Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2022 17:42 - Бившата на Бойко Цветанка Карагьозова изплува в газовата война (РАЗСЛЕДВАНЕ)
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1107 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.01.2022 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ДНЕСМНЕНИЯ Бившата на Бойко Цветанка Карагьозова изплува в газовата война (РАЗСЛЕДВАНЕ)

imageОт Admin на 19.01.2022


Бившата половинка на Бойко Борисов –Цветанка Карагьозова, която се представя с лустросаното име Цветелина Бориславова, изплува от газовата война, научи 
Narod.bg. Не е тайна, че банкерката има сериозни интереси и в този сектор, затова е наричана още „принцесата на енергетиката”.

Схемата

Министърът на енергетиката Александър Николов, заедно с няколко от своите съветници, са били тайно в Азербайджан няколко дни преди Коледа, научи вестник „Галерия“ от свои източници в енергийното ведомство, пожелали анонимност.

Целта на необявеното им посещение в СОКАР -държавната газова компания на азерите, което е било съзнание със знанието на премиера Кирил Петков, била да уредят получаването на цялото договорено количество азерски газ преди време и така да обвинят българската държавна компания „Булгаргаз“ в нежелание да защити нашия интерес и в неумение да преговаря добре.

МЪЛНИЯ! Велико Желев скрил 21 млн. от „Хемус“ в Дубай през банката на Цветелина Бориславова

Според източници азерите буквално са залели с леден душ нашата група и са им заявили, че могат да ни дадат по-големи количества газ, но на европейска цена.

Според енергийни експерти и ръководството на министерството държавната компания „Булгаргаз“ отказала да получи договореното количество азерски газ от един милиард кубически метра, защото защитавала интересите на руския „Газпром“.

От българската компания обаче категорично отрекоха това да е истина и подозират друго.

Според запознати голямата цел е абсолютно лобистка – газовия пазар, който сега се държи от „Булгаргаз“ да бъде превзет от частни фирми – това са нови амбициозни играчи, търсещи близост с правителството.

Сред тях са фирми на „принцесата на енергетиката“ Цветелина Бориславова, както и на Сашо Дончев и други. Между другото, настоящият енергиен министър Александър Николов, преди да стане заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет през май 2021 година, е работил във фирма на Бориславова, което самата тя не отрича.

ЦРУ взриви ХУНТАТА: Цветелина Бориславова прала милиони на Бойко Борисов от петрол и наркотици!

Запознати с темата твърдят, че дамата, която дълги години живееше заедно с експремиера Бойко Борисов, едвам го издържала, но както се казва, „когато има кой да свърши мръсната работа, какво по-хубаво от това“.

А колкото до обвинението, че „Булгаргаз“ защитавала интересите на „Газпром“, истината еу че руският газов гигант доставя на България газ на по-ниски цени, отколкото на Европа и, ако България в тази криза му освободи количества, той веднага ще ги продаде на по-висока цена.

Новите играчи в енергетиката действат смело и без да се притесняват. Миналата година излезе разследване на Euroactiv за България, в което бе посочено, че Цветелина Бориславова работи с американски компании, която държи дял от пазара на втечнен газ в партньорство с Делян Пеевски.

НЕЛЕПО! Бившата на Бойко – Цветелина Бориславова, пише проекти в енергетиката (тарикати, народът не ще тирани и тиранки)

image

Енергийният експерт Стефан Гамизов разкри потресающа новина – банкерката Цветелина Бориславова, бивша любовница на Бойко Борисов, пише проекти от Плана за развитие на ЕК в сектор „енергетика”, разкри Narod.bg. По повода Гамизов публикува пост във фейсбук, вижте го: Някак весела и нелепа ми заглежда идеята г-жа Цветелина Бориславова да “измисля” проектите по Плана за възстановяване … Продължете с четенето наНЕЛЕПО! Бившата на Бойко – Цветелина Бориславова, пише проекти в енергетиката (тарикати, народът не ще тирани и тиранки)

imageNarod.bg  2коментара 
 „Принцесата на енергетиката“ е и в бизнеса с ВЕИ, в който лидер пък е кръгът на Иво Прокопиев. Цветелина Бориславова успешно партнира с противници в бизнеса и политиката като Пеевски и Прокопиев.

Твърди се, че Делян Пеевски осигурявал руската писта за проектите в бизнеса с газ, а Иво Прокопиев –  връзката с американците за втечнен газ и ВЕИ. 

А проектът за газова централа  с мощност 1 Гвт на стойност 1 милиард евро, предложен в българския „План за възстановяване“, се свързва точно с нейното име. Дали обаче дали този един милиард кубически метра договорен с Азърбайджан може да бъде взет целия?

Отговорът е НЕ, по простата причина, че за това трябва да е изградена цялата междусистемна газова българо-гръцка връзка. И липсата на готова връзка азерите използват като алиби, за да не ни доставят пълните количества,  като така е подписано в договора ни с тях. 

image

Топ измамницата Ружа Игнатова започва кариерата си при любовницата на Бойко – Цветелина Бориславова, къде са €5 милиарда? (РАЗСЛЕДВАНЕ на „Зюддойче Цайтунг”)

Всеки може да забогатее, обеща Ружа Игнатова, адвокат от Шварцвалд. Милиони хора инвестираха в нейната цифрова валута. Но това беше огромна измама – и от „Криптокралицата“ няма и следа. Както първо Narod.bg разкри, чекмеджетата на Бойко, пълни с милиони евро по 500, покрай които скандалният премиер от СИК лъсна на челните страници на медиите по … Продължете с четенето наТоп измамницата Ружа Игнатова започва кариерата си при любовницата на Бойко – Цветелина Бориславова, къде са €5 милиарда? (РАЗСЛЕДВАНЕ на „Зюддойче Цайтунг”)

imageNarod.bg  2коментара 

Като нямаме интерконектор, те не са задължени да доставят в друга точка този природен газ. Интерконекторът последно трябва да бъде готов до средата на годината, като крайната дата е 1 юли 2022 година.

Ако това стане, страната ни ще може да получава договорените сАзербайджан количества газ в пълен обем. Това се казва в позиция на „Булгаргаз“. 

Поредното забавяне на газопровода ще предизвика необходимост от спешно провеждане на преговори с решителна подкрепа на политическо ниво за ново удължаване на временните договорености за доставка на природен газ от Азербайджан.

Държавата осъжда фирма-касичка на Корнелия, в която работи и бившата на Бойко – банкерката Цветанка Карагьозова (ДОКУМЕНТИ)

Експерти още отсега са убедени, че това най-вероятно ще стане и ще се иска ново удължаване на срока. Много интереси със събрани срещу „Булгаргаз“ и неговия директор Николай Павлов – бивш енергиен министър в служебния кабинет на Огнян Герджиков, който нямал много съюзници заради големите икономически интереси.

Представителите на тези интереси не се страхували да плащат на лобисти, а парите всъщност ги взема ли от АЙ СИ ДЖИ – АД, българо-гръцка компания, изграждаща газопровода, която имала доста тлъсти рекламни бюджети.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740606
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031