точния адрес, от който самият ответник отговаря на съда.
Прилагам по 2 броя от:
1) Протокол 3/23 януари 2008г. на Академичния съвет, който установява срочния характер на трудовите договори с ЮЗУ на Рада Кърлова и Енчо Мутафов;
2) Официалната страница от сайта на СВУБТ – София със състава на катедра „Книга и общество”, който включва Петър Цонев под номер 9;
3) П Р О Т О К О Л № 8 от 24.10.2007 г. за 25 члена на филологическия ФС;
4) П Р О Т О К О Л № 14 от заседание на Академичния съвет, състояло се на 15 април 2009 година, на което се чете докладът на Комисията по етика с препоръката да бъда уволнен;
5)Вестник „Струма” от 29 и 30 октомври 2007г. за избирането на Мирчев/Воденичаров от мястото на събитието – установявам брой членове на изборното ОС и изборни резултати;
6) 8 броя протоколи от заседания на АС, на които са гласувани удълженията на трудовите договори на 10-те нелегитимни члена на Общото събрание на ЮЗУ, провело на 29 октомври 2007г. избори за ректор на ЮЗУ и председател на Общото събрание на ЮЗУ.
7) Двете страници от конкурсния протокол на Мирчев през 1981 г., от който не става ясно какъв е конкурсът му за влизане в академичната система: за хонорован или за редовен асистент по методика на математиката.
8) Изявленията на ответника пред вестник „Струма”,твърдящ лъжата, че е налице доклад на Контролния съвет за уволнението ми - „Струма” с посочени дати и броеве от 2009г.
9 октомври 2009г. Подпис:

цитирай
37. анонимен - С Уважение, Дошков,
10.10.2009 00:54
и с молба:
Моля те, посочи по т.6 / от последния абзац - след: "Прилагам по 2 броя"/ данните от тези 8 протокола на АС: №№, дати, имената на гласуваните.
Има защо
Успех!
цитирай
38. анонимен - Софка Матеева и академичния съвет
10.10.2009 08:21
Шоуто било реалити!
И членовете на съвета започнали да се разбуждат. Е, все още не можели да се преодолеят и да изказват лично мнение. Но пък вече 1/3 от тях подкрепили предложението да се изслуша мнение, различно от МИРчевОДАВНОТО - искали да променят дневния ред, както предложила Софка Матеева.
Мирчев доста крещял.
Нещо му било нервно на човека.
Матеева пък не била нервна. Ама му заявила, че нищо не пречи да се свика общото събрание.
Каква промяна?! ПИФ направи Мирчев ректор! - ПИФ ще си го сваля!
цитирай
39. анонимен - по отношение на предходния
10.10.2009 09:32
Мирчев ще разбере, че не може само с терор (и Папучаров). Но ще го разбере по трудния начин.

А можеше и да не е така...
цитирай
40. анонимен - Да се чудиш кои са по-големи идиоти и престъпници
10.10.2009 10:32
Тия в ЮЗУ?
Или тия в съда?
Беззаконие отвсякъде.
На всички или почти всички и на двете места.
цитирай
41. анонимен - Съдът вече е дискредитиран с факта,
10.10.2009 10:46
че делото е в Сандански, а преди това е било и в други градове в областта. Доказателство е, че всичките съдии в Благоевград и на другите места са некомпетентни, пристрастни, неморални. Такива изобщо не могат да бъдат магистрати! В цяла една област да не може да се намери съдия, който да гледа делото! за какво говорим?
цитирай
42. анонимен - Шоуто било реалити! И членовете ...
10.10.2009 11:52
анонимен написа:
Шоуто било реалити!
И членовете на съвета започнали да се разбуждат. Е, все още не можели да се преодолеят и да изказват лично мнение. Но пък вече 1/3 от тях подкрепили предложението да се изслуша мнение, различно от МИРчевОДАВНОТО - искали да променят дневния ред, както предложила Софка Матеева.
Мирчев доста крещял.
Нещо му било нервно на човека.
Матеева пък не била нервна. Ама му заявила, че нищо не пречи да се свика общото събрание.
Каква промяна?! ПИФ направи Мирчев ректор! - ПИФ ще си го сваля!


Тук е форум на Дошков.
Та Софка и тази 1/3 бяха гласували "против" уволнението на Дошков. Така ли беше? Или нещо бъркам?
цитирай
43. анонимен - Срамно е
10.10.2009 13:06
отношението на АС към един от спонсорите на университета - Петър Дошков! Та нали по параграфа за спонсорство той беше записан да следва право, с внасянето на определена сума, без кандидат-студентски изпит!
Значи, на братята Евлоги и Христо Георгиеви - спонсори на СУ - почит и уважение, а на спонсора на ЮЗУ Петър Дошков - уволнение!
Дива провинция, простотия сред носителите на западните български говори!
цитирай
44. анонимен - спокойно, Дошков
10.10.2009 13:44
Тя ще си получи заслуженото за лъжите - и без да броим анонимните й коментари.
цитирай
45. анонимен - какво общо имат
10.10.2009 14:14
едното и другото?
Ако Дошков е бил приет да следва право с внасяне на сума, това е факт, който може да се обсъжда.
Но ако Дошков е уволнен неправилно за това, че уж не вземал часове, това е съвсем друго.
Ако Илиева не си взема часовете, но е луда и опасна за студентите, тя не може да бъде уволнена за това, че е лида и опасна за студентите, а за това, че не си взема часовете. Дошков е обжалвал дадени му часове, няма отговор на жалата му, а е уволнен за това, че е луд и опасен за студентите.
Това напомня за едни много опасни времена, когато хора бяха пращани в лудницата заради критика към режима. Явно, че в ЮЗУ е налице същото. Дошков явно е уволнен за това, че са му приписани болест и заплаха за студентите. Вижда се категорично от два протокола. а формалния повод е даден съвсем друг.
Трябва да се намеси прокуратурата, и то веднага и с цялата сериозност. Дошков би трябвало да я сезира. той знае и как.
цитирай
46. анонимен - -
10.10.2009 18:41
анонимен написа:
едното и другото?

..."Но ако Дошков е уволнен неправилно за това, че уж не вземал часове, това е съвсем друго".
..."Това напомня за едни много опасни времена, когато хора бяха пращани в лудницата заради критика към режима."

Дошков УЖ не вземал часовете. Иначе той, разбира се, ги е вземал.
Бихте ли посочили името на някой, който е бил пращан в лудница заради критика на режима "в едни много опасни имена"?
цитирай
47. анонимен - В едни опасни времена, не "в едни много опасни имена"!
10.10.2009 19:39
И какво, през 2009 година да обясняваме като на деца факта, че комунистическият режим в СССР и в България изпращаше в психиатрични клиники противниците на режима ли?

Я по-сериозно!
цитирай
48. анонимен - Да, действително така изглежда
10.10.2009 19:44
Изглежда, че Дошков е нарочен за луд и именно затова е уволнен, а не толкова заради друго!
Тъй като днес при демокрацията няма как да бъде пратен в лудница, шмекерите в ЮЗУ решават да го уволнят.
незаконно, естествено.
И после си говорят открито или под сурдинка - трябваше да го уволним, щото беше опасен за студентите. Няма как иначе да го отстраним . А той съдът нали е много некомпетентен пък и корумпиран, казват,, може пък да не го върне вече на работа. А може и някое телефонно разговорче да проведем с някой съдия (някои съдии). в софия. а и я камилата, я камиларя. Ще минат години, ако върнат дошков, пак ще му търсим цаката.
Това са разсъжденията на престъпнизците. трябва някои да са много наивни, за да не виждат това.
цитирай
49. анонимен - още една добавка
10.10.2009 19:48
Дошков да каже в съда, че е обявен за луд.
Това е и причината за уволнението. Нека съдът прецени сам.
Дошщков да не разчита на отделно дело за клевета.
цитирай
50. анонимен - До "47" (извинявам се)
10.10.2009 20:10
Да, в СССР прашаха дисиденти в лудница.
В България МОЖЕ БИ също щяха да ги пращат. Ако ги имаше, нали! Има хора, пращани в затвора, но КАЖЕТЕ някой, който да е бил пращан в лудница!
То в България лудите не са в лудница. Особено сега, когато лудниците не могат да ги издържат.
Това е голям проблем - лудите тормозят нормалните хора.
А Дошков няма проблем - щом го набеждават, че УЖ не си е вземал часовете, какво по-лесно от това, да докаже, че си ги е вземал!
цитирай
51. kkabakciev - Обещах днес на Петър да взема отношение по неговия последен текст тук, и ще го направя
10.10.2009 20:36
Ще си изпълня обещанието. Но в момента съм малко зает. Той знае с какво. Но аз и сам ще кажа. Пиша жалба срещу решението на първоинстанционния съд, с което е отхвърлен искът ми срещу ВАК и Министерския съвет заради третия период на забавяне на процедурата по защита на дисертацията ми. Знаете за това - тези, които следят обсъжданията тук.
Майтапът е следният. Тази така наречена съдийка на първа инстанция заявява в решението си в прав текст, че, видите ли, присъждането на научни степени НЕ БИЛО АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ!
?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Има много често много неща, които, като ги прочетеш в едно съдебно решение, просто оставаш с широко зяпнала уста! И с дълбоко увиснало чене! Такъв е и този случай!
ПРИСЪЖДАНЕТО НА НАУЧНИ СТЕПЕНИ НЕ БИЛО АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ!
Да паднеш и направо да пукнеш на място!
Затова, защото, например, има влезли в сила съдебни решения, според които административна дейност са неща, които са много далеч, много меко казано, от присъждането на научни степени. Така например, според влязло в сила съдебно решение, административна дейност е, ВНИМАВАЙТЕ МНОГО, АМА МНОГО,

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАЛКИ ПРИ ОХРАНАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦИЯТА!

Та, значи така: използването на палки при охраната на обществения ред от страна на полицията е административна дейност! Обаче според една съдийка от Софийския градски съд присъждането на научни степени и звания от страна на ВАК - която безспорно иначе е организация при Министерския съвет, НЕ Е АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ!
Да паднеш и да пукнеш на местО (казано по западните говори)!
Обаче аз нямам намерение да падам и да пуквам на местО! Напротив!
Наздраве! Със Старопрамен!

_____
Петре, много ще ти бъда благодарен за коментар на горното! Ще ти го пратя като факти допълнително в подробности, естествено!
Майтап! Майтап! Майтап! Ебаааати държавата! Ебаааати съда!
цитирай
52. анонимен - много нервна става тази жена
10.10.2009 20:42
И има защо!
цитирай
53. анонимен - а какво ще стане...
10.10.2009 21:07
... ако аз познавам човек, който е вкаран в лудница заради критика на режима? Ще промени ли този факт истинноста на това:

petdoshkov написа:

Седмо, по доказателствено искане №8 на ответника (Протокол на катедрено заседание на катедрата по български език, проведено на 12 февруари 2009г.) . Да се допусне. Ще докажа не само, че е неотносимо към уволнителните основания, но и нищо конкретно не се казва за разпределение на часове на това катедрено заседание. Разпределението на часове се извършва едва на 26 февруари, и то защото не съм подал молба за творчески отпуск.
Осмо, доказателствено искане №9 на ответника (разписи) да се приеме.
ЗВО (Закон за висшето образование) изисква разпис на часовете да се приема от ФС, а не от комисия. Академичната йерархия на органи по ЗВО не допуска доминацията на ФС от комисия ad hoc.
Второ, въпросните два разписа са неистински документи.
А. Ответникът се е съобразил с възраженията ми за неистинския разпис по дело 586, опис на РСС за 2009г. – служебно известен съдебен факт.
Представеното копие на разпис за часовете с бележката „По решение на Факултетния съвет от 10. 03. 2009г.” не санира последвалото менте на Ант. Стоилов без дати (обявено по дело 586/2009г. за (!) частен документ). Датите върху разписа трябва да са две. Първата е за възникването на разписа. Втората липсваща дата е на утвърждаването му от декана Стоилов. Датата на постановяване на разписа трябва да се докаже чрез релевантен протокол на Факултетния съвет. Двата разписа не се ползват с официална материална сила.
Първо, единият е проект, значи неокончателен акт.
Второ, комисията от чиновнички и Илиева е материално некомпетентна да приема разпис : не може да измести ФС от правомощието му.
Трето, протоколът на ФС от 10 март 2009г. не включва акт на ФС за приемане на ОКОНЧАТЕЛЕН разпис.
Четвърто, няма установително значение подписът на Стоилов върху разписа на учебните занятия, включващ възложените ми часове от Факултетния съвет на ФФ по дни, дисциплини и зали (работни места). Подписът е ПРЕД съдържанието на НЕДАТИРАНИЯ разпис. Тези обстоятелства инвалидизират представените разписи.

цитирай
54. анонимен - Палките - административна дейност
10.10.2009 21:10
Обаче присъждането на научни степени - не!
Това ще е извод и правна творба на някоя възпитаничка на някой петопоколенец ...........
цитирай
55. kkabakciev - Майтап! Не знаех, че имало мач
10.10.2009 21:42
Обадих се на Петър нещо да се консултирам по правен въпрос.
"Гледам мача" - казва.
"Какъв мач?" - питам.
"Кипър-България - отговаря, ама падаме два на нула" (Тогава беше само толкова.)
"Абе, как може да гледаш тия български некадърници и безотговорни индивиди?" - питам го.
"Ами - какво да правя?" - отговаря.

*****
Гледам - сега е четири на един за Кипър! Майтааааап!
Това е като при съдиите. Футболистите - българските, са адски некадърни, безотговорни - а, казват, има и корумпирани. Продават мачове.
Ако някой е добър, той не е в България. Ако дойде да играе за националния, другите го провалят.
Трябва някакси да се обяви война на некадърниците, малоумниците, корумпираните и идиотите в тая така наречена държава! Ама това изисква време. И организация.
И хора.
Добре, ама свестни хора няма. Защото огромното мнозинство не са в България.
И сега кво пра'им?
Въпрос без отговор.
цитирай
56. анонимен - Да например "не може да изм...
10.10.2009 21:45
Да например "не може да измести ФС от правомощията му"
Като че ли ФС е трябвало да се занимава с нещо, а не се е занимавал!
Абе, накарай мързеливия на работа, за да те научи на ум! Това народът го е казал иронично.
А що се потнася до познатият на г-жата горе, който бил вкаран в лудница заради убежденията си - май че се сещам кой е бил вкараният в лудница.
Убеждения, да, как не. Според тази г-жа психичните болести са измишльотини на комунистите. Де да беше така, госпожо! Българските управници докараха хората в страната до масово ошашавяване. При това, практически няма психиатрична помощ. Ако човек е и самотен или пък близките му не си дават сметка за заболяването му (уви, масов случай), трябва да стане нещо драстично, за да се стигне до лекар.
И после - какво? Корумпирани лекари, голяма част - и некомпетентни. Това е друга тема.
Страшно е, че процентът на психично болните университетски преподаватели е толкова голям и че непрекъснато някой "нов" превърта. За това трябва да има причини, но никой не го е грижа.
цитирай
57. анонимен - Стоян Иванов Иванов
10.10.2009 22:01
Роден 1935 година, вкаран в лудница, защото поискал да напусне партията, след като му партийният секретар му казал да си обръсне брадата.

Не знаех, че сте познавали покойния Стоян Иванов!

Но знам, че ФС е ТРЯБВАЛО да се занимава с нещо - не заради Дошков, а защото е ДЛЪЖЕН.

Просто има правила. И закони.
цитирай
58. анонимен - Не,
10.10.2009 22:35
покойният (мир на праха му) не ми е известен. Но за да го вкарат в лудница, двама членове на семейството му са подписали, че по тяхно мнение той има нужда от лечение! Или един член на семейството и той самият.
А мога да твърдя, че познавам хора, които бяха преследвани политически. Например, имаше такъв случай: опитаха се да изкарат един индивид луд, с експертиза, за да го вкарат в лудница, но не стана. Затова го си го пратиха в затвора (за пореден път), с обвинението, че "разпространявал слухове". Истинската причина беше съвсем друга.
След 1989 тодина същият оглави някакво ОМО "Илинден". Т.е. не е луд, а е тъп и продажен. Но не беше за лудница и трябваше да си отиде в затвора като "народен враг", защото беше и е такъв.
Що се отнася до ФС - той нещо върши и е вършил.
Но скоро Дошков ще предяви претенции към облеклото на членовете на ФС, когато са гласували незнам-какво си. Само защото е вярвал, че селският му тарикатлък е непобедим.
цитирай
59. анонимен - Ще допълня,
10.10.2009 22:40
че вашият познат, щом е влизал "в партията", си е бил за лудницата.
Човек, роден през 1935 година, ще да е влизал в тая партия през петдесетте години, ако не и по-късно. Или е бил тарикат и е гледал да намаже, или е бил луд. Няма друга възможна причина!
цитирай
60. kkabakciev - Това по-горе е цинично и нагло, но е и много смехотворно
10.10.2009 22:47
Дошков притежавал "селски тарикатлък". Много е интересно как с този "селски тарикатлък" е принудил цяла група индивиди да заявят официално на заседание, че е луд?
Като се има предвид, че по принцип е възможно и някои индивиди, и ЮЗУ като институция да трябва да плащат нанесени на Дошков значителни щети, ако той заведе дело и заявилите лудостта му индивиди не могат да докажат, че Дошков е луд, всъщност Дошков не е просто "селски тарикат", а направо гений и притежател на грандиозен капацитет за внушение!
Забележете, че Дошков - казвам го с уважение към него - може да е луд. Всеки може да е луд. И аз може да съм луд. Ама ако някой каже - и то на официално заседание, че някой е луд, трябва да отговаря за клевета по силата на закона пред съда. И тогава дори и Дошков да е луд, ако заявилите твърдението не могат да докажат лудостта на определения от тях за луд, ще тябва да плащат.
Интересно е да попиташ тези индивиди - някакви си филолози, някаква си инженерка, някакви си литератори: как, аджеба, разбраха, че Дошков е луд? И от какво именно е болен! Каква е точната нозологична единица?
Имах възможността четири години да се занимавам с психиатрия, прочел съм я цялата основно. Това е изключително сложна област. За да станеш психиатър, не е достатъчно просто да станеш лекар, - което е десет пъти по-трудно от това, да изтикаш "българска филология". И след това трябва дълги години да специализираш. Обаче група филолози, и литератори и някаква инженерка установили дори без да имат конкретни данни - и дори без да са чули от съседката за надлежно осъществен медицински преглед направен на Дошков - да не говорим за психиатричен, че той е ..... луд. Ама да, бе, те го знаят, кво! Луд е Дошков, бе, как да не е луд?

*****
Абе .......
Моля ви се!
ЮЗУ!?!?!? Езико-инженерно-литературни специалисти. Вечни в ЮЗУ! Доценти и професори.
А Дошков е едновременно доказан специалист по генеративен синтаксис и повече от брилянтен юрист (моя преценка)! И е уволнен три пъти - и не му е обявяван конкурс за хабилитация.
Хайде, моля ви се! Да не взема да употребявам малко по-различни изразни средства!
цитирай
61. анонимен - Смешно има и още
10.10.2009 23:04
за разлика от инженерката, другата набедена за езиковедка и останалата филосган Дошков има положен изпит по медицина.
Като всеки завършил право.
Дори може би повече от един. той да каже.
цитирай
62. анонимен - На филосганта не и остава друго
10.10.2009 23:07
освен да тръгне да се моли в психиатриите.

Може ли една бележка, че един колега, на име петър дошков, е луд?

Не може? Ама как така? Ама той е луд! И носи пистолет!
цитирай
63. анонимен - Вижте, сега,
10.10.2009 23:11
кой какви положени изпити има е друг въпрос.
Единственото, което исках, е Енчева ( която, за разлика от другите, си е с всичкия) да си даде сметка как докараха селския тарикат Дошков до там, че с месеци да не се вясва на работното си място.
Иначе, другите, са известни откачалници.
цитирай
64. анонимен - Енчева била с всичкия си
10.10.2009 23:17
Тогава защо искаха да й удрят шамари?
А на Дошков не може да се удрят шамари. Щото е луд. опасен и носи пистолет.
А и май беше удял шамари на някого.
Припомнете, моля.
цитирай
65. анонимен - Според едни Дошков е луд
10.10.2009 23:23
Според други е селски тарикат.
А дали не е според същите? Тук обаче има мъничко проблемче. Селски тарикат е нещо по-различно от луд. От луд трудно става селски тарикат.
Или твърдящите двете неща са различни хора, или е един и същ.
Луд.
цитирай
66. анонимен - А,
10.10.2009 23:33
Един селски тарикат може да бъде и луд!
Вие сте тая с логическите грешки. Едното не изключва другото! А и нагледният пример е налице.
А ако става дума за шамарите - Дошков е специалиста. Не са точно шамари, а по-скоро - леви крошета. Не че играе бокс с обратен гард, просто в пияно състояние навремето е падал през прозорец и си е повредил ръката. Но колкото може - млати и с нея. Жени. Той с мъже не се бие, не са му от категорията.
цитирай
67. анонимен - И носи пистолет
11.10.2009 09:20
Обаче не знаем по колко души е стрелял с него.
Как може такъв пропуск?
Да се коригира!
цитирай
68. анонимен - Хамлет
11.10.2009 12:55
Е бил смятан за луд, но не е бил такъв. Понеже съм рядко във форума и съм магистрат, за мен е ясно, че ЮЗУ е пропаднало висше училище. Г-н Дошков не е излъгал в нищо. Ако доказателствата за нелегитични състави на колегиални органи са налице, за какво да говорим тогава. Може би ЮЗУ трябва да се закрие? Жалко за студентите, наистина жалко.
цитирай
69. анонимен - Дрън-дрън!
11.10.2009 13:25
"Магистрат", който плещи за нелегитимност без доказателства!
Какви доказателства са налице? Плещениците на един побъркан човек. Да, знае се, че юристи от СУ точат зъби на ЮЗУ, както се знае и защо.
Но прекалено тежка задача стоварвате на плещите на лудия Дошков. То не че се надявате, ама - "а ако се закваси" (за морето става дума), нали.
А дали Хамлет е бил луд или не - има огромна литература по въпроса. Дошков и Хамлет! Омир, Милтън и Паниковски, както казваше Остап!
цитирай
70. анонимен - оставам с впечатлението, че
11.10.2009 13:29
Тук някои в този форум цял живот са се опитвали да вкарат разни хора в лудницата.

Без успех.
цитирай
71. анонимен - Ако Дошков постъпи в лудница
11.10.2009 13:58
това ще бъде дълбоко хуманен акт към самия него. Болните имат право на лечение. Но не и в България.
цитирай
72. анонимен - охоооо, какво се случилоооо?
11.10.2009 14:02
Катедрата по история поканила на рандеву Мирчев с цел да си издейства арбитраж в конфликта с Дечев. Пък изобщо не се разбрало Мирчев на чия страна бил в конфликта.
цитирай
73. анонимен - Катедрата по история поканила на ...
11.10.2009 14:54
анонимен написа:
Катедрата по история поканила на рандеву Мирчев с цел да си издейства арбитраж в конфликта с Дечев. Пък изобщо не се разбрало Мирчев на чия страна бил в конфликта.



1. Няма такава катедра, тъй като тя е незаконна. Следователно - Мирчев не може да прави срещи с незаконни образувания. Той трябва да ги подкани да се влеят в другата катедра и да започнат нормална и законна дейност.

2. Няма "конфликт" между Дечев и "катедра по история". Дечев изнася ФАКТИ за престъпна и незаконна дейност. Неопровергани и до днес. Мирчев е длъжен да назначи незабавна проверка, а не да прави "рандевута". Не може да има "арбитраж" между фалшифицираните документи и законността; между мафията Воденичаров-Пискова и законността; между събирането на билети, които да вършат работа за фалшиви командировъчни и финансовата израядност. Тук не можеш да бъдеш нито арбитър, нито да си по средата. (Както уж иска да бъде 72 "Не знам кой прав, кой крив!" Нали така говореше още през май 2008 г.). Ако това, което публично оповести Дечев е лъжа, лошо му се пише, но ако е ИСТИНА, ха познайте какво следва. всеки случай не "рандевута" и не "арбитражи". Ако има такова нещо, значи Мирчев иска да води политика на замазване на проблемите.

3. Тъй като Мирчев е длъжен ако мисли за униоверситета да е на страната на законността, на коя страна е, все пак, уважаемия 72. И не смята ли, че законността трябва да възтържествува?


цитирай
74. анонимен - Цитат и въпроси
11.10.2009 15:32
""Магистрат", който плещи за нелегитимност без доказателства!
Какви доказателства са налице? Плещениците на един побъркан човек."

Не са плещеници на един побъркан човек, а представени пред съд документи за участващи в съвети пенсионери - т.е. участващи незаконно.
Или какво, може би тези документи са неистински, така ли?
Или може би рождените дати на пенсионерите са сбъркани?
Или по-скоро са сбъркани цели групи индивиди в ЮЗУ?
цитирай
75. анонимен - Нова най-висша академия!
11.10.2009 16:08
Като гледам мине - не мине и Кабата бута лафа, че на Дошков не са обявили конкурс за хабилитация. Май това им е най-болното място - как може най-гениалните и "брилянтни" да не са поне доценти? А че били откачени, какво от това - от гения до лудия дистанцията е нищожна.
Я да вземе Кабата да обяви хабилитационен конкурс на Дошков при него, че да направят една гениална академия на непризнатите свръхчовечета! Какво все го бута в това ЮЗУ, нали там са все некадърни, и той защо пък се натиска именно за ЮЗУ? Или никой друг няма да сглупи да го вземе?
цитирай
76. анонимен - Пенсионер
11.10.2009 16:09
е човек, който е пенсиониран.
Но с хора, които имат ментални проблеми, няма какво да се говори.
цитирай
77. анонимен - Мечтата на 71
11.10.2009 16:32
Драстично да се улесни вкарването в лудница. Катедрените съвети, независимо от специалността, да имат правото да освидетелстват. Накрая в ЮЗУ да останат само нормалните - петопоколенецът, Лили Психиатричната, Мара Етичната и всите като тях.
цитирай
78. анонимен - продължение на мечтата
11.10.2009 16:37
И като си останат само Петопоколенец Законний, Лили Психиатричната, Мара Етичната и сите като тях, никой нема ги гледа имат ли кворум, нямат ли, имат ли пенсионери, нямат ли, дали гласуват работи, дето имат право да гласуват, или не, къде има дата, къде няма... Всичко ще е наред и авторитетът на ЮЗУ-то ще щръкне право напред и нагоре!
цитирай
79. анонимен - ?!
11.10.2009 16:40
анонимен написа:
Тъй като Мирчев е длъжен ако мисли за униоверситета да е на страната на законността


73, ти от коя планета падаш? Не беше ли Мирчев, който каза пред "Дневник" - може и да е крал Воденичаров, ама дава на университета!
цитирай
80. kkabakciev - Откровено глупаво съобщение № 75, но ще реагирам на него, тъй като глупостта провокира и сериозни отговори
11.10.2009 17:28
"... Кабата бута лафа, че на Дошков не са обявили конкурс за хабилитация. Май това им е най-болното място - как може най-гениалните и "брилянтни" да не са поне доценти? А че били откачени, какво от това - от гения до лудия дистанцията е нищожна.
Я да вземе Кабата да обяви хабилитационен конкурс на Дошков при него, че да направят една гениална академия на непризнатите свръхчовечета! Какво все го бута в това ЮЗУ, нали там са все некадърни, и той защо пък се натиска именно за ЮЗУ? Или никой друг няма да сглупи да го вземе?"

Първо, факт е, че на Дошков не са обявили конкурс за хабилитация.
Второ, факт е, че Дошков е защитил дисертация преди повече от 15 години, което означава, че грубо е нарушено правилото (неписано, но широко прието) да се обявява конкурс за хабилитация около 2-3 до 5 години след защита на първа дисертация.
Трето, факт е, че, вместо да обявят хабилитация на Дошков, управниците в ЮЗУ са предпочели да го уволняват незаконно. Това те са извършили цели два пъти. Ако това беше една нормална държава, а не една гнусна комунистическа и посткомунистическа кочина, досега заради това деяние щеше да се самосезира прокуратурата и да разследва не е ли налице умишлено отстраняване на дадено лице от работа, с цел ощетяване на лицето и едновременно с това лична облага на друг.
Четвърто, факт е, че вместо да бъде обявена хабилитация на Дошков след отмяната на второто му уволнение, което е следвало да стане незабавно след връщането му на работа, тъй като все едно вече драстично са били нарушени неписаните срокове (упоменати по-горе), катедрата в лицето на инженерки, литературоведи и езиковедки го обявява за .... луд.
Пето, факт е - или поне на мен ми е известен такъв факт, че в изключително грубо нарушение на закона (чл. 42 от ЗНСНЗ) не са атестирани научноизследователската и предавателската дейност на Дошков, при това не просто за последните пет години (считано до третото му уволнение), а изобщо за цялата му работа в ЮЗУ. Този факт ми е съобщен от Дошков. Той твърди, че НИКОГА не е бил атестиран в ЮЗУ!
Шесто, факт е, и той прави изключително неприятно впечатление, че вместо да направи предложение за обявяване на конкурс за хабилитация за Дошков, лицето Илиева, което е носител на административна отговорност, прави различни внушения Дошков да бил вземел творчески отпуск, за да бил пишел хабилитационен труд. Не е работа на Илиева дали Дошков ще пише хабилитационен труд или не. Ако желае, Дошков може да се яви и без хабилитационен труд на конкурса (това е възможно по закон). Ако желае, Дошков може да напише хабилитационен труд и без творчески отпуск.
Седмо, факт е, че лицето Илиева не познава нормативната уредба на академичната област. Ако я познаваше - и ако действително Дошков не е атестиран, Илиева щеше да направи официално предложение за осъществяване атестация на научноизследователската и предавателската дейност на Дошков. Ако аз съм на Дошков и действително не съм атестиран, ще предявя иск срещу ЮЗУ и лично срещу Илиева заради вреди, следствие от неосъществяване на атестация в нарушение на чл. 42 ЗНСНЗ.
Осмо, дали Дошков и Кабакчиев са гениални и брилянтни, ще се произнесе историята. Тя вече най-малкото отчасти се е произнесла в полза на тази теза.
Девето, дали Дошков и Кабакчиев са откачени, не е ничий проблем, освен техен. И те си го разрешават, ако изобщо го има. Проблем е обаче това, че Дошков е официално определен - на заседание на катедра, освен за откачен, и за опасен! С което са му нанесени щети. Ако аз бях на негово място, щях отдавна да заведа иск за обезвредата им. Той обеща, че ще го направи в близко бъдеще.
Десето, ако от мен зависи да се обяви конкурс за хабилитация на Дошков, аз бих го направил незабавно, с пълна убеденост и пространна официална мотивация. Бих препоръчал Дошков да бъде назначен за доцент или професор по право и лингвистика - и да преподава генеративен синтаксис на езиковеди и семантика на прависти.
Единадесето, отдавна съм заявил тук, че ЮЗУ не заслужава преподавател от ранга на Дошков и с неговите възможности. ЮЗУ заслужава преподаватели от рода на тези, които си позволяват да отправят клеветнически твърдения спрямо личността му и да го уволняват незаконно.

Красимир Кабакчиев, дфн
цитирай
81. анонимен - Да, ЮЗУ не заслужаваше Дошков,
11.10.2009 19:19
нека Дошков си намери място, което го заслужава.
цитирай
82. анонимен - той ще си намери, ама
11.10.2009 19:50
... ама някои в ЮЗУ място няма да си намерят, защото както ги е започнаааал... и общо събрание, и ректор, и ...вся остальная сволачь.

Дошков, ще чакаме веднага да оповестиш какво и как е минало в съда!
цитирай
83. kkabakciev - Аз пожелавам на Дошков да остави ЮЗУ и да си намери място, което го заслужава
11.10.2009 19:58
Но същевременно ще направя всичко, което е по силите ми, за да му помогна да получи пълна обезвреда за щетите, които са му нанесени посредством неправомерни действия и бездействия на инстанции, институции и физически лица!
цитирай
84. анонимен - Може да е всичко, но Дошков има
11.10.2009 20:26
Приятел в лицето на Кабакчиев. Това е толкова истинско, че може да се каже, че не е за вярване.
цитирай
85. анонимен - до 84
11.10.2009 20:52
И защо се съмнявате? По каква причината смятате за невероятно това почтен човек да има и приятели?! Поради ЮЗУ ли?!
Не ставайте смешен! Точно Дошков има истински приятели.
Мирчев няма ни човек около себе си. Жалък животец и жалък мандатец ...
цитирай
86. анонимен - Ех, Потеров, Потеров,
11.10.2009 21:02
ами ако не се закваси?
цитирай
87. анонимен - за 83
11.10.2009 21:22
Проблемът е, че няма такова място! Където и да се закачи откачалникът, ако изобщо се случи, ще го отсвирят като другия непризнат "гений" (П)Люнгов.
цитирай
88. анонимен - Защо, 87?
11.10.2009 21:26
Защото Дошков не признава "всепризнатия гений" ли???
Ха-Ха-Ха.
цитирай
89. kkabakciev - Откачалник/откачалница е 87
11.10.2009 22:28
Истината е тази.
Първо, Дошков е брилянтен юрист. Казвам го аз - който 20 години е в съда и познава капацитета и на адвокатите, и на съдиите.
Второ, Дошков е специалист по генеративен синтаксис и юрист едновременно. В една нормална държава с нормални университети щеше да има борба за Дошков кой да го наеме.
Така е в Германия. В Макс Планк, където работи синът ми, се борят да наемат за професор най-добрия в областта. И надцакват с по-висока заплата и условия всички останали предложения по света за най-добрия. В тази кочина, наричаща се за благозвучност държава, където в университетите работят предимно некадърници и комунистически отрепки с разбирания "в науката" от 50-те години на миналия век, Дошков няма място.
Аз също нямам място. Аз съм всепризнат по света като автор на теория за общоезикови закономерности. Ако реша, ще си намеря място във всеки престижен университет, където се преподава теоретично езикознание на най-високо равнище. Нямам такива амбиции. Аз съм постигнал ВСИЧКО в науката. Всичко, което може да постигне един много сериозен учен.
Аз съм като професорите в Макс Планк например, които намират преподаването на студенти за напълно излишна за тях работа. И аз мисля така. Добре би било за студентите да им се преподава на особено високо равнище. Но колко от тях ще го разберат? И какво ще спечеля аз от тая работа?
Трето, от гледище на горното, много е ясно, че некадърниците, диваците и напълно нецивилизованите индивиди в така наречените университети в така наречената държава България, не искат такива като Дошков и като мен да им се мотаят наоколо. И аз не искам да имам наоколо си простаци и некадърници. Такива са 95% от работещите в областта на българистиката и около 50% от работещите в областта на англицистиката в България. познаваме се добре, нали така.
Четвърто ....

Абе, какво четвърто? Работата е напълно ясна.
Дошков да се бил закачил? Не Дошков трябва да се закачи за някой български университет, а някой български университет би трябвало да се закачи за Дошков - ако в този университет имаше капчица мозък и разум. Няма мозък и разум. Има тотална некадърност и простащина.
Толкова за момента. Ясен съм напълно, нали!
цитирай
90. анонимен - Щастлива е
11.10.2009 22:42
българската наука с тези две светила на научния небосклон - Дошков и Кабакчиев! Гордост за нац;ията и пример за младите поколения.
цитирай
91. kkabakciev - Българската наука да си такова таковата!
11.10.2009 23:14
Още повече че аз, признавам, не знам какво е това българска наука.
И мисля, че няма такова нещо.
Обаче все пак утре ще проверя дали някой е обяснил убедително кво'й туй българска наука - та и аз да се просветля по въпроса.
цитирай
92. анонимен - Каба, не се увличай по "нормалниците"
12.10.2009 00:59
Дано утрото ти е по-смирено и некрайно.

ЮЗУ се нуждае от смислено връщане към Закона и към Академичността.
Нуждае се от преодоляване на порочните практики - поради комплексарските амбиции, квазинаучните стойки и пренебрежителното високомерие към Човечността - на неголяма групичка "управленци".
Нуждае се от припомняне на Университетската идея и от стимулиране на научното търсене: чрез прозрачност, обоснованост и подкрепа на безкористното доброжелателно отношение на всички към всички: студенти, преподаватели, служители.
Няма друг път към Възраждането.
цитирай
93. анонимен - Тъй, тъй,
12.10.2009 04:56
ЮЗУ се нуждае от Поткаров!
Той е нужен като слънцето и въздухът.
цитирай
94. анонимен - Колега 86, 93 и подобни,
12.10.2009 06:58
Блогът на Дошков и форума тук не са сайт за запознанства. Това не е нито aha.bg, нито impuls... Ако постоянно мислите за Потеров и усещате наистина такова непреодолимо привличане, то споделете го спокойно с него - той е прям човек, ще ви изслуша и ще ви разбере. Ежедневно е в университета и е излишно тук да се погубвате в анонимност, затънал в интимни терзания. Не изхабявайте чувствата си, но не ги разпилявайте тук, където са обречени на неизвестност.
Успехи!
цитирай
95. анонимен - Ха-хааа
12.10.2009 07:35
Потеров ще му скъса задника - ама от работа. На този с анонимние импулси.
цитирай
96. анонимен - Моля ви се,
12.10.2009 10:36
такива изрази за прочутия "композитор" и "ще му скъса задника от работа"!
Просто много хора са почитатели на голямото изкуство на музикалния гений. Не могат да се сдържат във възторга си.
цитирай
97. анонимен - Стига простотии!
12.10.2009 11:21
Концентрирайте се върху безправието в ЮЗУ!
И пожелайте успех на Дошков!
цитирай
98. анонимен - за 89
12.10.2009 15:09
Ами Каба решавай по-бързо и се омитай там, където уж ще те оценят (не забравяй да забереш и брилятния си юристо-езиковед незнамкойси, ама и (П)Люнгов!). Какво търсиш още в тая кочина, където никой не те ебава за слива?
цитирай
99. kkabakciev - Хе-хе, че злоба!
12.10.2009 15:30
Аз решавам какво да правя, къде да отида, кога и т.н.
Кой си ти, че ще ми даваш акъл?
Гле'й да не се се пръснеш по шевовете от тая злъч, 98!
цитирай
100. анонимен - В стила на 98-я
12.10.2009 15:39
Е, те това "неебаване" - на неща, дето не ги разбираш, точно това /без/Принципно неуважение - и към непознатото, и към Другото, та дори и към неразбираемото, води до наглото самочувствие за правото на оценки и присъди.
И то ни "ебава" - дори като народ от Фурми.
цитирай
101. kkabakciev - Вярно, 100, за /без/принципното неуважение и пр., казано е добре и хуманно
12.10.2009 16:05
Обаче аз това не го наричам и не го считам "безпринципно неуважение".
А го намирам за чисто и просто .... простотия. Пълна простотия, както се казва!
Само пълен простак (от мъжки или женски пол) може да тръгне да дава оценки и да прави генерални обобщения кой кого ебава и не ебава.
Или луд (луда).
цитирай
102. анонимен - за Каба-ДФН
12.10.2009 20:27
Понеже често ни обиждаш като "града с ... име" прочети следното, глупако!

"Те например своеволно са си присвоили началото на тяхната партия от партията на господин Димитър Благоев. Ако не бяха толкова мозъчно недорасли, те щяха да научат много полезни неща от тогавашните български социалисти, с които и днес нямат нищо общо. Ето например официалната позиция на партията на Благоев към Русия:

Руско-турската война от 1878 е «...опит от страна на Русия за създаване на българско княжество с надеждата, че то веднага ще се превърне в руска губерния»;

«Русия беше тази, която се обяви твърдо против Съединението. А когато въпреки всичко беше извършено, Русия не само одобряваше, но и насърчаваше Сърбия да обяви война на България»;

Във връзка с обявяването на независимостта на България партията на тесните социалисти с гордост отбелязва че се е опълчила «решително против тласкането на България в железните прегръдки на руския абсолютизъм»;"http://www.svobodata.com/page.php?pid=1566&rid=154

Каква нормалност ще настъпи в този блог, ако някога ти "нарцис невъобразим", млъкнеш!?
цитирай
103. анонимен - за Каба-ДФН
12.10.2009 20:34
Очевидно твоят дядо се е съпротивлявал на тази позиция на Благоев! Заради това и ти ДФН си доносничал! Заради това и днес ти пътуваш по света без да си на работа, а останалите българи едва свързват двата края!
цитирай
104. kkabakciev - Глупости на търкалета!
12.10.2009 21:12
Благоев уж е бил против Русия, обаче, след като идват на власт крадците, варварите и изродите начело с Ленин, ги посреща с въодушевление.
Съжалявам, че не мога да намеря статията за неговата терористична дейност, тя е от вестник "Про и анти".
Всеизвестно е, че зетят на Благоев е Коста Янков - главният организатор най-големия терористичен акт в историята на човечеството до онзи момент, в църквата "Св.Неделя" - който остава и най-зверското деяние от този род цели 70 години след това.

........

И вероятно поради тази причина - заради терориста Дядото и заради моя дядо, който не само не е бил терорист, но се е противопоставил на терора на изрода Ленин, и т.н. - аз сега пътувам по света ....
Ха-ха-ха! Голям майтап!
Наздраве на нормалните хора! С Шуменско Premium! Щото Старопраменът свършил!
А проблемните да се погрижат за себе си, като потърсят медицинска помощ! Няма нищо срамно!
цитирай
105. анонимен - не се нервирай, Каба
12.10.2009 21:19
Скоро на особата, която те ругае, ще й се наложи да отговаря в съда. А там няма да е толкова лесно да минава с клевети и ругатни!
цитирай
106. анонимен - Еркюл
12.10.2009 23:09
Успех на Дошков!

Успех на Академичността и Законността в ЮЗУ.

И на Човечността.

Но за да има Академичност, Законност и Човечност, трябва да имаме куража да преодолеем миналото, което ни тегли като воденичен камък. А за да го преодолеем, трябва да се осмелим да го видим.

Или поне да го чуем:

http://hercules.vs.pif.googlepages.com/media

Приятно (или неприятно) слушане!
цитирай
107. анонимен - Шо стана?
13.10.2009 00:59
Шо ще става?
Пак ли Снишаване?
Имало ли е Одит? Имало ли е Фалшификати?
Хич ли е нямало Виновни?
Те пак ли са ТЕ?
Докога?!!
цитирай
108. kkabakciev - Аспекти на комуноизродството
13.10.2009 06:27
Въпреки че комунизмът умря преди две десетилетия, комуноизродството е все още живо. И тук ярко са демонстрирани отделни негови аспекти. Говоря за моралното комуноизродство, разбира се.
Според комуноизродите човекът трябва да бъде излят в калъп, наречен "хармонично развита личност". Има комуноизроди, които са писали съчинения на тая тема. И "преподават" и досега в "университетите" - вместо да гният в затвора. Има ги със сигурност и във вашия така наречен университет.
Тезата за "хармонично развитата личност" дава възможност на комуноизродите да надничат в живота на хората и да определят кой е "правилен" и кой не.
Ще дам само два примера, но много показателни.
Единият, хипотетичен, е този, при който управата в лицето на дадени индивиди в даден така наречен университет "дава" часове на преподавател. Според тезата за "хармонично развитата личност" абсолютно всеки преподавател в университет (дори днес, и особено, ако той е преподавател в университет в град с име на комунотерорист) е абсолютно безусловно задължен да "вземе" тези часове, т.е. да започне незабавно да ги преподава, без уговорки. Няма значение дали тези часове (които представляват възложена работа по ЗЗД) съответстват на разбиранията на преподавателя и т.н. Той трябва да ги взема, и толкова. Според носителите на комуноизродството. Част от комуноизродството може да се прояви дори у иначе обявяващи се за много прогресивни и демократични индивиди, които може да заявят, че, щом "администрацията" ти "дава часове", значи ти ги вземаш, и толкова.
И ако този, на когото са "дадени" часове, които той не приема, атакува административно "даването на часовете", комуноизродството незабавно ревва:

"Ха! Какъв е тоя, бе, че ще отказва да взема часове?" Яяяяя, моля ви се, ние ей-сега ще му дадем да се разбере!"

"България е правова държава", както обича да казва Дошков. И когато комуноизродите дотолкова са заразени от комунистическия бацил, те даже не си дават сметка, че това е правова държава (или поне такава е по конституция). Атакувани в съда за комуноизродското си деяние, те продължават да оревават пространството с "доводи" за ..... "хармонично развитата личност". Т.е. тая, която е влечуго, лазещо всеки ден пред комуноизродите. Които могат да налагат на хармонично развитата личност да върши всичко, което те - и само те - смятат за необходимо.

Вторият пример е от снощи. Един заразен (една заразена) с "идеята" за "хармонично развита личност", обяснява, че моят дядо ВЕРОЯТНО е бил такъв, че се е противопоставил на един комунотерорист, когато комунотерористът бил казал нещо си. Съответно - как може дядо ми, който е имал претенции да бъде вид комунист, да се противопостави на мнението на комунотерориста? При положение, че мнението на комунотерориста е "правилно"...
Сега, моят предтец всъщност не ми е дядо, а прадядо, и е бил такъв "комунист", че е критикувал насилието в революцията на комуноизродската шайка на световния главорез Ленин и т.н. Докато комунотерористът Дядото е пял дитирамби за революцията на шайката и може би е подпомагал зет си ....
Но комуноизродът/комуноизродката отива още по-нататък. Той/тя заявява, че аз не извършвам това, което комуноизродите наричат "общественополезна дейност". През комунизма преследваха хора за неизвършване на "общественополезна дейност". В цивилизования свят отказът да работиш се приема за безусловно право на човека, и въпреки че отказващият поема риск за собственото си здраве и пр., на такива хора се им се дават помощи - минимални, разбира се. Обаче комуноизродът/комунизродката тук не приема идеята в цивилизования свят, че човек може да не работи. Ето какво пише той/тя:

"Заради това и днес ти [Кабакчиев] пътуваш по света БЕЗ ДА СИ НА РАБОТА."

Това е комуноизродство в най-чист вид. Ако това е мъж и го срещна, и знам кой е, и знам, че не е психично болен - ще му разбия физиономията. И ще си изтърпя наказанието. Ако е жена, няма какво да се направи .....

Комуноизроди. Ще трябва още десетилетия тази "нация" да чете, да чете, да чете, да чете, да чете какво представлява комуноизродството, и чак тогава може би един ден ще светне в просташките тикви. Само че тая "нация" не чете. Те университетските преподаватели не четат и са заразени с комунизродство, че какво остава за общата популация .....
цитирай
109. анонимен - Дошков и Кабакчиев са обществени паразити
13.10.2009 08:36
Не работят и философстват. И то неправилно.
цитирай
110. анонимен - Za paraziti - paraziti sa.
13.10.2009 09:40
No de da "philofofstvaha". Za taja rabota se iska akyl.
Kabakciev, na skypiya ti priyatel ne sa mu vyzlozheni chasove "administrativno".
Toj se e dogovoril s kolegite si kakvi chasove da vzeme.
Za tazi rabota ima katedreni syveti.Da e mislil, kato se e dogovarjal!
цитирай
111. kkabakciev - Отговор на 110
13.10.2009 10:12
Госпожо/Господине,

Налага се малко да бъдете правно ограмотен/а. Не съм юрист, но тези неща ги знам, а и те не са сложни.
Първо, договарянето е нещо, което завършва с договор. Ако не завърши с договор, тогава няма задължения за страните.
Второ, вярно, че Дошков има договор за работа в ЮЗУ, но този договор е общ. В него се посочва, че ще преподава българско езикознание. Не се посочва, че ще взема часове по стилистика (например) ......
Може ли да се приеме, че Дошков е длъжен да преподава материал, който не желае или не може да преподава и т.н.? Естествено, че не.
Не знам какъв ТОЧНО е случаят, но обяснението на Дошков е: предложени са му часове, с които той не е съгласен. Подал е възражение срещу акта на възлагане на тези часове.
Нормално. Ако си медицинска сестра и го няма санитарят, не могат да те накарат да правиш клизми. Ако те накарат, възразяваш. И щом е атакуван, актът на възлагането не е в сила - докато не влезе в сила акт, с който е признато, че възлагането е законно (ако, например, пише в договора ти, че по изключение може в даден случай да трябва да заместваш санитаря).
Ето защо, ако Дошков е уволнен на основание на това, че не е приел дадени часове, които надлежно е оспорил, а няма акт, чрез който решението той да вземе тези часове да е влязло в сила, не може да му се държи сметка за неизпълнение.

Толкова. Изключително е просто.

Ограмотявайте се правно и граждански, госпожо/господине! Това е във Ваша полза!

____
Това ми напомня за едно мнение на някаква приятелка на Светла Енчева, която иначе била много голям фен на Дошков (като Светла), обаче била чула от съседката, че Дошков бил отказал да вземе часове. И се изказва възмутена: "Ама как може така Дошков да отказва да вземе часове?"
Става като във вица, дето Гарабед бил спечелил кола от тотото, ама не било кола, ами велосипед, и не го е спечелил от тотото, ами си го е купил сам. След което му го откраднали.
Ограмотявайте се всички, включително прогресивно и правилно мислещите! Особено последните!
цитирай
112. анонимен - Разкарай се,бе,
13.10.2009 14:03
и двамата сте един дол дренки.
Нормално е като не ходиш на работа, да си тьрсиш друга позиция.
цитирай
113. анонимен - за щастие
13.10.2009 14:08
Тези, които казват, че Дошков не е ходил на работа и че се бил "договорил с колегите си", ще трябва да дават обяснения и в съда. Под клетва. А не само да клеветничат тук анонимно и да се подвизават като псих(и)а(т)ри.
цитирай
114. анонимен - Дошков и Кабакчиев са вредни обществено
13.10.2009 14:10
Не ходят на работа, философстват неправилно и даже пишат във форума.
цитирай
115. kkabakciev - Делото на Дошков е отложено
13.10.2009 14:17
Другата страна (предполагам - ЮЗУ) поискала да има време да се запознае.
И с какво ще се запознава? Нали всичко е ясно!
Нали Дошков е уволнен много правилно! И всичко е точно?
Ха-ха-ха!
цитирай
116. kkabakciev - Добавка. Ако аз съм администрацията на ЮЗУ...
13.10.2009 14:22
Ако аз съм администрацията на ЮЗУ и съм уволнил Дошков законосъобразно, не бих имал от какво да се притеснявам.
Обаче дали е такъв случаят?
А?
Я да си припомним историята? Каква е историята?
Историята е, че Дошков два пъти е уволняван и два пъти е въстановяван от съда!
Като жестоко е разбивал другата страна - което ще рече администрацията на ЮЗУ - с правни аргументи.
Бях неотдавна за 2-3 часа във вашия град с име на комунотерорист, което противоречи на Конституцията. И имам спомен за една голяяяяма сграда с едни голеееееми букви, които гласяха: "Правно-исторически факултет". И съм чувал, че там преподавал един професор, който бил много голям специалист по приноса на Комсомола в комуно-правото. Българското. Учен от световен мащаб, значи. За другите подвизи на тоя забележителен специалист, извън тези на научния фронт, няма да пиша. Вие знаете повече. Ха-ха-ха!
И същевременно си спомням и още нещо. И то е, че един литературовед, обявяващ Дошков за луд, заявява официално (протоколирано): "Много са слаби нашите юристи!"
Ама как така ще са слаби юристите в града с това хубаво име, бе? Такива грандиозни специалисти имате там по комуно-право!
Или то вече Бг-правото не е комуно-право, а? Бг-комуно-правото да не би да се е преустроило вече, а?

Коментар? А? Айде, говорете! Чакам! Много интересно! Голямо противоречие има тук, значи! Са ли специалистите по право в ЮЗУ слаби или напротив? Страхотни специалисти са по Бг-комуно-право и други комуно-интернационални права?
И какво, предполагате, че ще случи сега?
Някой да има тук разбиращ от залагания?
цитирай
117. анонимен - време
13.10.2009 15:04
Ответната страна поискала време - може би да изфабрикува още няколко фалшиви документа? Може би ще се появи и документ за "договорките на Дошков" с катедрата му.

Или чакаме Л.И. да вземе тапия по психиатрия?
Или чакаме Мирчев да си отдъхне от прокурорските проверки?
цитирай
118. анонимен - Люнгов.Мислех, че отрепките схващат разликата между хората с близка съдба, но...
13.10.2009 15:24
На 86 и 98. П(Люнгов) не са го "откачили" още. Напротив, влизам по-ярко и отчетливо във форма. Нямахте шанса да ме четете, защото се "изнизахте" пак нелегално и едва днес разбрах за новия блог. Добре е, че след година време на някой му "светна", че изказаната от мен мисъл за закриване на Хаджи Генчовата академия е рационална, заради огромните като брой и раздути като структура незаконни и нелигитимни нейни образования. Иначе съм благодарен и затова, че ме класирате в компанията на Кабакчиев и Дошков като трети. Народът има поговорка: "На луд звънец не му требе!"- т.е. ние се подушваме и тепърва има много да цъкате и да се блещите заради тъпото си слагачество и докарвачество. (Иде реч и за анонимно, присламчващите се магистрати!)
За другото, че тримата сме луди, и че ставаме отбор е вярно, но не сте оценили факта, че лядостта ни е от различно качество и в различни пропорции, за да можем да станем кошмар за продажните магиСтралки и мъЖотурки в тоги!
Можеше да не си чешете зъбките с пишлето ми!
цитирай
119. анонимен - ха-ха-ха
13.10.2009 17:32
Безкрайно интересен откъс тук http://hercules.vs.pif.googlepages.com/media (отрязъкът от последния запис).

Воденичаров: "като юрист искам да кажа, че сега за първи път (виждам пред себе си?) такова предложение". Може би, ако беше икономист, щеше да го е видял за втори път :-)?

Ех, спомени... Какви времена бяха... Воденичаров още беше във вихъра си... Мирчев до последно трепереше ще мине ли далаверата с фалшивите бюлетини... никой дори не подозираше какво ще бъде след по-малко от половин година...
цитирай
120. анонимен - "По тв казаха че на база тези ...
14.10.2009 00:13
"По тв казаха че на база тези действия не могат да му повдигнат обвинения, трябвало да има физически контакт и физическа трамва. Значи ще ми обарва детето и ще го боде със спринцовка и това не се брои за престъпление?!?!?! Никакъв потенциален педофил не е, той си е ДОКАЗАН педофил бе! никой нормален не пипа деца по входовете, още по-малко да ги боде. Егати държавата, егати законите."
цитирай
121. анонимен - СПОКО БЕ , ПИЧ
14.10.2009 00:56
В Юзу няма физически контакт, нито физическа травма.Няма Обарване, няма забодени спринцовки, и никой Никого не "пипа".
Просто има дългогодишни абсурдно-"чорови" практики,
Фалшификати, Безпощадна предопределеност и Малоумен Мъниджмът
И агнетата стаавт все-по агнешки
цитирай
122. анонимен - съгласен със 121
14.10.2009 06:53
В ЮЗУ не боцкат със спринцовки, пистолетите са само във въображението на филолозите, етиците и Мирчев, етичните шамари са само на думи...

Виж, други неща са истински - фалшификациите на документи, камерите, уволненията, папучаровщината, агнешковостта...
цитирай
123. анонимен - Люнгов. Лили, войната ти с Петър е абсурдна
14.10.2009 10:32
Приятелите са затова, за да не се предават един друг. Един мъдър старец ми казваше, че нямало лоши хора, имало лоши мераци. Хората с лоши мераци са способни на низости, които нормалното въображение е трудно да допусне. Това псевдофилософстване е опит за обясняване на абсурда от конфликта между двама добри и всеки по своему достоен човек. Четох от ръка уволнителните документи на Дошков. Лили, ти не си непълнолетна и не искам да те извинявам, но "момченцата", които израснаха около теб и след теб, като шефове на факултет, като титуляри на дисциплини, са те употребявали, раздухвайки конфликта ти с Дошков. Няма нито един подпис на лицето Стоилов, което е декан на факултета!!!
ХГА (Хаджи Генчовата академия) няма никакъв шанс да спечели някое от делата, заведени от Дошков, и то не защото е много голям юрист, а защото са препускали уроболежката, за да се отърват от него!
Връщането му ще трябва да бъде едно към едно с всички обстоятелства, до запетя от преди първото уволнение: някои ще трябва да се откажат от мазните екстри, с които са се обзавели...
Достойнният човек не приема подаяние и кръпки!
Уважавам ви и двамата. Ако ти Лили, не подадеш ръка с простичкото "извинявай- не бях права"-съществува вероятността да ти се отвори дело за непозволено увреждане (чл.45 от ЗЗД), което хиляда на сто ще загубиш и ще бъдеш опозорена!
Гордият човек не е горделив! Успех и мисли.
цитирай
124. kkabakciev - Люнгов, не си прав 100%
14.10.2009 11:13
Ето моята позиция.

Лицето Илиева, което е носител на административна власт, следва да носи отговорност по съответния ред (административен и/или съдебен) за това, че

(1) Дошков е уволнен - ако съдът определи, че е уволнен незаконно.

(2) Не е осъществена атестация на научноизследователската и преподавателската дейност в ЮЗУ на Дошков в нарушение на чл. 42 ЗНСНЗ - ако това е вярно. Дошков твърди, че НИКОГА не е осъществявана атестация на научноизследователската и преподавателската му дейност в ЮЗУ. Оттам, ако е налице нарушение на чл. 42 ЗНСНЗ, трябва съответната част от управата на ЮЗУ, вкл. лицето Илиева, да поеме последствията от неатестиране и необявяване на конкурс за хабилитирано звание за Дошков.

(3) Ако е истински представеният тук
http://docs.google.com/Doc?docid=dhn59jp3_21dmjjggcg&hl=en

П Р О Т О К О Л № 4 от заседание на Факултетния съвет на Филологическия факултет, проведено на 15.04.2008 г.,

от него се вижда, че лицето Илиева прави следното изказване относно Дошков:

Доц. Илиева – [...] "Твърде много хора се интересуват по един така некомпетентен начин. „Какво става със случая Дошков?” Пред българската общественост и пред телевизия, и в печатни медии, а не само по електронните, случаят се представя така: „Дошков е дал интервю пред някаква местна кабелна телевизия, в която е изобличил конкретни хора в корупция и на другия ден бил уволнен дисциплинарно.” Това е, което е известно на обществеността. Ние знаем какъв е случаят. Лично моето мнение е, че става дума за клиничен случай, за човек който, това съм го изказала от въпросните форуми, където той ме принуди да се намеся, защото публикува мое лично писмо във форума и много ме злепостави. Принудих се да взема да отношение и да изкажа моето мнение и че той се нуждае от психическо лечение. Аз го изказвам и тука. Нищо не може да се направи при положение, че неговите близки не могат да преценят какво му е състоянието. Човек, който заплашва с пистолет, наистина е много трудно да бъде допуснат пред студентите. Той много лесно може да бъде освидетелстван, ако бъде предоставен на медицинските власти. Няма кой да свърши тази работа. Такова ни е законодателството, че това става много трудно. Моето колебание за тези часове, които ние му гласувахме, тъй като това беше административно изискване за нас. Как един човек в такова психическо състояние ще бъде пускан пред студенти. Знаете какви случаи има с масови убийства в различни учебни заведения. У нас в дълбока древност – в едно студентско общежитие. Аз радост слушам тази възможност да се отложи идването на Дошков, като не му се гласуват часове. Нашето административно ръководство, което не си е свършило работата, защото той не случайно е върнат, да го уволни по процедурно законен път. За да бъде върнат, той е бил уволнен по процедурно незаконен път. Нашето ръководство да поеме отговорността да му плаща заплата за това време. Аз уважава Дошков и като човек, и като специалист, но моето мнение е, че той е неадекватен, агресивен, опасно агресивен. Той създаде едно широко обществено мнение, дори и за нашето поведение на мижитурки, цитирам форумите, които са допуснали техен колега да бъде несправедливо обвинен затова, че изобличил някого в корупция. Ние през това време сме си „мълчали”. Ние всички знаем, че не е така. Ако може да отложим неговото връщане, а после ще му мислим."

Повтарям и подчертавам следните части от изказването:

"той се нуждае от психическо лечение"
"Човек, който заплашва с пистолет, наистина е много трудно да бъде допуснат пред студентите. Той много лесно може да бъде освидетелстван, ако бъде предоставен на медицинските власти. Няма кой да свърши тази работа"
"Аз радост слушам тази възможност да се отложи идването на Дошков, като не му се гласуват часове. Нашето административно ръководство, което не си е свършило работата, защото той не случайно е върнат, да го уволни по процедурно законен път."
"моето мнение е, че той е неадекватен, агресивен, опасно агресивен."

Ако всичко това е част от автентично изказване на лицето Илиева, не мисля, че има какъвто и да било друг начин за решаване на последствията от него, освен ПО СЪДЕБЕН РЕД!

Аз не знам и не бих могъл да знам дали това изказване, дадено в Интернет, е истинско. Съображението ми по-горе е валидно, ако то е истинско. А лицето Илиева, което идва тук от време на време, би могло да потвърди или отрече, че това са нейни думи.

Красимир Кабакчиев, дфн
цитирай
125. анонимен - Илиева рече:
14.10.2009 11:29
"Ако може да отложим неговото връщане, а после ще му мислим."

Е, май така и не му измислиха. Вера Лазарова помолила съда да помисли до 15-ти. Предлагам Лазарова да помоли Лили Илиева да й помогне с мисленето!
цитирай
126. анонимен - Въпрос
14.10.2009 12:05
До кой 15-ти?
цитирай
127. анонимен - Е, явно не е утре
14.10.2009 12:20
Сигурно ноември
цитирай
128. анонимен - отговор
14.10.2009 12:30
Утре, утре. Така чух.
цитирай
129. анонимен - А за какво да мислят.
14.10.2009 12:51
Дошков изненадал ли ги е с нещо в залата?
цитирай
130. анонимен - Зер много е вероятно да ги е изненадал Дошков, ама как не!
14.10.2009 13:14
Я пистолет е извадил с дясната ръка от левия джоб и го е размахал в съдебната зала ......
Я е шамаросал съдийския състав ......
С много голяма сигурност така е станало!
Това сочи най-новата психолого-психиатрична експертиза на ...... фило-инженерно-литературната катедра ......
цитирай
131. анонимен - Защо вестник Струма не осведомява и не коментира?
14.10.2009 15:03
Защо вестник Струма се интересува какво парти е направил и каква риза е носил на него подалият оставка бивш декан - обвинен в редица нарушения, а не се интересува от свръхинтересния казус в съда с искането на Дошков да бъде обявено като незаконно ръководството на ЮЗУ?
цитирай
132. анонимен - Новини?
15.10.2009 06:10
Няма ли?
цитирай
133. анонимен - Дошков, ще разкажеш ли за делото?
16.10.2009 17:18
Вярно ли е, че Лазарова големи циркове е правила?

Из съда в Сандански се говори, че такова чудо не били виждали - камари очевидно фалшиви документи, юрист-консултка с два трудови договора в истерия... Верни ли са тия неща?
цитирай
134. kkabakciev - Ами аз вече го чух право от устата на коня, както казват англичаните :-)))))
16.10.2009 17:57
Имало много, ама много големи нерви в съдебната зала.
И делото е било отложено с два дни, а не се един месец, както се твърдеше тук.
Ама все пак нека самият кон да се изкаже по въпроса за делото, не бива аз.
:-)))))
цитирай
135. анонимен - А защо не катъра или по-добре маг...
16.10.2009 21:21
А защо не катъра или по-добре магарето да се изкаже?
цитирай
136. анонимен - психиатрите са се стаили
17.10.2009 18:37
Продължават с фабрикуването на фалшиви документи. До понеделник време не остана.

ТРИ общи събрания на филологическия факултет от Нова година до пролетта, а? Плуват ли корабчета?
цитирай
137. анонимен - интересно!
17.10.2009 18:54
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=417394

"Писах само един коментар и се подписах като Апостол Павел. Преди няколко дни видях във форума, че някой си е позволил да пише злобни и клеветнически неща срещу благоевградчаните Мирчо Люнгов и Петър Дошков, като се е подписал с моето име", коментира адвокат Милуш Бараков.
цитирай
138. анонимен - Тоя Милош Бараков
17.10.2009 20:19
изглежда си е въобразил, че наистина е Апостол Павел.
Едно е да си въобразиш, че си М. Бараков.
Друго е да си въобразиш, че си Апостол Павел!
Нима с апостола всеки може да се гъбарка, а със САМИЯ М. Бараков - не, моля ви се, как така!
цитирай
139. анонимен - Тук е още по-хубаво - няма имена
17.10.2009 20:25
Всеки може да си пише от ничие име.
И не само всеки може, ами особено някои могат.
цитирай
140. анонимен - за козленцето с френско име
17.10.2009 20:29
Видях в онзи форум и едно познато тук колзенце-психиатър с френско име. Затова ли се е закротило тия дни - хванали са му IP-то? Или е много заето преди вторника?
цитирай
141. анонимен - Стига само сте говорили за козленца, магарета, катъри и коне!
17.10.2009 20:53
Повикайте ги да излязат на арената!
цитирай
142. анонимен - -
17.10.2009 21:26
Магаренцата говорят за козленца.
цитирай
143. анонимен - Напишете нещо
17.10.2009 22:25
свястно бе. Егати университета.
цитирай
144. анонимен - ...
17.10.2009 22:48
Vivat academia,
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet,
Vivant membra quelibet,
Semper sint in flore!
цитирай
145. анонимен - Аферим, бабо!
18.10.2009 01:04
Машалла!
цитирай
146. kkabakciev - Имам удоволствието да съобщя, че стартирах блога си
18.10.2009 08:03
Стартирах блога си. Все едно съм регистриран в blog.bg, защо пък да нямам и тук блог?
Както знаете, Yahoo GeoCities прекъсва работа след няколко дни, затова започвам да прехвърлям нещата си.
Първа, разбира се, е книгата "Перипетии на надеждата", която публикувах през 1992 г. Тиражът беше пет хиляди и беше изчерпан веднага. Такъв тираж днес имат само супербестселърите. Разбира се, тогава бестселърите имаха тиражи от по няколко десетки хиляди. Тогава се четеше. Ясно защо.
Ето къде са блогът ми и книгата ми (за тези, които се интересуват):
http://kkabakciev.blog.bg/
Тук е първата част на книгата:
http://kkabakciev.blog.bg/politika/2009/10/18/peripetii-na-nadejdata.417885
цитирай
147. анонимен - на Кабата
18.10.2009 17:58
Оди се пери, бе смръдльо! Кого го интересува колко блога и къде си нацвъкал.
Аман от комплексари, които, като няма къде другаде да се изживяват, досаждат на останалите по такива форуми!
цитирай
148. kkabakciev - Ха-ха-ха! Големи нерви, що така?
19.10.2009 00:19
Има много хора, които се вълнуват от моята личност.
И дори Вие, господине/госпожо, се вълнувате.
Ясно е като бял ден.
Ако не се вълнувахте, нямаше да си правите труда да ми пишете!
Майтап!
цитирай
149. анонимен - payday loans online 450 12048
19.10.2012 21:28
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1709>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4456>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19923 payday loans online
цитирай
150. анонимен - payday loans online 827 2242
20.10.2012 03:22
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5654>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2325>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19948 payday loans
цитирай
151. анонимен - buy viagra 975 17359
20.10.2012 03:26
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21334>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12720>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18480 buy viagra online
цитирай
152. анонимен - cheap kamagra online 17633
20.10.2012 05:39
<a href=http://orderkamagranow.com/#jtpfa>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#kwauo >buy kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#kspbj cheap kamagra
цитирай
153. анонимен - viagra online without prescription 14827
20.10.2012 11:37
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#gcgzn>cheap generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#sljth >buy viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#warlx cheap viagra online
цитирай
154. анонимен - buy levitra online
20.10.2012 14:28
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#3806 - cheap generic levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5272>levitra online without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5921 online
цитирай
155. анонимен - cialis 60 mg 11661
21.10.2012 00:59
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#effbr>cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#paujy >cialis 60 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#ehwnz cheap generic cialis
цитирай
156. анонимен - payday loans 465 9252
21.10.2012 22:17
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#10664>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#8257>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#9293 payday loans
цитирай
157. анонимен - buy cialis online 902 13376
21.10.2012 22:40
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14039>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#200>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#20150 cialis online
цитирай
158. анонимен - payday loans 920 10513
22.10.2012 01:23
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13868>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#1505>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#20998 payday loans
цитирай
159. анонимен - generic levitra 17783
22.10.2012 22:43
<a href=http://orderlevitrahere.com/#cdhux>buy cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#qvpsk >order levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#ssqvv order levitra
цитирай
160. анонимен - levitra 10 mg
23.10.2012 05:20
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5159>buy cheap levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9146>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8155 online
цитирай
161. анонимен - cheap cialis 3602
24.10.2012 05:31
<a href=http://cialisstorehere.com/#wglmv>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#rrvjd >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#ohleo buy cialis online
цитирай
162. анонимен - cheap levitra 13525
24.10.2012 11:38
<a href=http://levitrastorehere.com/#cfzwv>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#itcte >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#oufke generic levitra
цитирай
163. анонимен - cheap kamagra 12875
24.10.2012 22:09
<a href=http://kamagrastorehere.com/#ercjh>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#hudov >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#rswar buy kamagra online
цитирай
164. анонимен - buy viagra 19879
25.10.2012 15:42
<a href=http://viagrastorehere.com/#surfv>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#qjvhy >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#dwmpp viagra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petdoshkov
Категория: Други
Прочетен: 6338391
Постинги: 35
Коментари: 12136
Гласове: 2149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031