Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 20:18 - Какво не знаем за Александър Стамболийски? автор: Албена, Автор: dolsineq
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 11148 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 01.03.2011 20:19


Александър Стамболийски е роден на 1 март 1879 година в село Славовица, Пазарджишко. Завършва първоначално училище в родното си село и прогимназията в гр. Ихтиман. След това постъпва в Земеделското училище в Садово, а през 1898 г. завршва Плевенското лозаро-винарско училище.
image


Там Стамболийски се свързва с Янко Забунов - един от видните ръководители на Българския земеделсни народен съюз.

По-късно Стамболийски следва философия  в гр. Хале и агрономство в
Мюнхен, Германия. Не завършва, поради заболяване от туберкулоза.

През 1899 г. Александър Стамболийски е делегат на учредителния конгрес на БЗНС, състоял се в гр.
Плевен.  По-късно става основател и дългогодишен главен редактор на в-к "Земеделско знаме".

Републиканец по убеждения, през 1908 година Александър Стамболийски е избран за народен представител на БЗНС.  Като депутат, той   твърдо отстоява политиката на неутралитет на
България, особено след началото на войната през 1914 г. За активна антивоенна дейност, Александър Стамболийски е касиран като депутат от 17-тото обикновено Народно събрание, а през 1915 година е осъден на доживотен затвор.

На 25 септември 1918 г. Стамболийски  е освободен от затвора. Заедно с Райко Даскалов и други народни представители е изпратен от правителството да уговаря въстаналите войници по време на Войнишкото въстание  за мирно разрешаване на конфликта. Под влияние на своя сътрудник Райко Даскалов, Стамболийски  решава да оглави въстанието. След неговия неуспех се укрива, но през декември 1918 е амнистиран, заедно с повечето участници.

Преди още да е получил амнистия, Александър Стамболийски е включен в правителството на Т. Тодоров. От ноември 1918 до  октомври 1919 г. Стамболийски е министър на обществените сгради, пътищата и благоустройството, министър-председател, министър на войната в коалиционното правителство.

През май 1920 година Стамболийски оглавява самостоятелно правителство на БЗНС, в което е и министър на външните работи, а до юни 1921 г. управлява Министерство на войната.

Като министър-председател Стамболийски е принуден да подпише тежкия за
България Ньойски договор. Според него  България трябва да предаде на Кралството на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини  - села в Кулско,  областите около Босилеград, Цариброд и Струмица. Антантата поема под управление Беломорска Тракия , но става ясно, че тя ще бъде дадена на Гърция.  Потвърждава се и  румънското  владеене над Южна Добруджа.

Безпомощността на българската държава се използва безмилостно от нейните тогавашни съседи. През лятото на 1919 г.
Белград изпраща мемоар до френския премиер Жорж Клемансо , където се настоява цялата българо-югославска граница от река Дунав  до Беласица  да се премести от 20 до 70 км навътре в територията на България с обща площ над 13 000 кв. км площ (вкл. Видин, Кула, Белоградчик, Трън, Цариброд, Босилеград, Кюстендил, Струмица и Петрич) и населението от половин милион българи е наречено от Белград като „чисто сръбско”. Като допълнителни съображения били изтъкнати и стратегически мотиви за сигурност.


Гърция проявява претенции за Западна Тракия, въпреки че шест години по-рано, през 1913 г. областта е преотстъпена на България поради неоспоримото надмощие на българския елемент. През 1919 г. Атина решава да лиши София от беломорски излаз. Без значение остава българският контрааргумент, че липсва промяна в етническата характеристика на областта.


Румъния присъединява Южна Добруджа, въпреки противоречия между великите сили, но стратегическото положение на Румъния и отредената й роля на поемащ буфер спрямо Съветска Русия, определят Румъния да стане първостепен балкански фактор.

Разнообразното население на Балканите става база за фалшифициране или преувеличаване числеността на дадена група. Възниква пазар за купуване на мнения на "независими" чуждестранни представители от Западна Европа.  Именно в този период започват големите фалшификации относно състава на населението в различните балкански региони.

Наред с големите териториални загуби,

България е поставена в международна изолация. За да изведе страната от нея и да стабилизира нейното международно пооожение, Александър Стамболийски развива мащабна дипломатическа дейност в редица европейски страни.

Демократичните възгрледи на Стамболийски предизвикват недоволството на буржоазните партии и политически кръгове. На 9 юни 1923 година тайната (юдомасонска)офицерска организация "Военен съюз" извършва военен преврат. Александър Стамболийски се опитва да организира контрапреврат, но не успява. Независимо от уговорките на своите най-близки съратници, той остава в страната и се укрива в родното си село Славовица.

Заловен е от участниците в преврата и в нощта на 14 срещу 15 юни е изтезаван в собствения си дом. В ранните часове на 15 юни 1923 година, Александър Стамболийски  и неговият брат Васил издъхват. След заравянето, телата им са изровени отново и главите им са отрязани.

Така   трагично  е прекъснат, в разцвета на силите,  жизненият път на един от най-забележителните политици на

България.
www.teenproblem.net/school/s/18240.html


Стамболийски е народен представител в XIV (1908-1911), XVI (1913), XVII (1914-1915), XVIII (1919-1920), XIX (1920-1923) и XX (1923) Обикновено Народно събрание и в V (1911) Велико Народно събрание. На 9 юни 1923г. срещу правителството на Стамболийски е извършен военен преврат, организиран от Военния съюз, с подкрепата на буржоазните (масонски) партии и царя. 5 дни по-късно Стамболийски е убит.

.....................

И кратко допълнение от Григор Симов:

 

Кимон Георгиев

евреин, масон, професионален превратаджия

и 40 години таен член на КПСС 1923 – 1963 г.
(Заглавие от книгата ми "Срещу течението")

 

             Първият ни министър председател след  9-ти септември, 1944 г., Кимон Георгиев, освен в деветосептемврийския, е участвал в още два преврата – 1923-та и 1934-та г. – все преврати срещу демократични земеделски правителства, като два пъти, след превратите, е бил и министър-председател!  След преврата – 1934 г. е бил министър-председател на превратаджийското, т.н. “фашистко”, а всъщност - юдомасонско правителство, а след 9-ти септември, на масонско-комунистическото – “отечественофронтовско” правителство.  Известно е, че той е бил масон и водач на масонския “Военен съюз –Звено"!  Не е известен обаче, следният факт, че преди неговата смърт, през шеесетте години, делегация от съветското посолство, посещава Кимон Георгиев във вилата му в София, и му връчва диплом  40 години член на КПСС!  

             За този факт свидетелстваше колегата, политически затворник, Ханс Александър Клайн, – български гражданин от австрийски произход (вероятно - евреин), наричан от нас, Ханс Прес – заради новините, които донасяше, след като се връщаше от “дело”.  От пресмятанята ни тогава излизаше, че Кимон Георгиев е бил съветски комунист, още от участието му в най-кървавия преврат срещу земеделското правителство на Стамболийски – 1923-та година!  И това никак не е случайно!!

             Бях близък с Ханс Клайн и въобще не се съмнявам в това, което разказа за тройния превратаджия и първи "ОФ" министър-председател, след  9-ти, 1944-та година!  За този случай с Кимон Георгиев, съм разказвал на много хора, но досега този факт, никога и никъде не бе споменат, защото от него ясно личи, че масоните и комунистите, са звена от една и съща престъпна, сатанинска верига!

             А юдомасоните владеят и командват всичко, и главно – парите, медиите, “културата” и образованието!  Затова в медиите им, дежурно се повтаря, че масонският преврат 1923 г. срещу демократичното земеделско правителство, бил извършен уж затова, че Стамболийски водел страната ни към диктатура; пречел на четите на ВМРО и сключил договор със сръбската държава.  Но при следващия им военен преврат, 1934 г., именно превратаджиите - масони, сключват договор с Югославия, забраняват ВМРО, и всички партии, разпускат Народното събрание и въвеждат пълна диктатура!  Но, видите ли, те били прави, защото България можело да бъде окупирана от своите съседи, заради четите на ВМРО, – сякаш 1923-та година, проблемите с четите и опасността за оцеляването на България, са били по-малки!?  Ето така се очернят истинските ни държавници, а се величаят юдомасонските послушници!

             А Стамболийски е бил жестоко измъчван и убит от превратаджиите масони, с присъщите им зверски сатанински ритуали!  Със същата сатанинска жестокост (като болшевишката), са избивани всички заловени невинни земеделци, защото именно срещу тях е злобата и ненавист на юдомасоните, понеже селяните са независими, свободни, самоиздържащи се стопани – единствените реални крепители на народноста и държавността ни.

Впрочеем, логиката говори, че и ВМРО е подкопана и ликвидирана от създадената за целта, от масоните, върховистка ВМРО, в угода на световните им господари, които не търпят влиятелни национални организации, неподчинени на тях, каквато е била ВМРО.  Няма как иначе да си обясним, необяснимите вътрешни “самоизтребления”!

             А фалшивият антикомунизъм на професионалните превратаджии – юдомасони, личи от книгата “Посмъртна изповед” на известния трънски партизански командир Денчо Знеполски, издадена от съпругата му, след неговата смърт.  Денчо пише, как негов неграмотен дядо всяка седмица отивал пеша в селото в което е общината и пощата, за да купи просъветски комунистически вестник, в който открито и легално се прославят “големите успехи” във “Всесъветска Русия”. – “Чети ми за Свесъветску Русия” – молел дядото, Денчо, и той четял...

             И какво излиза на практика?  Антикомунизмът и преследването на комунистите се е свеждало до периодично арестуване на по-главните активисти, само за възбуждане на симпатия към тях, и за подсилване омразата на младежите ремсисти, към държавната власт, а в същото време комунистическата пропаганда свободно и многотиражно се е разпространявала от държавната поща!?

             Трябва добре да се знае, че масоните и комунистите, са клонове и инструменти на една и съща зла сила, която отдавна е планирала да подчини и тотално да зароби света!  А за окончателното осъществяване на пъклените им планове, главни пречки са били, независимите селски стопани, стабилните държавни управления, вярата в Бога, народните добродетели и човешката съвест!  Но тези защитни прегради вече са почти превзети и по всичко личи, че наближава времето на Световното юдейско правителство и триумфалното възцаряване на юдеския им месия - Антихрист, когото ще представят за “спасител” на човечеството и за “прероден Христос”!! 

 


 




Гласувай:
1



1. анонимен - Македония
03.03.2011 11:10
„Кой мисли за Македония? Ние не искаме Македония, ние не ще се биеме с вас за нея, не само защото сме разоръжени, но да бихме могли, пак няма да се бием. Вие да бяхте ни поднесли на тепсия самата Македония днес, ние няма да я приемем, не само защото не желаеме да повтаряме миналото, като дохождаме във вечни конфликти с нашите съседи, но и защото дълбоко вярваме, че никой при това положение така лесно не може да владее македонците. Ние казваме, нека са ви халал. Вие, обаче, които вземахте цялата им земя, трябва да приберете и самите тях. Ето големия въпрос, върху който вие трябва дълбоко да се замислите. Вие не искате да се казват те българи, а ги наричате славяни. Добре, третирайте ги каквито искате, но направете всичко възможно, те да се завърнат по огнищата си и да заживеят легално."

Ал. Стамболийски, Белград, в-к „Земеделско знаме" от 18.10.1922 г.


„Стамболийски знаеше и често го е заявявал, че единствен негов силен и страшен противник, който виси, като ножа на гилотината над неговата глава, т.е. на Земледелския съюз, то е ВМР Организация. Давайки си сметка за нейната морална и физична сила, той прибягна до всички простени и непростени средства за борба. Ходи в Белград. В тайни съвещания между него и Пашич, от една страна; а Коста Тодоров, земледелски пълномощен министър и Нинчич, министър на външните дела, от друга, уреждаха, обмислюваха средствата за унищожението на ВМР Организация.
Организира, организираше и по-рано банди от ония изроди, които ВМР Организация беше осъдила на смърт за вулгарни кражби, насилия, изнасилвания, палежи, грабежи и пр., и пр. в нещастна Македония, пращаше ги срещу ВМРО, снабдявайки ги с пари и пушки, водени от погранични околийски началници и т.н. Обаче тия банди бяха гонени и от населението, и от четите на ВМРО вътре. Разпилявани, хващани и някои избивани, останките се връщаха в България под закрилата на властта и продължаваха същите мародерства и тук в България."

Тодор Александров, интервю Л. Неманов, 30.06.1924 г.
цитирай
2. анонимен - Александър Стамболийски
03.03.2011 11:20
Може би е случайно съвпадението, но след 9 септември 1944 г. отечественофронтовската власт, в която влизат и министри от бившите кабинети на Стамболийски отново ще наложат тази опростена азбука и то в един такъв момент, когато българските държавници и политици – марионетки за пореден път се канят да вкарат България, като съставна единица в новата Югославска федерация. Какво може да се каже повече – явно че предателството им е в кръвта, независимо от това колко години са минали и какви ли не събития и катаклизми е преживяло отечеството. Може би само Бог и страха на всесилния Сталин от появата на една нова конкурираща славянска федерация да са попречили на завършека на това пъклено дело. Вероятно съвременниците ни помнят кървавия разпад на Югославската федерация през 90-те години на ХХ век, за да стане ясно какво би ни очаквало, ако бяхме в тази федерация?!
През ноември 1922 г. при посещението си в Белград Ал. Стамболийски в интервю за сръбския печат казва дословно следното: „Що се отнася до македонствуващите, те са в по-голяма тежест на нас, отколкото на вас... Ние се борим енергично против тях, но нищо особено не можем да им направим, защото техният щаб е във вашата страна. Само вземете македонците, които са ни дошли до гуша, и направете, ако можете, от тях почтени и мирни граждани." Думи, от които всеки българин трябва да се срамува..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313904
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031